واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آذر، نماد استكبارستيزي و آزاديخواهي دانشجويي
كلام امام(ره) و رهبر معظم انقلاب
* اي جوانان عزيز! و اي دانشجويان و دانشمندان! و اي اميد امروز و فرداهاي امت و اسلام! امانتبزرگ استقلال و آزادي كه از دام دو قطب شرق و غرب با مجاهدت و فداكاري ملت عظيمالشان ايران به دست آمده است، به شما عزيزان سپرده شده و مسئوليتبزرگي به عهده همه گذاشته است، همه ملتبه خصوص دانشجويان مسلمان كه رهبران آينده هستند، مسئول نگهباني از اين امانتبزرگ الهي ميباشند.
امام خميني(ره)
* دانشگاه، نقطه اساسي هر جامعه و كشوري است. اگر دانشگاه اصلاح بشود، آينده آن جامعه اصلاح خواهد شد. اگر دانشگاه فاسد بشود، سرنوشت آن جامعه فساد است.اين فسادي كه در دانشگاه فرض ميكنيم، ممكن است فساد اخلاقي باشد، يا فساد علمي. فساد علمي معنايش اين است كه در دانشگاه نه معلم براي درس دادن و ياد دادن دلسوزي كند، نه متعلم و دانشجو براي يادگرفتن دلسوزي كند. نتيجه، بيسواد بارآمدن، بد فهميدن و نفهميدن و عدم رشد استعدادهاست. فساد اخلاقي، معنايش اين است كه آن كه درس ميخواند يا نميخواند، از لحاظ اخلاقي، شرافت و شرف و غيرت و انگيزه و ايمان لازم را در خود پرورش ندهد. اين هم نتيجهاش با شق اول يكي است؛ شايد هم گاهي بدتر. آن عالمي كه شريف نباشد، حميت و غيرت دفاع از كشور و ملت و آرمانها و ارزشهاي ملي و ديني خود را نداشته باشد، آن عالمي كه دشمن را بر خودي ترجيح بدهد و خود را در اختيار دشمن ملت قرار بدهد، آن عالم از هر جاهلي بدتر است؛ همان دزدي است كه با چراغ به دزدي ميرود و بيشتر صدمه ميزند.
آيت الله خامنهاي
***
همه ميدانيم كه سرنوشت يك كشور و يك ملت و يك نظام، بعد از تودههاي مردم در دست طبقه تحصيلكرده است و هدف بزرگاستعمار نو به دست گرفتن مراكز اين قشر است.
امام خميني(ره)
بعد از كودتاي 28 مرداد 1332، رژيم وابسته پهلوي كه توانسته بود با كمك اربابان آمريكايي بر اريكه قدرت باز گردد، درصدد برآمد تا پايههاي حكومت خود را تثبيت كند، اما غافل از اينكه مقاومت مردم بطور كامل از بين نرفته و ايران در نخستين فرصت خشم و انزجار خويش را نشان خواهد داد.
نيكسون معاون رئيسجمهوري آمريكا در سال 1332، راهي ايران شد. در حقيقت او ميآمد تا نتيجه سرمايهگذاري بيست و يك ميليون دلاري را كه سازمان جاسوسي آمريكا، (سيا)، در راه كودتا و سرنگوني دولت مصدق هزينه كرده بود، از نزديك مشاهده كند. ملت در حال افسردگي و از نفاق و تفرقهاي كه استبداد توانسته بود در ميان او ايجاد كند، ناراحت بود.
رهبري نهضت مقاومت، قصد رساندن صداي اعتراض مردم را به گوش جهانيان داشت و تلاش لندن و واشنگتن را كه ميخواست با مشروع جلوه دادن رژيم كودتا، امتيازات مورد نظر خود را در محيط آرام بدست آورد، خنثي كند. اجراي اين برنامه به عهده كميته هماهنگي دانشگاه تهران واگذار شده بود.
تظاهرات دانشجويان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنيس رايت، كاردار جديد سفارت انگليس در ايران، از روز 14 آذر 1332، آغاز شد. دانشجويان دانشكدههاي حقوق و علوم سياسي، علوم دندان پزشكي، فني، پزشكي، داروسازي در دانشكدههاي خود تظاهرات پرشوري عليه رژيم كودتا برپا كردند. رژيم پهلوي كه به خوبي از خشم ملت و خصوصا دانشجويان نسبت به خود و اربابان آمريكا از پيش آگاه بود، با تمام قوا متوجه دانشگاه شد.
روز 15 آذر تظاهرات به خارج از دانشگاه كشيده شد و مأموران انتظامي، در زد و خورد با دانشجويان، شماري را مجروح و گروهي را دستگير و زنداني كردند. صبح روز 16 آذر 1332، گارد تا دندان مسلح رژيم پهلوي براي نخستين بار وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه كند.
در يكي از كلاسهاي درس دانشكده فني، چند تن از دانشجويان در اعتراض به حضور مأموران گارد رژيم شاه در صحن دانشگاه، آنها را به مسخره ميگيرند و همين بهانه كافي بود تا وارد كلاس درس شوند و با ايجاد جو رعب و وحشت، محيط را براي بهرهبرداري و گرفتن زهر چشم دانشجويان آماده سازند. مأموران گارد با حمله به دانشجويان بيپناه سه تن از آنان را به شهادت ميرسانند.
حادثه 16 آذر 1332، بعنوان يك روز (مقاومت تاريخي) در تاريخ دانشگاه تهران ثبت شد. از آن پس، همه ساله به رغم كوشش رژيم و ساواك، دانشجويان دانشگاه تهران و ديگر دانشگاههاي سراسر ايران مراسم و تظاهراتي به ياد شهيدان آن روز برپا ميكردند.
شهيد چمران درباره حادثه 16 آذر ميگويد:
وقايع آن روز چنان در نظرم مجسم است كه گويي همه را به چشم ميبينم، صداي رگبار مسلسل در گوشم طنين مياندازد، سكوت موحش بعد از رگبار، بدنم را ميلرزاند، آه بلند و ناله جانگداز مجروحان را در ميان اين سكوت دردناك ميشنــوم. دانشكده فنــي خون آلود را در آن روز و روزهاي بعد به رأي العين ميبينم...
بيانيه نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري
نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو، بيانيهاي صادر كرد. در بيانيه نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها آمده است: 16 آذر سال 1332 نمايانگر روح استكبارستيزي، استقلالخواهي، عدالتطلبي و آزاديخواهي دانشجويان ايران در پرتو اسلام عزيز است. شايد آن روز كه سنگ فرشهاي دانشكده فني دانشگاه تهران به خون سه شهيد دانشجو رنگين شد، سردمداران استكبار جهاني و در رأس آن آمريكاي جنايتكار، گمان نميكردند كه اين روز، نقطه آغازين جنبشي خواهد بود كه از قلب آن چمرانها، علمالهديها، باكريها و... به پا خواهند خاست و هميشه پوشالين امپراطوري شرق و غرب را در هم خواهند شكست.
در ادامه اين بيانيه آمده است: اكنون دانشگاه و جنبش دانشجويي مسلمان در حالي پنجاه و پنجمين سال پس از شهادت آن سه دانشجو توسط مزدوران آمريكا را پشت سر ميگذارد كه كولهباري از تجربيات تلخ و شيرين را با خود به همراه دارد؛ يك روز 15 خرداد 1342 و همراهي با نهضت مردم، يك روز جانفشاني و بيدارگري در راه انقلاب اسلامي، زماني تسخير لانه جاسوسي آمريكا در 13 آبان 57 و زماني ديگر مجاهدت خالصانه در دفاع مقدس از اسلام و ميهن.
اين بيانيه ميافزايد: امروز، جنبش دانشجويي مسلمان با بهرهگيري مستمر از آموزههاي اسلام ناب محمدي(ص) كه در عصر حاضر توسط حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري (مدظله العالي) تبيين و بازگو شده است، قلههاي رفيع علم و فناوري را توام با ارزشهاي اخلاقي و ديني فتح كرده و در عمل به داعيهداران جدايي دين و وحي از عقل و علم ثابت نمود كه تنها راه تحقق پيشرفت و كارآمدي جوامع مختلف، حركت در مسيري است كه خداوند متعال براي انسانها مشخص كرده و عمل به فرامين الهي شرط لازم و كافي جهت رشد و تعالي همه جانبه بشر امروز است.
نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در ادامه بيانيه خود به مناسبت روز دانشجو تصريح كرده است: استادان و دانشجويان پاك سرشت ايران اسلامي، با درك صحيح از موقعيت و نعمت بينظيري كه در دست ايشان به امانت قرار گرفته و با تمسك به روح آرمانگرايي، حقيقتجويي و بيدارگري كه در نهاد دانشگاهيان قرار دارد؛ تمام تلاش خود را در راه جهاد علمي و عملي براي سرافرازي روز افزون نظام مقدس جمهوري اسلامي به كار بسته و به حول و قوه الهي و با مدد از ارواح طيبه شهداء، سنگرهاي رشد و ترقي را يك به يك فتح خواهند نمود.
در بخش ديگري از اين بيانيه، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، ضمن گراميداشت ياد و خاطره همه شهداي دانشجو خصوصاً سه شهيد 16 آذر 1332، تصريح كرده است: حركت رو به جلو جوانان و دانشگاهيان در توليد علم و دانش در كشور عزيزمان، به الگويي بيبديل و عنصري الهامبخش براي همه ملتهاي جهان به خصوص مسلمانان دنيا تبديل شده و از اين منظر بايد اذعان داشت كه موج بيدارگري و عزتخواهي جنبش دانشجويي مسلمان، مرزهاي جغرافيايي ايران را در نورديده و عرصهاي جديد از چالش ميان آزاديخواهان جهان و مستكبران عالم را رقم زده است، عرصهاي كه به فضل پروردگار، در نهايت به برقراري همه جانبه عدالت و پيروزي صالحان خواهد انجاميد.
اين بيانيه ميافزايد: به رغم تلاش سابقهدار بدخواهان براي القاي نااميدي و شكست در جامعه و دانشگاهها، روح نشاط و خودباوري همچون خوني تازه در رگهاي دانشگاهيان و ملت شريف ايران جريان داشته و موفقيتهاي پيدرپي مردم ايران در عرصههاي گوناگون علم و فناوري، خود سندي محكم و موثق بر اين مدعي است.
در پايان اين بيانيه تأكيد شده است: پيوند ناگسستني استادان، دانشجويان و دانشگاهيان با رهبر فرزانه انقلاب اسلامي، روز به روز مستحكمتر شده و به عنوان عضوي جداناپذير از پيكره ملت شريف ايران، همچون گذشته مهمترين وظيفه و رسالت خود را در دفاع از كيان انقلاب و تلاش براي كارآمدي نظام مقدس جمهوري اسلامي ميدانند و در اين رهگذر، پيروي از منويات رهبر فرزانه انقلاب و كوشش براي تحقق مطالبات ايشان را سرلوحه تمام برنامههاي خود براي تحقق عزت و اقتدار ايران اسلامي قرار خواهند داد.
****
سه قطره خون به نشانه حيات
آن گاه كه در نيم روز شانزده آذر 32 با گلوله كودتاچيان دانشكده فني دانشگاه تهران به خون نشست و در پيش پاي معاون رئيسجمهور آمريكا آذر شريعترضوي، مصطفي بزرگنيا و احمد قندچي قرباني شدند، بار ديگر جوانههاي حيات و زندگي در پس كودتاي خونين 28 مرداد در ايران روييدن گرفت.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]