تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817263467




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پلاستیک های زیستی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به نظر می رسد که جهان ما در پلاستیک های غیر قابل تجزیه گم شده باشد. تقریباً هر محصولی که ما می خریم، اکثر غذاهایی که می خوریم و مایعاتی که می نوشیم با بسته بندی های پلاستیکی عرضه می شوند.






هر سال در استرالیا حدود 1 میلیون تن مواد پلاستیکی تولید می شود و پیش از 587000 تن هم وارد می شود. صنعت بسته بندی بزرگترین بازار مصرف پلاستیک است و بیش از یک سوم مصرف مواد پلاستیکی خام را به خود اختصاص داده است، برای مثال هر سال در استرالیا 6 میلیار کیسه پلاستیکی استفاده می شود! بسته بندی پلاستیکی قدرت نگهداری خوبی برای محصولات فراهم می کند، تولید آنها ارزان است و همیشگی به نظر می رسند. با این حال همیشگی بودن آنها مشکل اساسی برای محیط زیست فراهم می کند. مشکل دیگر این است که پلاستیک های سنتی غیرقابل تجزیه از منابع تجدید ناپذیر مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی ساخته می شوند.



پلاستیک هایی که تجزیه می شوند

در تلاش برای مقابله با پیامد استفاده از پلاستیک، محقیقان و مهندسان بیوشیمی در جستجوی ایجاد پلاستیک های زیست تجزیه پذیر که از مواد تجدیدپذیر، مانند گیاهان، ساخته می شوند بودند.
واژه ی زیست تجزیه پذیر به این معنی است که یک ماده قادر است با فعالیت موجودات زنده مانند باکتری ها به مواد ساده تر تجزیه شود، و بنابراین باقی ماندن آن در محیط زیست غیرممکن است. استانداردهای مختلفی برای سنجش قابلیت زیست تجزیه پذیری استفاده می شود، و هر کشوری استانداردهای خود را دارد. دامنه مقتضی از 90 درصد تا 60 درصد تجزیه محصول طی 60 تا 180 روز در یک محیط کامپوست استاندارد قرار می گیرد.



مولکول های پلیمر پلاستیک های سنتی بسیار بلند اند و پیوند بین زیرواحدهای آنها بسیار محکم است. علت اینکه پلاستیک های سنتی، غیرقابل تجزیه اند این است که در طبیعت آنزیمی برای آنکه این پیوند ها را بشکند وجود ندارد. در حالیکه، پلاستیک های برپایه ی پلیمرهای طبیعی گیاهی که از نشاسته گندم یا ذرت مشتق می شوند از مولکول هایی تشکیل شده اند که توسط میکروارگانیسم های تجزیه کننده شناخته می شوند و به اجزای ریزتر قابل جذب، شکسته می شوند.
پلاستیک های حاصل از نشاسته ذرت

نشاسته یک پلیمر طبیعی است به رنگ سفید، در گرانول های کربوهیدرات توسط گیاه طی فتوسنتز تولید می شود و ساختار ذخیره ای انرژی در گیاه است. غلات و سیب زمینی معمولاً محتوی نسبت نشاسته بالایی اند. نشاسته را می توان به طور مستقیم به پلاستیک زیستی پردازش کرد، اما، از آنجا که در آب حل پذیر است، محصولات ساخته شده از نشاسته در معرض رطوبت متورم شده و تغییر شکل می دهند، بنابراین استفاده از آن محدود است. این مشکل را می توان با تغییر نشاسته به پلیمر متفاوتی از میان برداشت. به این منظور، ابتدا نشاسته از ذرت، گندم یا سیب زمینی، برداشت می شود، سپس میکروارگانیسم هایی آن را به منومرهای اسید لاکتیک تبدیل می کند. در نهایت تیمار شیمیایی سبب می شود که مولکول های اسید لاکتیک به یکدیگر متصل شوند تا زنجیره بلند یا پلیمر ایجاد کنند، این پلیمرها، پلاستیکی را شکل می دهند به نام پلی لاکتید (PLA).
پلاستیک PLA را می توان برای تولید گلدان پلاستیکی، و ظروف و دستمال سفره های یک بار مصرف به کار برد. پلاستیک PLA از 1990 در بازار جهان موجود است و به خاطر قابلیت انحلالیشان با گذشت زمان، با ترکیب های خاصی موفق شده اند آنها را در ایمپلنت های پزشکی، نخ های بخیه جذبی، و سیستم های انتقال دهنده دارو استفاده کنند. اگرچه، به دلیل قیمت قابل توجه پلاستیک PLA نسبت به پلاستیک های رایج، این تکنولوژی هنوز موفق به جذب مصرف کننده به طور گسترده و جایگزینی با پلاستیک های غیر قابل تجزیه نشده است.



پلاستیک های حاصل از باکتری ها

راه دیگر ساخت پلاستیک های تجزیه پذیر زیستی، استفاده از باکتری ها برای تولید گرانول های پلاستیکی به نام پلی هیدروکسیالکانوت (PHA) در داخل سیتوپلاسمشان است. باکتری های به سادگی در محیط کشت رشد می کنند، و پلاستیک از آنها برداشت می شود. یک قدم بزرگتر در این راستا این بوده است که دانشمندان با استفاده از مهندسی ژنتیک ژن ها را از این نوع باکتری ها به ذرت منتقل کردند، و ذرت ها را به کارخانه های برای تولید پلاستیک PHA تبدیل کردند.







منابع:
Suszkiw, Jan. Electroactive Bioplastics Flex Their Industrial Muscle. News & Events. USDA Agricultural Research Service. 2005.
NOVA science in news
Mikael Stolt Properties of lactic acid based polymers and their correlation with composition. Progress in Polymer Science, 2002, 27 (6): 1123–1163






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2268]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن