تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827932975




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اولین کشفهای سیاره ای سال 2012/ رصد 4 سیاره فراخورشیدی جدید


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: چهار روز پس از آغاز سال جدید میلادی، اولین "چهار سیاره فراخورشیدی سال 2012" در مدار ستاره هایی دورافتاده رصد شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، تمامی این چهار سیاره بیگانه که با نام "مشتری داع" شناخته می شوند، سیاره های گازی عظیمی هستند که با فاصله ای بسیار نزدیک در ستاره خود در حرکتند. مدار آنها کاملا در راستای مدار زمین قرار گرفته است و از این رو زمانی که از برابر ستاره های میزبان خود عبور می کنند نور دریافت شده زمین از این ستاره ها را مسدود می کنند. ردیابی این نوسان نوری شیوه ردیابی است که "شیوه عبور" نامیده می شود.
این بار این کشف توسط تلسکوپ کپلر، شکارچی مشهور سیاره های شبه زمینی، و هیچ تلسکوپ فضایی دیگری انجام نگرفته است بلکه فیزیکدانان مرکز اخترفیزیک هاروارد اسمیتسونیان با کمک تلسکوپهای زمینی این سیاره ها را ردیابی کرده اند. شبکه تلسکوپ HATNet مجارستانی که از 6 تلسکوپ خودکار با زاویه دید باز تشکیل شده و در رصدخانه لارنش ویپل در آریزونا واقع شده به همراه تلسکوپ SA در شیلی موفق به رصد این سیاره ها شده اند.


رصدهای پیگیری توسط تلسکوپ کک و تلسکوپ "فولکز" انجام گرفته است. سیاره های کشف شده با پیش وند مشابه HAT-P به ترتیب 34b-35b-36b-37b نامیده شده اند و در مداری بسیار نزدیک از ستاره های خود در گردشند به شکلی که یک سال را به ترتیب در عرض 5.5، 3.6، 1.3 و 2.8 روز کامل می کنند.
بر اساس گزارش اسپیس، با این همه 34b به دلیل داشتن مداری طولانی تر قابل توجه تر است. با وجود اینکه تا کنون سیاره های "مشتری داغ" زیادی شناخته شده اند، این کشف تنها چهار روز پس از آغاز سال 2012 می تواند نشاندهنده آغاز سال نجومی بسیار پرماجرایی باشد.
سیاره های مشهوری که سال گذشته کشف شدند
شکارچی سیاره های بیگانه سال گذشته بسیار خبرساز بود زیرا در کنار اکتشافات متعددش توانست سیاره ای کاملا مشابه با زمین را در نقطه قابل سکونت جهان و با درجه حرارتی نزدیک به زمین کشف کند. سیاره کپلر 22b در فاصله 600 سال نوری و در مدار ستاره ای مشابه خورشید، ستاره نوع G، در حرکت است. وسعت این سیاره 2.4 برابر زمین است و هر 290 روز یکبار به دور ستاره اش می چرخد، در حالیکه در منطقه قابل سکونت از ستاره اش واقع شده، منطقه ای که در آن امکان وجود آب در حالت مایع وجود دارد.


جرم و ابعاد محاسبه شده برای این سیاره به این معنی است که کپلر 22b سیاره ای سنگی است که می تواند حاوی آب مایع باشد. رصدهای زمینی در اواسط سال 2012 می تواند به اخترشناسان در تعیین جرم واقعی سیاره کمک کند، این رصدها می تواند به تعیین ساختار و ترکیبات سیاره منجر شود.
همچنین در سال گذشته اخترشناسان در دانشگاه کالیفرنیا برکلی با کمک گرفتن از تلسکوپهای قدرتمند W.M در رصدخانه کک در نزدیکی قله مائونا کی در هاوایی موفق به کشف 18 سیاره عظیم و جدید در مدار ستاره ای در خارج از سامانه خورشیدی زمین شده اند. سیاره های کشف شده سیاره های گازی غول پیکر و هم اندازه مشتری هستند و فاصله آنها تا خورشیدشان 30 درصد نزدیکتر از فاصله زمین تا خورشید است. این فاصله کم جالب ترین نکته این کشف است زیرا در صورتی که سیاره ای مانند مشتری به این اندازه به خورشید نزدیک بود، طی انفجاری بزرگ به سوی خورشید کشیده شده و نابود می شد.


تلسکوپ فضایی کپلر ناسا در ادامه رصدهایش دو جهان برشته و داغ با ابعادی مشابه به ابعاد زمین در مدار ستاره ای سرخ فام در صورت فلکی قو موفقیتی دیگر را نیز در ماموریت فضایی اش به ثبت رساند. این سیاره ها کوچکترین سیاره های شبه زمینی هستند که تا به امروز کشف شده اند، یکی از این سیاره ها ابعادی 1.03 برابر زمین دارد. این سیاره ها در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار ندارند اما ابعاد آنها کاملا مناسب و نزدیک به ابعاد زمین است. هر دو سیاره در مدار ستاره ای به نام کپلر-20 در حرکتند، ستاره ای از خانواده ستاره های G که کمی سردتر از خورشید بوده و در فاصله 950 سال نوری قرار گرفته است، یعنی یک شاتل فضایی برای رسیدن به این ستاره باید 36 میلیون سال در سفر باشد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن