واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: 50 درصد روستاهاي بخش مركزي نهبندان با تانكر آب رساني مي شود
رحيم زاده-50 درصد روستاهاي بخش مركزي شهرستان نهبندان از آب شرب سالم برخوردار است و بقيه روستاهاي اين بخش با تانكر آب رساني مي شود.
بخشدار مركزي نهبندان با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: بخش مركزي نهبندان با 28 هزار و 749 كيلومتر مربع وسعت جنوبي ترين و پهناورترين بخش استان و كشور است.
زيرك افزود: نهبندان از شمال به بخش خوسف، از جنوب به استان سيستان و بلوچستان، از غرب به كوير لوت استان كرمان و از شرق به كشور افغانستان و زابل متصل است.
وي خاطرنشان كرد: اين بخش 3 دهستان نه، ميغان و بندان و 237 روستا دارد.
وي در خصوص وضعيت آب آشاميدني بخش مركزي نهبندان افزود: حدود 50 درصد روستاهاي اين بخش از آب شرب سالم برخوردار است و بقيه روستاها با تانكر آب رساني مي شود.وي تعداد خانه هاي بهداشت روستاهاي اين بخش را 18 واحد ذكر كرد و گفت: در روستاهاي رومه، چهار فرسخ، چاهداشي با 3 مركز بهداشتي به مردم منطقه خدمت رساني مي شود.
وي ادامه داد: از نظر استقرار مراكز اورژانس و تيم هاي سلامت در شهرستان نهبندان نسبت به 10 سال گذشته اقدامات خوبي انجام شده است.
وي با اشاره به مناطق بندان و ميغان به عنوان مراكز دهستان ها اضافه كرد: در اين مناطق كه مركز دهستان محسوب مي شود احداث يك مركز بهداشتي براي روستاهاي اطراف و مرزنشينان ضروري است.
وي در خصوص راه هاي حوزه استحفاظي گفت: حدود 60 درصد راه هاي شهرستان به ويژه روستاهاي بخش مركزي آسفالت بوده و 40 درصد ديگر در دست اقدام و يا خاكي است.
وي ادامه داد: 10 روستاي اين بخش صعب العبور بوده و جاده مناسب براي تردد ندارد.
وي درباره اشتغال جوانان روستا و با اشاره به پرداخت وام هاي قرض الحسنه به روستاييان براي ايجاد اشتغال گفت: با تزريق وام هاي قرض الحسنه به روستاييان تا حدودي اشتغال ايجاد شده است.
وي خواستار تداوم پرداخت تسهيلات اشتغال زايي به جوانان به ويژه روستاييان شد.
وي با بيان اين كه تعداد بيكاران در استان و همه شهرستان ها به يك ميزان است افزود: پراكندگي بيش از حد روستاها، محروميت شديد، نبود سرمايه گذاري مناسب جوانان بيكار بيشتري دارد و نرخ بيكاري در اين شهرستان 5/12 درصد است.
وي در خصوص مهاجرت روستاييان گفت: با توجه به خدمات دولت روند مهاجرت روستاييان در چند سال گذشته سير صعودي داشته است.
»زيرك« ايجاد تعاوني هاي دهياران، كشاورزان، دامداران، كشف معادن با توجه به معادن غني و وجود دشت هاي مستعد براي كشاورزي در شهرستان را از قابليت ها براي از بين رفتن مهاجرت و رفع مشكل بيكاري جوانان عنوان كرد و افزود: دولت همان گونه كه بيشترين چاره انديشي را براي روستاييان مد نظر قرار داده ضروري است در بحث ايجاد اشتغال نيز برنامه هاي مدون اقدام تا به رفع اين مشكل كند.
وي در خصوص روستاهاي خالي از سكنه گفت: روستاي خالي از سكنه در اين بخش وجود ندارد ولي مزرعه و آبادي خالي از سكنه داريم.
وي با اشاره به مصوبات سفرهاي رئيس جمهور، بخشودگي دير كرد بيش از 500 مورد وام كشاورزي و تمديد وام ها به مدت 5 سال، بخشودگي وام هاي مقاوم سازي روستاييان را از جمله اين مصوبات عنوان كرد و گفت: بيش از 200 مورد نيز بخشودگي وام مقاوم سازي مسكن روستاييان مصوب و اجرا شد.
وي از ديگر مصوبات سفر به واگذاري انشعاب برق رايگان به خانواده هاي كم بضاعت روستايي اشاره كرد و گفت: بيش از يك هزار خانوار كم بضاعت روستايي در اين شهرستان طي يك سال از اين طرح بهره مند شدند.
وي همچنين اختصاص وام اشتغال زايي براي جوانان روستاهاي ميغان، حيدرآباد چاهداشي و دهسلم با اعتباري بالغ بر 4 ميليارد ريال را از ديگر مصوبات سفر رئيس جمهور برشمرد.
وي با توجه به 52 دهياري بخش مركزي گفت: به طور ميانگين براي هر دهياري در سال 86 بالغ بر 30 ميليون ريال اختصاص يافته است.وي در خصوص پروژه هاي عمراني گفت: حدود يكصد پروژه در بخش هاي راه كشاورزي، مخابرات، آب و فاضلاب روستايي، شبكه بهداشت و درمان در دستور كار است كه دهه فجر اين پروژه ها تكميل و افتتاح خواهد شد.
وي تعطيلي مدارس راهنمايي و متوسطه در برخي روستاها از جمله بيچند، بندان، خواجه دو چاهي را از مشكلات آموزشي برشمرد و افزود: در حال پيگيري حل اين مشكل براي سال آينده هستيم تا ديگر شاهد دانش آموزان بازمانده از تحصيل نباشيم.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]