واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چند خبر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي
باويرا: جاي مطالعات ايرانشناسي در دانشگاه يوپي فيليپين خالي است، گسترش همكاري هاي مشترك صدا و سيماي ايران و غنا، برگزاري كنفرانس "بررسي انديشه هاي ابن سينا و ابن رشد" در اسپانيا و گشايش سمينار بيروت و جهاني بودن كتاب عربي، عناوين خبرهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
باويرا: جاي مطالعات ايرانشناسي در دانشگاه يوپي فيليپين خالي است
_______________________________________
"آيلين باويرا" رييس دانشكده مطالعات آسيايي دانشگاه يوپي فيليپين در ديدار با "شهاب الدين دارايي" رايزن فرهنگي كشورمان در مانيل، گفت: جاي مطالعات ايرانشناسي در اين دانشگاه خالي است.
وي اظهار داشت: دغدغه ما، بنيانگذاري يك زمينه مناسب است تا به مرور زمان دوباره دچار يك ركود و مرگ تدريجي در زمينه مطالعات ايرانشناسي نشويم.
رايزن فرهنگي ايران نيز در اين ديدار گفت: پيشنهاد مي شود مطالعات ايرانشناسي به صورت يك واحد درسي انتخابي براي يكسال در برنامه هاي درسي اين دانشكده قراربگيرد تا در صورت استقبال دانشجويان، مراحل دائمي كردن آن از سوي ما و شما پيگيري شود.
وي اظهار داشت: دانشگاه تهران نيز موظف است متون و برنامه درسي مورد نياز را تامين كند و ما مي توانيم با استفاده از حمايت بخش ايرانشناسي اين دانشگاه، به صورت مستمر، منابع و برنامه مورد نياز شما را فراهم كنيم تا دچار ركود نشود.
***
همكاري هاي مشترك صدا وسيما ايران و غنا گسترش مي يابد
___________________________________
سفير جمهوري اسلامي ايران به همراه رايزن فرهنگي كشورمان با "ويليام آمپيم داركو" مدير مركزراديو و تلويزيون غنا در آكرا ديدار و بر گسترش همكاري هاي مشترك دو كشور تاكيد كرد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در غنا در اين ديدار، بر اجرايي كردن قرارداد امضا شده ميان جمهوري اسلامي ايران و جمهوري غنا و تسريع در زمينه رفع موانع فاينانس و ايجاد ضمانت براي شروع بكار تبديل سيستم آنالوگ صداوسيماي غنا به ديجيتال توسط متخصصان صدا و سيما تاكيد كرد.
"محمدي" اظهار داشت: در صورت تمايل بيشتر به نمايش فيلم و سريال هاي ايراني، آمادگي تامين آن از سوي صداوسيما جمهوري اسلامي ايران مهياست و متقابلا در صورت ارايه فيلم از غنا، امكان پخش از سيماي جمهوري اسلامي ايران را فراهم خواهيم كرد.
***
كنفرانس "بررسي انديشه هاي ابن سينا و ابن رشد"در اسپانيا برگزارشد
________________________________________
كنفرانس" بررسي انديشه هاي ابن سينا و ابن رشد" دو حكيم مسلمان ايراني و اسپانيايي، از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و با همكاري دپارتمان مطالعات عرب و اسلام دانشگاه كمپلوتنسه و خانه آسيا با حضور دهها تن از استادان ، دانشجويان و علاقه مندان به فرهنگ و تمدن ايران و اسلام در دانشگاه كمپلوتنسه مادريد برگزار شد.
در اين كنفرانس كه با هدف آشنايي بيشتر دانشجويان، پژوهشگران و ديگرعلاقه مندان به انديشه هاي اين دو حكيم مسلمان و نيز معرفي عميق تر و دقيق تر وجوه مشترك فرهنگي و علمي دو سرزمين ايران و اسپانيا برگزار شد، پژوهشگران دو كشور در قالب يك نشست علمي و يك ميزگرد تخصصي مقالات و سخنراني هاي خود را ارائه دادند.
جايگاه ابن سينا و ابن رشد در دانش فلسفه، آرا، انديشه ها و تفكرات آنان، عقل و عشق از نگاه اين دو حكيم و تاثير و تاثرات آنها در عرصه فرهنگ و تمدن اسلامي، از جمله موضوع هايي بود كه شركت كنندگان در كنفرانس مورد بحث و تحليل قرار دادند.
در اين كنفرانس همچنين "سيد احمد رضا خضري" استاد دانشگاه تهران و رايزن فرهنگي ايران در اسپانيا، مقاله اي با عنوان "ابن سينا، پزشك يا فيلسوف " و "احمد احمدي" عضو شوراي انقلاب فرهنگي و استاد دانشگاه تربيت مدرس مقاله ديگري با عنوان "عقل و حوزه فعاليت آن از ديدگاه ابن سينا و ابن رشد" را ارائه كردند.
در پايان اين نشست علمي، ميزگرد تخصصي "بررسي انديشه هاي ابن رشد و ابن سينا دو حكيم مسلمان" ، با حضور پرفسور ميگل كروث ارناندث، پرفسور جوزپ پويچ مونتادا، ريكاردو آلبرتو رينا و سعيد هوشنگي تشكيل شد.
فلسفه اسلامي و نقش شخصيت هايي مانند ابن سينا و ابن رشد در اعتلاي جريانات فكري اسلامي ، مهم ترين شناسه هاي فكري – فلسفي آن دوره، رمز و راز موجود در آثار ابن سينا، خط سيرانديشه هاي ابن سينا پس از وي و تاثير وي در جريان هاي فلسفي، مقايسه آرا و انديشه هاي اخوان الصفا و ابن سينا ، كلاسه بندي اعتقادي ميان فلاسفه و بازتاب انديشه هاي ابن رشد در فلسفه ايران پس از ابن سينا، از جمله موضوع هاي مورد بحث در اين ميزگرد بود.
***
سمينار"بيروت و جهاني بودن كتاب عربي" در لبنان گشايش يافت
_____________________________________
سمينار "ناشر عرب" با عنوان "بيروت و جهاني بودن كتاب عربي" به مناسبت اعلان شهر بيروت به عنوان پايتخت بينالمللي كتاب، با همكاري وزارت تبليغات لبنان، اتحاديه ناشرين عرب، باشگاه فرهنگي عربي و سنديكاي ناشرين اين كشور در پنجاه و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب بيروت گشايش يافت.
اين سمينار با همكاري دار النشر "دار الهادي للطباعة و النشر و التوزيع" و مركز "الكتاب للثقافه و النشر" و با حضور "سيد محمدحسين رئيس زاده" رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بيروت و برخي سفراي مقيم بيروت در مركز بيال برگزار شد.
"سميره عاصي" رئيس سنديكاي ناشرين لبنان در اين سمينار گفت: ناشرين با سختي هاي زيادي روبرو هستند بويژه كه دولتهاي عربي از پشتيباني ناشرين دوري ميكنند و هيچگونه كمك مالي به ناشرين داده نميشود.
وي اظهار داشت: تبليغات سوء، نظام رقابت در زمينه كتاب و موانع تحويل اموال و نبودن سياست هاي تنظيم كننده رابطه بين ناشرين و توزيعكنندگان از ديگر مشكلات موجود است.
وي، مسئوليت اين وضعيت بحراني و اسف بار را متوجه دولت دانست و خواستار تدوين يك برنامه مثبت به منظور بهبود وضعيت فعلي ناشرين شد.
"بشار شبقلو" دبيركل اتحاد ناشرين عرب نيز در سخناني گفت: اكنون در چالشهاي هزاره سوم وقت آن شده كه كتاب عربي را در زمينه تاليف، نشر و توزيع به سوي جهاني شدن ببريم.
وي افزود: در نمايشگاه هاي كتاب بينالمللي ضعف حضور كتاب عربي محسوس است در حالي كه تمامي دولتهاي جهان با فخر و اعتزاز منشورات خود را ارائه ميكنند.
***
هفدهمين شماره مجله "ايران – اسلاويكا" در روسيه منتشر شد
__________________________________
هفدهمين شماره مجله "ايران ـ اسلاويكا" رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با 23 مقاله از ايرانشناسان روس، ايراني و تاجيك در مسكو چاپ و منتشر شد.
در اين شماره، سرمقاله اي از پريگارينا از ايرانشناسان برجسته روسيه با عنوان "جهان ايرانشناسي"، مصاحبه با "غلامرضا انصاري" سفير سابق جمهوري اسلامي ايران در روسيه با عنوان "ايران و روسيه مكمل يكديگر" و مصاحبه با "ابوذر ابراهيمي تركمان" رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در روسيه با عنوان "ايران كشور احساسات نهفته" درج شده است.
نسخ خطي پهلوي متعلق به ادوارد ويستا موجود در آرشيو انستيتوي شرقشناسي آكادمي علوم روسيه، بهره برداري از لغت نامه هاي قديمي در تصحيح اشعار رودكي از براگينسكايا، الهي نامه عطار از لاهوتي و حقوق حيوانات در اسلام از ابراهيمي تركمان، عنوان برخي ديگر از مطالب اين نشريه است.
اين مجله از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران هردوماه يك بار به زبان روسي منتشر مي شود و در اختيار علاقه مندان و ايرانشناسان روسيه قرار مي گيرد.
***
كتاب" اسلام در مسكو" از سوي انتشارات مدينه منتشر شد
_________________________________
كتاب "اسلام در مسكو" به زبان روسي و با همكاري انستيتو اسلامي شهر نيژني نووگراد از سوي انتشارات مدينه منتشر شد.
اين كتاب كه بخشي از دائره المعارف اسلام در روسيه است، اطلاعاتي درباره مسلمانان شهر مسكو شامل افراد، سازمان هاي مذهبي، ملي و اجتماعي مسلمانان، نوع فعاليت آن ها، مساجد شهر مسكو و تاريخچه مناطق مسلمان نشين مسكو را ارائه كرده است.
نام دانشمندان مسلمان مسكو و شرح احوال آنان به تفصيل در اين كتاب مورد بررسي قرار گرفته است.
تدوين اين كتاب زير نظر "دمير حضرت محي الدين اف " و "دمير خيرالدين اف" به انجام رسيده است.
تصاويري از روحانيون مسلمان گذشته و حال مقيم مسكو به همراه تصاوير اولين نشريات مسلمانان، منتشر شده در مسكو، در اين كتاب به چاپ رسيده است.
علاوه براين، در بخش هايي از اين كتاب به نحوه پوشش مسلمانان مسكو در زمان هاي مختلف اشاره و تصاوير آن ها در ضمن اين بخش آورده شده است.
اين كتاب همچنين به معرفي جامعه شيعيان مسكو در قرن 16 تا 19 ميلادي و جامعه شيعيان امروز مسكو پرداخته است.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]