واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: توپ را يكى ديگر شوت كرد!
براى اولين بار در تاريخ توپ طلايى همه از مدت ها قبل نام برنده اين جايزه را مى دانستند. كريستيانو رونالدو حتى بعد از جار و جنجال هايى كه در تابستان براى پيوستن به رئال مادريد داشت بازهم بخت اول توپ طلا به شمار مى رفت. به هر حال قائله ختم به خير شد و حالا تا مدت ها خبرى از نام رونالدو، مسى، كاسياس و ساير كانديداها نخواهد بود.طى تمام اين سال ها بازيكنان بزرگى وجود داشتند كه شانس دستيابى به اين جايزه را به دست نياوردند. دلايل مختلفى در ناكامى آنها نقش داشته اما گاهى اين موضوع چنان براى هواداران فوتبال ناراحت كننده بود كه به تراژدى خاطرات بسيارى از مردم تبديل شده است.اسامى زير نام تعدادى از بهترين بازيكنان دنياى فوتبال طى ۱۰ سال اخير است كه هرگز شانس دستيابى به توپ طلا را به دست نياوردند. فراموش نكنيد تعدادى از اين بازيكنان هنوز هم شانس دستيابى به اين جايزه را دارند اما بايد ديد چه پيش مى آيد:
دروازه بانان
جان لوئيجى بوفون (يوونتوس- ايتاليا)
سال هاست كه همه او را بهترين دروازه بان دنيا مى نامند. او بارها درخشش خيره كننده اى در دروازه تيم خود داشته است اما اكنون اين درخشش كمر نگ تر مى شود. به هر حال با وجود جوايز بى شمارى كه طى اين سال ها به دست آورده است هيچ گاه از او به عنوان كانديداى برتر توپ طلا ياد نشده است. البته او سال ۲۰۰۶ توپ نقره را بعد از قهرمانى ايتاليا در جام جهانى به دست آورد و توپ طلاى آن سال به همتيمى اش فابيو كاناوارو رسيد.
اليور كان (بايرن مونيخ- آلمان)
انصافاً تنها رقيب جدى بوفون در دنياى دروازه بانان همين اليوركان بود. به هر حال او ۲ بار در سال هاى ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲مدال برنز را به دست آورد و مانند همتايش توپ طلايى را به دست نياورد.
پيتر اشمايكل(منچستريونايتد- دانمارك)
قبل از ظهور درخشان اولى كان، پيتر اشمايكل كبير بر عرصه دروازه بانان حكومت مى كرد. او تا آخرين روزهاى دوران حرفه اى فوتبالى اش درخشيد اما متأسفانه در دوران درخشش او دروازه بانان جزو كانديداهاى توپ طلايى نبودند.
مدافعان
پائولو مالدينى (ميلان- ايتاليا)
اينكه يكى از بهترين مدافعان دنيا هرگز شانس دستيابى به توپ طلا را پيدا نكرد واقعاً جنايت است. او حتى جزو كانديداهاى احتمالى هم قرار نگرفت. تنها زمانى كه نام او در ليست ۳ نفر اول كانديداى توپ طلا آمده بود سال ۱۹۹۴ و ۲۰۰۳ بود اما بازهم فرسنگ ها با جايزه فاصله داشته. با وجود هنرنمايى او در نيم قرن گذشته او را به طرز عجيبى خالى از جوايز فردى مى بينيم كه البته به خاطر ضعف او در عرصه بين المللى بود.
روبرتو كارلوس (رئال مادريد، فنرباغچه- برزيل)
اواخر دهه ۹۰ او را بهترين دفاع چپ دنيا مى دانستند. به هر حال او در سال ۲۰۰۲ تنها شانس دستيابى به توپ نقره اى را به دست آورد و هر بار كه او نزديك مى شد جايزه به كس ديگرى تعلق مى گرفت.
كافو (ميلان، رم- برزيل)
او كه نمونه كارلوس اما در جناح راست خط دفاع بود مانند ۲ همقطار خود از اين جايزه محروم ماند. او حتى شانس حضور در بين ۳ كانديداى اول را نيز پيدا نكرد. در دوران او استعدادهاى زيادى سلسائو را در خط حمله احاطه كرده بودند و به مدافعان شانس خودنمايى نمى دادند.
هافبك ها
ديويد بكهام(رئال مادريد، منچستريونايتد- انگلستان)
شايد ديگر نتوان اسم او را فوتباليست گذاشت و نام تاجر و شومن براى او مناسب تر است اما او هميشه بهترين ضربه هاى ايستگاهى را مى زد و انصافاً پاى راست او بارها و بارها باشگاه يا تيم ملى كشورش را نجات داده است اما براى دستيابى به توپ طلايى بازيكنان احتياج به مهارت هاى فوق العاده اى دارند. چيزهايى كه همه را مبهوت كند. او تنها در سال ۱۹۹۱ همه را خيره كرد اما بعد از ريوالدو در جايگاه دوم قرار گرفت.
فرناندو ردوندو (رئال مادريد - آرژانتين)
تا حدودى مى توان او را با بكهام مقايسه كرد با اين تفاوت كه ردوندو در همه عمر فوتبالى اش درخشيد اما در رئال مادريد موفق تر از تيم آرژانتين ظاهر شد و به هزار ويك دليل كوچك و بزرگ شانس بهترين بودن را از دست داد.
ميشائيل بالاك (چلسى، بايرن مونيخ، باير لوركوزن- آلمان)
خيلى ها هستند كه معتقدند بالاك ارزش توپ طلا را ندارد. او هيچ وقت سرنوشت تيمش را عوض نكرده است به هر حال او ۱۳ عنوان انفرادى در اختيار دارد. به اندازه شماره هميشگى پيراهنش و با اين رقم بيشترين مدال فردى را به عنوان يك بازيكن در دنياى فوتبال در اختيار دارد اما توپ طلايى اروپا جزو آن افتخارات نيست.
مهاجمان
رائول (رئال مادريد- اسپانيا)
پسر طلايى فوتبال اسپانيا بيش از هر كس ديگرى گلزنى كرده است اما در دوران اوج خود كه مى توانست بخت اول توپ طلايى باشد اين جايزه به مايكل اوون رسيد.
الساندرو دل پيه رو (يوونتوس- ايتاليا)
او هم سرنوشتى مانند رائول داشت، او هنوز بهترين عملكرد را در باشگاهش دارد اما در كمال تعجب حتى جزو ۳ ستاره اول فوتبال اروپا هم بودند. ۲ برنده اخير توپ طلا موضوع جالبى را به همگان فهماند، يكى از ملاك هاى اصلى برنده جوانى و توانايى تكنيكى اوست اما اگر قرار باشد بهترين را از ميان ۳۰ ساله ها انتخاب كنند هيچ كس به اندازه دل پيه رو استحقاق دريافت آن را ندارد.
فرانچسكو توتى (رم- ايتاليا)
در كل مى توان گفت ستارگان ايتاليايى شانس كمترى در به دست آوردن اين جايزه نسبت به ديگران داشته اند. توتى هم عضو دسته ناكامان ايتاليايى است. او هم با وجود كلكسيون پر و پيمان افتخارات فردى اش تا به حال بهترين اروپا نام نگرفته است.
تيه رى آنرى (بارسلونا، آرسنال- فرانسه)
او هم يكى ديگر از بازيكنانى است كه زمانى دنيا را مبهوت حركات زيباى فوتبالى اش مى كرد اما سران رأى دهنده فيفا هيچ گاه استعداد فوق العاده او را نديده و در سال ۲۰۰۳ كه او در اوج قرار داشت توپ را به پاول ندود عرضه كردند.
دارو دسته ناكام ۲۰۰۸
امسال كه گذشت شايد سال ديگر هم فرصتى باشد. شايد هم دوران اوج همين فصل گذشته بود! به هر حال اسامى زير كسانى هستند كه به ترتيب رتبه دوم تا پنجم را به دست آورده اند و بعيد نيست يكى از همين ها سال آينده اين جايزه را به دست آورد.
ليونل مسى(بارسلونا- آرژانتين)
در سال ۲۰۰۷ سوم شد و امسال دوم! از ديد يك رياضيدان او سال آينده در جايگاه اول قرار مى گيرد اما بايد منتظر ماند و ديد. او هنوز كار بزرگى براى تيم ملى كشورش يا تيم باشگاهى اش انجام نداده است اما با توجه به توانايى هاى او مى توان انتظارات زيادى از او داشت.
فرناندو تورس (ليورپول - اسپانيا)
با وجود گلزنى فوق العاده اش طى فصل گذشته در سايه كريستيانو رونالدو محو شد اما به نظر مى رسد او از الان دارد خودش را آماده مى كند تا توپ را به همين زودى ها به دست آورد اما او نيز مانند آنرى بايد به دنبال راهى باشد كه سرنوشت تيمش را عوض كند.
ايكر كاسياس (رئال مادريد - اسپانيا)
گرچه همه او را بخت اول يا دوم مى دانستند اما پله چهارم به نام او ثبت شد. در حقيقت به نظر مى رسد اين اولين و تنها شانس كاسياس در دستيابى به توپ طلا بود اما معلوم نيست شايد او دوباره درخشيد.
ژاوى هرناندز (بارسلونا- اسپانيا)
گرچه به ۳۰ سالگى نزديك و نزديكتر مى شود اما امسال جزو ۵ نفر اول بود و با توجه به اين واقعيت كه هر سال بهتر از سال گذشته بازى مى كند مى توان او را بازهم جزو بهترين ها طى سال هاى آينده به حساب آورد.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]