واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: جزئيات تفاهم نامه دانشگاه بيرجند با اكو و يونسكو تشريح شد
هفته گذشته كنفرانس بين المللي امنيت انساني در غرب آسيا با حضور مسئولان موسسه فرهنگي اكو و يونسكو در دانشگاه بيرجند برگزار شد كه از بركات برگزاري اين همايش بين المللي انعقاد 2 تفاهم نامه با عناوين همكاري هاي علمي پژوهشي بين دانشگاه بيرجند و موسسه فرهنگي اكو و تفاهم نامه 3 جانبه همكاري علمي پژوهشي و فرهنگي بين دانشگاه بيرجند، كميسيون يونسكو در ايران و نمايندگي دائم ايران در يونسكو بود.
به منظور اطلاع از مفاد اين تفاهم نامه و پيامدهاي آن براي منطقه خراسان جنوبي و همچنين ارتقاي كيفي مراكز آموزش عالي استان گفت وگويي با مدير دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه بيرجند انجام شده است.
مدير دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه بيرجند با اشاره به فاكتورهاي موثر در عملياتي شدن مفاد تفاهم نامه هاي دانشگاه با سازمان يونسكو موسسه فرهنگي اكو پيش بيني كرد تنها 50 درصد مفاد اين تفاهم نامه تا پايان مدت قرارداد عملياتي شود.
دكتر رضا پژوهش در گفتگو با خراسان، كلي بودن مفاد تفاهم نامه، استقبال اعضاي هيئت علمي در اجراي برخي بندها، ميزان بودجه دانشگاه براي همكاري هاي علمي و فرهنگي و اقدامات طرفين تفاهم نامه در عمل به تعهدات خود را از جمله فاكتورهاي موثر براجرايي شدن اهداف تفاهم نامه هاي مذكور عنوان كرد.
وي تاكيد كرد: مفاد اين توافق نامه ها با توجه به انعقاد و قرارداد براي طرفين تفاهم نامه لازم الاجرا است و در صورت تحقق درصدي از اهداف قراردادهاي مذكور تمديد خواهد شد.
وي با اشاره به گزارش كنفرانس و همايش بين المللي 2 روزه امنيت انساني در غرب آسيا با همكاري سازمان يونسكو در دانشگاه بيرجند در خصوص تفاهم نامه هاي منعقد شده اين دانشگاه متذكر شد: كنفرانس و همايش مذكور به منظور ايجاد تعاملات فرهنگي و برقراري ارتباط آموزشي، پژوهشي و علمي بين اين دانشگاه، سازمان يونسكو و موسسه فرهنگي اكو با تاكيد بر مشتركات فرهنگي و اسلامي كشورهاي عضو در چارچوب قوانين و مقررات آن كشورها برگزار شده است.
به گفته وي برگزاري اين كنفرانس ها و همايش ها با توجه به حضور مدير عامل موسسه فرهنگي اكو، سفير و نماينده دائمي ايران در يونسكو، و تبديل كميسيون ملي يونسكو در ايران فرصت بسيار مناسبي را براي انعقاد تفاهم نامه هاي مذكور به منظور تحقق اهداف علمي، آموزشي، فرهنگي و پژوهشي مد نظر فراهم كرد.
وي با اشاره به مناسبات و مشتركات فرهنگي كشورهاي عضو اكو با كشور ايران اضافه كرد: در حال حاضر 10 كشور شامل افغانستان، پاكستان، قرقيزستان، ايران، آذربايجان، تاجيكستان، تركيه، تركمنستان، ازبكستان و قزاقستان عضو اكو هستند و در سابق بيشتر فعاليت هاي اين موسسه پيرامون مسائل اقتصادي بوده كه اكنون حوزه فرهنگي آن نيز فعال شده است.وي با تاكيد بر همكاري هاي قانوني و جهت دار و هدفمند علمي، فرهنگي اين كشورها با دانشگاه بيرجند در قالب تفاهم نامه اضافه كرد: برخي از اين كشورها كه اكثر آن ها جزو شوروي سابق بوده اند از نظر علمي پيشرفته تر از منطقه ما هستند و البته در برخي بخش ها نيز مي توانند از پيشرفت هاي كشورمان در تحقق اهداف خود استفاده كنند.
وي با بيان اين كه انعقاد تفاهم نامه موسسه فرهنگي اكو با موسسات مختلف در موارد بسياري بوده است، افزود: در زمينه انعقاد قرارداد اين موسسه فرهنگي با دانشگاه ها، دانشگاه بيرجند اولين دانشگاهي است كه با اين موسسه قرارداد منعقد كرده است وي در خصوص مزيت اين تفاهم نامه ها خاطرنشان كرد: اولين مزيت در بحث همكاري بين دانشگاهي بين كشورهاي عضو در برگزاري سمينارها، همايش ها، دوره هاي آموزشي، بازديدها و تورهاي فرهنگي و فعاليت هاي علمي است.وي ادامه داد: از ديگر زمينه هاي همكاري و رشد، گسترش زبان و ادبيات فارسي است چرا كه برخي از اين كشورهاي عضو داراي زبان و ادبيات فارسي هستند و با همكاري استادان اين رشته ها، اين زبان را مي توان بسط و توسعه داد.
وي تصريح كرد: عملي شدن مفاد اين توافق نامه بستگي به طرفين (دانشگاه و موسسه فرهنگي اكو) دارد و در اين زمينه دانشگاه بيرجند سفر علمي آموزشي اعضاي هيئت علمي و برگزاري دوره هاي آموزشي، فرهنگي دانشجويان را به عنوان يك نقطه شروع در نظر گرفته است.
به گفته وي عملي كردن تعهدات تفاهم نامه تنها در قالب محورهاي همكاري است و مدت اين تفاهم نامه 3 سال است و پس از طي شدن 3 سال طرفين، تفاهم نامه را بررسي كرده و در خصوص تمديد آن تصميم خواهند گرفت.وي در پاسخ به اين سوال كه آيا استادان و دانشجويان ديگر مراكز آموزش عالي كشور نيز مي توانند از مزاياي اين تفاهم نامه استفاده كنند، تصريح كرد: در ارتباط با طرح هاي پژوهشي كه مرتبط با دانشگاه بيرجند باشد، ديگر مراكز آموزش عالي به طور مستقيم در قالب اين تفاهم نامه مي توانند از مزاياي آن استفاده كنند.
وي اضافه كرد: البته در بحث طرح هايي كه داراي بار مالي مي باشد، بنا بر توافق طرفين تفاهم نامه، تسهيلات و بودجه تامين خواهد شد.
وي اضافه كرد: پيشنهاد انعقاد تفاهم نامه از طرف دانشگاه بيرجند ارائه شده و با توجه به هم مرز بودن استان با كشور افغانستان يكي از ايده هاي اصلي تفاهم نامه تحصيل دانشجويان خارجي كشورهاي عضو اكو در ايران مطابق با مقررات عضو آن كشورها، برگزاري دوره هاي آموزشي كوتاه مدت، مبادله و تبادل استادان و كارشناسان از امكانات آموزشي و فرهنگي كشورهاي عضو اكوست.وي استقبال استادان اعضاي تعليم براي استفاده از مزاياي تفاهم نامه و تبادل اطلاعات با كشورهاي عضو را نيازمند تبليغ و اطلاع رساني بيشتر دانست.
به گفته وي تفاهم نامه همكاري هاي علمي پژوهشي بين دانشگاه بيرجند و موسسه فرهنگي اكو در 4 ماده و 12 بند منعقد شده است و 3 سال اعتبار دارد.
وي در خصوص تفاهم نامه 3 جانبه همكاري هاي علمي و پژوهشي دانشگاه بيرجند، كميسيون ملي يونسكو در ايران و نمايندگي دائم ايران در يونسكو، خاطرنشان كرد: اين تفاهم نامه نيز در 5 ماده منعقد شده و 3 سال اعتبار دارد.
وي محورهاي اين تفاهم نامه را اجراي طرح هاي پژوهشي مشترك و ترويجي در حوزه هاي فرهنگي اجتماعي و فرهنگ تمدن ايران و اسلام عنوان كرد و افزود: برگزاري همايش ها و نشست هاي علمي، كارگاه هاي آموزشي علمي مشترك، برگزاري و اجراي دوره هاي كوتاه مدت، همكاري در نشر و انتشار كتاب و ايجاد پايگاه هاي اطلاع رساني از ديگر محورهاي تفاهم نامه است.
به گفته وي در زمينه طرح ها و پروژه ها و قراردادهاي داراي بار مالي به صورت مستقل توافق نامه بين طرفين منعقد خواهد شد و پس از بررسي بودجه و بار مالي پروژه ها اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
وي تاكيد كرد: براي عملي شدن مفاد اين تفاهم نامه دانشگاه بيرجند بايد قدم اول را بردارد و پيشنهادات لازم را در اين خصوص ارائه دهد.
وي در خصوص مشكلات تحقق كامل مفاد اين تفاهم نامه ها عنوان كرد: جداي از مسائل مالي و بودجه، ممكن است با انتقال دفتر موسسه فرهنگي اكو از تهران به يكي از كشورهاي عضو تغيير مديريت اجراي مفاد توافق نامه را با مشكل مواجه كند و يا روند اجرا را كندتر نمايد.
وي اظهار اميدواري كرد: با توجه به مشكلات مذكور حداقل طي 3 سال آينده (مدت اعتبار توافق نامه هاي مذكور) 50 درصد بندهاي تفاهم نامه عملياتي شود.سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو هم پيرامون اين تفاهم نامه عنوان كرده است كه در دور جديد فعاليت هاي نمايندگي ايران در يونسكو سعي بر اين است كه ارتباط وسيعي با استان ها و مراكز دانشگاهي برقرار شود و اين اقدام مقدمه اي براي تحقق اين هدف بود.
دبير كل كميسيون ملي يونسكو نيز معتقد است انعقاد اين تفاهم نامه نشان دهنده يك عزم راسخ براي همكاري علمي و كار مشترك دانشگاه هاي مختلف كشور است.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]