واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كرباسچي: ـ وابسته به افراد نباشيم ـ بردبار،صبوروپايدار به فعاليت هدفمند خودادامه دهيم ـ راه كنترل قدرتطلبي بازبودن فضا براي توسعه سياسي وتشكيل احزاب است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبيركل حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه " در تحزب به وظيفه شرعي خود عمل ميكنيم" گفت: وظيفه شرعي احزاب همان اهتمام در اشاره به نكات قابل نقد افراد و نظامهاست.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) غلامحسين كرباسچي صبح روز چهارشنبه در مراسم افتتاحيه گردهمايي سراسري اين حزب در مركز همايشهاي بينالمللي رايزن در جمع شوراهاي مركزي دفاتر استاني حزب كارگزاران با بيان اينكه " اين مسلم است كه در شرايط بد اقتصادي نميتوان به سراغ توسعه سياسي رفت" افزود: توسعه سياسي تنها در تشكيل احزاب مشاهده ميشود و كار حزبي با تمام ضرورتهايي كه وجود دارد، كار ساده اي نيست.
وي اضافه كرد: فعاليت حزبي، افرادي اميدوار ميخواهد كه بتوانند با پيشبيني درست آينده و از خودگذشتگي لازم به فعاليتي منسجم دست بزنند. اكنون نيز نبايد نااميد شويم زيرا با نگاهي تاريخي به اين نتيجه ميرسيم كه فراز و فرودها هميشه در تاريخ وجود داشته و ما بايد بردبار و صبور و پايدار به فعاليت هدفمند خود ادامه دهيم.
وي راه كنترل قدرتطلبي در جامعه سياسي را باز بودن فضا براي توسعه سياسي و تشكيل احزاب دانست.
دبيركل حزب كارگزاران سازندگي از ايجاد نظام حزبي و پرهيز از روش عوامفريبي در جامعه، رشد طبقه متوسط، تضعيف دولتمداري و دولتسالاري، عدم ابهام در قانون اساسي و ميثاق ملي حضور قوه قضاييه مستقل و بيطرف و قرابت جغرافيايي و همراهي جهاني با دموكراسيهاي آزاد در دنيا و دوري ارتش و نيروهاي مسلح از سياست به عنوان برخي عوامل براي توسعه سياسي در كشورها نام برد.
وي در تبيين ملزومات فعاليت حزبي در ايران از ارتقاي سواد و آگاهي مردم از مسائل سياسي، نهادينه شدن دموكراسي و بالا بودن فرهنگ مشاركت در كشور و نقش رهبران احزاب نام برد و احزاب دستوري و فرمايشي را به عنوان عاملي بر سر راه تحزب برشمرد و گفت: احزاب دستوري و فرمايشي موجب ايجاد فضاي ناسالم سياسي ميشوند و چون اين احزاب از دل مردم بيرون نيامده با استقبال مردم هم مواجه نميشوند همانطور كه قبل از انقلاب شاهد احزاب فرمايشي بوديم.
كرباسچي افزود: پس از انقلاب نيز برخي افراد سعي كردند احزاب را فرمايشي تلقي كنند اما پس از گذشت چند سال اين اشتباه برطرف شده و اكنون ما نبايد وابسته به افراد باشيم.
وي پايين بودن سطح تجربه در احزاب سياسي و تاثير گروههاي متنفذ در ناپايداري احزاب سياسي را از عوامل ناكارآمدي در احزاب برشمرد و در بخش ديگري از سخنانش ترجيح فردگرايي بر جمعگرايي در ايران را از ديگر موانع توسعه تحزب ياد كرد و گفت: افراد نبايد منافع خود را بر منافع حزب و جمع ترجيح دهند.
وي تمركز حاكميت را از ديگر چالشهاي تحزب در يك كشور دانست و گفت: هرچه حكومت متمركزتر باشد امكان رشد احزاب كمتر وجود دارد.
اين گردهمايي سراسري فردا از ساعت 9 صبح با حضور شخصيتهاي سياسي و فرهنگي همراه با قرائت بيانيه پاياني خاتمه پيدا ميكند.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]