واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
بيشتر خانم.ها کرم شب و روز و کرم ضدچروک را فقط به پوست صورت.شان مي.مالند و گردن را فراموش مي.کنند در حالي که تمام مراقبت. هايي که از طرف پزشکان پوست در مورد پوست صورت شما مطرح مي.شود (اعم از مصرف کرم.هاي شب و نيز مصرف ضدآفتاب. و مرطوب.کننده در طول روز) بايد در مورد پوست گردن نيز مراعات شود.
واقعيت اين است که گذر سن و نيز تماس طولاني با آفتاب مي.تواند مشکلات زيبايي مختلفي را در پوست و نيز در عضلات زيرين پوست گردن ايجاد نمايد. با دکتر فريده مهتي.پور، متخصص پوست و مو درباره عمل. هاي جراحي زيبايي گردن به گفتگو نشسته.ايم.
کشاورزان و کارگران و مهندسان پوست گردن شان زودتر چروک برمي.دارد، چرا؟
يکي از شايع .ترين مشکلاتي که با آن مواجه مي.شويم تغيير رنگ (به شکل کم.رنگ شدن يا پررنگ شدن) و تغيير قوام پوست در دو طرف گردن است که به شکل نازک شدن و چروک خوردگي پوست خود را نشان مي.دهد. اين حالت به ويژه در کساني که به علت مسايل شغلي تماس بيشتري با آفتاب داشته.اند، شايع.تر است. در اين حالت پوست اين ناحيه به طور واضح با پوست ساير نواحي گردن متفاوت جلوه مي.کند. خوشبختانه اين حالت با استفاده از ليزرهاي خاص و بعد از آن مصرف مداوم کرم.هاي ضدآفتاب قابل درمان بوده و به نحو رضايت.بخشي رفع مي.گردد.
شل شدن پوست گردن خانم. ها در سنين بالا چه .طور؟
با افزايش سن معمولا شاهد شل شدن پوست و يک سري خطوط عرضي گردن هستيم که به ويژه براي خانم..ها از لحاظ زيبايي مشکل آفرين است. در واقع اين افتادگي صرفا ناشي از شلي پوست نبوده، بلکه افتادگي عضلات زيرين پوست گردن همراه با تجمع چربي در اين ناحيه است که باعث نماي باليني فوق مي.شود. در مراحل اوليه که اين تغييرات هنوز به مراحل پيشرفته نرسيده است، مي.توان از کارهاي کمتر تهاجمي و با هزينه کمتري براي جبران اين حالات استفاده کرد. از جمله مي.توان با تزريق مقادير مناسب ماده بوتاکس در طول عضله پلاتيسماي گردن به فواصل 1 تا 2 سانتي.متر نتايج زيبايي خوبي به دست آورد. در مواردي هم که خطوط عرضي علي.رغم درمان بوتاکس به طور کامل رفع نگردد، مي.توان به عنوان درمان تکميلي در برخي از اين خطوط مصرف توام بوتاکس همراه با پر کننده يا فيلرها را مدنظر قرار داد.
اگر با اين روش.ها خوب نشد، چه بايد کرد؟ جراحي لازم است؟
عمده مشکلات، زماني آغاز مي.شود که شلي پوست و عضلات زيرين بارزتر شده و با روش.هاي موقتي فوق نتوان آن ها را رفع کرد.
در اين موارد است که جراحي.هاي تهاجمي.تر، از جمله برداشتن چربي غبغب به وسيله ليپوساکشن و با ترميم عضله زيرين و يا حتي برداشتن پوست اضافه گردن اهميت مي.يابد.
در اين موارد مساله.اي که بسيار حايز اهميت است، معاينه و انتخاب بيمار است و علاوه بر اين، توجه به خواست نهايي بيمار بسيار مهم است.
در مرحله معاينه لازم است تمام لايه.هاي پوست و عضلات زيرين و ميزان شلي و اضافه وزن پوست در تمام قسمت.ها، زاويه.هاي فک تحتاني و همين.طور مقدار چربي اضافه موجود در ناحيه بررسي شده و علاوه بر اين کيفيت پوست سطحي از لحاظ قدرت کشش و قوام کلي آن بايد مد نظر قرار گيرد. ميزان شلي عضله زيرين و افتادگي يا عدم افتادگي غدد تحت فکي و حتي فرم چانه بايد مورد توجه قرار گيرد. بعد از معاينه بايد نتايج معاينه با بيمار در ميان گذاشته شود و سپس بهترين پيشنهاد به وي ارايه گردد. اين مسايل از اين لحاظ حايز اهميت است که در بيماران مختلف امکان دارد پزشک از روش.هاي متفاوتي براي حل مشکلات زيبايي گردن استفاده نمايد. علاوه بر اين در هر يک از روش.هاي پيشنهادي پزشک ممکن است محل برش، مدت ترميم ضايعه، طول دوره نقاهت و عوارض احتمالي و اسکار و جوشگاه.هاي ناشي از چربي متفاوت باشد، بنابراين شما به عنوان بيمار بايد بعد از مطرح کردن خواسته خود، به تمام مسايل فوق توجه کافي نماييد.
آيا اين اعمال عوارضي هم دارند؟
خون.ريزي و بروز هماتوم يکي از مشکلاتي است که با اينکه امروزه کمتر شاهد آن هستيم، ولي در صورت بروز سريع.تر نياز به درمان از طريق برش و درناژ الزامي است. البته اين کار در مورد هماتوم.هايي ضروري است که مقدار خون.ريزي قابل توجه باشد. اختلالات عملکردي موقت در اعصاب ناحيه نيز ممکن است ايجاد شود که عموما موقتي بوده و در عرض 15 روز آينده قابل برگشت مي.باشد. مانند هر جراحي ديگر احتمال عفونت را بايد مدنظر قرار داده و با صلاحديد پزشک آنتي.بيوتيک.هاي لازم مصرف گردد. از عوارض ديررس اين اعمال جراحي نيز مي.توان به نامنظم بودن سطح گردن، برداشت کم.چربي و يا برداشت زياد چربي اشاره کرد که به ويژه برداشت زياد چربي نماي ناجوري در گردن ايجاد مي.کند. البته هر يک از مشکلات ذکر شده به نحوي قابل پيشگيري بوده و امروزه کمتر مشاهده مي.شوند، ليکن درصورت بروز نيز مي.توان به وسيله راهکارهايي مناسب هر يک از آنها را درمان کرد و اين موضوع نبايد باعث نگراني بيماران گردد.
تهيه مصاحبه: صديقه کرلو
هفته نامه سلامت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]