واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اقدامات هواشناسي گلستان بمنظوركاهش خطرات حوادث جوي واقليمي تشريح شد
داخلي. اجتماعي. هواشناسي
گرگان - مديركل هواشناسي استان گلستان با تشريح اقدامات انجام شده در راستاي كاهش خطرات حوادث وبلاياي جوي و اقليمي، ازتوانايي اين اداره كل براي اعلام آبگرفتگي و سيلاب يك الي هشت ساعت قبل از وقوع آن خبر داد.
به گزارش ايرنا محمد هاشم قاسمي كبريا روز چهارشنبه گفت: با توجه به اينكه گلستان يكي از مناطق حادثهخيز كشور بوده وهمه ساله از جانب بلاياي جوي و اقليمي نظير سيل، آتش سوزي جنگل و ديگر حوادث خسارات جبران ناپذيري متحمل شده و مهمتر از همه مخاطرات جدي متوجه جان انسانها است طرحهاي اين اداره كل از سال ۸۲آغاز شده است.
وي اضافه كرد: در اين طرحها بمنظور كاهش خطرات حوادث با مطالعه و بررسي سيلهاي گذشته، نقاطي كه غالبا هسته بارش در آنجا شكل ميگيرد،نوع بارش، شدت و مدت آن مورد بررسي قرار گرفت.
مديركل هواشناسي گلستان ادامه داد: همچنين تاثير آن در نقاط مختلف استان با توجه به توپوگرافي محل، جنس خاك، پوشش گياهي، بررسي نقشههاي مختلف جغرافيايي، رودخانههاي فصلي، سدها و آب بندها بررسي گرديد.
وي در توضيح فعاليتهاي انجام شده اين اداره كل افزود: در قالب اين طرحها ابتدا نسبت به اصلاح نقاطي كه در آن ايستگاه باران سنجي معمولي نصب ميباشد و سپس مشخص نمودن نقاط حساسي كه نياز به تاسيس ايستگاههاي مختلف هواشناسي ميباشد، اقدام كرديم.
وي افزود: در اين خصوص با تلاشي مضاعف بررسيها و مطالعات را از كانالهاي مختلف ادامهداده و حسب نياز منطقه نرمافزاري كهقابليت "آلارام و وارتينگ" را دارا باشد و توان اعلام آغاز بارش و بارش سيل آسا را (باقابليت تنظيم) داشته باشد طراحي و به مرحله اجرا گذاشته شد.
وي افزود: همچنين با خريد ايستگاههاي اتوماتيك و باران نگار ديتالاگر (هشداردهنده ) و افزايش ايستگاههاي سيتوپتيك، سيتوپتيك تكميلي، اقليم شناسي، باران سنجي معمولي و جو بالاي گرگان، هر نوع بارشي را مورد تجزيه و تحليل قرار داديم.
قاسمي كبريا ادامه داد: در اين خصوص ميزان آبگرفتگي يا سيلاب را برحسب نقاطي كه ايستگاههاي هشدار نصب ميباشند در مدت زمان قابل توجه يك الي هشت ساعت قبل از وقوع آبگرفتگي يا سيلاب مشخص و به مدير كل ستاد حوادث و مديران مرتبط اطلاع رساني نموده تادستگاههاي متولي امداد و نجات چند ساعت قبل از بروز حادثه در محل حاضر و نسبت به خدمت رساني اقدام نمايند.
وي با بيان اينكه اين طرح با استقبال مقامات استان همراه بوده در خصوص توفيقات حاصل شده در اين خصوص گفت: سيل ۸۴گليداغ و پارك ملي كه به اذعان مسوولان بيش از ده هزار نفر نجات پيدا كردند، آبگرفتگي عليآبادكتول كه دو ساعت قبل از وقوع آن اطلاع رساني شد، از آن جمله است.
به گفته وي همچنين آبگرفتگي بندرگز و نوكنده كه جهت اطلاع رساني بموقع سه ساعت قبل از حادثه به همه مسوولان اعلام شد تا جاده را بموقع بسته و از ارتفاع آب روي جاده به ميزان نيم متر خبر داده شد.
مديركل هواشناسي گلستان افزود: در زمينه پيشگيري ازتوسعه آتش سوزي جنگل نيز با توجه به افزايش دماي هوا به بيش از ۳۸درجه سانتي گراد و كاهش رطوبت نسبي به كمتر از ۲۰درصد و سرعت باد كه از بيش از پنج كيلومتر در ساعت بيشتر شود بموقع و با دقت اطلاعات بهنگام داده ميشود.
وي ادامه داد: در زمينه بهداشت هنگامي كه گرماي بيش از حد و يا سرما و يخبندان دور از انتظار داريم ياداوري ميگردد و نيز جهت تنظيم شبكه گاز با توجه به شدت سرما به مديران شركت گاز مشاوره داده ميشود تا شبكه دچار افت فشار نشود.
قاسمي كبريا اظهارداشت: بااستفاده از اين امكانات در زمان بروز طوفان به اداره كل راه وترابري و شهرداري جهت جمعآوري شاخههاي شكسته در جادهها و خيابانها خبررساني بهنگام صورت ميگيرد و همچنين قبل از وقوع سيل جهت تميزنگه داشتن مسيلها و برداشتن سرشاخهها و تنههاي درختان ضمن ارسال نامه مكتوب اطلاعات نقطهاي و بهنگام داده ميشود.
وي ادامه داد: همچنين سرماي زودرس و بارش برف و يخبندان رابه اداره كل راه جهت تجهيز ايستگاه به نمك اعلام ميكنيم و بعضا ارتفاع برف را با توجه به اهميت آن به ادارهكل راه خبر ميدهيم نظير برف زمستان ۸۶كه اينگونه شد.
مديركل هواشناسي گلستان افزود: همچنين باتوجه به پيش بيني فصلي، مشكلات احتمالي آبرساني را ۶ماه قبل به مسوولان آب و فاضلاب خبر ميدهيم واز جمله در زمستان ۸۶جهت جلوگيري از يخ زدگي لولههاي آب و كنتورها هشدار داديم.
وي افزود: جهت تنظيم مصرف برق نيز با توجه به پيش بيني دمايي و رطوبت به مسوولان شركت برق اطلاع رساني ميشودو براي تعميرات پستهاي برق در زمان بهبودي هوا، اين موضوع ياداوري ميشود.
به گفته وي در بحث كشاورزي نيز علاوه بر توصيههاي فني هواشناسي كشاورزي، براي برداشت محصولات قبل از وقوع طوفان يا سرمازدگي و تگرگ توجه داده ميشود.
هاشمي كبريا افزود: در زمينه توزيع سهميه نفت در سرماهاي شديد و لزوم سهميه مضاعف نيز اقدامات لازم انجام ميگيرد.
مديركل هواشناسي گلستان با بيان اينكه اين توفيقات در مواردي است كه ايستگاه هشدار داريم و از تجربه سنوات قبل نيز استفاده ميكنيم، اظهار داشت: اين استان آمادگي آن را دارد كه تجربيات موفق خود در زمينههاي مختلف هواشناسي را كه منجر به سرويس دهي بهتر و رضايت مردم ميشود به ساير استانها نيز منتقل كند.ك ۲
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 572]