واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير آموزشوپرورش زنگ مهرورزي با دانشآموزان معلول را نواخت علياحمدي در حاشيه مراسم: آمار دقيق دانشآموزان معلول را نداريم، چون خاص هستند!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - آموزش و پرورش
وزيرآموزش و پرورش درباره گزارش مركز پژوهشهاي مجلس در زمينه كمبود اعتبارات سازمان آموزش و پرورش استثنايي و فقدان پوشش مناسب معلولان در زمان تحصيل، اذعان كرد: متاسفانه، مشكل آمار در كشور ما وجود دارد و در مورد تعداد مدارس، معلمان و دانشآموزان، اطميناني را كه بايد داشته باشيم، نداريم؛ چه رسد به آمار مربوط به دانشآموزان استثنايي كه شرايط خاصتري دارند و برخي هم در خانه هستند و در جامعه حضور پيدا نميكنند.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» ايسنا، عليرضا علياحمدي روز چهارشنبه در حاشيه نواختن زنگ نمادين مهرورزي همزمان با روز جهاني معلولان كه در مجتمع مدارس استثنايي شهيد صياد شيرازي تهران برگزار شد، درباره آمار ارائه شده از سوي سازمان بهزيستي كشور نيز، با بيان اين كه اين سازمان نيز همچون آموزش و پرورش آمار دقيق ندارد، افزود: البته آموزش و پرورش، گستردهتر و تواناتر از اين سازمان است، اما به هر حال محدوديتي در جمعآوري اطلاعات مربوط به دانشآموزان معلول داريم كه بايد درباره آن چارهجويي شود.
وي ادامه داد: البته با توجه به اين كه همه معلولان نبايد الزاما آموزشهاي رسمي مدارس ما را تجربه كنند، تعدادي از اين افراد تحت پوشش بهزيستياند و مربوط به آموزش و پرورش نميشوند كه آمار آنها را بايد از سازمان متولي خواست.
علياحمدي همچنين در پاسخ به اين كه چرا در ايران، پوشش تحصيلي دانشآموزان معلول مطابق با استانداردهاي جهاني نيست، اظهار كرد: مشكلي كه در اين زمينه وجود دارد، مقايسه افراد تحت پوشش با آمارهاي جهاني عليرغم متفاوت بودن درصد معلوليت از جامعهاي به جامعه ديگر است.
وي افزود: البته ما از اين لحاظ جامعه سالمي داريم؛ زيرا بسياري خانوادهها با تدابير و پيشگيريهايي كه انجام ميدهند، باعث كاهش معلوليتها در جامعه شدهاند و به همين دليل، نياز به آموزش اين افراد در كشور ما كمتر شده است.
وزير آموزش و پرورش درباره كمبود اعتبارات آموزش و پرورش استثنايي نيز، بيان كرد: مسلم است كه هر جا اعتبارات بيشتر باشد، خدمت بهتري ارائه ميشود، اما در هر حال، همه چيز به اعتبارات مربوط نيست و مديريت موثر در اين زمينه مهمتر است.
وي در عين حال با بيان اين كه برخي مديران و مربيان ما به اشتباه فكر ميكنند كه دانشآموزاني كه معلوليت جسماني دارند، بايد در مدارس استثنايي تحصيل كنند، گفت: اين در حالي است كه در آموزش و پرورش سراسر دنيا مطرح ميشود كه اين دانشآموزان بايد در مدارس عادي درس بخوانند و تنها اگر امكانات آن مدارس براي آنها كافي نبود، به مدارس استثنايي منتقل شوند.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به اين كه چه تدابيري براي جلوگيري از اخراج دانشآموزان معلول از مدارس عادي توسط وزارتخانه متبوع انديشيده شده است، گفت: چندين رويكرد درباره تحصيل دانشآموزان معلول در نظر گرفته شده كه يكي از آنها، امكان تحصيل اكثريت اين دانشآموزان در مدارس است.
وزير آموزش و پرورش همچنين با اذعان به اين كه متاسفانه وقتي معلمان و مديران ما اين رويكردها را نشناخته و نسبت به مزايا و محدوديتهاي آن توجيه نشده باشند، اتفاقاتي چون اخراج دانشآموز معلول از مدرسه روي ميدهد، افزود: در اين راستا، در نظر داريم كه در قالب دورههاي ضمن خدمت، آموزشهاي لازم را در اين زمينه به معلمان عادي ارائه دهيم.
وي شمار دانشآموزان استثنايي در حال تحصيل در كشور را 90 هزار نفر برشمرد و با اعلام اين كه 70 هزار نفر از اين دانشآموزان در دو هزار و 800 مدرسه مستقل و ضميمه عادي تحصيل ميكنند و 20 هزار نفر ديگر نيز در مدارس عادي و البته تحت حمايت و پشتيباني آموزش و پرورش استثنايي قرار دارند، اظهار كرد: علاوه بر امكانات عادي چون معلم و فضاي آموزشي و تجهيزات، امكانات توانبخشي نيز بر اساس نيازها براي اين دانشآموزان فراهم شده است.
علياحمدي همچنين از برقراري دوره آموزش مهارتآموزي متوسطه و راهنمايي براي دانشآموزان استثنايي خبر داد و در ادامه، به برگزاري «اجلاس بينالمللي آموزش فراگير معلولان» در كشور سوئيس كه هفته گذشته برگزار شد نيز، اشاره و بيان كرد: در اين اجلاس، 100 وزير آموزش و پرورش حضور داشتند كه در باره آموزشهاي فراگير صحبت كردند و در آنجا مطرح شد كه اين دانشآموزان بايد در مدارس عادي نزديك به محل سكونتشان درس بخوانند.
به گزارش ايسنا، وزير آموزش و پرورش در سخنراني خود پيش از نواختن زنگ نمادين مهرورزي نيز، با بيان اين كه امروز فرصتي است تا وظيفه خود را نسبت به فرزندان استثنايي بشناسيم، گفت: وظيفه داريم كه براي حل نارساييهاي موجود اقدام كنيم تا دانشآموزان استثنايي بتوانند با آرامش به شكوفايي استعدادهايشان برسند.
وي سال جاري را سال عدالت و منزلت براي معلولان، اعلام كرد و با افزودن اين مطلب كه عدالت در آموزش و پرورش يعني اين كه دسترسي به آموزش براي همه دانشآموزان فراهم باشد، تصريح كرد: تحقق اين موضوع، به تلاش همه دستاندركاران نظام تعليم و تربيت را نياز دارد.
وزير آموزش و پرورش همچنين تاكيد كرد كه آموزش و پرورش به هر شكل بايد مقتضيات دانشآموزان را مدنظر قرار داده و برنامههايي فراگير براي تعليم و تربيت دانشآموزان طرحريزي كند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]