تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبان گويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837622948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ستاره دریایی (Asteroidea)(sea star) + عکس های فوق العاده


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ستاره دریایی

ستاره دریایی جانوری آبزی است از شاخه خارپوستان و رده ستاره.سانان (Asteroidea). این نام همچنین به خانواده.ای از آبزیان خویشاوند با ستاره.های دریایی که از رده Ophiuroidea هستند استفاده شده است.




اطلاعات اولیه
عمومی.ترین صفات جانوران که طی مراحل رشد نیز قبل از همه ظاهر می.شود، تراز ساختمانی آنهاست. همه جانوران زندگی را از یک یاخته آغاز می.کنند و برخی از تراز بافت بالاتر نمی.روند، اما بقیه آنها از این تراز می.گذرند و بدن پیچیده.تری می.یابند. بدین ترتیب جانوران (متازوآ) را صاحب دو شعبه رده بندی در نظر می.گیرند. در شعبه پارازوآ، بالاترین تراز ساختمانی را بافت تشکیل می.دهد. این شعبه فقط شاخه اسفنجها را شامل می.شود. همه جانوران دیگر که به شعبه یومتازوآ تعلق دارند، با داشتن اندام و دستگاه مشخص می.شوند.
دومین صفت عمومی که بعد از تراز ساختمانی در حین رشد جانوران ظاهر می.شود، نوع تقارن آنهاست. در ابتدا جنین همه جانوران دارای تقارن شعاعی یعنی به صورت کره.ای توپر و یا توخالی و متشکل از تعدادی سلول است. بعضی از گروههای جانوری مانند عروس دریایی این تقارن شعاعی را تا مرحله بلوغ حفظ می.کنند، اما در بقیه پس از مدتی جنین تقارن شعاعی ثانویه (مانند ستاره دریایی) و یا تقارن دو طرفی می.یابد و کرمک و جانور بالغ حاصل از آنها نیز معمولاً همین نوع تقارن را نگه می.دارند. بر همین اساس شعبه یومتازوآ را می.توان به دو دسته دارای تقارن شعاعی (Radiata) و دارای تقارن دو طرفی (Bilateria) تقسیم بندی می.کنند.
وضعیت حفره در ستاره دریایی
هر گونه فضا یا حفره عمومی که کاملاً توسط بافتهای میانپوستی و به ویژه توسط پرده.های صفاقی احاطه شده باشد، سلوم (Coelom) نام دارد. بنابراین جانوران دارای سلوم را متعلق به گروه سلوماتها، می.دانند. سلوم دارای اقسام مختلفی است که یکی از انواع آنها آنتروسلها هستند و در فوق شاخه.ای که خارتنان و طنابداران را شامل می.شود، دیده می.شوند. در این حالت مزودرم به صورت یک کیسه جانبی در می.آید که از آندودرم منشا می.گیرد.
این کیسه.ها بعدا از درون.پوست (آندودرم) جدا و مستقل می.شوند، اما بخش درونی آنها هنوز به دستگاه گوارش متصل است و بخش بیرونی آنها در امتداد دیواره بدن واقع می.شود. از آنجا که میانپوست (مزودرم) و سلوم از لوله گوارش بعدی (آنترون) مشتق می.شود، حفره عمومی را آنتروسل و جانور صاحب چنین حفره.ای را آنتروسلومات می.نامند.
نوع تقارن در ستاره دریایی
بیشتر با داشتن دستگاه و تقارن دو طرفی بعد از طی مراحل جنینی، مشخص می.شوند. بیشتر جانوران دارای تقارن دو طرفی، این نوع تقارن را حفظ می.کنند، اما در چند گروه مانند ستاره دریایی، در حین تغییر شکل و تبدیل شدن به به حالت بالغ، صاحب تقارن شعاعی ثانویه می.شوند. پنج یا بیش از پنج بازو که از بخش مرکزی بدن این ماهی بیرون زده.اند، تقارنی شعاعی را در بدن را این جانور بوجود آورده.اند. در حقیقت گفته می.شود که بدن نیاکان ستاره ماهیها تقارن دو طرفه.ای داشته.اند که ستاره.های دریایی امروز هم بقایایی از همان ساختار بدنی را حفظ کرده.اند. چنین جانوران بالغی همانند جانوران دارای تقارن شعاعی، کم تحرک، ساکن و بدون سر می.شوند.
شاخه خارپوستان
این جانوران دریازی هستند. لارو تقارن دو جانبی دارد. در مراحل نخستین رشد، دارای پروتوسل، مزوسل و متاسل هستند. جانور بالغ تقارن ۵ شعاعی دارد. اسکلت داخلی آهکی و دستگاه گردش آب سلومی دارند. دارای ۶۰۰۰ گونه هستند. جز دوتروستومها طبقه بندی می.شوند. دوتروستومها، جانورانی هستند که در آنها نخستین سوراخ حفره گوارشی جنینی، مخرج را تشکیل می.دهد و سوراخ دومی و بعدی دهان را می.سازد.
در طی تکامل، خارپوستان، شکل ستاره مانند به خود گرفتند و دارای بازوهایی شدند که در گرفتن غذا به آنها کمک می.کرد. گذشته از آن تمام بدن توسط صفحات اسکلت داخلی می.توانست پوشانده شود و بدین ترتیب، جانور چسبیده و آسیب.پذیر مورد محافظت واقع می.شد. این اسکلت داخلی، قاعدتا تحرک و توانایی کسب غذای بازوها را محدود می.کرد که این مساله با پدید آمدن دستگاه گردش آب، حل شد.
بدن ستاره ماهی هیچگونه استخوان بندی ندارد ولی در عوض یک سیستم آوند آبی هیدرولیکی دارد. سیستم آوند آبی دارای تعداد زیادی برآمدگی در قسمت شکمی بازوهای ستاره دریایی است که به آنها پاهای لوله.ای می.گویند و وظیفه آنها حرکت و غذا رسانی است. دستگاه گردش آب، دارای بازوهای کوچک متحرک و کناری، یا پاهای لوله.ای است که روی بازوهای اصلی پوشیده از صفحات اسکلت داخلی قرار دارند. همچنین شیارهایی که در فاصله ردیف پاهای لوله.ای در طول بازوهای اصلی قرار دارند و به شیارهای آمبولاکرال معروفند، می.توانستند در انتقال دادن غذا از پاهای لوله.ای به دهانی کمک کنند که در مرکز بدن ستاره.ای شکل قرار دارد.
رده بندی خارپوستان رده لاله.وشان مانند لاله.های دریایی و ستارگان پری رده خیارسانان مانند خیارهای دریایی رده ستاره.سانان مانند ستاره دریایی رده مارسانان مانند ستاره.های شکننده رده خارداران مانند توتیای دریایی رده ستاره.سانان از این رده، ستاره دریایی را می.توان به عنوان بهترین نمونه نام برد. بدن، ستاره مانند است. شیارهای آمبولاکرال باز هستند، پاهای لوله.ای وسیله حرکت بوده و از میان صفحات اسکلت داخلی بیرون می.آیند. همه این موجودات بی مهره هستند پس در حقیقت ماهی نیستند، اکثر زیست.شناسان دریایی تلاش می.کنند که واژه ستاره دریایی را کاملاً جایگزین ستاره ماهی کنند.

ساختار بدن ستاره دریایی
صفات اساسی خارپوستان در ستاره دریایی به خوبی پدیدار است. بدن چنین جانوری شامل یک صفحه مرکزی و ۵ بازو است، اما در این گروه تا ۲۰ بازو و بیشتر نیز ممکن است، مشاهده شود. در زیر بشره، یک اسکلت داخلی وجود دارد. صفحات آهکی دارای برآمدگیهای کوچک است. این صفحات توسط بافت پیوندی و عضله به هم متصل نگه داشته می.شوند. دیواره بدن در نقاط مختلف به سمت بیرون تاخوردگی یافته و به صورت زایده.های انگشت مانند یا آبششهای پوستی در آمده است. فضاهای میان اندامهای تنفسی، دنباله حفره عمومی بدن است که از فاصله صفحات اسکلتی مجاور می.گذرد.
دستگاه گردش آب
دستگاه گردش آب، از طریق یک سری مجاری سلولی پر از آب دریا عمل می.کند و در حرکت و تغذیه نقش دارد. این دستگاه توسط صفحه.ای آبکش مانند که در سطح فوقانی بدن و نزدیک زاویه میان دو بازو واقع شده، با آب اطراف در ارتباط است. یک مجرای ویژه، آب را از صفحه آبکشی به یک مجرای حلقوی در داخل بدن منتقل می.کند و از این مجرا هم ۵ مجرای شعاعی خارج می.شوند که هر کدام به درون یک بازو می.روند.
پاهای لوله.ای با دریافت آب از طریق مجراها، می.توانند به عنوان پاهای حرکتی بکار آیند. همین پاها هنگامی که بر سطحی جامد فشرده شوند، مانند بادکش عمل می.کنند که می.تواند فشاری یکنواخت و مداوم بر صدف دو کفه.ایها وارد آورد و پس از خسته شدن جانور، دو کفه آن را از هم بگشاید. بدین سبب وجود ستاره دریایی در محلهای پرورش صدفهای خوراکی، مضر است. پاهای لوله.ای موجود در طول هر بازو، طوری ردیف شده.اند که حاشیه شیار آمبولاکرال را می.گیرند. این شیارها به دهان که در مرکز سطح زیرین واقع است، منتهی می.شوند.
دستگاه گوارش و دستگاه عصبی
دهان از طریق یک مری کوتاه، به معده.ای وسیع مرتبط است که می.تواند از دهان خارج شود و به بافتهای نرم صدف برسد. ذرات غذایی و غذاهای مایع از مسیر روده.ای کوتاه می.گذرند و سپس به ۵ جفت غدد بزرگ گوارشی می.رسند که هر جفت آنها بیشتر فضای خالی درون یک بازو را اشغال می.کند. گوارش ستاره ماهی در یک شکم کیسه مانند واقع در مرکز بدن این ماهی انجام می.شود این شکم برگردارنده می.شود و از بدن ارگانیسم بیرون می.رود و غذا را در بر می.گیرد بعضی گونه.ها از تحمل بالای سیستم.های آوندی آبی خود برای باز کردن صدف نرم.تنان و تزریق شکم خود به داخل این صدفها استفاده می..کنند. دستگاه گوارش به یک سوراخ دفعی کوچک در مرکز سطح فوقانی ختم می.شود.
یک حلقه عصبی هم دور مری را فرامی.گیرد و به مجرای حلقوی نزدیک است. از این حلقه ۵ عصب شعاعی منشعب می.شوند و به درون بازوها می.روند. این اعصاب در ته شیارهای آمبولاکرال قرار دارند و در نوک هر بازو، به یک کله چشمی منتهی می.شوند.
دستگاه گردش خون و عمل دفع
دستگاه گردش خون شامل یک سری مجاری خونی سلومیک است که بعضی از آنها خاصیت انقباض دارند. گذشته از آن مایعی که حفره عمومی را پر می.کند، به مقدار قابل توجهی کار ترابری مواد را در درون بدن نیز بر عهده دارد. قسمتی از عمل دفع، از طریق انتشار از سطح بدن و قسمتی توسط یاخته.های آمیبی شکل صورت می.گیرد که در مایع سلومیک قرار دارند. این یاخته.ها مواد دفعی را جذب می.کنند و آنها را از راه آبشش.های پوستی به خارج از بدن می.ریزند.
تولید مثل در ستاره دریایی
ستاره.های دریایی دارای ۵ جفت اندام جنسی هستند که هر جفت درون یک بازو واقع است. در بیشتر موارد، عمل لقاح در درون آب دریا صورت می.گیرد و حاصل رشد تخم، ایجاد کرمکی شناگر و آزاد به نام بی پیناریا است که تقارن دو طرفی دارد. این کرمک (لارو) سرانجام مراحل دگردیسی بسیار پیچیده.ای را طی می.کند و مبدل به موجود بالغ جوانی با تقارن شعاعی ثانویه می.شود.
چنین الگوی رشدی را عموماً در سایر راسته.های خارپوستان هم می.توان دید، اما کرمک آنها در ظاهر اندکی با یکدیگر تفاوت دارند و نامهای مختلفی را به خود می.گیرند.


منابعدانشنامه رشد. (برداشت آزاد). Blake DB, Guensburg TE; Implications of a new early Ordovician asteroid (Echinodermata) for the phylogeny of Asterozoans; Journal of Paleontology, ۷۹ (۲): ۳۹۵-۳۹۹; MAR ۲۰۰۵ ويكي پديا

ستاره دريايي لينكياي آبي (Blue Linckia Sea Star) به طور قطع زيباترين ستاره دريايي براي مشتاقان آكواريوم هاي مرجاني است.رنگ آبي غير معمول و خاص اين ستاره در حقيقت دليل جذابيتش است و اين انعكاس رنگ آن باعث شده كه مورد توجه قرار گيرد.اين بدنه آبي روشن ممكن است گاهي توسط نقاط آبي رنگ يا ارغواني تزيين شده باشد.لينكياي آبي را همچنين به نام هايي همچون، ستاره دريايي دنباله دار،ستاره دريايي آبي و يا ستاره ماهي آبي مي شناسند.




در طبيعت ،لينكيا در منطق مرجاني آفتاب گير و كنره هاي مرجانها در حالي كه دائما در حال جستجوي غذا است يافت مي شود.در آكواريوم ها ، لينكيا بسترهاي پوشيده شني يا بسترهاي مرجاني با سنگهاي نتراشيده و همچنين سخره هايي زياد با مكانهاي فراوان براي مخفي شدن رو مي پسندد.در دوران نوجواني (زماني كه رنگي بين آبي و سبز دارد)، لينكياي آبي بيشتر روز را به مخفي شدن در غارهاي كوچك يا تاق نماها مي گذراند.در اندازه هاي بزرگ تر بالغ ، مي توان اين ستاره را در بين ستاره ها و يا شيشه مهار و نگداري كرد، هنگامي كه يك و يا دوتا از بازوانش را تكان و مي لرزاند، بدانيد به دنبال ميكروبهاي ريز شناور است.به طور كلي لينكياي آبي ، موجودي منزوي و گوشه گير است ، اما ديگر ستارگان را تحمل و با آنها سازگار است و نسبت به ماهيان آكواريومي نيز صلح جو است.








ستاره دريايي لينكياي آبي به نغييرات ناگهاني مقدار اكسيژن، شوري و اسيديتيه (PH) آب بسيار حساس است و نمي تواند داروهايي كه اساسا داراي تركيبات مس هستند را تحمل كند.در مورد ستارگان دريايي روش آب به آب كردن يا روش تغييرات تدريجي براي خو گرفتن آنها به شرايط شيميايي آب بسيار توصيه شده است.ستاره دريايي لينكياي آبي به هيچ وجه نبايد در معرض هوا به صورت مستقيم قرار گيرد و همچنين بايد مراقب ظهور انگل ريز حلزوني به نام Thyca crystallina بود.در طبيعت ، ستاره دريايي لينكياي آبي قادر به توليد ستاره جديدي از هر عضو جدا شده از خود است.در آكواريوم هاي خانگي اين مورد بسيار كم اتفاق مي افتد.




Thyca crystallina
تكه هاي كوچكي از گوشت صدف يا قرص ها مي توانند در زير ستاره دريايي قرار بگيرند تا جزء رژيم غذاييش محسوب شوند.



قيمتهاي اين ستاره در سايزهاي متفاوت در حدود قيمتهاي زير هستند:
كوچك: 14.99 $
متوسط:16.99 $
بزرگ:29.99 $

عکسهای دیدنی از ستاره های دریایی:






















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6485]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن