تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846185440




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طرز كار فرستنده


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: طرز كار فرستندهاوسیلاتور را به یك سر سیم آنتن وصل كنید. اوسیلاتور ولتاژ متناوبی را به آنتن اعمال می كند، و یك میلیون بار در هر ثانیه، ولتاژ از ٠ تا ٩ ولت و مجدداً از ٩ ولت به ٠ ولت تغییر می كند.  در فرستنده، بار الكتریكی در سیم آنتن بالا و پایین می رود، و باعث می شود امواج رادیویی از سیم آنتن ارسال شود. این امواج رادیویی توسط رادیو AM دریافت شده و تقویت می گردد، و در نهایت به بلندگو فرستاده می شود تا صفحه آن به جلو و عقب حركت نموده، و در نتیجه صدایی تولید گردد.  از طرف دیگر، منبع صدا (مثلاً ضبط صوت یا پخشCD) معمولاً به بلندگو یا گوشی وصل می شود. این دستگاه ها برقی را به بلندگو ارسال می كنند كه متناسب صدای ضبط شده است، و در نتیجه بلندگو متناسب این برق به حركت در آمده و هوا را به حركت در می آورد و بدین ترتیب امواج صوتی بازسازی می گردد. در شكل زیر نمودار موج صدا را مشاهده می كنید.  
طرز كار فرستنده
  در فرستنده ما، منبع صدا به جای بلندگو به ترانسفورمر وصل شده است.  طرف دیگر ترانسفورمر به منبع ولتاژ اوسیلاتور وصل است. منبع صدا باعث می گردد ترانسفورمر ولتاژی را به اوسیلاتور اضافه یا كم نماید (به همان شكل كه می توانست صفحه بلندگو را به جلو و عقب براند)  وقتی ولتاژ منبع برق اوسیلاتور كم و زیاد می شود، شدت برق ارسالی به آنتن نیز زیاد و كم می گردد. در این صورت نوسان ولتاژ، دیگر ٩ ولت نخواهد بود. در این حالت ولتاژ بین ٠ ولت تا ١٠ ولت تغییر می كند، زیرا ولتاژ ترانسفورمر به ولتاژ باتری اضافه و كم گردیده است. در تصویر زیر شكل برق ارسالی به آنتن را مشاهده می كنید.
طرز كار فرستنده
برق در حال تغییر در آنتن امواج رادیویی را ارسال می كند. امواج رادیویی، شكلی همانند امواج آنتن را دارند. در هر حال، از آنجا كه فرستنده و گیرنده مستقیماً به یكدیگر وصل نیستند، بنابراین گیرنده نمی داند چه مقداری را به عنوان مقدار صفر در نظر گرفته است. آنچه كه گیرنده می بیند امواج رادیویی است كه دامنه اش دائماً در حال تغییر می باشد. در گیرنده، صفر، برابر متوسط برق امواج دریافتی است. بدین ترتیب امواج دریافتی توسط گیرنده چیزی شبیه شكل زیر می باشد.
طرز كار فرستنده
اگر ما این موج را به گوشی بفرستیم، چیزی نمی توانیم بشنویم، زیرا متوسط ولتاژ، صفر است. به همین دلیل در سر راه ولتاژ ارسالی به گوشی دیود (ژرمانیم) قرار داده شده است. دیود كلك جالبی می زند! در واقع دیود فقط اجازه عبور برق در یك جهت را می دهد. به عبارت دیگر، قسمتی از نمودار ولتاژ كه بالای صفر است می تواند از دیود عبور كند، اما قسمتی كه ولتاژ كمتر از صفر است متوقف شده و از دیود عبور نمی كند. در شكل زیر نمودار ولتاژی بعد از دیود را می بینید.
طرز كار فرستنده
تمام قله های جزئی برق، یك میلیون بار در ثانیه روی می دهد، و این خیلی سریع تر از آن است كه گوش ما بتواند بشنود، و حتی خیلی سریع تر از آن است كه صفحه بلندگو بتواند متناسب آن به حركت در آید. اما از آنجا كه همه آنها صفحه بلندگو را هل می دهند، تمام هل های كوچك جمع شده و صفحه بلندگو را به حركت در می آورند. از آنجا كه برخی از هل های جزئی قوی تر از دیگران است (ستون های آبی بلندتر در نمودار بالا) بنابراین می توانند صفحه بلندگو را بیشتر از آنهایی كه ضعیف ترند حركت دهند. در شكل زیر نمودار موج دریافتی را می بینید.
طرز كار فرستنده
صدای دریافتی یك كپی معتبر از موج صدای در فرستنده است.  جرقه و صدای تق تق امواج رادیویی بسازید و آن را ارسال كنید. ابتدا دو سیم را به باتری وصل كنید، سپس انتهای یكی از سیم ها را به قسمت فلزی سوهان وصل نمایید. در پایان سر آزاد سیم دیگر را روی سطح سوهان بكشید تا جرقه هایی ایجاد گردد. در هر جرقه جریان وصل و قطع می گردد و بدین ترتیب امواج رادیویی ایجاد می شود. اینها نشانگر امواج رادیویی هستند كه از ایستگاه رادیویی ارسال می شوند. آنتن رادیو امواج ارسالی از سوهان را دریافت نموده و صدای تق تق تولید می كند. شما به جای صدای انسان یا موسیقی، صدای تق تق می شنوید زیرا در اینجا امواج رادیویی (همانند آنچه كه از ایستگاه رادیویی می آید) مدوله نشده اند.  وسایل مورد نیازباتری ٤.٥ولتی ، سیم ، سیم لخت كن، چسب نواری، قیچی، رادیو، سوهان  
طرز كار فرستنده
 ١- به كمك سیم لخت كن، انتهای دو سیم ٣٠ سانتیمتری را لخت كنید. با نوار چسب، انتهای هر یك از سیم ها را به پایانه های باتری بچسبانید.
طرز كار فرستنده
 ٢- انتهای آزاد یكی از سیم ها را (فرق نمیكند مربوط به كدام سر باتری باشد) به قسمت فلزی دسته سوهان بچسبانید (با نوار چسب)، تا اتصال الكتریكی خوبی با آن برقرار شود.  
طرز كار فرستنده
 ٣- كلید رادیو را رویAM یا FM تنظیم كنید و سوهان را در نزدیكی آن قرار دهید. انتهای آزاد سیم را به شكل افشان در آورید، سپس انتهای افشان شده را روی سوهان بكشید.  
طرز كار فرستنده
لوج و ماركونی هاینریش هرتز، دانشمند آلمانی (٩٤-١٨٥٧)، به كمك جرقه وجود امواج رادیویی را در سال ١٨٨٨ كشف كرد. شش سال پس از آن، اولیور لوج، دانشمند انگلیسی (١٩٤٠-١٨٥١) بر اساس كشف هرتز، اولین پیغام رادیویی را بر اساس كدهای مرس فرستاد. این ارتباط بین دو ساختمان مبادله شد. گاگیلو ماركونی، مخترع ایتالیایی (١٩٣٧-١٨٧٤) تصمیم گرفت رادیو را به عنوان ابزاری برای ارتباطات گسترش دهد. وی كارش را در سال ١٨٩٥ شروع كرد و در سال ١٩٠١ موفق شد پیغامی را از یك سوی اقیانوس اطلس طرف به مقابل آن ارسال كند. در سال ١٩٠٦، مدولاسیون (كه اجازه می دهد صدا بوسیله امواج رادیویی ارسال گردد) توسط رجیناند فیسندن، مهندس كانادایی (١٩٣٢-١٨٦٦)، اختراع شد.
مارکونی
بازگشت





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2322]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن