واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
محققان دانشگاه کیس وسترن شیوه ای جدید را برای استخراج انرژی شیمیایی بدن حشرات هیبریدی یافته اند، انرژی که برای تامین نیروی مورد نیاز تجهیزات تصویری و حسگرهای الکترونیکی نصب شده روی بدن این حشرات استفاده می شود.
عده ای این حشرات را حشرات روباتیک می نامند و عده ای آنها را حشرات هیبریدی یا سایبورگ، با این همه دانشمندان تلاش زیادی دارند تا حشرات مجهز به حسگرهای الکترونیکی و تجهیزات صوتی و تصویری را با هر نامی که دارند، برای انجام مطالعات مختلف و استفاده در عملیات امداد و نجات توسعه دهند.
محققان دانشگاه “کیس وسترن” به تازگی راه حلی جدید را برای تامین انرژی حسگرهای الکترونیکی این حشرات یافته اند. باتری های نصب شده بر پشت حشرات نمی توانند انرژی مورد نیاز برای پشتیبانی از ماموریتهای برنامه ریزی شده تجسسی را تامین کنند از این رو محققان به سختی در تلاش بوده اند تا این انرژی را از خود حشرات تامین کنند. در همین راستا محققان دانشگاه میشیگان در حال توسعه تکنیکی برای ذخیره انرژی حاصل از حرکات بدن حشرات هستند، اما محققان کیس وسترن شیوه ای جدید را برای تامین انرژی از ساختار شیمیایی بدن حشرات ارائه کرده اند.
در این تکنیک تعدادی آنزیم برای تجزیه مولکولهای پیچیده که پس از تغذیه در سوسکها ایجاد می شود، استفاده می شود تا قند ناشی از تغذیه اکسیده شده و الکترون آزاد شود این الکترونها سپس برای تولید انرژی به کار گرفته می شوند. این به آن معنی است که حشره بدون حرکت کردن نیز می تواند انرژی تولید کند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان همچنین در جستجوی راهکاری برای تجهیز حیوانات کنترل از راه دور دیگری نیز هستند، به ویژه کوسه ها اما حشرات همواره به دلیل ابعاد کوچک بدن و بیولوژی ساده ای که دارند از کارایی بیشتری برخوردارند.
توسعه فناوری استفاده از انرژی حرکتی حشرات در دانشگاه میشیگان
پیش از این نیز پروفسور ایرانی دانشگاه میشیگان به همراه گروهی از محققان این دانشگاه فناوری جدیدی را برای ایجاد امکان استفاده از حشرات در ماموریتهای تجسس، امداد و نجات در زمان وقوع بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه یا سیل ارائه کرده بود.
قرار است در این فناوری دوربینها و میکروفنهایی بسیار کوچک بر پشت سوسکها نصب شوند تا این حشرات بتوانند به نیروهای امداد در یافتن قربانیان بلایای طبیعی که در زیر آوارها به دام افتاده اند کمک کنند. تفاوت این فناوری با فناوری محققان دانشگاه کیس وسترن این است که خلیل نجفی – دانشمند دانشگاه میشیگان در تلاش است انرژی حرکتی خود این حشرات را برای تامین انرژی تجهیزات ارتباطاتی که بر روی بدن آنها نصب شده، استفاده کند. به گفته نجفی با کمک تکنیک جذب انرژی از حرکات بدن حشره می توان انرژی مورد نیاز دوربینها، میکروفنها و دیگر حسگرها و تجهیزات ارتباطاتی که یک حشره می تواند در یک کوله پشتی کوچک به همراه خود حمل کند را تامین کرد.
بر اساس گزارش تلگراف،تیم نجفی تاکنون موفق به ساخت ابزاری شده که می تواند از حرکت بالهای سوسک سبز “ژوئن” در هنگام پرواز انرژی تولید کند. با قرار گرفتن ژنراتورهای مینیاتوری بر روی هر یک از بالهای این سوسک، محققان دارند انرژی کافی برای تامین نیروی دوربین و میکروفن نصب شده بر روی بدن سوسک تامین شود تا حشره بتواند با کمک این تجهیزات در شرایط دشوار و نامساعد اطلاعات محیطی جمع آوری کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]