تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ واعـظـى مـؤثرتر از نصيحت نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836111623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کدام ماده غذایی با کدام دارو تداخل دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کدام ماده غذایی با کدام دارو تداخل دارد؟


سلامت نیوز: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دارویی را با آب.میوه، چای یا شیر بخورید، اما نتایج بررسی.های بسیاری نشان داده.اند که مصرف برخی داروها همراه مواد غذایی می.تواند باعث کاهش اثر دارو یا تشدید عوارض آن شود.

آب گریپ.فروت و مشکلات قلبی

مصرف آب گریپ.فروت با بسیاری از داروها ممنوع است. «گریپ.فروت» حاوی ترکیب.هایی است که میزان جذب برخی داروها از جمله داروهای کاهنده چربی خون را از طریق دستگاه گوارش بالا می.برد. مصرف داروهایی مثل سیمواستاتین با آب گریپ.فروت می.تواند باعث افزایش غلظت خونی آن تا 15 برابر و مشکلات عضلانی شود. مصرف داروهای درمانگر سوزش سر دل مثل داروی سیزاپراید هم با این آب.میوه ممنوع است زیرا می.تواند باعث افزایش ضربان قلب شود.

به طور کلی بهتر است تا 2 ساعت قبل از مصرف این داروها آب گریپ.فروت ننوشید و در صورتی که پزشک برایتان داروها را تجویز کرد، در روز بیش از 250 سی.سی از این آب.میوه ننوشید.

کشف علت تداخل گریپ.فروت با داروها

به گزارش هلث دی، محققان دریافته.اند موادی بنام فورانوکومارین.ها در آب گریپ.فروت وجود دارد که در صورت مصرف این میوه با برخی داروها اثرات جانبی ایجاد می.کند. یافته فوق امکان تولید گریپ.فروتی که فاقد این مواد باشد با افزودن آن.ها به برخی داروها برای افزایش اثر دارویی.شان را فراهم می.سازد. به گفته سرپرست این تحقیق دکتر پل واتکین از دانشگاه کارولینای شمالی تصور بر این بود فلاوونوئیدها که طعم تلخ گریپ.فروت را سبب می.شوند باعث تداخل دارویی می.شوند.

این مطالعه نشان می.دهد اگر همه این مواد را در میوه باقی گذاشته و تنها گروه فورانوکومارین.ها را از آن خارج کنید گریپ.فروت این ویژگی خود را از دست می.دهد. در این حالت آب گریپ.فروت مانند آب پرتقال می.شود و این کاملاً روشن می.سازد که مواد فوق جزء فعال این آب میوه هستند.

تأثیر شیرین.بیان به علت داشتن ترکیبات خاصی که دارد و با مهار سدیم و دفع پتاسیم، فشارخون را بالا می.برد. به همین دلیل، مصرف آن عوارض ثانویه کورتون.ها (مثل پوکی استخوان، ورم و آب سیاه) را بالا می.برد.

به گفته این محقق یافته فوق از جهات مختلف حائز اهمیت است. اول آن که از این پس تولید کنندگان آب میوه می.توانند محصولاتی را تولید کنند که فاقد این گروه مواد باشد و لذا از اثر تداخل دارویی آن جلوگیری نمایند. دوم آن که محققان می.توانند میوه های دیگر را نیز از لحاظ داشتن فورنوکومارین.ها مورد بررسی قرار دهند و ببینند آیا در سایر میوه.ها نیز همین اثر را اعمال می.کند. و بالاخره این که متخصصان داروسازی می.توانند از مواد فوق برای افزایش توانایی داروها برای ورود به جریان خون استفاده کنند. تأثیر آب گریپ.فروت این است که ورود داروها به بدن را افزایش می.دهد و در صورت کنترل می.تواند تأثیر قابل توجهی باشد.

ضددردهای غیر مخدر و کافئین

کافئین موجود در قهوه، چای یا نوشیدنی.های کولادار میزان جذب استامینوفن را افزایش می.دهد و دوز بالای این ترکیب باعث آسیب.های کبدی می.شود. مصرف برخی داروها با نوشیدنی.های کافئین.دار نیز می.تواند علایمی مانند لرزش، تعریق و لکنت در فرد ایجاد کند. مثلاً هرگز نباید داروهای ضدآسم مثل تئوفیلین را با نوشیدنی.های حاوی کافئین خورد.

به طور کلی اگر دارو مصرف می.کنید، خوردن چای، قهوه و نوشیدنی.های کولادار را به یک فنجان تا یک لیوان در روز کاهش دهید و بین ساعت.های مصرف دارو و این نوشیدنی.ها فاصله.ای طولانی در نظر بگیرید.

داروهای ضدافسردگی و پنیر

داروهای ضدافسردگی با هیچ یک از انواع پنیرها سازگاری ندارند. برخی از پنیرها از جمله موزارلا حاوی ترکیبی شیمیایی به نام «تیرامین» هستند.

مصرف زیاد تیرامین با داروهای ضدافسردگی یا آنتی.بیوتیک.هایی مثل لینزولید که هنگام ابتلا به عفونت.های شدید ریوی و پوستی تجویز می.شوند، می.تواند باعث افزایش شدید فشارخون شود.

پس اگر تحت درمان با داروهای ضدافسردگی یا آنتی.بیوتیک هستید، مصرف پنیر را کاهش دهید. فراموش نکنید سس.سویا و ماءالشعیر هم سرشار از تیرامین هستند.

داروهای ضدانعقاد خون و بروکلی

مصرف بروکلی و کلم برای کسانی که تحت درمان با داروهای ضدانعقاد خوراکی مثل «وارفارین» هستند، ممنوع است چون این سبزی.ها حاوی ویتامین K هستند که آثار ضدانعقادی را کاهش می.دهند.

اگر فردی که داروهای ضدانعقادی مصرف می.کند، بروکلی یا کلم بخورد، احتمال شکل.گیری لخته.های خونی در او وجود دارد. این مواد غذایی میزان تأثیر استامینوفن را که برای تسکین درد و کاهش تب تجویز می.شود، پایین می.آورند. اسفناج، آووکادو و کاهو نیز منابع ویتامین K هستند.

شیر و آنتی.بیوتیک.ها

نوشیدن شیر همراه برخی داروها به پوست و مجاری ادراری آسیب می.زند زیرا کلسیم شیر تأثیر برخی داروها به خصوص آنتی.بیوتیک.هایی که برای مقابله با عفونت.های پوستی و ادراری تجویز می.شوند را کاهش می.دهد.

اگر پزشک برای درمان بیماری پوستی شما آنتی.بیوتیک «تتراسایکلین» یا آنتی.بیوتیک.های مورد استفاده در عفونت.های مجاری ادراری تجویز کرده است، آن را همراه شیر یا بلافاصله بعد از مصرف شیر نخورید.

شیر حتی می.تواند اثر آسپیرین را هم کاهش دهد زیرا مصرف زیاد آن میزان اسیدیته ادرار را تغییر می.دهد و باعث دفع بیشتر دارو می.شود. بهتر است بین مصرف محصولات لبنی به خصوص شیر و این داروها 2 ساعت فاصله بیندازید.

داروهای ضدفشارخون و شیرین.بیان

تأثیر شیرین.بیان به علت داشتن ترکیبات خاصی که دارد و با مهار سدیم و دفع پتاسیم، فشارخون را بالا می.برد. به همین دلیل، مصرف آن عوارض ثانویه کورتون.ها (مثل پوکی استخوان، ورم و آب سیاه) را بالا می.برد.

مصرف این دارو با ادرارآورها نیز ممنوع است زیرا باعث دفع پتاسیم می.شود و کمبود پتاسیم عامل بروز مشکلاتی در ریتم ضربان قلب خواهد شد.

توصیه می.شود اگر تحت درمان.های دارویی هستید، بیش از 10 گرم گیاه شیرین.بیان به شکل پاستیل، شکلات و چای یا سایر نوشیدنی.ها، مصرف نکنید.

چگونه جلوی تداخلات دارویی غذایی را بگیریم؟

می.توان در این مورد از پزشک متخصص یا داروساز سؤال کرد. وقتی داروی جدیدی برایتان تجویز می.شود، حتماً از پزشک در مورد تداخلات دارویی غذایی مربوط به آن بپرسید.

اقدام بعد، مطالعه دقیق دستورالعمل موجود در بسته.بندی داروست و بهترین کار این است که در هر صورت داروها را فقط با آب ساده بخورید.

فراموش نکنید هرگز چند دارو و حتی مکمل.ها را هم نباید با یکدیگر مصرف کرد. مخلوط کردن مواد داخل کپسول.ها نیز جز با تجویز پزشک کار صحیحی نیست.

منابع:سلامتیران - جام جم آنلاین



بیشتر: .::سلامت نیوز :سرویس خبری: تغذیه:کدام ماده غذایی با کدام دارو تداخل دارد؟::.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن