واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: افزايش قيمت در بازار لوازم خانگي
توليد لوازم خانگي يكي از صنايعي در كشور است كه به رغم به مشكلات متعددي كه در توليد آن وجود دارد همچنان بر روند حركت آن به روال قبل اصرار مي شود و اين به صرفه نبودن خود را در افزايش قيمت هاي همه ساله و تعرفه هاي بالاي لوازم خانگي نشان مي دهد.
به گزارش ايسنا، افزيش قيمت لوازم خانگي يكي از مسائلي است كه تقريبا براي توليدكنندگان و مصرف كنندگان عادي شده است و حمايت هاي تعرفه اي هم باعث نشده كه با افزايش بهره وري و ارتقاي تكنولوژي قيمت تمام شده كالاها كاهش بيابد.
افزايش قيمت ها از يك بار در سال به دو بار رسيده است يك بار در اوايل فصل گرما و يك بار در اوايل فصل سرما.
تا پيش از اين توليدكنندگان افزايش جهاني قيمت انواع فلزات را دليل اصلي افزايش قيمت ها عنوان مي كردند اما حالا كه قيمت انواع فلز كاهش يافته و حتي در برخي موارد به نصف هم رسيده است خبري از كاهش قيمت ها نيست.
افزايش 20 تا 25 درصدي به نوعي تبديل به عادت توليدكنندگان شده و اين گونه است كه قيمت هر نوع لوازم خانگي ظرف چهار يا پنج سال دو برابر مي شود.
البته اين جدا از جهش هايي است كه قيمت ها در مواردي توليدكنندگان به هنگام افزايش قيمت ها عنوان مي كنند كه چون مواداوليه را به روز خريداري مي كنند بنابراين ناچارند قيمت ها را بالا ببرند اما حال كه قيمت ها به شدت افت كرده اظهار مي كنند كه مواداوليه را با همان قيمت هاي بالاي قبلي براي چند ماه آينده خريداري كرده و در انبار دارند و نمي توانند قيمت ها را كاهش بدهند!
در اين ميان اخذ سه درصد ماليات بر ارزش افزوده بهانه اي شد تا قيمت ها بالا برود اين در حالي است كه توليدكنندگان پيش از اين اين سه درصد را در قالب ماليات بر تجميع عوارض مي پرداختند. در ميانه اين افزايش قيمت ها كالاهاي خارجي هم براي تعيين قيمت خود به قيمت هاي داخلي نگاه مي كنند و اين براي آن ها گهگاه حاشيه سودهاي بسيار بالايي را رقم مي زند كه مي توانند با استفاده از آن براي بازار سازي و تبليغات استفاده كنند.
كولر
يك نوع پرمصرف از كولرهاي ثابت از 299 هزار تومان در سال گذشته به 320 هزار تومان افزايش يافته است.
نوع ديگري از يك سال و نيم پيش تاكنون از قيمت 199 هزار تومان به 227 هزار و پس از آن به 238 هزار تومان افزايش يافته و به نوعي افزايش بيش از 20 درصدي را تجربه كرده است.
يخچال
ظرف يك سال قيمت يك نوع يخچال پرمصرف از 344 هزار تومان به 405 هزار تومان رسيده است و نوع ديگري از آن از 247 هزار تومان به 294 هزار تومان در يك سال بدون محاسبه ماليات بر ارزش افزوده رسيده است.
بخاري
يك نوع پرمصرف بخاري گازسوز از 82 هزار تومان در سال 86 به 103 هزار تومان در حال حاضر رسيده است.
نوع ديگر آن از 109 هزار تومان به 132 هزار تومان رسيده است و طرح مدل شومينه هم از 193 هزار تومان در تابستان 86 به 228 هزار تومان در پاييز 87 ارتقا يافته است.
آبگرمكن
قيمت نوع پرمصرف آبگرمكن از 113 هزار تومان به نزديك 140 هزار تومان در بازار رسيده است و نوع ديگري از آن از 141 هزار به 170 هزار تومان افزايش يافته است.
ماشين لباس شويي
قيمت ماشين لباس شويي نسبتا پرمصرف ظرف يك سال و نيم از 395 هزار تومان به 430 هزار تومان افزايش يافته است و نوع ديگر از 347 هزار تومان به 375 هزار تومان رسيده است. اين ماشين لباس شويي ها اغلب وارداتي هستند.
تلويزيون
قيمت يك نوع تلويزيون توليد داخل هم از ابتداي سال از يك ميليون و 298 هزار تومان به يك ميليون و 350 هزار تومان در آبان ماه افزايش يافته است.
در آشفته بازاري كه برند بسياري از كالاهاي خارجي در مورد اصل بودنشان محل تشكيك است براي كالاهاي ايراني حداقل يك پاسخگو وجود دارد و خدمات پس از فروش آن ها هم بد نيست اما شايد اين گونه افزايش قيمت ها، امكان رقابت را در بازارهاي جهاني سلب كند. در اين ميان نقش سازمان حمايت توليدكنندگان و مصرف كنندگان در آناليز واقعي قيمت ها بسيار پررنگ مي شود اما به نظر مي رسد اين سازمان بيشتر وقت خود را به برخورد با تخلفات صنفي صرف مي كند.
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]