تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853839165




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايسكانيوز گزارش مي دهد: اقتصاد ايران در هفته اي كه گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: ايسكانيوز گزارش مي دهد: اقتصاد ايران در هفته اي كه گذشت


تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: در هفته اي كه گذشت وقايع گوناگوني در اقتصاد ايران رخ داد كه مختصري از آن در بخش هاي گوناگون اقتصادي به شرح زير است.

***وقايع اقتصادي رخ داده در بخش بازرگاني
لايحه ايجاد 8 منطقه ويژه اقتصادي به مدت 15 روز مسكوت ماند
بررسي لايحه ايجاد 8 منطقه ويژه اقتصادي، به خاطر مصوبات سفر استاني هيئت دولت در شناسايي 16 منطقه اقتصادي ديگر در كشور، به مدت 15 روز مسكوت ماند.
بررسي لايحه ايجاد 8 منطقه ويژه اقتصادي كه در دستور كاري امروز چهارشنبه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قرار داشت با درخواست تعدادي از نمايندگان و موافقت 108 نماينده، به مدت 15 روز مسكوت ماند.
در حين بررسي اين لايحه جعفر قادري نماينده شيراز درخواست مسكوت ماندن بررسي اين طرح به دليل شناسايي 16 منطقه ويژه اقتصادي ديگر در كشور و تصويب آن از سوي هيئت دولت را مطرح كرد و اين پيشنهاد از سوي نمايندگان به تصويب رسيد.
دولت در سفرهاي استاني خود، ايجاد 16 منطقه ويژه اقتصادي ديگر را تصويب كرده كه لايحه مربوط به آن در راه ارسال به مجلس است.
‌بنابر اين اگر اين لايحه به مدت 15 روز مسكوت بماند، لايحه بعدي به مجلس وصول مي‌شود و مي‌توان با يكبار بررسي لايحه تجمع شده، ايجاد مناطق ويژه اقتصادي در 24 منطقه را بررسي و تصويب كرد.
قيمت‌ها طي تفاهم با تشكلها كاهش مي‌يابد
محمد صادق مفتح ،معاون وزير بازرگاني، كاهش قيمت‌ كالاها تحت تأثير كاهش قيمتهاي جهاني با تفاهم با تشكلها صورت مي‌گيرد
درباره ضمانت اجرايي و مباني قانوني اطلاعيه سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان منبي بر ملزم شدن واحدهاي توليدي و واردكنندگان نسبت به تعديل و كاهش قيمت‌ها به دليل تغييرات صورت گرفته در اقتصاد جهاني، كاهش قيمت مواد اوليه، كاهش نرخ حمل‌ونقل جهاني اظهار داشت: سازمان حمايت با تفاهم با تشكلها در خصوص كاهش قيمت‌ها اقدام مي‌كند و قطعاً ضمانت‌ اجرايي دارد بطور مثال كاهش قيمت پودر توسط دولت صورت نگرفته بلكه با تفاهمي كه با تشكلها صورت گرفته اين امر اتفاق افتاده است.
روند نزول قيمت‌ها در خصوص پودر شوينده، روغن نباتي، لاستيك، فولاد، سيمان و خيلي از كالاهاي ديگر آغاز شده است.
تشكلهاي صنعتي مجموعه‌هاي معقول و منطقي هستند كه مصالح ملي را درك مي‌كنند و با مذاكرات كارشناسي كه صورت مي‌گيرد متقاعد مي‌شوند كه در اين زمينه هم تجربه‌هاي موفق و بسيار خوبي داريم.
ما براي آغاز به كار اين فروشگاه‌ها زمان تعيين نكرده‌ايم و براساس طرح تحول اقتصادي و الگوبرداري از كشورهاي پيشرفته دنيا به صورت يك ايده مطرح شده است و براي اجراي آن بايد يك كانون هماهنگ با اصناف شكل بگيرد.
بازگشت ايران به صدر واردكنندگان گندم
شبكه خبري بي‌بي‌سي در گزارشي اعلام كرد كه ايران به صدر واردكنندگان گندم جهان بازگشته است.
اين شبكه خبري در گزارش خود با عنوان "بازگشت ايران به صدر واردكنندگان گندم جهان" به خبر اخير وزارت بازرگاني ايران مبني بر امضاي قرارداد خريد شش ميليون تن گندم وارداتي اشاره كرده و مي‌نويسد: بخشي از گندم‌هاي خريداري شده از كشورهاي نيمكره شمالي بوده ولي چون محصولات نيمكره جنوبي به اعتقاد دست اندركاران آرد و نان از مرغوبيت بيشتري برخوردار است، از آن مبادي نيز گندم خريداري مي‌شود.
گزارش هفت ماهه گمرك ايران نشان مي‌دهد كه گندم وارداتي از كشورهاي سوئيس، كانادا، فرانسه، آلمان، روسيه، اتريش و قزاقستان وارد شده است و واردات اين حجم گندم يك بار ديگر ايران را در رديف بزرگترين وارد كنندگان گندم قرار مي‌دهد.
در سال 1377 ايران با وارد كردن شش ميليون و 800 هزار تن گندم بزرگترين وارد كننده گندم جهان بود و سه سال بعد از آن نيز به طور متوسط سالانه چهار ميليون تن گندم خارجي وارد كرد. بعد از آن برنامه‌اي براي افزايش توليد گندم به اجراي گذاشته شد و چهار سال پيش ايران اعلام كرد كه در توليد اين محصول به خودكفايي رسيده است. اما امسال با اولين خشكسالي گسترده، وضع دوباره به 10 سال پيش برگشته و توليد گندم از حدود 15 ميليون تن به كمتر از 10 ميليون تن كاهش يافته است.
زمين‌هاي زير كشت گندم در ايران شش ميليون 200 هزار هكتار است كه چهار ميليون هكتار آن زير كشت ديم و دو ميليون 200 هزار هكتار آن كشت آبي است.
ايران براي دستيابي به خودكفايي گندم، اعتبارات و منابع مالي گسترده‌اي اختصاص داده بود و براي تشويق گندمكاران، بخش عمده‌اي از گندم توليدي را به صورت تضميني و با قيمت‌هاي بالا خريداري مي‌كرد.
برخي از منتقدان افزايش قيمت را يكي از علل اصلي تمايل كشاورزان به كشت گندم ارزيابي كرده و معتقدند دولت با حمايت غير منطقي از گندم، كشاورزان را به سمت توليد اين محصول هدايت كرد و افزايش توليد در سال‌هاي اخير به اين شيوه امكانپذير شد كه شيوه‌اي ناپايدار و غيرعلمي است.
ايران در سال گذشته دو هزار و 600 ميليارد تومان يارانه براي توليد گندم و نان اختصاص داد و پيش‌بيني مي‌شود امسال به دليل واردات گسترده، اين رقم افزايش پيدا كند.
يارانه گندم و آرد در حالي افزايش مي‌يابد كه دولت ايران درصدد است با اجراي طرح تحول اقتصادي، يارانه‌ها را حذف و اين يارانه‌ها را به صورت نقدي در اختيار خانوارها قرار دهد.
لايحه پرداخت يارانه‌هاي نقدي تهيه شده اما اشاره‌اي به موارد غذايي نشده و به گفته برخي مقامات دولتي، اين برنامه مواد غذايي نظير گندم و آرد را در بر نمي‌گيرد.
طرح ساماندهي گندم، آرد و نان با هدف متوقف كردن پرداخت يارانه نان و جايگزيني آن با پرداخت مستقيم يارانه به قشرهاي محروم از حدود هشت سال پيش مطرح بوده اما چون جمعيت زير خط فقر شناسايي نشده بود، اين طرح اجرا نشد.
به گفته كارشناسان، حجم بالاي واردات گندم مشكل اصلي ايران نيست و اين كشور بايد به فكر بهبود كيفيت نان باشد زيرا بيشتر از يك چهارم گندم مصرفي به دليل ارزان بودن با پخت نامناسب نان از گردونه مصرف انسان خارج مي‌شود و به صورت ضايعات و خوراك دام در مي‌آيد.
ايران از مدت‌ها پيش درصدد است با اجراي طرح توليد نان صنعتي، نانوايي‌هاي سنتي را تعطيل كند اما اين برنامه هنوز در مراحل اوليه قرار دارد و به نظر نمي‌رسد به اين زودي عملي باشد.
بر اساس برنامه‌اي كه دولت تهيه كرده است اگر اين طرح عملي شود نانوايان مي‌توانند سهامدار كارخانه‌هاي صنعتي توليد نان شوند و با دريافت مجوز تجاري، نان صنعتي توزيع كنند.
نان به عنوان مهمترين ماده غذايي در سبد خانوارهاي ايراني است و بخش عمده نان مصرفي به شكل سنتي و در انواع مختلفي نظير بربري، سنگك، تافتون و لواش توليد مي‌شود.
اين در حالي است كه بر اساس گزارش‌ها نزديك به 30 درصد نان توليدي به دليل كيفيت نامطلوب دور ريخته مي‌شود و هدف از اجراي اين طرح جلوگيري از حجم گسترده ضايعات نان است.
سازمان حمايت بر اعمال كاهش قيمت پودر شوينده از اول آذر تاكيد كرد
با توجه به كاهش قيمت جهاني مواد اوليه پودرهاي شوينده و نظر به هماهنگي‌هاي انجام شده با شوراي توليدكنندگان پودر شوينده و همكاري توليدكنندگان در اين بخش در خصوص اعمال نرخ‌هاي كاهشي جديد، تمامي واحدهاي صنفي خرده فروش موظفند ضمن اعمال كاهش قيمت 1000 ريالي در هر بسته 500 گرمي پودرشوينده دستي و ماشيني از هرگونه گرانفروشي خودداري كنند.
مخدوش كردن قيمت مصرف كننده با استفاده از برچسب، رنگ و يا درج مشخه‌هاي جديد و با قيمت غيرواقعي تخلف محسوب شده و بازرسان اين سازمان در صورت مشاهده هر گونه تخلف با متخلفان برخورد قانوني خواهند كرد. .
امسال هيات ها براي دريافت سهميه نگران صف هاي طويل نباشند
معاون توسعه بازرگاني داخلي سازمان بازرگاني استان تهران ،امسال با اجراي طرح مكانيزه شدن تحويل سهميه هيات هاي مذهبي، هيئت ها ديگر نگران صف هاي طويل دريافت سهميه نباشند.
هر ساله وزارت بازرگاني براي كمك به هيئت هاي مذهبي سهميه نذورات در نظر مي گيرد.
اين سهميه با ميزان مبالغ يارانه اي و سهميه هاي مشخص در سراسر كشور در بين هيئت ها، تكايا، مساجد و بقعه هاي متبركه كه به نحوي در ماه محرم و صفر مراسم مذهبي برگزار مي كنند تعلق مي گيرد.
سهميه كالاهاي مورد نياز هيات هاي استان تهران ، پنج هزار و 300 تن برنج، يك صد تن روغن، يك هزار و 150 تن قند و شكر از كالاهاي اختصاص يافته به سهميه نذورات هيئت ها است.
امسال نيز در شهر تهران سه هزار و 216 تن برنج، 500 تن روغن، 700 تن قند و شكر جهت نذورات به مراكز برگزار كننده مراسم مذهبي در ماه محرم و صفر اختصاص داده شده است و اين ميزان نسبت به سال قبل هيچ تغييري نداشته است.
وي در خصوص ميزان قيمت هر كيلو از اين كالاها را با توجه به اختصاص يارانه گفت: هر كيلو برنج اروگوئه به قيمت 257 تومان، قند و شكر 210 تومان، حلب چهار كيلو و نيم به قيمت يك هزار و 825 تومان در اختيار استفاده كنندگان قرار خواهد گرفت.
وزارت بازرگاني با تدابيري براي جلوگيري از صف هاي طويل تحويل كالا در مراكز و پايگاه هاي بازرگاني كه مشكلات عديده اي را براي همشهريان به وجود مي آورد، امسال هيات ها با دريافت ملت كارت دچار چنين مشكلاتي نخواهند شد.
هيات ها، تكايا، مساجد طبق سال هاي گذشته كه شرايط دريافت اين سهميه را داشته باشند در اسرع وقت مي توانند بدون هيچ مشكلي كالاي خود را دريافت كنند.
در ابتدا بايد احراز هويت هيات براي بازرگاني شناسايي شود و سپس اين هيات ها با دريافت فرمت بانك ملت از مراكز بازرگاني و پر كردن آن اقدام به دريافت ملت كارت جهت واريز مبالغ خود داشته باشد.
داشتن كارت فعاليت اين هيات ها از سازمان تبليغات اسلامي و يا امور مساجد از ديگر اقداماتي است كه براي دريافت كالاي نذورات بايد از سوي هيئت ها صورت گيرد.
وي در ادامه با توجه به اينكه برخي از بقعه هاي متبركه نيز در اين مراسم حضور دارند با معرفي نامه كتبي از سازمان اوقاف به دريافت سهميه از سوي وزارت بازرگاني اقدام كنند.
حاج علي اجراي طرح مكانيزه اي كه از سوي وزارت بازرگاني تدبير و به اجرا در آمده را يك طرح جامع دانست چراكه اين هيئت ها با دريافت به روز كارت هاي مجوز برگزاري مراسمشان و نيز با در دست داشتن كارت ملي شخصي كه مجوز به اسم وي صادر شده و معرفي نامه كتبي از هيات مي توانند با مراجعه به 10 منطقه شهر تهران و پر كردن فورمت بانك ملت وارد طرح مكانيزه وزارت بازرگاني جهت تحويل كالاهاي نذوراتشان بشوند.
در سال هاي گذشته شاهد دريافت مشقت بار اين سهميه توسط هيات ها از مراكز و انبارها بوديم، امسال تنها با گرفتن كروكي از هيات سهميه آن ها بعد از واريز مبالغ مذكور به در هيئت ها ارسال خواهد شد.
از هر زماني كه هيات ها اقدام به پرداخت مدارك لازم مذكور كنند در مدت كوتاهي سهميه نذورات آن ها پرداخت خواهد شد.
دولت نهم بيش از هزار و 60 ميليارد تومان تسهيلات به تعاوني ها پرداخت كرد
ماشاءالله عظيمي، مدير عامل صندوق تعاون كشور گفت :اگر اقتصاد تعاوني‌ را به حال خود بگذاريم ،سهم اندك پنج درصد تعاون در اقتصاد هم از بين مي‌رود ، بنابراين دولت نهم بيش از هزار و 60 ميليارد تومان تسهيلات به تعاوني ها پرداخت كرد .
با گذشت سي سال از انقلاب هنوز با مشكلات و دست‌اندازهاي حقوقي براي اجراي سياست‌هاي اصل 44 مواجهيم كه بخشي از اين تاخير به دليل ضعف در بدنه اجرايي است .
دولت نهم اين جرات را براي حركت به سمت كاهش مداخله دولتي و سپردن امور به مردم و بخش‌هاي غير دولتي از خود نشان داده است .
عظيمي با اشاره به اينكه صندوق تعاون از سال 69 تا كنون1550 ميليارد تومان تسهيلات پرداخت كرده ،از اين ميزان نزديك به هزار و 60 ميليارد تومان تسهيلات دولت نهم به تعاوني ها است .
عظيمي با بيان اينكه حتي در شرايط سه قفله شدن خزانه كشور صندوق تعاون تعاوني‌ها را تنها نگذاشت گفت: اگر اقتصاد تعاوني‌ را مانند بانك‌ها رها و به حال خود بگذاريم همين سهم اندك پنج درصد هم از بين مي‌رود .
صندوق تعاون در طول يك سال گذشته نزديك به 700 ميليارد تومان تسهيلات به بخش تعاون اعطا كرده كه 352 ميليارد تومان آن مربوط به شش ماهه اول سال جاري است و اين رقم بايد تا پايان سال جاري افزايش چشمگيري داشته باشد .
بر اساس اصل 44 قانون اساسي بسياري از حمايت‌هاي دولت در قالب بانك توسعه تعاون انجام خواهد شد.
انسداد راه هاي ورودي به ويترين توليد ملي بعد از قرارداد 300 ميليون توماني
مديرعامل نمايشگاه بين المللي ،در راستاي روان سازي ترافيك و تاثير در امر حمل و نقل در زمان برگزاري نمايشگاه بين المللي، در سال جاري قرارداد 300 ميليون توماني با نيروي انتظامي بسته شده است ولي برخلاف قرارداد راه هاي ورودي به نمايشگاه مسدود شده است.
سيد جلال حسيني مديرعامل نمايشگاه بين المللي ، در روزهاي آتي بر اساس موافقت نامه اي كه بين روساي كشورهاي گروه آلبا (آمريكاي لاتين و ايران) در راستاي برگزاري نمايشگاه تخصصي كه با حضور رياست جمهوري هاي اين كشورها و ايران برگزار خواهد شد در حال تدارك هستيم.
متاسفانه در برخورد غيرمسوولانه و خارج از صلاحيت قانوني عوامل راهنمايي و رانندگي اقدام به انسداد درهاي نمايشگاه شدند كه بعد از گذشت 24 ساعت توسط رايزني هاي مسوولين درهاي نمايشگاه به غير از ورودي غربي (سئول) باز شده است.
با نظر به اينكه قرارداد در سال جاري بين ما و نيروي انتظامي درخصوص اخذ بيش از 300 ميليون تومان براي برقراري نظم و تسريع و روان سازي منعقد شده است.
ولي بر خلاف مقررات عقد اين قرارداد، مسوولين و عوامل نيروي انتظامي نه تنها هيچ اقدامي براي روان سازي ترافيك نكرده اند بلكه راه هاي ورود به نمايشگاه بين المللي را مسدود كرده اند.
ما در عرصه اي به سر مي بريم كه دشمنان خواهان به انزوا كشيدن اقتصاد كشور هستند، خنثي سازي دشمنان و بدخواهان اقتصاد ايران تنها از طريق به نمايش درآوردن توليدات ملي در جايگاه مشخص و بين المللي مقدور است.
ما در راستاي تحقق توسعه تجارت و ورود به تجارت جهاني و رقابت پذير كردن اقتصاد كشور و ارتقاي سطح مبادلات تجاري به منظور كلي و توسعه صادرات غيرنفتي به محلي براي به نمايش درآوردن كالاهاي ايراني هستيم.
حسيني علت انسداد راه هاي ورودي توسط نيروي انتظامي را به گفته مسوولين آن چنين عنوان كردو عدم برگزاري نمايشگاه عمومي! اين درصورتي است كه نمايشگاه هاي ما نمايشگاه هاي تخصصي است.
ما از بخش خصوصي جهت سرمايه گذاري و تهيه جايگاه مناسب تر براي برگزاري نمايشگاه استقبال مي كنيم.
اقتصاد آزاد درون مايه برنامه پنجم توسعه
آزادسازي يكي از اصول برنامه چهارم است و توجه اين برنامه به مكانيزم اقتصاد آزاد، نقطه قوتي به شمار مي رود كه درحال حاضر نيز مورد توجه برنامه نويسان و سياست گذاران كشور قرار دارد.
،محمدصادق مفتح، نايب رئيس اول اتاق تهران و معاون وزير بازرگاني ،آزادسازي يكي ازاصول برنامه چهارم است وتوجه اين برنامه به مكانيزم اقتصاد آزاد، نقطه قوتي به شمار مي رود كه درحال حاضر نيز مورد توجه برنامه نويسان وسياست گذاران كشور قرار دارد.
در ادامه همين سياست ها،توجه به نقش تشكل ها وافزايش توان بخش خصوصي مورد توجه برنامه نويسان قرار دارد واميدواريم برنامه پنجم توسعه، برنامه اي مبتني بر اصول اقتصاد آزاد و مطابق با قواعد اقتصاد رقابتي باشد.
درهمين زمينه انتظار مشخص فعالان اقتصادي، توجه بيشتر به نقش اتاق هاي بازرگاني در سياست گذاري هاي اقتصادي است كه البته ظرف چندسال گذشته به صورتي متفاوت از گذشته دنبال شده است واميدواريم در برنامه پنجم توسعه به عنوان يكي از محوري ترين بحث ها دنبال شود.
از نقاط قابل توجه برنامه چهارم تكيه بر اقتصاد خصوصي بود و فكر مي‌كنيم اگر در برنامه پنجم برنامه‌هاي اقتصادي با تكيه بر NGO ها و تشكل ها پيش برود مي‌توان از پتانسيل بخش خصوصي و اتاق هاي بازرگاني در پيشبرد اهداف بازرگاني استفاده كرد تا به نوعي اهداف اصل 44 نيز محقق شود.
با يك برنامه‌ريزي مدون مي‌توان از بحران اقتصادي به عنوان يك فرصت براي حضور سرمايه‌گذاران خارجي استفاده كرد و اگر از اين فرصت استفاده شود شرايط بسيار مناسبي است تا اعضاي اتاق‌هاي بازرگاني پيشنهادات خود را دراين زمينه ارائه كنند چرا كه ديگر نمي‌توان از چنين فرصت‌هاي طلايي در جذب سرمايه‌گذار خارجي استفاده كرد..
وارادت 11 ميليون تن محصولات فولادي با وجود 9 ميليون تن ظرفيت خالي در اين صنعت
تقي بهرامي نوشهرعضو هيات نمايندگان اتاق تهران كه همزمان دبيرانجمن توليد كنندگان فولاد است نظرداردكه امروزه به دليل مشكلات مالي كه در جهان پيش آمده پروژه هاي عمراني تعطيل يا نيمه تعطيل شده اند و تمام انبارهاي فولاد سازان خارجي و داخلي مملو از محصولات فولادي است در چنين وضعيتي بايد با اجراي قانون آنتي دامپينگ و افزايش تعرفه از واردات محصولات فولادي جلوگيري كرد تاصنايع داخلي دچار مشكل نشوند.
اتحاديه اروپا و آمريكا و حتي كشورهاي امارات و اندونزي با اجراي قانون آنتي دامپينگ و افزايش تعرفه از واردات فولاد جلوگيري به عمل آورده اند.
متأسفانه سال گذشته به رغم اينكه 9 ميليون تن ظرفيت خالي داشتيم كه به دليل نبود مواد اوليه اين ظرفيت را پر نكرديم ، 11 ميليون تن محصولات فولادي از خارج وارد كرديم. اين قابل قبول نيست كه 9 ميليون تن ظرفيت خالي داشته باشيم و اين همه واردات كنيم.
متأسفانه افزايش تعرفه در كميسيون ماده 1 رأي نياورد و قانون آنتي دامپينگ نيز اجرايي نشده است كه در چنين وضعيتي توليد ملي ما در معرض تعطيلي قرار گرفته است و دولت بايد هر چه زودتر به اين بلا تكليفي پايان داده و تعرفه ها را افزايش دهد.
توليد كنندگاني كه به عنوان مواد اوليه محصولات فولادي مصرف مي كنند بايد بتوانند اندازه نيازشان با تعرفه فعلي واردات انجام بدهند و نظارت هم صورت بگيرد كه بيش از نيازشان واردات نداشته باشند.
درحال حاضر بيش از يك ميليون و600 هزارتن محصولات فولادي كه معادل 15 درصد مصرف داخلي است، درمنطقه آزاد جبل علي آماده ورود به كشور است كه اگر چنين اتفاقي رخ دهد، بايد فاتحه توليد راخواند.
با توجه به طرح موضوع هدفمندي يارانه ها، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت و پس از بحث و بررسي زياد، قرار بر اين شد كه اتاق تهران درمورد عواقب اين طرح گزارش جامعي تهيه كند.
اتاق تهران درمورد نقدي كردن يارانه ها و پيش بيني راهكارهاي جايگزين با هدف جلوگيري از رشد تورم و تذكر درمورد به منفي بودن تراز تجاري كشور و كشورهاي هدف تجاري، حمايت از حذف مقررات زائد تجاري وكاهش تعرفه كالاها ضمن پرهيز از آسيب ديدن توليد داخلي، تقاضاي حذف ثبت سفارش در وزارت بازرگاني، هنگام ترخيص كالا مبالغ مربوط به ثبت سفارش از واردكنندگان گزارش هايي را تهيه وبا امضاي رئيس اتاق تهران به مراجع ذيربط ارايه كرد.
با توجه به اين كه طرح اتاق الكترونيك يكي از برنامه هاي اجرايي كميسيون است ، براي نهايي كردن اين طرح ، موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت كه در اين جلسه ابتدا كارشناس كميسيون در مورد سند درخواست براي پيشنهاد ايجاد اتاق الكترونيكي تهران توضيحاتي را ارايه كرد .
براساس برنامه ريزي ها مقرر شد به تجربه كشورهاي دانمارك و آمريكا به عنوان دو كشور پيشرفته در حوزه تجارت و دو كشور تركيه و عربستان و امارات در حوزه كشورهايي كه چشم انداز مناسبي براي الگويرداري دارند، توجه ويژه شود.
درمورد ايجاد اتاق الكترونيكي با توجه به برگزاري مناقصه اتاق الكترونيكي ابتدا كارشناس كميسيون در مورد مناقصه اين طرح توضيحاتي را ارائه كرد كه نتيجه ارزيابي شركتها چندان مناسب نبوده و با توجه به اين كه شركت هايي كه براي مناقصه اعلام آمادگي كرده اند چندان قدرتمند نبودند پيشنهاد شد اين موضوع به شركتهايي كه فرصت كافي براي ارائه طرح را نداشته و برخي شركتهاي متخصص ديگر ارسال شود تا امكان بررسي طرحهاي جديد هم فراهم شود.
به نظر مي رسد كه مقدمات اصلاح ساختار اتاق تهران براي تبديل به مركزي الكترونيكي فراهم شده وبراساس برنامه ريزي ها قرار است پس از انتقال به ساختمان جديد، اتاق تهران به صورت كاملا الكترونيكي فعاليت كند.
درصورت تحقيق اين سياست، اتاق تهران به عنوان نخستين اتاق بازرگاني الكترونيكي خاور ميانه شناخته خواهد شد.
وي با اين حال از برخي اعضاي هيات نمايندگان به دليل تاكيد براستفاده از فاكس براي مكاتبات انتقاد كرد وگفت: بايد به صورت نمادين، مقدمات الكترونيكي شدن تجارت، از اتاق تهران آغاز شده وهيات نمايندگان نيز براي دريافت اطلاعات مورد نياز خود از ايميل استفاده كنند.
صادرات يكصد ميليون دلاري لوازم خانگي//75 درصد نياز كشور به لوازم خانگي در داخل توليد مي شود
دبير كل شوراي صنايع گاز و لوازم خانگي ، با صادرات 50 ميليوني در شش ماهه اول سال تا پايان سال اين رقم به يكصد ميليون دلار خواهد رسيد.
حبيب الله انصاري، دبير كل شوراي صنايع گاز و لوازم خانگي ، كشورهاي انگليس، آمريكا، ايتاليا، آلمان، امارات، بلاروس، بلژيك، تركيه، چين، ژاپن، سوئيس، سنگاپور، مالزي، كره جنوبي شركت دارند كه دستاوردهاي خود را در نمايشگاه تهران ارايه مي كنند.
در شش ماهه نخست سال جاري حدود 50 ميليون دلار صادرات لوازم خانگي انرژي در بر داشته ايم كه اين رقم رشد خوبي را نسبت به سال هاي قبل داشته است كه اين رقم در سال گذشته 85 ميليون دلار بوده است.
تا پايان سال طبق پيش بيني هاي به عمل آمده حدود يك صد ميليون دلار صادرات خواهيم داشت كه اين رقم تنها براي لوازم خانگي انرژي به غير از ظروف و قطعات خانگي است.
دبير كل شوراي صنايع گاز و لوازم خانگي با اشاره به اينكه 75 درصد نياز كشور را توليد داخلي تامين مي كند گفت: اين ميزان درصد متعلق به 13 ميليون قلم توليدات لوازم خانگي، قطعات و وسايل و ظروف خانگي در ايران است.
اين رقم واردات به 400 ميليون دلار رسيده است كه اين اقلام وارداتي به كشور در مقايسه با توليدات تنها لوازم خانگي انرژي بر رقم قابل توجهي نيست.
انتظار مي رود هزينه هاي توليد لوازم خانگي روند كاهش و در نتيجه مشتريان با قيمت مناسب تري رو به رو خواهند شد.
حضوركشورهاي خارجي شركت كننده در نمايشگاه امسال 25 درصد رشد داشته است ، هشتمين نمايشگاه بين المللي لوازم خانگي امسال در فضايي به مساحت بيش از 13 هزار و 900 متر برپا مي شود كه پنج درصد نسبت به نمايشگاه سال گذشته رشد نشان مي دهد.
وي متذكر شد: سومين نمايشگاه در تاريخ 14 تا 17 آذرماه همه روزه از ساعت 9 تا 17 در محل دايمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار مي شود.
انصاري در پايان با توجه به اينكه 227 شركت داخلي و 85 شركت خارجي در اين نمايشگاه حضور دارند افزود: انواع يخچال، فريزر، كولر، ماشين هاي لباسشويي و ظرفشويي، انواع وسايل گاز سوز، نجاري، هود، اجاق گاز، انواع سمار، جارو برقي، ظروف چيني و كريستال، انواع لوازم صوتي و تصويري و قطعات مربوط به لوازم خانگي در اين نمايشگاه ارايه خواهد شد

در انتظار سونامي سقوط قيمتهاي مواد غذايي //قيمت مواد غذايي 30درصد كاهش يافت
.
قاسم علي حسني رييس اتحاديه بنكداران مواد غذايي تهران با توجه به آنكه قيمت‌هاي جهاني در حال كاهش است قيمت مواد غذايي هم طي هفته‌هاي اخير رو به كاهش بوده است؛ از جمله قيمت روغن خوراكي كه 10 درصد كاهش داشته و نويد خوبي است كه امسال نه تنها جهش قيمت نداريم بلكه با كاهش قيمت هم مواجه هستيم.
وي به كاهش 13 درصدي قيمت نوشابه و با توجه به پايين آمدن نرخ شكر و ديگر مواد اوليه و حذف ماليات بر مصرف نوشابه قيمت اين نوشيدني 10 تا 13 درصد كاهش داشته است.
در مورد برنج نيز در طول شش ماه گذشته قيمت‌ها تغييراتي را داشته است .
هر كيلو برنج پاكستاني بين قيمت 1100 تا 1700تومان و هر كيلو برنج هندي بين 1700تا 2100تومان رسيده است كه اين كاهش حدود 500توماني را نسبت به ماههاي گذشته داشته است .
برنج مرغوب ايراني نيزدر روزهاي اخير با ثبات قيمت به فروش رسيده است كه قيمت آن به 3100تومان ثابت مانده است .
در برخي از اقلام خارجي هم با توجه به نوسانات ارزهاي خارجي قيمت‌ها كمي بالا و پايين شده است اما در مورد محصولات داخلي روند كاهشي را شاهد بوده‌ايم.
وي همچنين از برگزاري نشست تخصصي روغن در هفته‌ آينده در اين اتحاديه خبر دادكه در اين نشست حول محور بازارهاي جهاني و داخلي و ميزان مصرف و توليد بحث و بررسي خواهيم كرد البته اتحاديه بنكداران مواد غذايي هر هفته نشست‌هاي تخصصي را در مورد يكي از اقلام حساس كشور، مثل برنج، روغن و ديگر محصولات مورد نياز روز برگزار مي‌كند.
در حال حاضر خط توليد بسياري از برندهاي معروف جهاني در ايران مشغول كار توليد هستند كه اين اقدام از تقلب و قاچاق جلوگيري مي‌كند.
رييس اتحاديه‌ بنكداران مواد غذايي تهران با اشاره به تثبيت قيمت برنج در ماه‌هاي اخير از كاهش 10 درصدي قيمت روغن خوراكي خبر داد وبا توجه به پايين آمدن قيمت‌هاي جهاني، طي هفته‌هاي اخير با كاهش قيمت بسياري از مواد غذايي روبرو بوده‌ايم
قيمت روغن خوراكي 10 درصد كاهش يافته است ،انتظار مي رود كاهش 22درصدي برروي اين محصول صورت گيرد اين روند كاهش نسبت به هفته گذشته 7درصد داشته است
**وقايع اقتصادي رخ داده در بخش صنعت
پيش فروش هاي دروغين ، بازار خودرو را آشفته مي كنند
مدير اتحاديه فروشندگان خودرو ، پيش فروش هاي دروغيني كه گاه و بي گاه از سوي خودرو سازان اعلام مي شود موجب آشفته تر شدن بازار خودرو خواهد شد.
با افزايش عرضه خودرو در ماههاي گذشته و ايجاد توازن نسبي بين عرضه و تقاضا قيمت خورو كاهش يافته است .
از سوي ديگر وجود بحران در اقتصاد جهاني و به تبع آن صنايع خودرو سازي موجب ركود بازار خودرو در تمام دنيا و نه تنها ايران شده است .
يوسفي اعلام پيش فروش خودرو هاي پر فروش را از سوي خودروسازان عامل سنگ اندازي در بازار دانست و به همان اندازه كه پيش فروش خودرو هاي كمياب كه كمبود عرضه آنها در بازار موجب افزايش قيمت آن شده مي تواند عامل برقراري توازن و تعادل در قيمت شود ، اعلام پيش فروش و عمل نكردن به آن بازار را آشفته تر مي كند .
يوسفي كاهش تقاضا و ركود در بازار خودرو را در اين فصل امري طبيعي دانست همه ساله در آغاز فصل زمستان قيمت خودرو كاهش يافته و اواخر فصل با افزايش تقاضا بازار خودرو از ركود خارج مي شود .
خروج از سبد حمايتي ، سيمان را در سبد بزرگتري قرار داد
لطفعلي بخشي عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي ،خروج سيمان از سبد حمايتي به صورت كامل صورت نگرفته و نمي توان از آن بعنوان آزاد سازي ياد كرد.
در حالي كه قيمت گذاري سيمان توسط وزارت بازرگاني صورت مي گيرد و نمايندگان آن بر اجرا نظارت مي كنند، نبايد گفت خروجي صورت گرفته است.
از آنجا كه بسياري از سرمايه گذاري هاي بخش سيمان از ساليان گذشته گشايش اعتبار شده و تنها مربوط به دولت نهم نبوده است، توليد سيمان افزايش يافته و در حال حاضر بازار داخل اشباع شده است.
در حال حاضر دريافت عوارض صادراتي از سيمان نوعي ممنوعيت صاردات است و با ادامه اين روند قطعا آسيب هاي جدي به صنعت سيمان وارد مي شود.
بخشي همچنين به عدم آزاد سازي قيمت گذاري سيمان اشاره كرد و گفت: توليد كنندگان سيمان شرايط توليد را بهتر درك مي كنند و مي توانند قيمت گذاري منطقي را در اين زمينه انجام دهند.
با شرايط فعلي خروج سيمان از سبد حمايتي اين كالاي اساسي را در سبد بزرگتري محصور كرده است.
فيس ليفت خودرو تندر ال 90 رونمايي شد
عباس زارعي مديرعامل مركز تحقيقات و صنايع خودرو سايپا در اين مراسم با اشاره به برنامه استراتژيك گروه خودروسازي سايپا و يك پروژه تعريف شده در اين مركز گفت: فيس ليفت تندر ال 90 بر اساس محور اين دو برنامه به اجرا درآمده است.
وي ال 90 را به عنوان خودرويي با كيفيت و مطلوب عنوان كرد،اين خودرو داراي ويژگي هاي قابل قبولي در سطح دنيا است و براي گروه خودرو سازي سايپا خودرويي مهم و آينده دار خواهد بود.
زارعي تغييرات فيس ليفت تندر ال 90 را در جلوي خودرو شامل سپر و چراغ و در انتهاي خودرو درب صندوق عقب، چراغ و سپر اعلام كرد.
از آنجا كه تغييرات اساسي در خودرو صورت نگرفته مي تواند تست هاي آزمايشي را به سرعت و به راحتي طي كند.
زارعي زمان توليد انبوه اين خودرو را اوايل نيمه دوم سال آينده و بدون تغيير قيمت نسبت به تندر ال 90 فعلي عنوان كرد
**وقايع اقتصادي رخ داده در بخش بانك و بيمه
بازار در تسخير ايران چك هاي تقلبي!
با وجود تاكيد مسولين بانك مركزي مبني بر بالا بودن ضريب ايمني چك پولهاي بانك مركزي ، چند ماهي است كه بازار در تسخير چك پولهاي تقلبي در آمده و اين امر هر روز ضرر زيادي را به مردم و خصوصا" بازاريان وارد مي كند .
،اوايل ارديبهشت ماه امسال بود كه بانك مركزي جمهوري اسلامي خبر انتشار و جايگزيني ايران چك 500 هزار توماني جديد اين بانك و جمع آوري چك پولهاي ساير بانكها را منتشر و اعلام كرد : فروش انواع چك پول (بانك چك، ايران چك) بانك ها فقط تا تاريخ 25 مرداد ماه سال جاري مجاز خواهد بود.
اعلام اين خبر در ابتدا موجبات نگراني بازاريان و مردمي كه بخشي از دارايي خود را به صورت چك پول پس انداز كرده بودند را فراهم كرد تا اينكه بانك مركزي مجددا" در اطلاعيه اي اعلام كرد :چك‌پول‌هايي كه تا تاريخ 25 ارديبهشت به مشتريان فروخته شده و يا تا تاريخ 24 مرداد ماه 1387 توسط بانكها فروخته مي شود ،طبق ضوابط مربوط به باز خريد چك پول ها ،تا زمان قانوني تعيين شده در چك پول ،معتبر بوده و در كليه شعب بانك ها قابل ارائه خواهد بود و پس از آن تاريخ هم بدون هيچ محدوديت زماني در شعبه صادر كننده قابل ارائه است و هيچ خدشه اي به اعتبار آنها وارد نمي شود .
اين اقدام بانك مركزي به منظور تامين ابزار مبادله قابل اتكا براي مردم و در راستاي اعمال انضباط پولي و مديريت كارآتر حجم نقدينگي و تسهيل درمبادلات روزمره مردم ،براساس تصويب نامه هيئت وزيران و نيز براي جلوگيري از آثار تورم زاي روش جاري چك پول ها و با انگيزه افزايش ضريب ايمني ايران چك ها انجام شد تا ايران چك هاي بانك مركزي كه از ضريب ايمني بالايي برخوردار بود به مرور جايگزين انواع چك پول هاي بانكي موجود در جامعه شده و چك پول هاي قديمي به مرور از بانك ها جمع آوري شوند.
آنچه در زمان رونمايي و عرضه ايران چك بانك مركزي بيش از همه مورد توجه مسولين بانك مركزي بود ، ضريب امنيتي بالاي اين ايران چك بود تا جايي كه دكتر مظاهري ، رييس كل وقت بانك مركزي در مراسم رونمايي از اين ايران چك گفت : اين ايران چك ها در مقايسه با ساير چك پولهاي منتشر شده از ضريب امنيتي بيشتري برخوردارند .
بانك مركزي در خصوص مشخصات اين ايران چك اعلام كرده بود :
مبلغ اسمي: 500،000 ريال
رنگ: بنفش
ابعاد: 75 در160 ميليمتر
مشخصات روي چك:
1- مزين به تصوير بارگاه حضرت امام رضا (ع) در سمت راست
2- واترمارك تصوير فردوسي درسمت چپ و در خميره و كاغذ كه درمقابل نور از دوطرف ايران چك قابل رؤيت مي باشد.
3- نخ امنيتي پنجره اي كه از نوع هولوگرام و با نوشته 500,000 به صورت بي رنگ در بطن نخ
مي باشد.
4- نخ امنيتي پنهان كه درون كاغذ قرارگرفته و از نوع فلورسنت و با نوشته بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران است.
5- فيبرهاي مرئي كه در سطح چك پراكنده است و بدون هيچگونه ابزاري قابل مشاهده است.
6- طرح مخفي در قسمت كتيبه بالا، عبارت (IRAN CHEQUE 500000) كه با تغيير زاويه ديد درحالتي كه ايران چك به صورت افقي در مقابل چشم قرار گيرد قابل رؤيت مي باشد.
7- كليه نقاطي كه به رنگ بنفش و آبي روي ايران چك نشان داده شده است چاپ برجسته مي باشند كه با انگشتان دست به سهولت قابل لمس و شناسائي است.
8- داراي شماره امنيتي فارسي درقسمت بالا سمت راست كه در مقابل اشعه ماوراء بنفش به رنگ طلايي تغيير مي يابد. همچنين داراي شماره سريال (MICR) با قابليت كنترل ماشيني درقسمت پائين سمت چپ مي باشد.
9- براي چاپ آرم بانك مركزي در قسمت وسط سطح چك از مركب حرارتي استفاده شده به گونه اي كه با لمس انگشتان دست و افزايش گرما طرح مذكور ناپديد و پس از سردشدن مجدد ظاهر مي گردد.
10- طرح see through ( نوع اول) در سمت چپ ايران چك عدد 500,000 در پشت و روي چك بصورت عمودي و ناقص چاپ گرديده كه با قراردادن چك در مقابل نورعدد 500,000 بطور كامل رؤيت مي شود.
11- مركب ضد كپي- درطرح see through ( نوع دوم) واقع در زيربارگاه حضرت امام رضا (ع) مركب نارنجي رنگ در كپي رنگي از ايران چك به رنگ قهوه اي كم رنگ تغيير مي يابد.
مشخصات پشت ايران چك:
1- درسمت چپ قسمت وسط عدد 50 بصورت نامرئي وجود دارد كه با تابش اشعه ماوراء بنفش قابل رويت است.
2- قسمتهايي از پشت چك در مقابل اشعه ماوراء بنفش به رنگ سبز روشن تغيير مي يابد.
ويژگي هاي امنيتي ايران چك مذكور همانند اسكناس 000/50 ريالي مي باشد و از نظر نوع كاغذ و طراحي و چاپ از تمام ويژگي هاي لازم برخوردار مي باشد.
واترمارك ايران چك بانك مركزي تصوير شاعر بنام ايراني « فردوسي» است و براي اين چك از دو نخ امنيتي در ساخت كاغذ آن استفاده شده است.روي ايران چك 500 هزار ريالي بانك مركزي مزين به تصويري از بارگاه مقدس حضرت امام رضا (ع) است كه در كنار طرحي اسليمي با محوريت آرم بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران تزيين شده است.
طرح پشت ايران چك كه به زبان انگليسي نام و رقم چك چاپ شده است ، عبارت بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران با خط نستعليق تكرار و محل امضاي واگذاركننده و مشخصات دريافت كننده درج گرديده است.
رنگ غالب ايران چك بانك مركزي بنفش است ، اين چك داراي ويژگي هاي امنيتي فوق العاده اي نسبت به ديگر چك پول هاي متنوع بانكي درجريان مي باشد.
تاكيد مسولين رده بالاي بانكي در مورد امنيت چك پولها و استفاده راحت تر از اين ايران چك موجب شد تا مردم استقبال خوبي از اين ايران چك ها داشته باشند، زيرا از يكسو اين ايران چك ها را همانند اسكناس استفاده مي كردند ثانيا شبهه تقلبي بودن در آنها بسيار كم بود و ثالثآ" مشكلات موجود در زمينه پشت نويسي و غيره وجود نداشت .
اما چند وقتي است كه چك پولهاي تقلبي كه به راحتي شناسايي نمي شوند با رعايت تمامي خصوصيات چك پول بانك مركزي وارد بازار شده و موجبات ضرر و زيان بسياري از مردم را فراهم كرده تا جايي كه در بازار اعتماد چنداني به ايران چك ها نيست و باز هم بازاريان ترجيح مي دهند مبادلات خود را با پول نقد انجام دهند و از ضرر و زيان احتمالي خود جلوگيري كنند، زيرا در گذشته فروشندگان با دريافت و نوشتن شماره تلفن و آدرس خريدار در پشت چك پولها حداقل اميدي به يافتن خريدار داشتند كه در ايران چك هاي جديد اين اميد نيز نااميد شده است .
نكته جالب اين جا است كه تمامي مشخصات ايران چك در نوع جعلي آن رعايت شده به طوريكه بدون دستگاه جعلي بودن آن قابل تشخيص نيست.
اميدواريم مسولين ذيربط با پيگيري و دستگيري به موقع جاعلين هرچه زودتر جلوي ضرر و زيان هاي مردم رابگيرند
سه طرح بيمه اي براي بيمه عمر با شرايط متنوع
مدير بيمه هاي اشخاص بيمه البرز در مورد سه طرح جديد در بيمه هاي عمر گفت: همزمان با 13 آذر سالروز صنعت بيمه ارايه اين طرح ها به بيمه گذاران آغاز مي شود.
عليرضا مقرب مدير بيمه هاي اشخاص بيمه البرز در مورد طرح هاي مذكور گفت: بيمه عمر در صنعت بيمه از جايگاه خاصي برخوردار است و اين صنعت بايد به گونه اي عمل كند كه بيمه گذاران بهتر با اين بيمه و فوايد آن آشنا شوند.
بيمه البرز نيز به عنوان وظيفه خود طرح جديدي از بيمه هاي عمر را آغاز مي كند كه به نفع بيمه گذاران و هم به نفع بيمه گران است.
مقرب درخصوص اين سه طرح بيمه گفت: بيمه هاي تمام عمر، بيمه عمر مستمري و بيمه ذخيره پس انداز عمر طرح جديد بيمه هستند كه بيمه گذاران مي توانند از آن بهره مند شوند و با ميزان درآمد و حق بيمه خود آشنا شوند.
مشكلات اصلي بيمه به دليل رعايت نشدن تورم هميشه از سوي بيمه داران و تعهدات آنها با مشكل رو به رو بوده ايم اما از اين پس با راه اندازي نرم افزاري تمام سود و زيان ها حساب و در اختيار مشتريان قرار مي گيرد تا به راحتي و با اطمينان خاطر عمل كنند.
مدير بيمه هاي اشخاص بيمه البرز سهم كنوني بيمه هاي زندگي در ايران را 1/5 درصد اعلام كرد و تصريح كرد: اين ميزان در سال 86 در كل كشور 96/5 بوده كه به دليل درك نادرست مردم از بيمه عمر رو به كاهش داشته است.
در انواع بيمه شرايط مختلقي داريم كه در تمامي آنها مي توان سودي را كه عايد مشتري مي شود پايان دوره دريافت كند.
علاوه بر بيمه هاي فوق الذكر بيمه گذاران مي توانند بيمه اي پوششي را داشته باشند كه با ايجاد آن بيمه، كه به بحث حوادث و بيماري معطوف مي شود به راحتي مي توان شرايط خاص ديگري را به خود اختصاص دهد.
سودي كه در آخر بيمه هاي عمر، پس انداز عايد مشتري مي شود ربطي به بحث بيمه هاي حوادث و حق مشتري ندارد و سود با بيمه عمر جداست و اين تسهيلاتي است كه به بيمه گذاران ارايه مي شود.
بيمه هاي عمر جديد با خاصيت تورمي باعث مي شود كه مشتري و بيمه دار هر دو با رغبت به همكاري با هم ادامه دهند كه در انتها براي بيمه گذار نيز سود خوبي دارد و بيمه دار نيز راحت تر ضرر و زيان هاي اقتصادي را تحمل مي كند.
وقايع اقتصادي رخ داده در بخش نفت و انرژي
ايجاد پنج ميليون فرصت شغلي با استفاده از مواد اوليه پتروشيمي
رئيس دفتر توسعه صنايع پايين‌دستي پتروشيمي گفت: دو تا سه سال آينده، مواد اوليه مورد نياز را براي ايجاد پنج ميليون فرصت شغلي در صنايع پايين‌دست پتروشيمي در اختيار داريم
مهندس رضا محتشمي‌پور رئيس دفتر توسعه صنايع پايين‌دستي پتروشيمي اظهار داشت: بحث اشتغال در صنايع پايين‌دستي يكي از محورهايي است كه اگر در حوزه‌هاي برنامه‌ريزي درست درك نشود، مشكل ايجاد مي‌كند؛ به گونه اي كه هم اكنون چنين مشكلي در كشور ايجاد شده است.
وي با بيان اين كه هدف كنوني از احداث مجتمع‌هاي پتروشيمي، ايجاد اشتغال و توسعه آن در مناطق محروم است، تصريح كرد: اگر منظور از صنايع پتروشيمي، صنايع بالادستي اين صنعت باشد، به ازاي هر شغل در اين بخش بايد بيش از يك ميليارد تومان هزينه شود و در عين حال شغلي كه به اين واسطه ايجاد مي‌شود، به مهارت بسيار بالا نياز دارد كه معمولا اين مهارت‌ها در مناطق محروم پيدا نمي‌شود.
محتشمي‌پور ادامه داد: از يك طرف صرف يك ميليارد تومان هزينه موجب مي‌شود تا حجم زيادي از منابع كه مي‌تواند به منطقه تعلق بگيرد، به يك پروژه برده مي‌شود كه تاثير چنداني در ايجاد اشتغال ندارد؛ از سوي ديگر براي تامين نيروهاي متخصص اين صنعت بحث مهاجرت از بيرون به دورن منطقه پيش مي‌آيد كه از نظر ساختارهاي فرهنگي و اجتماعي به نوبه خود عوارض ناخوشايندي را به همراه دارد.
وي توضيح داد: براي مثال انتظار مي‌رود كه براي احداث پتروشيمي كردستان حدود 500 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري شود، در حالي كه تا يك سال گذشته حجم كل سرمايه‌گذاري صنعتي در اين استان به 100 ميليارد تومان هم نرسيده است؛ بنا بر اين با ايجاد پتروشيمي در اين استان چند برابر سرمايه‌گذاري صنعتي اين منطقه بايد هزينه شود، در حالي كه تنها 40 تا 50 شغل ايجاد خواهد شد.
محتشمي‌پور با بيان اين كه اگر بخواهيم پروژه‌هاي تعريف شده در پتروشيمي را به اتمام برسانيم، بايد 50 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري شود، يادآوري كرد: از منظر ايجاد اشتغال نبايد به بالادست صنعت پتروشيمي نگاه شود، زيرا به دليل سرمايه‌بر بودن صنايع بالادست پتروشيمي كارآيي يا ناكارآيي آنها به شدت بر كارآيي سرمايه در سطح ملي موثر است.
وي اضافه كرد: وقتي مي‌خواهيم 50 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري كنيم، اگر به هر دليلي موفق نشديم در حد ميانگين كارآيي سرمايه در كشور از آن بهره‌وري داشته باشيم آنگاه سبب شده‌ايم شاخص‌هاي بهره‌وري در كشور پايين بيايد.
به ازاي توليد يك ميليون تن محصول نهايي در پايين دست پتروشيمي مي‌توان براي 200 هزار نفر شغل ايجاد كرد؛ به نحوي كه امروزه با همين محصولاتي كه ظرفيت توليد آنها در كشور ايجاد شده مي‌توان براي 5 ميليون نفر شغل فراهم كرد.
از سوي ديگر اگر هزينه ايجاد هر يك واحد صنعتي را 5/2 ميليارد تومان در نظر بگيريم كه عدد بالايي هم نيست بايد 40 هزار واحد صنعتي احداث شود، يعني تجهيز 40 هزار تيم كارشناسي، بازاريابي، مديريتي، مهندس، كارگر و ... و باز كردن 40 هزار واحد براي تامين مالي در كشور در حالي كه بايد توجه داشت تامين مالي پروژه‌ها كار ساده‌اي نيست.
يكي از مشكلات صنايع پايين‌دست پتروشيمي نبود نهادهايي است كه بايد تامين مالي پروژه‌هاي اين صنعت را به عهده بگيرند كه يا در كشور وجود ندارند يا ناقص هستند و سازكار مشخص ندارد.
وي اولويت براي رفع موانع توليد كالاهاي نهايي و ايجاد صنايع پايين‌دستي در كشور را ايجاد، توسعه و بهبود نهادهاي پشتيبان خواند و افزود: براي تحقق اين مهم سعي كرديم صندوق توسعه صنايع پايين‌دستي را در كشور ايجاد كنيم و در قدم اول تامين مالي واحدهاي كوچك را به صورت اعتباري انجام دهيم تا بخشي از موانع اين واحدها برطرف شود.
كاهش سه درصدي تلفات برق تا پايان سال// امضاي موافقتنامه ساخت 22 هزار مگاوات نيروگاه توسط بخش خصوصي
پرويز فتاح،وزير وزير نيرو از امضاي موافقتنامه ساخت 22 هزار مگاوات نيروگاه توسط بخش خصوصي و كاهش تلفات برق گفت: امروزه كاهش تلفات برق به زير 18 درصد رسيده و اميدواريم كه تا پايان سال به 17 درصد برسد.
در ابتداي دولت نهم ما با تلفات 20 درصدي برق رو به رو بوديم كه در سال گذشته به 7/18 درصد رسيده بود.
امروزه اين تلفات به زير 18 درصد رسيده و اميدواريم كه تا پايان سال به 17 درصد برسد .
اميدواريم كه اين مقدار در سال آينده به كمتر از 17 درصد برسد و شاهد كاهش بيش از سه درصد نسبت به ابتداي دولت نهم باشيم.
براي كاهش تلفات برق بايد ابتدا از بدنه دولت شروع كرد، به همين جهت برق و آب برخي از ارگان هاي دولتي كه الگوهاي مصرف را رعايت نكردند قطع شده است.
بيش از 95 درصد سهام شركت ها تابعه از طريق بورس ومزايده واگذار شده اند و شركت هاي عمده از جمله شركت مپنا و ترانسفور نيز در دستور كار قرار گرفته اند.
به علت كاهش نرخ سهام چندي است كه اين واگذاري ها دچار وقفه شده است از اين روي منتظر فرصت مناسبي براي ادامه كار هستيم.
وزير نيرو با اعلام اينكه ساخت نيروگاه هاي جديد به بخش خصوصي سپرده شده است از امضاي موافقت نامه ساخت 22 هزار مگاوات نيروگاه توسط بخش خصوصي خبرداد.
به گفته وي سال گذشته تنها 800 مگاوات برق توسط بخش خصوصي توليد شده و اميدواريم كه در سال آينده اين توليد به بيش از 1000 مگاوات در سال برسد.
دولت بانك مركزي را موظف كرده است كه تا آخر سال از تسهيلات اين بانك به بخش خصوصي وام دهد.
وي دليل عقب بودن وزارت نيرو از برنامه واگذاري ها را پايين بودن نرخ خريد و نحوه خريد و صادرات برق توسط بخش خصوصي اعلام كرده و خاطر نشان كرد كه تمام ابهامات موجود برطرف شده است.
مقام عالي وزارت نيز از دريافت مجوز براي واگذاري سدها خبرداد، از اين پس واگذاري هاي اين وزارتخانه سرعت بيشتري خواهد گرفت.
پس از اينكه نرخ خريد برق از بخش خصوصي توسط دولت اعلام شد، بخش خصوصي استقبال خوبي كرده است به گونه اي كه در اين مدت كوتاه قرارداد احداث 600 مگاوات نيروگاه بادي با بخش خصوصي بسته شد.
وي نرخ خريد برق را در ساعات اوج مصرف 130 تومان و درساعات غير پيك 90 تومان اعلام كرد.
درست است كه ظرفيت توليد دركشور در حال افزايش است اما بايد مصرف در بخش خانگي و كشاورزي وصنعت كاهش داشته باشد.
در حال حاضر تمام ظرفيت موجود در كشور به كار گرفته شده است ، وضعيت مناسبي برقرار بوده و بدهي هاي وزارت نيرو به مقدارقابل تو





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 528]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن