واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: معرفی شوالیه های علم و فناوری، ورود موفقیت آمیز کاوشگرهای ناسا به مدار کره ماه و معرفی بزرگترین رسوایی های علمی جهان از جالب توجه ترین خبرهای جهان فناوری در هفته ای که گذشت به شمار می روند. به گزارش خبرگزاری مهر، در هفته ای که گذشت، همزمان با نو شدن سال میلادی بسیاری از برترینها و بدترینهای جهان دانش و فناوری نیز معرفی شدند، در این میان تعدادی از دانشمندان و متخصصان فناوری نیز توانستند در بریتانیا به مقام شوالیه ای دست پیدا کنند.
شوالیه های علم و فناوری
شوالیه های علم و فناوری که توسط مقامات بریتانیایی معرفی شده اند سه درصد از برندگان کلی را تشکیل می دادند که در میان آنها نام "آندره گایم" و "کنستانتین نووسلوف" 2 محقق دانشگاه منچستر که در سال 2010 موفق به دریافت نوبل فیزیک شده اند نیز به چشم می خورد. همچنین "ونکاترامان راماکریشنان" که جایزه نوبل شیمی سال 2009 را به خاطر مطالعاتش بر روی DNA دریافت کرده بود نیز به عنوان دیگر شوالیه علم و فناوری معرفی شد. از دیگر شوالیه ها در زمینه فناوری "جاناتان ایو" طراح مشهور شرکت اپل بود که طراحی محبوب ترین محصولات این شرکت از قبیل آی-پد، آی-پاد و آی-فن را به عهده داشته است.
دوقلوها به ماه رسیدند
فضاپیمای گریل A و B در اواخر روز شنبه و اوایل روز یکشنبه، اول و دوم ژانویه، در موقعیت مورد نظر در مدار ماه قرار گرفتند. این دو فضاپیما در کنار یکدیگر محاسباتی را انجام خواهند داد که انتظار می رود دیدگاهی جدید را درباره ساختار درونی ماه به وجود آورند. این اطلاعات جدید می توانند بسیاری از نظریه های موجود درباره ماه از قبیل دلیل تفاوت بالا میان بخشهای دور و نزدیک ماه را توضیح دهد. "ماریا زوبر" محقق ارشد این پروژه امیدوار است این دوقلو بتوانند در سال جدید میلادی اکتشافات بزرگی انجام دهند.
مرحله بعدی تنظیم فاصله دوقلوها از سطح ماه است تا بتوانند به ارتفاع 55 کیلومتری دست پیدا کنند و پس از آن است که مطالعات علمی دو فضاپیما آغاز خواهد شد. قرار است این دو فضاپیما نوسانات گرانشی بر روی ماه را که به واسطه نوسان جرمی بر روی سطح کره به وجود می آیند، مورد بررسی قرار داده و نقشه ای از آن ترسیم کنند.
معرفی شامپانزه ای که آشپزی می کند
تصاویر منتشر شده از شامپانزه ای به نام "کانزی" که در یک مرکز تحقیقاتی در یک محیط طبیعی زندگی می کند توانایی های خارق العاده او را در روشن کردن آتش و آشپزی آشکار کرد. "کانزی" قادر است با وسواس خاصی هیزم جمع کند، آتش روشن کند، باربکیو بیاورد، غذا درست کند و به ویژه مراقب باشد که در حین کار خود را نسوزاند.
"کانزی" علاوه بر کار با آتش و آشپزی تاکنون موفق شده است "گفتن" حدود 500 واژه را از طریق صفحه کلید یاد بگیرد و 3 هزار واژه گفته شده را درک کند.
بزرگترین رسوایی های علمی سال 2011
مجله ساینتیست طبقه بندی از 5 رویداد علمی را معرفی کرد که منجر به بروز رسواییهای بزرگ در سال 2011 شدند. در رتبه اول طبقه بندی این مجله انگلیسی، "دردریک استاپل"، رئیس سابق دانشکده علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه تیلبورگ در هلند قرار گرفته که حداقل در 30 مقاله خود تقلب کرده است که این تعداد می تواند به 100 مقاله نیز برسد. خبر مربوط به ارتباط میان یک ویروس سرطان خون موش و سندروم خستگی مزمن نخستین بار در سال 2009 توسط "جودی میکویتس" اعلام شد اما هرگز تایید نشد.
رتبه سوم بزرگترین رسواییهای علمی سال 2011 متعلق به محقق آمارگر زیستی دانشگاه بوستون به نام "پائولو سباستیانی" است که تقلب و یا خلافی صورت نداده بلکه این مورد بیشتر یک خطای انسانی و یا کیفیت بد دستگاههای استفاده شده در تحقیقات بوده است.
در اواخر سال 2010 "فلیسا ولف- سایمون" محقق ناسا و همکارانش گزارش دادند که در دریاچه مونو موفق به کشف باکتری شده اند که نه تنها قادر است در سطح بالای آرسنیک و سطوح پایین فسفر زندگی کند، بلکه همچنین می تواند این آرسنیک را وارد DNA خود کند. اما این تحقیقات نیز به سرعت رد شدند. مقاله بحث برانگیز درباره تغییرات آب و هوایی که در سال 2008 در مجله Computational Statistics and Data Analysis منتشر شد آخرین این رسوایی ها است که توسط "ادوارد وگمن" منتشر شده بود که نه تنها نتیجه تحقیقات نبود بلکه حاصل یک دزدی علمی از منابع مختلفی از جمله ویکی پدیا بود.
ابداع ابزار داده کاوی جدید توسط پردیس ثابتی
محقق ایرانی دانشگاه هاروارد به همراه گروهی از محققان در MIT موفق به ابداع ابزار داده کاوی شده اند که می تواند الگوهای معنی داری را در میان مجموعه ای گسترده از داده ها ردیابی کند. ثابتی به همراه تیمی از محققان این ابزار را بر روی چندین مجموعه بزرگ داده ها از جمله مجموعه داده هایی در رابطه با تریلیونها ریزجاندارانی که درون روده زندگی می کنند، آزمایش کردند. این ابزار توانست در حدود 22 میلیون مقایسه را در میان داده های دریافتی انجام داده و الگوهای پنهان در آنها را به چند صد الگوی جالب توجه که پیش از این مورد مشاهده قرار نگرفته بودند، محدود سازد.
مرگ مرموز 20 تن ماهی در سواحل نروژ
موسسه تحقیقات دریایی نروژ پدیده جدیدی را گزارش کرد که براساس آن هزاران شاه ماهی مرده در سواحل غربی نروژ کشف شدند. به نوشته رسانه های محلی در حدود 20 تن ماهی در پایان دسامبر در ساحل "کوانس" در "نوردرسیا" واقع در شمال این کشور شناسایی شدند. احتمال می رود این ماهیها به واسطه شکارچیانی چون سایر ماهیها و یا پستانداران دریایی به سوی ساحل رانده شده باشند.
همچنین احتمال دارد که این شاه ماهی ها قربانی جریان و یا سطوح بالای آب شیرینی شده باشند که از یک رودخانه به دریا ریخته شده است.
درمان پیری زودرس
محققان مدرسه پزشکی پیتسبورگ به خون گروهی از موشهای متاثر از یک بیماری که آنها را دچار پیری زودرس می کرد سلولهای بنیادی تزریق و در آنها علایم واضحی از سرزندگی و بهبود پارامترهای حیات را مشاهده کردند. این سلولهای بنیادی، سلولهای پیشرویی بودند که از ماهیچه موشهای سالم جوان به دست آمده بودند. در این تحقیقات، موشهایی که تزریق سلولهای بنیادی/ پیشرو را دریافت کردند به جای اینکه همانند گروه کنترل بمیرند یک بهبودی واضح را در سلامت خود نشان دادند و دو یا سه برابر بیشتر از پیش بینی ها عمر کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]