محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847291663
رفتارشناسي طيور
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رفتارشناسي طيور
رفتار طيور
سيسمتهاي مديريتي صنعتي براي انتشار گسترده توليدات تخم.مرغ و مرغهاي گوشتي آغاز بكار كرده است، تنوع محيط طبيعي. حيوانات بيشتر در طيور خانگي مي.باشد تا در مورد حيوانات اهلي ديگر، با وجود اين از ابتداي تاريخ مرغها را در يك فضايي كوچك نگهداري مي.كردند كه البته اين در فرهنگستان نيز وجود دارد.
شرح رفتار:
يك مرغ، بيمناك و خجالتي مي.باشد و داراي توانايي و انعطاف.پذيري محدود مي باشد هرچند داراي قدرت خوب بينايي مي. باشد. اين امر در يك زيستگاه جنگلي خيزراني (جنگل بامبو) (ني..اي) توسعه يافته است و اين رفتارش در برابر موقعيتش مناسب مي.باشد. همچنين ميل به پرواز هم ندارد. او از مكان زميني براي خوردن و لانه.سازي استفاده مي.كند و يك مكان عمودي را براي آشيان كردن و آواز خواندن (قوقولي.كردن خروس) در طول چرخه روزانه فعاليتش استفاده مي.كند. نوك زدن و پنجه كشيدن از خصوصيات ويژه او مي.باشد كه در محيط.اش انجام مي.دهد كه شامل پر و بالش هم مي.شود.
رفتار اجتماعي پيچيده.شان شامل واكنشهايي است كه در حركتهاي سريع در قسمت سرش مشاهده مي.شود. البته اين زماني است كه به ديگر مرغها نزديك مي.شود و اين واكنش مبني بر فرم بدن و فعاليتهاي زياد وي مي.شود. همچنين از سيستم صداي خود زماني كه ديگر طيور از وي دور و يا مخفي هستند استفاده مي.كند.
به نظر يك پرورش.دهده فصلي، مرغ نسبت به لانه.سازي.اش مرموز عمل مي.كند، او در يك چرخه 26 ساعته قادر است تخم.گذاري كند و سپس روي آنها بخوابد. وظيفه خروس نيز مراقبت از مرغ از زمان نوك زدن تا دوره تخم.گذاري مي.باشد،. اغلب هم در حال جفت.گيري با مرغ است. جوجه.ها هم به سرعت رشد مي.كنند و به زودي خودشان تبديل به مادر مي.شوند. آنها با مادرشان حركت مي.كنند، غذا ميخورند و سپس مادر بر روي تخمهاي ديگر مي.خوابد. اين امر يك جريان روزانه را براي تخم.گذاري، شامل مي.شود اين گروه با يكديگر مي.مانند حتي براي چند هفته.اي كه مادر آنها را ترك مي.كند و سپس به آشيانه خود باز مي.گردد.
طيور جنگلي و مرغهاي غير اهلي:
مرغهاي امروزي نسبت به طيور جنگلي به خاطر خانگي بودنشان پيشرفته.تر هستند و داراي تفاوتهايي در وزن، خشونت، فعاليت نوك زدن، .حركات پا، تفاهم اجتماعي بخصوص رنگها مي.باشند. در زمانهاي قديم، مثلاً در زمان امپراطوري روم، محصولات گوشتي و تخم.مرغ توسط سيستم..هايي كه شبيه به عملكردهاي امروزي مي.باشد پيشرفته بود.
مطالعات رفتار طيور جنگلي وحشي جنوب شرق آسيا نسبت به پرندگان بيشتر است. فعاليتهاي دوره.اي روزانه از قبيل، به آشيانه رفتن، غذا خوردن، نوشيدن و نوك زدن با صفت همه چيزخواري و نمونه.هاي حركت مرموزانه و همراه با احتياط (ترس)، مي.باشد. مرغها در پيوند با خروسها نسبت به يكديگر؛ قلمرو مرغها حدود 1 هكتار (خروس) و قلمرو خروسها 5 هكتار (مرغ) مي.باشد.
مطالعاتي كه در طي مدت زمان 100 سال بر روي مرغ.هاي غير اهلي، انجام گرفته نتايج ذكر شده را داشته است.
* لانه.هاي رايج مرغها در حدود 60 متر جدا (با 6-30 آشيانه مرغي و يك آشيانه حرمسرايي) يا (و همراه 6 تا 30 پرنده در يك حريم مي.خوابند.)
* مقدار خواندن (خروسها) به وضعيت بيشترين سر و صداي (قوقولي قوقول) (خروسهاي) زير دست بستگي دارد. خروس حاكم نيز يك نقش يك بازدارنده از دعوا را در بين مرغهاي گروهش ايفا مي.كند.
* اين مرغها در حدود 45 متري آب لانه مي.سازند، اما مرغ كرچ تنها يك زمان كوتاهي را در روز، لانه خود را ترك مي.نمايد.
* مرغ كرچ و جوجه.هايش در برابر مرغهايي كه تهديدشان مي.كنند از خودشان مراقبت مي.كنند.
* جوجه.ها همراه مادرشان، لانه را ترك مي.كنند. در هفته دهم الي دوزادهم وقتي كه پردار شدند، زمان راندنشان از خانه فرا مي.رسد.
* جوجه.ها در ابتدا جلوي مرغ حركت مي.كنند اما بعد از مدتي پشت سر او حركت مي.كنند.
* در هفته.هاي 16 الي 18 نمونه.هاي رفتاري جوابي آغاز مي.شود.
مرغ رفتار قوي مادرانه.اش را به جوجه.هاي از تخم بيرون آمده.اش نشان مي.دهد، در حدود 3 كيلومتر در روز آنها قدم مي.زنند و حدود 24 درصد از وقتش را در كنار آنها مي.گذراند. فعاليت روزانه آنها شانزده ساعت طول مي كشد و رفتارهاي ويژه آنها شامل تغذيه، نوك زدن و خراش دادن زمين مي.باشد. وي همچنين از دعواي بين جوجه .هاي خود جلويري مي.نمايد. اهميت نقش خروس در سازمان دادن يك حرمسرا و جلوگيري از دعواي بين مرغها مي.باشد كه نشان داده شده است و اخيراً در تحقيقات تأئيد شده است. اين انتقال مرغ كرچ و نگداري از آن، صورتهاي كليدي پرورش طيور امروزي ست.
الگوي ويژه رفتار مرغ:
* حواس مرغ:
*بينايي: جنين ها در حدود 17 روزگي رشد خود، در تخم.مرغ نسبت به نور واكنش نشان ميدهد، مرغ نمي.تواند چشمهايش را خيلي زياد بچرخاند، اما آنها مي توانند يك ميدان ديد 300 درجه.اي را داشته باشند البته با يك ويژگي دو چشمي 26 درجه، مرغها با تحرك و جنبش سرشان به دنبال اجسام متحرك حركت مي.كنند. تيز بودن آنها بسيار خوب است و آنها يك ديد مسافتي خيلي خوبي را دارند. آنها معمولاً سرشان را بلند مي كنند بعد مي.پرند. همچنين مي.توانند بين اجسان مثلثي شكل و مربعي شكل متفاوت قائل شوند و نقاط قرمز و سياه را درك كنند و مطالعات نشان مي.دهد كه جوجه.هايي كه از تخم بيرون مي.آيند ترجيح مي.دهند كه اجسام آبي را نوك بزنند تا اجسام سبز و يا نارنجي را همچنين نارنجي را به سبز و سبز را به قرمز ترجيح مي.دهند. جوجه.ها نيز تفاوت آب قرمز شده و خون را خوب مي.فهمند و عكس.العمل تنفرآميزي را نسبت به خون نشان مي.دهند. جوجه.ها به سرعت ياد مي.گيرند كه از غذاي رنگ شده كه باعث مريضي.شان مي.گردد پرهيز كنند و ترجيح مي.دهند زمين را نوك بزنند تا اجسام سخت را.
*بويايي: اطلاعات مستند كمي درباره اين امر وجود دارد. اما اين نظريه ارائه شده است كه مرغها مي توانند بوي خون را نيز بفهمند.
*شنوايي: مرغها لاله گوش ندارند اما داراي قواي شنوايي بالايي مي.باشند. صداهايي كه توسط مرغ توليد مي.شود مثل (قدقد مرغ كوچ) 250 تا حدود 3000 صدا مي.باشد، مطالعات نشان داده.اند كه آنها قادر به شنيدن مجموعه 8000 صدا مي.باشند. تحقيقات نيز نشان داده.اند كه شنوايي در مرغها بين 815 تا 2000 Hz مي.باشد و فركانس.هاي بين 950 تا 1160 Hzرا با حساسيت بالا مي.شنوند.
*چشايي: مرغها در حدود 340 جوانه چشايي را در حس چشاييشان در مجاري گفتاريشان دارند. آنها تقريباً به شيريني بي.اهميت هستند، اما مقدار گلوكز بالاي 5/2 درصد در محلول را قادر به شناسايي مي.باشد. آنها مقداري از مزه.هاي اسيدي و قليايي را ميتوانند تحمل كنند و آنها به اين مواد حساس هستند. آنها مي توانند دماهاي مختلف آب را از 8/2 درجه حس كنند. مرغها آبي كه دماي آن 5/5 درجه بيش از دماي بدنشان باشد را پس مي.زنند و ممكن است از آب يخ بنوشد.
*لامسه: نوازش كردن، چرخاندن و بالا و پايين بردن ممكن است او را براي دوره.هاي زماني خاص، از حركت كردن باز دارد. در اين باب اگرچه آنها كاملاً هوشيار به محيط اطرافشان هستند، آنها مي.توانند شرطي و يا ملاحظه كار نسبت به انسانها يا ديگر چيزهايي كه آنها را مي.ترساند، بشود. بعد از بازگشت آنها به حالت عادي. ترس كمتري را به چيزهاي شرطي شده نشان مي.دهند.
ماليدن پشت مرغ اغلب باعث جوابي مانند دولا شدن سكسي مي.شود،. مخصوصاً اگر اين مرغ درجه اجتماعي پاييني باشد.
*توانايي.هاي آموزشي: مرغها خيلي زود عملهاي كشيدن، نوك زدن، خاراندن را مي.آموزند. فعاليتهاي طبيعي عمده آنها اين معنا را مي.رساند كه آنها مي.خواهند و در يك مدت زمان طولاني وظايف خود را انجام دهند، مرغها توانائيهاي محدودي را براي نتيجه گرفتن دارند. آنها به آن توانايي خود مي.چسبند اما تمايلي به هدفشان نشان نمي.دهند. آنها در تشخيص.هاي بينايي بسيار خوب هستند. انعطاف.پذيري محدود آنها ممكن است يك فرصتي در شرايط تمركز باشد كه آنها را خسته نخواهد كرد و به سرعت يك گونه از حيوانات مانند خوك، مي.توانند نتيجه كامل بگيرد، در آزمايشات مختلف، مرغها بعد از انسان، خوك، سگ، بز و قبل از خرگوش، موش، گربه و لاك.پشت. در درجه.بندي قرار مي.گيرند.
*رفتار تناسلي مرغهاي خانگي:
نمونه.هاي جلب توجه و جفت.گيري روزانه آنها كاملاً برابر با طيور جنگلي قرمز مي.باشد
نوع جوابهاي مرغ و خروس به يكديگر در شكل شماره 1 نشان داده شده است:
*خروس: خروسها معمولاً در بين سنين هفته 12 تا 16 به سن بلوغ جنسي مي.رسند. هرچند اين امر با نظام مديريتي پيش زمينه.هاي ژنتيكي تفاوت مي.باشد، برنامه غذايي و رژيمهاي نوري اهميت زيادي را داراست. بخصوص با توجه به گرايشات مرغ امروزي . يك مطالعه رشد سريعتر مرغها را در نور سبز نشان داده شده است، اگرچه آنها زياد خورده.اند و در نور قرمز پرورش يافته.اند اما از ميل و هورمونهاي جنسي آنها مي.كاهد. آواز خواندن خروس كه در بين هفته.هاي 24 تا 68 افزايش مي.يابد مورد مطالعه قرار گرفته است اين هيچگونه ارتباطي با توانايي طيور براي جفت.گيري ندارد. اين نشان داده كه خروسها قدرت جلب توجه قبل از جفت.گيري و پرخاشگري قبل از سكس را بخوبي انجام مي دهد. بهترين شيوه درجه.بندي خروسها براي فعاليتهاي جنسي بطور گسترده.اي بحث.انگيز خواهد بود. يك مطالعه مي.گويد كه تعداد جفت.گيريها در هشت دوره مشاهده شده اما دو نكته بر اين ويژگي انتخاب شد كه هيچ تفاوتي در بين فرزندان پرورش يافته در گروههاي فردي يا گروههاي دسته جمعي مشاهده نشده است، آواز خروس به نظر نمي.رسد كه تأثيري بر بقاء و باروري بگذارد.
موقعيتهاي تجاري در تخم.گذاريها توسط درصد توانايي تخم.گذاري، اندازه.گيري شده است و توانايي جفت.گيري خروس مي.تواند يك تأثير متغيري را بر روي آنها (0 تا 74 درصد برخي مطالعات) بگذارد.
*تجربه جفت.گيري قبلي براي خروس بسيار مهم است.
*خروسهاي سنگين.تر جلب توجه كمتري مي.كنند و نسبت به خروسهاي سبكتر كمتر جفتگيري مي.كنند با توجه به اينكه آنها مقدار اسپرم با آتري را دارند.
*مرغها نيز اغلب براي خروسهاي جوانتر دولا مي.شوند تا براي خروسهاي پير.
*هرچند خروسهاي طبقه بالا در آغاز با بيشتر مرغها جفت.گيري مي..كنند.
*بيشتر جفت.گيري.ها در حدود ساعت 4 تا 6 بعد از ظهر صورت مي.گيرد (80درصد) كه به روشنائي زمان بستگي دارد.
*نسبتهاي مرغ و خروسها 1:5 1:10 1:12 يا 1:40 بطور برابر موفقيت.آميز است.
*تغيير در نمونه نور، توليد اسپرم خروس را افزايش مي.دهد اگرچه نطفه معمولي در نورهاي معمولي توليد مي.شود.
*آب نخوردن خروسها براي 48 ساعت، توليد نطفه را براي 6 هفته كاهش مي.دهد.
*كيفيت اسپرم نيز توسط مقدار يد (5000 p.p.m) و نوع غذاهاي مانده كاهش مي.يابد.
*توليد اسپرم همچنين توسط درجه حرارت پايين بهبود مي.يابد.
*درفعاليتهاي جنسي، ماليدن، هيچ تأثيري در توليد نطفه ندارد.
*خروسها در روز بين 1 تا 53 بار جفت.گيري مي.كنند.
*خروسها با يكديگر نگهداشته مي.شوند و با يكديگر هم قدم مي.زنند.
*خروسهايي كه در قفس مي.باشد بيشتر وقتشان را به حركت كردن مي.پردازند و ترجيح مي.دهند كه بيشتر در عقب مرغها حركت كنند تا در كنار هم.
*خروسها در مرغداني بيشتر دعوا مي.كنند تا جلب .توجه و سپس جفت.گيري نمايند. مرغها نيز در مرغداني بيشتر از اين عمل پرهيز مي.نمايند.
*خروس اخته:
يك خروس اخته خروسي است كه عقيم شده است، اين عمل اخته كردن توسط يك عمل جراحي با برداشتن تخمهاي تناسلي انجام مي.شود كه از طريق ايجاد خراش در ديواره بدني بيضه مي.باشد. امروزه اين عمل با كارگذاري هورمونهاي استروژنتيك در زير پوست گردن صورت مي.گيرد.
اين متوقف سازي رشد تخمهاي تناسلي، باعث رشد ننمودن تاج مي.شودكه در آنها اين ظاهر مي.شود و هيچ عمل جنسي نيز ندارند. هرچند پيوند هورموني ممنوع مي.باشد، در برخي كشورها با كنترل انجام مي.شود.
*مرغ: در سيسمتهاي زندگي آزاد، مرغهاي جوان عمل جفت.گيري را از زمان 18 هفتگي خود انجام مي.دهند و تمام مرغها صرف.نظر از سنشان، رفتار ويژه جفت.گيري را 4 الي 8 روز قبل از تخم.گذاري جديديشان از خود نشان مي.دهند. تحقيقات اخير نشان داده است كه موفقيت.هاي مرغ به شدت در رفتار جفت.گيري وي تأثيرگذار مي.باشد.
محيط، به ويژه تغذيه نمونه.هاي نوردهي و گريشات، تأثير مهمي را بر روي بلوغ جنسي دارد.
كرچي: طول مدت زماني كه يك مرغ ، كرچ مي.شود، بسيار متفاوت مي.باشد و گرايشات دوره تخم.گذاري جديد به گونه.اي كه مخالف كرچي باشد بكار مي.رود. بدين ترتيب، بهترين سويه مرغ كرچ، غير دو رگه.هاي بزرگتر هستند. يك قسمت خوب درجه كرچي، دادن يك سري تخم.مرغهاي مصنوعي به مرغ است كه مشاهده نمائيم كه او چگونه بر روي آنها مي.نشيند و چگونه در برابر بيماريها مقاومت مي.نمايد. نكات مفيد اصلي در مراقبت از يك مرغ كرچ عبارتند از:
*ساخت يك آشيانه از كلوخ پوك كه به مرور زمان نم.دار شده است. سپس آن را با كاه خشك بپوشانيد.
*از بين بردن انگلهاي خارجي قبل از خوابيدن مرغ بر روي تخمها.
بگذاريد براي يك روز يا بيشتر بر روي تخمهاي مصنوعي بخوابد، سپس آنها را توسط 15-17 عدد تخم.مرغ تعويض نمائيد. به مرغ اجازه دهيد هر روز براي خوردن، نوشيدن، حركت كردن و پاك كردن خود از لانه بيرون بيايد، از يبوست آن جلوگيري كنيد.
*اگر او لانه را ترك نكند او را بلند كنيد و مطمئن شديد كه هيچ تخم.مرغي زير بال و پر او نيست.
*اطمينان حاصل كنيد كه او تا زماني كه جوجه.ها سر از تخم درآوردند، روي تخم نشسته است.
*قبل از بيرون آمدن جوجه از تخم و زمان بيرون آمدن آنها از تخم، جنين پوسته.هاي شيشه.ايش جابجا مي.شود، همانگونه كه در دوره فعاليتهاي قبل از متولد شدن نشان داده شده است.
جوجه.ها سرشان را معمولاً در زير بال راستشان نگه مي.دارند و با هر حركت اندامش، فشار مي.آورد و سپس به حالت طبيعي.اش برمي.گردد. وقتي كاملاً عمل از تخم بيرون آمدن انجام شد، بدن در بالا در خلاف پوسته قرار مي.گيرد و در طول اين عمل، نوك عمل شكستن پوسته را انجام م.دهد. حركتهاي اندام در يك مجموعه.اي قرار دارد كه مانند حركت عقربه ساعت عمل مي.كند. البته در پوسته.اش، هيچ فعاليتي در زماني كه جوجه.ها در موقع خواب هستند صورت نمي.گيرد.
اين عمل به سرعت با كشش بالها و خم كردن اندامهاي عقبي صورت مي.گيرد. گردن آنها نيز مي.تواند قبل از اينكه بتوانند بايستند، راست نگهداشته شوند.
جوجه.ها به زودي از دوره جوجه. سازي خارج مي.شوند (19 روز) و مي.توانند مشكل از دست رفتن آب بدنشان را تحمل كنند و سپس از تخم بيرون بيايند (21روز) و مي.توانند مشكلات پايشان را تحمل كنند. زمان بيرون آمدن آنها از تخم در بيست روز و نيم مي.باشد كه پس از گذشت 24 ساعت آنها به آب و غذا نيازمند هستند.
درجه حرارت بدن حالت كرچ براي جوجه سازي، 30 درجه سانتيگراد است كه تا 5/19 درجه بعد از 5 هفته كاهش مي.يابد. يك مرغ ممكن است جوجه.هاي قوي.اي را بين 2 تا 5 روز پس از بيرون آمدن بپذيرد البته اگر رنگ آنها بيشتر به خودش باشد، در غير اين صورت ممكن است آنها را بكشد.
*كشتن جوجه.ها: خيلي از شيوه.هايي براي كشتار جوجه.ها بكار رفته.اند، اما هيچ كدام كاملاً موفقيت.آميز نبودند، شيوه.هاي قابل دسترس عبارتند از:
*شكستن دستي گردن آنها
*شكستن مكانيكي گردن، گردن.زني يا له كردن آنها با سرعتهاي بالا
*خفگي يا تقليل فشار هوا توسط جلوگيري از اكسيژن
*گاز نيتروژن يا دي.اكسيدكربن
*كشتن با برق
*شيوه.هاي دستي بصورت فشردن در سرعت بالا حدود 500 جوجه در دقيقه براي عملكرد ميزان بالا انجام مي.شود، تقليل فشار هوا كارآمدتر مي.باشد در حالي كه گاز نيتروژن و دي.اكسيدكربن تنها 15 دقيقه براي مرگ وقت مي.گيرد. دي.اكسيدكربن به تنهايي به نظر مي.رسدكه بهترين مي.باشد كه با بي.هوشي پس از 10 الي 15 ثانيه صورت مي.گيرد. اين جوجه.ها بايد براي 30 دقيقه در اتاق گاز بماند. هيچ كدام از اين شويه.ها به نظر مي.رسد كه ملاك.هاي انساني براي راضي نمودن انسانهاي نگران نيست.
*رفتار اجتماعي:
يك مرغ از طريق علامتها و آواسازي، ارتباط برقرار مي.كنند.
اين دو صورتهاي ارتباطي به عنوان يك قانون، تواماً، ظاهر مي گردند.
*علامت ها:
*ارتباط آوايي:
تبديل يك پرنده اجتماعي از يك سرزمين جنگلي باز، مرغ يك مجموعه گسترده قدقدكردن، جيك جيك كردن و فرياد زدن را براي حفظ رابطه.اش با ديگران بكار مي.برد.
يك مطلب، 12 نوع صداي جوجه.هاي جوان را طبقه.بندي مي.نمايد.
اغلب اين صداها براي غذا خوردن، اخطارهايي براي حيوان شكارگر، صداهاي قبل و بعد از تخم.گذاري خواندن خروس مي.باشد.
يك طبقه.بندي، صداهاي آوايي.اي را توصيف مي.كند كه مرتبط با ترس و ديدن حيوان شكارگر، صداهاي فيزيولوژيكي براي غذا خوردن، برقراري ارتباط مي.باشد و سپس علامتهايي كه مرتبط با ترس يا درد، ناكامي، دعوا كردن و آواز خواندن مي.باشند.
هرچند يك شناخت خوبي براي كارهاي روازنه آواز خواندن خروس نزديك صبح، صداهاي غذا خوردن، صداهاي تخم.گذاري و سرانجام صداي خروس موجود مي.باشد.
صداهاي اندوهگين جوجه.ها نيز به سرعت مورد توجه مادرش قرار مي.گيرد.
مراحل صدا توسط گروههاي بزرگ مرغها كه مي.توانند بالا هم باشند، خلق شده.اند.
يك مطالعه نشان داده است كه تخم.گذاري مرغها در مراحل صدايي تأثير گذار هستندو اين مرحله بالاي 83db مي.باشد.
در حالي كه مراحل بالاتر باعث ترس و وحشت مي.گردد، دامنه اين صداها از 87 تا 72 db در زمانهاي عادي 100 تا 73 db در موقع غذا خوردن 15 تا 75 db.
در طول تخم.گذاري افزايش مي.يابند
. اين مراحل صدايي مي.توانند همچنين در مراقبت از سلامتي.شان تأثير گذار باشد.
*ژست بدن:
وقتي مرغها مي.توانند با يكديگر نگاه كنند، آنها با ژستهاي بدنشان با يكديگر ارتباط برقرار مي.كنند، مانند بالا و پايين بردن سر ودم، از هم باز كردن پرها و غيره.
دم بسيار مهم مي.باشد و مطالعات طيور غير اهلي نشان داده.اند كه آنها زماني كه ايستاده.اند دمشان نيز راست مي.باشد، با بالهاي باز و تقريباً عمودي رو به پايين.
در سيسمتهاي متمركز جديد ارزشهاي مفيد ژستهاي بدن داراي اهميت كمي هستند.
آثاري كه مدلهاي بصري يك ژن غالب را ساخته.اند مي.توانند شايد براي كمك به خوابيدن و نشستن استفاده شده باشد بيشتر تحقيقات نيز در اين زمينه صورت گرفته است.
*درك فردي:
تحقيقات نشان داده.اند كه زمينه.هاي مرتبط كه با درك فردي بين مرغهاي مي.باشد شامل تاج، سر و غبغب آنها مي.شود.
عناصر فردي، نيز براي درك و فهم سخت.تر مي.باشد.
اما تاج آنها ساده.ترين آنها مي.باشد.
تغييرات رنگي در پر و بال با رنگهاي شديد مواجه مي.باشد.
تنها تغييرات ناگهاني و هيجان.انگيز، دليلي است كه مي.تواند با مرغ.ها مانند غريبه رفتار كند.
*نوك زدن و نظام نوك زدن:
نوك زدن يك رفتار خاص و شناخته شده مرغ است.
مرغها به انواع پوسته.هاي موجود، براي غذا خوردن و نوشيدن و نوك مي.زنند و يك فضا و دركي را براي جفت.گيري و خيلي عملهاي ديگر بدست مي.آورد.
مرغها يك فضاي شخصي را حفظ مي.كنند كه شامل اطراف سرشان و فاصله.هاي خودشان با يكديگر مي.شود.
هر چند، هدف اصلي نوك زدن خوردن است و دقيقاً با حركت سر و گردن صورت مي.گيرد، زمان.بندي نادرست اين عملها ممكن است آزاردهنده باشد.
بينايي دو چشمي مرغها در تخمين زدن مسافتي كه مي.خواهد نوك بزند بسيار مهم است.
همچنين اين ارتباط طرز ايستادن بدن آنها و موقعيت سر در طول نوك زدن بسيار مهم مي.باشد.
حملات شامل خطراتي مي.شوند كه امكان دارد مرغهاي ديگر بر سر او حمله كنند و تاج، سر، گردن .
يا پشت گردنش و غبغبش را نوك بزنند و به دنبال او بيافتند.
اگر صورتهاي دو مرغ مقابل همديگر براي جنگيدن قرار گيرد، آنها يكديگر را نوك مي..زنند، با پاهايشان لگد مي.زنند و يكديگر را زخمي مي.كنند.
سلطه.پذيري توسط دولا شدن يا فرار كردن نشان داده مي.شود.
ميزان كم بروز اين رفتار نبردآميز در بيرون رخ مي.دهد.
اما اين امر حركات پيچيده را تا 460 سانتي.مترمربع در پرندگان افزايش مي.دهد.
در بين مرغهاي آزاد، عمل نوك زدن، زماني كه خروسها در كنار آنها حضور دارند كاهش مي.يابند، در شرايط متمركز دروني، رد پاها نشان داده.اند كه نقش خروسها در كاهش نوك زدن بيشتر مي.شوند.
همچنين نشان داده شده است كه صداي خروسها در اين عمل هيچ نقشي را ندارد.
عمل نوك زدن اغلب در بين مرغهاي جوان بيشتر است و مشاهدات نشان داده.اند كه ميزان و نوع آن از 30 تا 50 درصد در بيرون از قفس افزايش مي.يابد.
اين مرغها، زماني كه خروس در گروه نباشد، ميزان نوك زدنشان تا 70 درصد بيشتر مي.شود.
تلاش درجانشيني توسط مرغهاي جوانتر، موفقيت محدودي را شامل مي.شود و با حمله و نوك زدن ديگر مرغها روبرو مي.گردد.
موارد زير نكات مفيدي براي تثبيت نظم نوك زدن سريع مرغها مي.باشد كه در توليدات تخم.مرغ بسيار مؤثر است:
*گروههاي جديد مرغها توسط مخلوط كردن آنها قبل از شروع توليد شكل مي.گيرد.
*مرغها را در دور گروهها نگه داريد.
*مقدار فراوان غذا و آب را تهيه نمائيد و به مقدار كافي در زمين منطقه.اي كه آنها مشغول حركت كردن هستند غذا را فراهم سازيد.
*اگر دو گروه مجبور شوند كه با يكديگر مخلوط شوند گروهها را با تعداد برابر با يكديگر مخلوط كنيد.
*اطمينان حاصل كنيد، قبل از مخلوط مرغها با يكديگر، خروسها را پيش يكديگر قرار داده.ايد.
*وقتي كه مرغها نوك زدنشان كاهش مي.يابد يك خروس را در بين آنها قرار دهيد.
بيشتر ين نوك زدنها در طول دوره غذا خوردن در بين مرغهاي داخل قفس رخ مي.دهد و بستگي به فضاي غذاب دهنده و تعداد مرغهاي داخل قفس دارد.
*حمام خاك: حمام خاك جهت رفع نياز رفتاري يك مرغ مي.تواند باشد.
تصور مي.شود كه اين عملكرد براي خلاص شدن از انگلها و منظم كردن پرها صورت مي.گيرد.
معمولاً مرغهايي كه در محيط آزاد زندگي ي.كنند وقتشان را در حالت پراكنده از يكديگر ي.گذرانند، به جز حمام خاك كه زماني كه در كنار يكديگر هستند صورت مي.گيرد.
حمام خاك همچنين به عنوان يك نوع فعاليت رخ مي.دهند و در مرغهايي مشاهده مي.شود كه از قفسها جهش مي.كنند و حداقل 100 ساعت حمام خاك نگرفته.اند.
حمام خاك معمولاً با نوك زدن به يك محيط خاكي آغاز ميشود.
آنها دولا مي.شوند و خاك را به سمت پرهايشان بلند مي.كنند و سپس دوباره اين عمل را تكرار مي.كنند و خود را تكان مي.دهند.
هرچند حمام خاك يك نياز ابتدايي مرغهايي است كه هنوز دچار تزلزل هستند مي.باشد.
*تميز كردن و مراقبت از پر و بال:
تحقيقاتي كه درباره تميز كردن آنها مطالعه شده است به عنوان عملهايي توصيف شده.اند كه مرتبط با محافظت سطح بدن است كه شامل تميز كردن پر و بال با نوك، خاراندن خودشان با پاهايشان، حمام خاك و نرم كردن پر و بالش مي.باشد.
تميز كردن پر و بال در جوجه.ها هم توصيف شده است و در طيور جوان يك ارتباط قوي را در بين ميزان تميز كردن و تعداد شپشهاي از بين رفته دارد.
مرغها تميز كننده.هاي كارآمدي هستند البته نسبت به خروسها و آنها همچنين تميزتر هستند و از غده چربيشان بيش از خروسها استفاده مي.كنند.
در تميز كردن پر و بال مرغها، پرهايشان را برجسته مي.كنند و آنها را از طريق نوازش كردن با نوك و ور رفتن به آنها تميز مي.كند.
*ديگر رفتارهاي آرامش.بخش:
پاك كردن نوكها از طريق خوردن ملت خيس صورت مي.گيرد.
اين حيوان يك قسمت از پشت خود را روي زمين تميز مي.كند و در يك حركت پيوسته سمت ديگرش را تميز مي.كند.
كشش يك سوي پا و بال و ول كردن بالها، يك رفتار آرامش.بخش را ايجاد مي.كند.
*آشيانه كردن يا نشستن:
مرغهاي غير اهلي جنگلي، در وسط قلمروي خويش كه آشيانه وي مي.باشد استراحت مي.كند.
برخي مطالعات اخير نشستن زياد مرغهاي خانگي را نشان داده است كه برخي طيور اصلاً نمي.نشينند و حتي دائم در حال تغيير موقعيت خويش مي.باشد و هيچ تغييري نيز در رفتارشان رخ نمي.دهد.
*پرورش دادن:
جوجه.ها خيلي استثنائي و توانا هستند و داراي قابليت به اصطلاح «بلند شدن و رفتن» هستند كه خيلي زود پس از تولد مي.توانيد اين عمل را انجام دهيد.
در مورد طيور غير اهلي، بقاء، بستگي زيادي به چسبيدن سريع مرغها به جوجه.هايشان دارد.
اما يك سئوال مهمي كه كاملاً جوابي داده نشده است، اين است كه تأثيري كه تولد.هاي مصنوعي و پرورش آنها كه با تأخير روبرو مي.باشد، رفتار مرغ در اين قبيل ويژگيها به عنوان غذا دادن و لانه سازي چگونه است.
از طرفي ديگر تيز هوش جوجه.ها اين اجازه را مي.دهد كه خودشان را با پرورش دادن بدون مرغ كرچ در سيستمي متمركز وفق دهند.
*پيوند:
جوجه در حدود يك ساعت بعد از تولد مي.تواند به اجسامي كه حركت مي.كنند نزديك شوند و آنها را تعقيب مي.كنند و جانورشناسان و روانشناسان يك موضوع گسترده قابل توجه را نشان داده.اند كه چگونه مرغ و جوجه.ها به يكديگر مي.پيوندند.
جوجه.ها نيز در برابر بادكنك در حال حركت، چرخهاي رنگي متحرك و يا هر جسمي كه در يك تضاد مشخص براي پيش.زمينه.اش مي.ماند اثرپذير هستند.
اين دوره اثرپذيري و پيوند از 9 تا 20 ساعت پس از تولد شروع مي.شود.
برخي اثرپذيريهاي سمعي قبل از تولد در برخي از طيور، استثنائي گزارش شده است.
اما اهميت آن در طيور ناشناخته مي.باشد.
قدقدكردن مرغ و جيك جيك كردن جوجه،. بيشتر شدن قدقد، جيك جيك و جيرجير از روي خستگي.
اگر يك مرغ بايستد و شروع به صدا كردن كند، جوجه.ها ثابت مي.مانند و بي.حركت مي.ايستند. اگر او خيلي دور بشود، جوجه.ها شروع به جيك جيك كردن مي.كنند و او را دوباره به گروه بر مي.گردانند.
اگر صداي يك مادر غريبه شنيده شود، جوجه.ها مي.ايستند و جيك.جيك كمتري مي.كنند.
اين امر خطر مورد مهاجم قرار گرفتن توسط يك مرغ قوي را كاهش مي.دهد.
طول و بلندي اين صداها، رفتار جوجه را كنترل مي.كند، در حالي كه فركانس صدا منج
ر به درك و حس كردن صداي والدينشان مي.شود.
جوجه.ها بصورت آزادانه در كنار مادرشان غذا مي.خورند.
در حالي كه اگر صداهاي يك غريبه شنيده شود.
غذا خوردن بصورت كامل متوقف مي.شود.
جوجه.ها نمي توانند قبل از 10 روزگيشان به خوبي، يكديگر را درك كنند.
مرغ و سيستم صدايي.اش، جوجه.ها را در كنار يكديگر نگه مي.دارد و ازخشونت بين آنها جلوگيري مي.كند.
مرغ.ها همچنين به جوجه.ها مي.آموزند كه او در برابر غذا و حيوانات شكارگر چگونه عكس.العملي را نشان بدهند.
وجه ها عموماً ترسشان را بين 33 تا 36 ساعت بعد از تولدشان نشان مي.دهند اما زماني كه آنها جدا از يكديگر نگه داشته شوند، اين موضوع گسترش مي.يابد.
تجربه غذا خوردن، محلي نياز است كه تا سه روز بعد از تولد جوجه بدست آمده باشد.
*رفتارهاي ديگر:
جوجه .ها خيلي فعال هستند و وقتي كه بالهايش را باز مي.كنند و بال مي.زنند يعني اينكه از چيزي مخالفت مي.كند آنها بر روي دستگاههاي تغذيه مي.پرند، اما تا زمان 4 الي 6 هفتگي نمي.نشينند.
اين كشش با يك بال و پا به يك قسمت منجر به نمايان شدن پرهاي ابتدايي مي.شود.
جوجه.ها بيشتر وقتشان را در دنبال كردن يكديگر صرف مي.كنند.
سرهاي بالا و خيره به يكديگر نگاه كردن ممكن است منجر به يك دعواي عادي بشود كه اين امر از سنين دو هفتگي به بعد رخ مي.دهد.
اين ستيزها تنها بين دو مرغ در يك زمان (معمولاً جوجه خروسها) صورت مي.گيرد كه آنها به پرهاي گردن يكديگر چنگ مي.زنند و برو روي زمين يكديگر را مي.كشند، نوك زدن و پر كشيدن به طور كلي منجر به درد از روز 13 تا 18 روزگي مي.شود.
جوجه.هاي ضعيف.تر بر زمين كشيده و لگدمال مي.شوند. حمام خاك در روز سوم شروع مي.شود و يك عمل تقليد شده مي.باشد.
تميزكردن پرهاي بالها و سينه ممكن است از روز دوم شروع .شود.
اين زمان تميز كردن پر و بال ممكن است 4 دقيقه طول بكشد، جوجه.ها ممكن است نوك زدن به ناخنها را در 10 روزگي شروع .كنند و بخصوص اگر شرايط گرم، خشك و خيلي شديد روشن باشد.
آنها ممكن است به پرهاي بال و دم نوك بزنند تا زماني كه به خونريزي بيافتند، آنها به هر چيز روشن كه در كاهها وجود دارد نوك مي.زنند.
اينها ممكن است شامل حلزون و چيزهاي ديگري شود كه خوردن آنها منجر به مرگ مي.شود.
پنجه كشيدن در كاهها يك عمل طبيعي كليشه.اي است كه از روز وم شروع مي.شود.
وي ابتدا پنجه كشيدن را با پاي راست شروع مي.كنند و بعد با پاي چپ و به همين ترتيب، تا زماني كه كاهها با نوك زدن جوجه.ها پاك شوند.
اين توالي در حدود 15 دقيقه اتفاق مي.افتد.
اگر محيط خيلي سرد باشد، كاهها ممكن است خورده شوند و در سنگدان آنها نهفته بماند.
يك مطالعه اصلي رفتار در جوجه.ها تا هفته دهم تولد خيلي تغييرات را ثبت كرده. است.
استراحت كردن در نزديكي زمان تولد بالا مي.باشد و تا سه و نيم هفته طول مي.كشد.
تا هشت هفته هم شدت مي.گيرد و سپس دوباره كاهش مي.يابد.
مرغها نيز بيش از خروسها استراحت مي.كنند.
پنجه كشيدن در هفته اول افزايش مي.يابد و تا هفته هفتم بطور چشمگيري كاهش مي.يابد، سپس دوباره در هفته نهم اين عمل برمي..گردد.
تميز كردن پر و بال با رشد پرها همچنين افزايش مي.يابد.
بازي و جست و خيز كردن همچنين تا هفته چهارم افزايش مي.يابد.
درگيريهايي واقعي در هفته هفتم جايگزين كشمكشها مي.شود.
*حرارت:
اولين واكنش جوجه.ها بعد از متولد شدنشان در برابر گرما و پوشش است و آنها در ارتباط با اين جريان خيلي آسيب.پذيرند.
حرارت بدن يك جوجه تازه متولد شده 6/0+ 6/38 درجه سانتيگراد است كه تا 5/0+ 6/40 درجه مي تواند افزايش پيدا كند.
اگر سيستم گرمايي نامناسب باشد، جوجه.ها به صورت يك نيم دايره به يكديگر مي.چسبند و به راحتي ممكن است آنهايي كه در گوشه.ها قرار گرفته.اند خفه شوند.
وقتي هم كه خيلي گرمشان باشد از منابع گرمازا فاصله مي.گيرند.
يك درجه حرارت مطلوب در بين جوجه.هاي همسان 30 درجه سانتيگراد.
در بين 3-4 هفته اول مي.باشد و تا 21 درجه كاهش مي.يابد.
از زماني كه پر زدن شروع مي.شود، حرارت بدن جوجه.ها ممكن است بيشتر كاهش يافته باشد، همچنين عكس.العملهاي جوجه.ها به عنوان يك راهنما استفاده مي.شود، جوجه.ها در يك دماي سرد براي غذا خوردن در قبل سنين 7 الي 15 روزگي، حركت نمي.كنند.
حرارت كم، رشد را كند مي.كند بخاطر اينكه پر زدن، اندازه قلب، غده تيروئيد و غده فوق كليوي را افزايش مي.دهد.
*نوشيدن:
به علت اينكه جوجه.ها در يك درجه حرارت بالا به سرعت دهيدره مي.شوند، اين مسئله حياتي است كه به سرعت آب را بنوشند.
نوشيدن اغلب با نوك زدن به حباب.هاي آب آغاز مي.شود، يك متدي كه بكار مي.رود، قرار دادن يك كاغذ در روي آب و غذا است و به منظور اينكه آنها در طول نوك زدن به كاغذ غذا را پيدا كنند.
سپس بعد از يك هفته كاغذ را برداريد بخاطر خط امراضي كه وجود دارد.
اگر آنها آب را پيدا كردند.
اين تصور را مي.توان كرد به نتيجمان رسيده.ايم.
به جوجه.ها در اين زمان بايد 24 ساعت نور كامل داده شود بخاطر اينكه به آنها براي پيدا كردن آب و غذا فرصت داده باشيم.
برخي از جوجه.ها ممكن است از فضولات مرطوبي تغذيه كنند كه به نوكشان چسبيدن است.
در طول سه و نيم هفته جوجه ممكن است در يك حالت نوشيدن بلندمدت آب قرار گيرد، آنها 11 بار با يك مدت زمان طولاني در هر مرتبه با يك مكث، آب مي.نوشد، جوجه.ها با قرار دادن نوك در آب و سپس بالا بردن نوك و غورت دادن آن با نگهداشتن حالت افقي سر آب را مي.نوشند.
آب بايد هميشه قابل دسترس باشد و حداقل 4 ساعت قبل از غذا دادن آب را به آنها بدهيد.
اطلاعاتي هنوز براي ساختن بهترين وسايل آب.دهنده براي ايجاد عادتهاي خوب آب خوردن در مرغها نياز مي.باشد.
مطالعات نشان داده.اند كه بسياري از جوجه.ها فقط به آن وسايل آب.دهنده نزديك مي.شوند ولي از آب نمي.نوشند.
در برخي از وسايل آب.دهنده لبه 4-6-7cm بالا قرار دارند.
آبخوري.ها موجب تسهيل در نوشيدن آب مي.باشد.
لانه.سازي در برخي از مدلهاي دستگاههاي آب.دهنده.هاي قيفي شكل ممكن است دليل قطع كردن آ بصورت خودكار .باشد.
بسياري از رفتارها نشان داده است كه طرح وسايل آب.دهنده از قبيل شكل، رنگ، مكان آن، فضا و غيره بسيار مهم مي.باشد.
*خوردن:
درك غذايي جوجه بسيار پيچيده است.
جوجه.ها بصورت بي.هدف به اجسام مختلف كه در محيط اطرافش وجود دارد از قيبل خاك و اجسام براق، امكان دارد نوك بزند و تقريباً توسط شيوه آزمايش و خطا غذاي خود را پيدا مي.كند.
اگر آنها توسط يك مرغ كرچ تربيت شده باشند، مشكل غذا خوردن جوجه.ها از بين مي.رود و منجر به توليد صداهايي در هنگام غذا خوردن آنها مي.شود.
استفاده از نوارهاي براق در دور دان.خوري، بعضي اوقات براي جذب كردن جوجه.ها و استفاده از سطوح شيشه.اي و مرمري براي غذاي آنها بكار مي.رود سيني.هاي تخم.مرغ وسيله خوبي براي شروع غذا خوردن جوجه.ها مي.باشد.
در يك تحقيق فرانسوي، استفاده از يك رژيم نوري 10 ساعتي براي جوجه.هاي سه روزه صورت مي.گيرد كه آنها فقط يك سوم وقت خود را مشغول به خوردن مي.باشند اما در روز دهم تولدشان اين تغييرات به نزديك 60 درصد مي.رسد.
مشاهده شده است كه جوجه.ها در روز سوم 34 مرتبه و در روز دهم 134 مرتبه غذا مي.خورند.
در مطالعات قبلي نشان داده شده كه جوجه.ها 30 الي 55 با در روز غذا مي.خورند و 22 الي 45 مرتبه هم در روز آب مي.نوشند.
هر چند سن، تعداد دفعات غذا خوردن را افزايش مي.دهد اما در مجموع نشان داده مي.شود كه مقدار غذاي خورده شده كاهش يافته است.
*تميز كردن:
تميز كردن نوك بالايي و نوك پاييني با كشيدن آنها (ماليدن آنها) به همديگر و آنها صورت مي.گيرد.
مرغها بدين ترتيب قادر به خوردن مي.باشند اما نمي.توانند نوك بزنند و اين يك تكنيك رايجي براي جلوگيري از خودخوري در بين مرغها در تمامي سنين، در تمامي سيستمها مي.باشد.
جوجه.ها معمولاً اين كار را در 5 روزگي انجام مي.دهند و اين مي.تواند تكرار شود.
مراقبت از نوكها براي داشتن لبه.هاي تيز نياز مي.باشد.
اين عمل مي.تواند يك نقش برجسته.اي را در طول هفته 2 الي 3 بوجود آورد.
اين امر در كاهش غذا خوردن و آب نوشيدن، كم شدن وزن بدن و پايين آمدن توليدات نتيجه مي.دهد و مطالعات نشان داده.اند كه نوكها از طيور مرتب در يك وسعت بزرگ بيش از طيور بي.عيب در نظر گرفته نمي.شوند.
اين مرغهاي مرتب درجه بالاي نوك زدن را نشان داده.اند اما طبقه.بندي اجتماعي آنها توسط تميز و مرتب بودن تغييري نمي.كند و به علاوه، آنها بخاطر مكانشان مجبورند بيشتر نوك بزنند، هر چند كه آسيب كمتري متوجشان مي.شود.
در اينجا هيچ شك و ترديدي وجود ندارد كه ضعيف تميز كردن نوك مضراتي را نسبت به خودخوري در پي داردو در سيسمتهاي خوبي كه امر خودخوري بندرت ديده مي.شود به تميز و مرتب نمودن نوكها نيازي نيست.
*كنترل پذيري:
تأثير كنترل پذيري به موقع (قبل از سه روزگي) TCG ناميده مي.شود كه براي مشاهده تأثير آن بر رفتار و اعمال مطالعه شده است، گروه كنترل پذير رشد بهتري، مقاومت بهتر، توانائيهاي بهتر را در زندگي.شان در برابر فشارها نشان داده.اند.
در عمل، اين امر براي دامداران براي داشتن يك سياست سنجيده، مفيد به نظر مي.رسد در اين عمل دامداران با آنها صحبت مي.كنند و حتي با دست به آنها غذا مي.دهند.
ملاقات مكرر اين دسته مرغها در اين مرحله بسيار مهم مي.باشد.
مجموعه.هاي متمركز بزرگ، تنها نياز به بهره.برداري TCG را در سيستمهايشان دارند.
*توليد
لانه.سازي:
در مرغهايي كه آزاد زندگي مي.كنند انتخاب مكان لانه با دقت بسياري صورت مي.گيرد و اغلب در معاشرت با خروسها قرار مي.گيرند.
لانه.سازي بطور پنهاني (لانه مخفي) و مرموز و مراقبت از لانه توصيف شده است.
مطالعات اصلي گوناگون بر احاطه نمودن رفتار خوابيدن بر روي تخم.مرغ تاكيد شده است و اين روشن است كه آشيانه سازي و تخم.گذاري به هم وابسته هستند بخاطر اينكه يك لانه خوب برابر توليد بالا مي.باشد.
مرغ عموماً چهار مرحله را طي مي.كند.
*پيدا كردن يك مكان براي خوابيدن، اين عمل ممكن است طول بكشد و امكان داراد بي.خواب شود.
در اطراف آن مكان كه به وي داده شده است قدم مي.زند، از خود صدا توليد مي.كند و اندامش را نشان مي.دهد.
در لانه.هاي تخم.گذاري، او ديواره.ها و گوشه.هارا حسابي بازرسي مي.كند.
*بازرسي تعداد مكانهاي موجود بنابر مكاني براي غذا خوردن، تميز كردن پر و بال يا خوابيدن صورت مي.گيرد و سرانجام در يكي از آنها قرار مي.گيرد.
او به امتحان كردن لانه ادامه مي.دهد، پاهايش را با دقت بلند مي.كند و گردنش را نيز به صورت افقي نگه مي.دارد.
*قرار گرفتن، چمباتمه زدن و چرخيدن.هاي متعدد در لانه صورت مي.گيرد سپس او مي.نشيند و استراحت مي.كند، اغلب نيز مي.ايستد تا تخم.مرغها را بيرون كند.
*بعد از خوابيدن او ممكن است تخمها را با نوكش اتحان كند، سپس بلند مي.شود و به گروه برمي.گردد و قدقد مي.كند.
در مرغهاي غيراهلي با قدقدكردن، خروس را به سمت خود مي.كشند و او اغلب در اين زمان در حال جفت.گيري مي.باشد، مرغها بيشتر وقتشان را براي انتخاب لانه مي.گذارانند و به نظر مي.رسد كه اين كار مهمتر از خانه خودش باشد.
*آشيانه كردن در قفس:
در فضاي محدود قفسي رديف.هاي مشابه توسط مرغها پذيرفته. شده.اند و فشردگي آنها تعديل شده است.
مرغ قفس را مي.گردد و مرغهاي ديگر را هل مي.دهد.
او ممكن است در بين پاهاي ديگر مرغها آهسته حركت كند، بعضي وقتها او اين كار را قبل از نشستن بيش از 100 مرتبه انجام مي.دهد.
او زماني كه خوابيده است سرش را در بين سيمهاي قفس مي.گذارد، هل مي.دهد، گاهي هم توسط مرغهاي قفس بغلي به سرش نوك مي.خورد.
حركتهاي به قصد پرواز ممكن است با بلند كردن دم و بالا بردن اندك بالها نشان داده شود.
او حتي ممكن است سعي كند كه از قفس بالا برود سپس بطور يكدفعه ساكن مي.شود و مي خوابد.
ميزان قفسهاي او بالا است و صداي او اغلب ضعيف است.
تخمها نيز اغلب در محيطي مشابه قفس خوابانده مي.شود.
تحقيق نشان مي.دهد كه مرغ، در قفس عموماً وقت خود را با قدم زدن قبل از خوابيدن مي.گذراند و از 100 الي 2600 گام برمي.دارد صرف وقت مرغها بدين ترتيب ثبت شده است:
55 درصد وقت استراحت , 21 درصد برای خوردن , 17 درصد برای خوابیدن و 7 درصد برای اب خوردن
يك محقق نيز ادعا كرده است كه قدم زدن يك مرغ در قفس، عدم وجود مكان صحيح لانه را جبران نمي.كند.
*طرح لانه.:
در بين طيور غير اهلي، لانه.سازي اساساً به زمين چسبيده.اند و در يك مكاني ساخته شده از ني زير سايه برگها و نيز نسبتاً تاريك ممكن است ساخته شود.
هدف اصلي در مرغهاي آزاد دادن يك مكاني در لانه براي خوابيدن مي.باشد كه بايد تميز باشد كه منجر به تخم.مرغهايي با كيفيت بشود و همچنين جلوگيري از خوابيدن آنها بر روي زمين.
در كل يك لانه براي تخم.گذاري بايد در هفته 18 تهيه شود يعني دو هفته قبل از رسيدن به بلوغ جنسي:
لانه بايد تميز باشند و پوشالهاي فراواني از قبيل كاه، تراشه.ها، خاك اره، الياف چوبي، پوسته ها برنج، پوست بادام و چوب پنبه و... وجود داشته باشد.
همچنين بايد از نشستن مرغها در بالاي مكانهاي تخم.گذاري در لانه يا خوابيدن در آنها جلوگيري كرد اين مكانها بايد بزرگي كافي را داشته باشند كه مرغ بتواند به راحتي در آن بگردد.
همچنين برخي مطالعات نشان داده.اند كه مرغها، مدخلهاي مثلثي شكل را ترجيح مي.دهند تا مرغهاي مربعي شكل تلاشهايي نيز براي رنگي نمودن آن مكانها صورت گرفته اما هچ يك جوابگو نبوده است.
البته هدف آن جب كردن مرغها به لانه و آن مكانها مي.باشد.
بهترين اندازه براي اين مكانها در آشيانه 450 تا 500 ميليمتر است بر روي سطح پوشالي بنا شده است.
تخم.مرغهاي مصنوعي در لانه.ها يك ترفندي بريا جذب كردن مرغها براي خوابيدن بر روي آنها مي.باشد، اين به نظر مي.رسد كه مرغ بيشتر، با موادي كه لانه ساخته شده است بيشتر جذب مي.شد تا با تخم.مرغها.
*لانه.هاي تكي يا دسته.جمعي:
انتخاب طرح مكانهاي داخل لانه به سيستمهايي كه بكار گرفته مي.شود بستگي دارد.
لانه.هاي دسته.جمعي مي.توانند سبب بروز مشكلاتي چون خجالتي شدن و قرار نگرفتن آنها در مكانهايشان شود.
مرغهايي كه تنگ هم نشسته.اند در حركت كردن دچار مشكل مي.شوند مخصوصاً اگر كرچ هم باشند.
يك مطالعه انواع مرغها را تعريف نموده است.
مرغهاي منزوي و مرغهاي اجتماعي.
مرغهاي منزوي به دنبال لانه.هاي خالي مي.گردند و اگر هم لانه پر باشد مرغهاي ديگر را بيرون مي.كند.
لانه.هاي دسته.جمعي 60×200 سانتيمتري حدود 50 مرغ را در خود جاي مي.دهد هر چند نوع لانه هم مهم است.
بايد جاي نشستن براي مرغها فراهم شده باشد كه آنها بتوانند بايستند، بنشينند و...، هرچند تعداد لانه.ها و نوع آنها مهم نيست اما برخي از آنها ممكن است استفاده نشوند و در ديگر لانه.ها ازدحام بوجود بيايد.
در موقعيتهايي كه نيازي براي ثبت تخم.مرغها است يك ترفندي بكار مي.رود و اين مكانيزم لغزش مي.باشد و به اين صورت است كه زماني كه مرغ وارد لانه مي.شود تخم.مرغ به پايين مي.افتد.
مكانيز لغزش توسط پشت و يا دم مرغ صورت مي.گيرد.
اين لانه.هاي ترفندي منجر مي.شود كه هيچگونه مشكلي در ثبت تخم.مرغها بوجود نيايد.
*تخم.مرغ:
ميانگين جوجه.ها از مرغهاي غير اهلي جنگلي 6 جوجه مي.باشد كه جزء طبقه جوجه.هاي همزاد قرار مي.گيرند.
ميانگين تخم.گذاري مرغها 220 عدد، در مكانهايي با پوشالهاي عميق 245 و در لانه.هاي توليد جوجه. 260 تخم در سال مي.باشد.
تحقيقات نشان داده.اند كه يك افت 5 الي 20 درصدي نيز مي.تواند وجود داشته باشد.
وقتي تخمها در لانه راست نباشد معمولاً مرغ را از نوكش جداي درست كردن جايشان استفاده مي.كنند، يك مرغي نيز مشاهده شده است كه يك تخم را تا 5/1 متر جابجا كرده است.
*تخم.مرغهاي شكسته:
تخم.مرغهاي شكسته مي.توانند يك مسئله اساسي باشد.
شكستن زماني صورت مي.گيرد كه بر روي زمين تخم بگذارند كه تخم.مرغ با زمين برخورد نموده و شكسته است.
در قفسها شكستگي تخم.مرغ بيشتر در سطوح سيمي و كلفت رخ مي.دهد كه البته برامبل آن را توجيه كرده است.
همچنين آزمايشات نشان داده است كه مرغها ترجيح مي.دهند در سطح.هاي با ضخامت نازك.تر و محافظت شده تخم.گذاري مي.كنند.
*تخم.گذاري روي زمين:
تخمهايي كه روي زمين گذاشته مي.شوند ضرر اقتصادي اساسي را به توليدكنندگان مي.زنند و بهبود دادن اين عادت سخت است و بايد از آنها جلوگيري شود تخم.گذاري روي زمين در بين مرغهاي غير اهلي طبيعي است بنابراين محيط بايد تغيير داده شود كه عادت كند در مكانهاي مخصوص تخم.كذاري كنند،. برخي نظريات اساسي عبارتند از:
*شروع به وسيله قرار دادن جعبه.هاي آشيانه.اي روي زمين و به آرامي و كم.كم آنها را بالا آوردن.
*سطح پوشالي خيلي عميق را درست نكنيد 7 الي 8 سانتيمر بهتر از 15 سانتيمتر در اين مكانها ميباشد.
*تخم.مرغهاي سطح را بردايد و چند عدد تخم.مرغ مصنوعي ويا واقعي را بگذاريد.
*جذابيت زيادي را با پوشالهاي فراوان ايجاد كنيد البته بطور مرتب و نو.
*لانه.ها را نيزتاريك نگهداريد.، اطمينان حاصل كنيد كه آنجا به دور از هرگونه انگل مي.باشد.
*سعي كنيد زاويه.هاي تاريك را در مرغداني از بين ببريد.
*درجه حرارت و رطوبت:
كنترل محيط مرغها در سيسمتهاي متمركز جديد به حالت يك تخصص در آمده است و مراجع بايد منابع مناسبي را براي جزئيات آنها ارائه كرده باشد.
درجه حرارت و رطوبت، ميزان تهويه را براي فشردگي.هاي موجود فراهم كنيد.
خوكها يك برتري را در ميزان درجه حرارت بدنشان در طول روز را نشان داده.اند و
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 496]
-
گوناگون
پربازدیدترینها