واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: ميزگرد دبيران اتحاديههاي دانشجويي به مناسبت 16 آذر
تهران- خبرگزاري كار ايران
ميزگرد دبيران اتحاديههاي دانشجويي به مناسبت 16 آذر در دفتر اتحاديه انجمنهاي دانشجويان مستقل برگزار شد.
علت مخالفت دانشجو با حركتهاي مسوولين، به دليل عدم تطابق آن رفتارها با اسلام ناب است
به گزارش خبرنگار ايلنا در ابتداي ميزگرد دبيران اتحاديههاي دانشجويي دانشگاهها كه به مناسبت 16 آذر و در دفتر اتحاديه انجمنهاي دانشجويان مستقل برگزارشد، دبير سياسي جامعه اسلامي دانشجويان با تاكيد بر اينكه اگر دانشجو بتواند اقتضائات زماني و مكاني خودرا بسنجد و از تاريخ درس بگيرد، ميتواند در عرصه خود تاثيرگذار باشد، افزود: در واقع 16 آذر تعدادي دانشجو با شناخت آرمانها و تطابق آن با مسايل پيراموني، نقطه عطفي در كشور رقم زدند.
وي ادامه داد: دانشجو بايد نسبت خود را با مباني انقلاب بسنجد و براساس آن آرمانها، فعاليت خود را تبيين و به عرصه عمل وارد كند.
مجيري با اشاره به اينكه درمجموع علت مخالفت دانشجو با حركتهاي مسوولين، به دليل عدم تطابق آن رفتارها با اسلام ناب است، تصريح كرد: مسوولين نيز بايد به اين نكته اشاره داشته باشند كه اگردانشجويان مخالفتي ابراز ميدارند به دليل ناهمخواني عملكرد آنان با آرمانهاي نظام و انقلاب اسلامي است.
اين فعال دانشجويي با اشاره به اينكه اگر دانشجويي ازجرياني حمايت ميكند، بايد ديد كه ريشه آن گفتمان كجاست؟ تاكيد كرد: اگر گفتمان مورد حمايت وي با گفتمان انقلاب مناسبتي دارد، عاملي براي رسيدن به آرمانها به شمار ميآيد؛ ضمن اينكه هر فعاليت دانشجويي را نيز نميتوان آرمانخواهي به شمار آورد.
وي افزود: متاسفانه برخي جريانات دانشجويي با عدم شناخت نسبت به اقتضائات زماني و مكاني و عدم تطابق آن با معيارها، به فضايي رهنمون شدند كه نه تنها به جامعه كمكي نكرده، بلكه درمواردي نوعي بحران در حركتهاي دانشجويي تلقي شده است.
وي گفت: جنبشهايي كه متناسب با چارچوبهاي نظام و انقلاب مطرح ميشوند، برگرفته از جريانات مطرح در نظامات شرق و غرب نيست؛ چرا كه خطوط قرمز در ادامه اين مسير مشخص بوده و مسير مطلوب منطبق با آرمانها و اهداف انقلاب است.
عدم اتحاد وانسجام اجتماعي، حلقه مفقوده جنبشهاي آگاه در جامعه است
در ادامه اين نشست، مهدي عباسيمهر دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت (طيف شيراز)، 16 آذر را يكي از بزرگترين اتفاقات اخير قرن حاضر دانست و گفت: گروههاي دانشجويي بهعنوان گروه آگاه در جامعه، استقلال خواه، عدالتطلب و آزادانديش چنين جنبشي را كه نشات گرفته از آگاهي حوزويان، دانشجويان، معلمان و بازاريان بود را رقم زد وثمره اين اتحاد، ايجاد انقلاب اسلامي بود.
وي با اشاره به اينكه تنها نبايد به تاريخ نگاري 16 آذر بسنده كرد،گفت: در آن روز حركتهاي نوين و بديعي شكل گرفت كه به انقلاب، دفاع مقدس و وقايع پس از آن انجاميده است.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه عدم اتحاد وانسجام اجتماعي، حلقهي مفقوده جنبشهاي اجتماعي، دانشجويي و ساير جنبشهاي آگاه در جامعه به شمار ميآيد، گفت: معمولا دغدغه و اهداف فراموش شدهاي مبناي شكلگيري جنبشهاي اجتماعي قرارميگيرد، كه در ادامه آن، آگاهي بخشي به ساير طبقات جامعه و اصلاح بسياري از موانع مشكلات حاصل ميشود.
ابزارهاي جنبش دانشجويي بسته به شرايط جامعه متفاوت است
در بخش ديگري از اين نشست، محمدصادق شهبازي دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي با انتقاد از اين كه اين واقعه تنها يكبار در سال به يادها آورده ميشود، تصريح كرد: توجه به اين مساله از طرف مسوولين و رسانهها كه به نوعي نگاه مبتني بر اين انگارهها دارند بايد موردتوجه بيشتري قرار بگيرد.
وي افزود: حركتهاي دانشجويي مبتني بر آرمانخواهي، عدالتخواهي و تحقق آرمانهاي نظير اسلام ناب در تقابل با استكبارستيزي، هرگاه با يك تكاپوي اميدوارانه مبتني بر معنويت و اخلاق در حوزه ارزشها، شناخت دقيق جامعه و در پيوند حقيقي با مردم در اولويت قرار بگيرد، تحقق مطالبات را به همراه خواهد داشت.
شهبازي با اشاره به اينكه وقوع انقلاب اسلامي، تسخير لانه جاسوسي، تلاش براي صدور انقلاب و گفتمانهاي عدالتخواهي و دفاع از حقوق مردم در همه امور به ويژه انرژي هستهاي، امكان نقشآفريني جدي را براي دانشجويان فراهم آورده است، گفت: جنبش دانشجويي نقشآفريني جدي و پيشتازي را امروز در درون معادلات سياسي و اجتماعي جامعه داشته است.
وي ادامه داد: ابزارهاي جنبش دانشجويي بسته به شرايط جامعه متفاوت بوده، اما اين به معناي اين نيست كه هميشه جريان دانشجويي در فراز بوده بلكه در برهههايي از زمان نيز فرود جنبش دانشجويي و اشتباهات آنان را نيز شاهد هستيم.
وي گفت: وظيفه دانشجويي اين است كه با باز تعريف فعاليتها و گذشته خود، هويت جدي براي خود تعريف كرده و فضاي جديدي در ميان گفتمانهاي موجود ايجاد نمايد.
در دوران سازندگي فضاي نقد و نظر بسته شد
سپس زاهدي مسوول تبيين مواضع بسيج دانشجويي با تاكيد بر اينكه نگاه به تاريخ جنبش دانشجويي در گذشته و حال درسهاي زيادي در بر دارد، گفت: اين جريان با الگو گرفتن از افرادي مثل شريعتي و مطهري كه ترجمهاي از گفتمان امام و انقلاب را در بر داشت، فضاي جامعه را در آستانه جريانات ضد استبدادي قرار دادند.
وي ادامه داد: در دوران سازندگي به دليل عدم تطابق حاكميت با نظرات دانشجويي، فضاي نقد و نظر بسته شد و فضاي ايجادشده نتوانست در برابر آزادي بيان ايستادگي كند.
وي افزود: پس از آن، دوران اصلاحات نيز فرصتي شد تا با طرح عبور از يك شخصيت و وارد شدن افراد مطرح كننده آن گفتمان، به فضاي دانشگاه، جنبش دانشجويي فرود ديگري را تجربهكند.
اين فعال دانشجويي ادامه داد: در ادامه اين روند، تلاش دانشجوهاي بسيجي در قالب تشكلهاي دانشجويي، باعث شد گفتمانهاي انقلابي و عدالت پس از به حاشيه رفتن در فضاي جامعه احيا شود.
وي تاكيد كرد: در آستانه انتخابات بايد نقد صريح و صادقانه و هوشمندانه با توجه به تحركات جريانات سياسي مورد توجه قرار گيرد؛ چرا كه در اين تحركات امكان به بازي گرفته شدن جريانات دانشجويي وجود دارد؛ كه در سالهاي اخير مواردي مثل مذاكره با آمريكا و برقراري رابطه با اعراب خود فروخته مصاديقي از اين موارد است، بنابراين جريان دانشجويي بايد با رصد كردن منتخبين خود مانع از عدول آنان از ارزشهاي مورد نظرشان باشند.
اين فعال دانشجويي ادامه داد: متاسفانه جريانات ليبرال و سكولاري كه در انتخابات گذشته با هتاكيهاي خود و نقد ناجوانمردانه طرد شدهاند ، در اين فضا سعي در تاثير بر افكار عمومي وچرخش اين افكار به گفتمان خود را دارند.
رفتار و عمل كارگزاران نظام رسالت اصلاح گرايانه جنبش دانشجويي است
در ادامه اين نشست مسعودي دبير اتحاديه انجمنهاي دانشجويان مستقل، 16 آذر را مظهر فرياد حق طلبانه و خشم آگاه نسل فرهيخته دانشگاهي در برابر مشي استكباري آمريكا دانست و گفت: اين رويداد به عنوان نماد عزت خواهي و آزادي دانشجويان مسلمان نشان داد كه آرمانهاي استقلال طلبي و استكبار ستيزي از جايگاه بلندي درجنبش دانشجويي برخوردار است و اين رمز پايداري، ماندگاري و بالندگي اين جريان است.
وي افزود: امروز پس از سپري شدن سه دهه از انقلاب و طي شدن افت و خيزهاي فكري و سياسي و تشكليلاتي در جريان دانشجويي اين جريان با به دست آوردن جريانات ارزنده و بروز نو آوريها همچنان بر اصول خويش كه نشات گرفته از انقلاب اسلامي است پايدار و استوار است.
وي گفت: جنبش دانشجويي نقد درون سياست و فرآيندها، تصميمگيري، رفتار و عمل كارگزاران نظام را به عنوان رسالت اصلاح گرايانه جنبش دانشجويي ميداند و در اين باره مطالبه عدالت، اعتراض به عدم توجه در مفاسد اقتصادي، نقد منصفانه به مديريت دانشگاه آزاد و پيگيري موثر در بركناري وزير سابق كشور را از جمله اين مولفهها بهشمارميآورد.
دانشگاه آزاد نبايد حياط خلوت برخي احزاب و گروهها شود
زاهدي سپس در پاسخ به سوالي مبني بركيفيت روند برخورد با دانشگاه آزاد و در ادامه برنامههاي آينده تشكلهاي دانشجويي در برخورد با اين موضوع، تصريح كرد: دانشگاه آزاد به عنوان مافياي قدرت و ثروت و ننگي در ساختار نظام اسلامي، نوعي جنگ حيثتي است، كه در تلاش است تا با اتكا به گفتمان انقلاب، افراد ليبرال دموكرات به ظاهر مسلمان را درگير موضوع ساخته و موفق از اين صحنه بيرون بيايد.
وي با تاكيد بر اينكه ما با اساتيد و دانشجويان اين دانشگاه مشكلي نداريم، گفت: جنبش عدالتخواه و آرمانگراي دانشجويي هيچگاه در برابر اين تازيانهها و باندهاي مافيايي قدرت، سست نخواهد شد.
سپس دبير سياسي جامعه اسلامي نيز تاكيد كرد: متاسفيم كه مسوولين دانشگاه آزاد به دنبال سرپوش گذاشتن بر اين مساله هستند و در مواردي نيز با برخورد قضايي با برخي افراد و تشكلهاي منتقد، اينچنين با مساله برخورد كردهاند، درحاليكه ماخواستار برطرف شدن انحراف از اين مجموعه هستيم.
سپس عباسي مهر بحث دانشگاه آزاد را به عنوان يك فساد سازمان يافته تلقيكرد و گفت: زماني كه درد مردم و مستضعفين فراموش ميشود و جامعه به سمت تجملگرايي و خلافكاري روميآورد و آمار اسراف افزايش مييابد چنين مسائلي در جامعه اسلامي عادي خواهد شد.
مسعودي نيز ابراز عقيده كرد: دانشگاه آزاد نبايد حياط خلوت برخي احزاب و گروهها شود و متاسفيم كه تشكلهاي دانشگاه آزاد در اين باره هيچ واكنشي نشان ندادند و موضع سكوت اختيار كردند.
وي ادامه داد: در اين زمينه طرحي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيشنهاد شده است كه اميدواريم اين مشكل به زودي مرتفع شود.
پايان پيام
كد خبر: 461485
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]