واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در بالغين انسداد راه هاي تنفسي ، بيشتر به علت لقمه غذاي نجويده بزرگ مي باشد و در اطفال و عقب مانده هاي ذهني مي تواند به وسيله موارد متنوعي روي دهد .
اقدامات اوليه :
- در مواجهه با فردي که جسمي راه تنفسي وي را مسدود کرده است ، بايد بلافاصله و به سرعت اقدام به خارج کردن آن نمود . بدين ترتيب که اگر مصدوم بيهوش نيست ، ابتدا وي را به سرفه کردن وادار نمود . در صورت عدم خروج جسم، در حالي که وي مختصري به جلو خم شده است ، با کف دست چند ضربه محکم بين دو کتف وي وارد شود ، تا باعث ايجاد سرفه و خروج جسم گردد . در صورت عدم خروج جسم از گلو ، بايد پشت مصدوم ايستاده و دست ها را دور شکم بيمار حلقه کرد .
دست چپ خود را زير قفسه سينه وي به حالت مشت نگه داشته ، دست راست را روي آن گذاشت و با يک حرکت سريع و قوي به سمت داخل و بالا باعث خروج ناگهاني هوا از ريه ها و در نهايت خروج جسم از مجاري تنفسي شد .
اين اعمال را در صورت عدم موفقيت ، بايد چندين بار تکرار کرد . حتماً پس از انجام اقدامات فوق ، مصدوم به مرکز فوريت هاي پزشکي اعزام شود .
- چنانچه فرد مصدوم بيهوش شده باشد ، بايد ابتدا داخل دهان وي را از نظر وجود جسم خارجي بررسي نمود و در صورت امکان هر گونه جسم خارجي مزاحم از قبيل لقمه غذا ، دندان يا زبان ، که به حلق برگشته و مانع تنفس وي شده است ، از دهان خارج شود . سپس او را به پهلو برگردانده ، با کف دست چند ضربه محکم به ناحيه دو کتف وي وارد گردد و در صورت عدم موفقيت امدادگر ، بيمار را به پشت خوابانيده ، دو دست خود را به صورت ضربدر در بالاترين قسمت شکم ، درست در ناحيه زير جناغ سينه قرار داده و يک ضربه سريع و قوي به سمت بالا و داخل شکم وارد نمايد تا راه تنفي وي باز شود . اين اعمال را در صورت عدم موفقيت ، بايد چند بار تکرار کرد .
چنانچه با اين عمليات بيمار استفراغ کرد ، او را به سرعت به پهلو برگردانده تا محتويات استفراغ شده از دهان خارج شود و وارد راه هاي تنفسي نشود .
در صورت عدم موفقيت ، بايد بيمار را فوراً به مرکز فوريت هاي پزشکي رساند .
- چنانچه مصدوم شيرخوار است ، امدادگر ابتدا او را از پاها آويزان کرده ، با کف دست چند ضربه به پشت او وارد مي کند ، دهان او را باز نموده و جسم خارجي را بيرون مي آورد . بايد دقت شود تا جسم را عقب تر نرانده و وضعيت را بدتر نکند . در اطفال زير يکسال ، هرگز نبايد از فشار شکمي استفاده کرد و در اطفال بزرگتر فشار شکمي بايد آرامتر انجام شود.
پيشگيري
- هنگام غذا خوردن بايد از هيجانات روحي و صحبت کردن پرهيز نمود .
- اجسام کوچک را از دسترس شيرخواران که معمولاً آنها را به دهان مي برند ، دور نگه داشته، از خوردن لقمه غذاي بزرگ پرهيز شود .
- در افراد بيهوش يا دچار غش ، جهت جلوگيري از برگشت محتويات دهان و معده به مجاري تنفسي بهتر است وي را به پهلو خوابانده و سر در موقعيت پائين تري قرار گيرد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]