محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827910190
گزارش فارس از عملكرد 8 ماهه كميسيون بازرگاني اتاق تهران تقاضاي حذف ثبت سفارش در وزارت بازرگاني
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از عملكرد 8 ماهه كميسيون بازرگاني اتاق تهران تقاضاي حذف ثبت سفارش در وزارت بازرگاني
خبرگزاري فارس: گزارش عملكرد 8 ماهه كميسيون بازرگاني اتاق تهران در نوزدهمين نشست اتاق تهران ارائه شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس محسن بهرامي ارض اقدس در نوزدهمين نشست هيئت نمايندگان اتاق تهران در تشريح عملكرد 8 ماهه كميسيون بازرگاني اظهار داشت: با توجه به طرح موضوع نقدي نمودن يارانه در دولت، موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت و پس از بحث و بررسي هاي انجام شده نتايجي نظير هشدار اتاق راجع به نقدي كردن يارانه ها و بررسي پيش بيني راهكارهاي جايگزيني با هدف جلوگيري از رشد تورم و تذكر راجع به منفي بودن تراز تجاري كشور و كشورهاي هدف تجاري، حمايت از حذف مقررات زائد تجاري وكاهش تعرفه كالاها ضمن پرهيز از آسيب ديدن توليد داخلي، تقاضاي حذف ثبت سفارش در وزارت بازرگاني، هنگام ترخيص كالا مبالغ مربوط به ثبت سفارش از واردكنندگان اتخاذ شد.
* بحث و بررسي در رابطه با افزايش تعرفه ها در دولت
وي افزود : با توجه به اهميت موضوع تعرفه ها و عدم اعلام تعرفه برخي از كالاها موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت و نتيجه گرفته شد تا با توجه به خواستگاه تعرفه ها كه عمدتاً متوجه صنعت است از كميسيون صنعت اتاق درخواست شود بخواهيم كه با اين موضوع به صورت فعالانه تر برخورد و پيشنهادات اصلاحي و اجرايي خود را سريعاً از طريق رياست اتاق به مسئولان ذيربط ابلاغ كنند.
بهرامي ارض اقدس گفت: هشدار به دولت جهت پرهيز از نگاه درآمدي به تعرفه ها و متوجه به شرايط خاص واحدهاي توليدي كشور در سال جاري، پيشنهاد تنظيم نرخ تعرفه ها بصورت بلند مدت با توجه به سند چشم انداز و استراتژي ها بصورت منطقي با نگاه به توانايي نهادهاي اقتصادي كشور، استفاده و مشاركت بيشتر با نظرخواهي از بخش خصوصي در بحث وضع تعرفه ها و رفع تبعيض از نرخ حمايت از كالاهاي مختلف،
تقويت نظام تعرفه ترجيحي با كشورهاي مختلف و تشكيل كميته سه جانبه با حضور مصرف كننده، توليدكننده و واردكننده براي تنظيم نرخ تعرفه ها از ديگر نتايج اخذ شده در اين كميسيون بود.
* بررسي در خصوص قانون مقررات صادرات و واردات
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران گفت: به منظور اظهارنظر اتاق در خصوص قانون جديد مقررات صادرات و واردات در اين نشست اعضاء به بررسي پيش نويس اين قانون پرداخته و بر موضوعاتي همچون حذف موانع غير تعرفه اي، لغو كليه مجوزها و امتيازات خاص، تاكيد بر حذف هر گونه تبعيض و بطوركلي در نظر گرفتن فضاي سياستهاي اجرايي اصل 44 قانون، حمايت از بخش خصوصي، الحاق به سازمان تجارت جهاني، اصلاح نظام تعرفه ها و حذف انحصارات با نگاه مبتني بر استراتژي توسعه صادرات، تاكيد بر ابلاغ مقررات ساليانه در هر سال قبل از آغاز سال جديد جهت انعكاس به وزارت بازرگاني مورد تاييد اعضاء قرار گرفت.
وي افزود: در اين نشست همچنين معرفي نماينده ذيصلاح و كارشناس مطلع در جلسات مختلف اتاق مخصوصاً بررسي و تدوين لايحه مقررات صادرات و واردات و تذكر به اتاق ايران در اين زمينه براي نظرخواهي از اتاق تهران نيز مورد تاكيد قرار گرفت.
* بررسي قانون تعزيرات حكومتي و اثر آن بر صادرات و واردات در كشور
بهرامي گفت: به دليل مشكلات و مسائل بوجود آمده به واسطه قوانين تعزيرات حكومتي بر روند صادرات و واردات و با توجه به نامه دريافتي از برخي از اعضاي اتاق در اين خصوص، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت و مقرر شد مشاور حقوقي اتاق، مجموعه قوانين مربوط به قانون تعزيرات حكومتي را جمع آوري و بررسي نمايد تا مواردي كه دولت قانوناً مجاز به قيمت گذاري و دخالت نيست مشخص و به استناد آن نامه اي به رئيس جمهور تهيه و مضرات اينگونه برخوردها گوشزد شود.
* بررسي نحوه تنظيم نظامند تعرفه ها در قالب برنامه هاي ميان مدت و بلند مدت
عضو كميسيون بازرگاني اتاق تهران اظهار داشت: با توجه به اهميت موضوع تعرفه ها و اثرات منفي تغييرات ناگهاني تعرفه ها به صادرات و واردات كشور، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت و در اين خصوص كميسيون به عنوان بخش خصوصي به دليل اينكه بحث تغييرات تعرفه از هشدارهايي در زمينه سرمايه گذاري، حمايت از توليد و مصرف كننده مي باشد، خواستار نظام مندكردن نرخ تعيين تعرفه ها شد.
وي افزود: در نهايت مقرر شد جلسه اي مستقل در خصوص نظام مند كردن تعيين نرخ تعرفه ها و جهت گيري آن تشكيل شود. همچنين از اتاق خواسته شد مشاوري جهت بررسي و جمع بندي موضوع، به كميسيون معرفي گردد.
* تحليل آمار سه ماهه صادرات و واردات كل كشور
بهرامي گفت: با توجه به روند موضوع ميزان صادرات و واردات در سال جاري، اين موضوع با تكيه بر آمارهاي سه ماهه در دستور كار كميسيون قرار گرفت، كه در اين راستا كارشناس كميسيون خلاصه گزارشي در خصوص آمار سه ماهه صادرات و واردات بيان كردند، كه بيانگر آن بود كه ميزان صادرات در سه ماهه اول سال 87 از لحاظ وزن نسبت به سال قبل 41/10درصد و از لحاظ ارزشي 5/36درصد افزايش داشته است. واردات نيز از لحاظ وزن 39/20 و از لحاظ ارزش 41/17 كاهش داشته است و تراز بازرگاني نيز در مجموع 37/8738 بوده كه نسبت به سال قبل كاهش داشته است. البته اقلام عمده صادرات پتروشيمي و نفت ميباشد و از صادرات غير نفتي فرش در رده 13 قرار دارد. در مجموع صادراتي كه از آن نام برده مي شود حدود 40درصد آن مربوط به نفت و پتروشيمي مي باشد. و همچنين از لحاظ تراز بازرگاني حدود 10 كشور داراي تراز بازرگاني مثبت با كشور ما و بقيه داراي تراز منفي ميباشند.
* تحليل سرمايه گذاري خارجي در سال 86
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران اظهار داشت: با توجه به مشكلات و مسائل موجود در خصوص سرمايه گذاري هاي خارجي و با توجه به اهميت آن، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت، كه در اين زمينه از نمايندگان سازمان سرمايه گذاري خارجي وزارت امور اقتصاد و دارائي دعوت بعمل آمده كه در خصوص وضعيت سرمايه گذاري اطلاعاتي را ارائه نمودند كه به طور خلاصه عواملي كه منجر به تعامل بيشتر با اقتصاد جهاني مي گردد به صورت زير مطرح شد، تثبيت قوانين و مقررات در حوزه صادرات و واردات، و تدوين نظام بلند مدت، تعيين تعرفه ها، حذف دخالتهاي دولت در قيمت گذاري، ايجاد امنيت سرمايه گذاري به ويژه براي سرمايه گذاران داخلي كه مي تواند موجب جلب اعتماد سرمايه گذاران خارجي شود و نهايتاً تلاش براي تسريع در عضويت در سازمان تجارت جهاني و همگرايي با اقتصاد جهان. كه در اين راستا مقرر شد گزارشات ادواري سرمايه گذاري خارجي از سازمان سرمايه گذاري خارجي دريافت و در اختيار اعضاي كميسيون قرار گيرد.
* بررسي در خصوص مشكلات موجود در ورود الماس به كشور
وي افزود: با توجه به مشكلات و مسائلي كه از طرف صنف طلا و جواهر در خصوص ورود قانوني سنگهاي قيمتي مطرح شده بود اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت. چالشهايي اين بخش عبارت اند از، درخواست حذف ثبت سفارش و پيش فاكتور، تقاضاي حذف حقوق پايه گمركي، اجازه ورود همراه مسافر و بدون انتقال ارز و(مشابه واردات طلا) تقاضاي تمديد مجوزهاي فعلي، حذف سخت گيري در ورود قاچاق سنگهاي گرانبها و قيمتي، طراحي روشهاي ويژه و انحصاري ثبت سفارش، و گشايش اعتبار ترخيص براي سنگهاي قيمتي،.. مورد بررسي قرار گرفت. كه در اين راستا مقرر شد مشكلات و پيشنهادات مربوط به واردات سنگهاي قيمتي و جواهر طي نامه اي تنظيم گردد و به دستگاههاي اجرايي ذيربط منعكس شود.
* بررسي موضوع طرح تحول اقتصادي رئيس جمهور
بهرامي گفت: با توجه به اهميت موضوع طرح تحول اقتصادي، اين موضوع در دستور كار جلسه كميسيون قرار گرفت تا پس از بررسي، چالشهاي مربوط به آن تعيين گردد. دراين راستا كميسيون پس از بحث و بررسي، موارد زير را پيشنهاد نمود، تذكر به دولت در خصوص اينكه با مطرح كردن طرح تحول اقتصادي اجراي سياستهاي اصل 44 تحت تاثير منفي قرار نگيرد. حمايت از اصلاحات ساختاري مطابق برنامه هاي سوم و چهارم توسعه، اصلاحات ساختاري در برنامه پنجم تدوين و با پشتوانه قانوني اجرا گردد. تعيين و تاكيد استراتژي اقتصاد كشور در طرح تحول اقتصادي، مورد توجه قرار گرفتن ارتباط طرح تحول اقتصادي با نظام اقتصاد بين الملل، اهميت دادن به ساير نظامات اجرايي از جمله نظام آموزش و پرورش، نظام آموزش عالي و تاثير اين نظامات و فرهنگ عمومي كه اصلاح اين موارد در اولويت قرار گيرد. در انتها مقرر شد جمع بندي كميسيون در خصوص طرح تحولات اقتصادي به رياست اتاق تهران جهت انعكاس آن ارسال گردد.
* بررسي عملكرد 5 ماهه آمارصادرات و واردات
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران افزود: با توجه به ميزان صادرات و واردات در سال جاري، اين موضوع در كميسيون با حضور مدير كل برنامه ريزي سازمان توسعه تجارت ايران مورد بررسي قرار گرفت و در اين راستا مشكلاتي از قبيل عدم صحيح بودن آمارهاي صادرات و واردات، وجود هرج و مرج آماري در كشور و برداشتهاي متفاوت از آنها، عدم امكان برنامه ريزي و تجزيه و تحليل صحيح، تاخير در ارائه اين گزارشات، محسوب شدن كليه مشتقات فرآورده هاي نفتي و ميعانات گازي در آمار صادرات غير نفتي، مطرح شد كه در نتيجه اين آمار نادرست اقتصاد كشور را با مشكل جدي مواجه نموده است. در اين راستا پيشنهاداتي ارائه شد كه با توجه به اهميت تهيه به موقع و بروز آمار، دقيق و مستند در بازه اي زماني كوتاه، مراتب از طريق رياست اتاق به مركز هم انديشي ارجاع تا در جلسات اختصاصي پيگيري و عند الزوم نسبت به انتخاب مشاور جهت ارائه ايده مناسب اقدام شود و به مراجع ذي ربط منعكس گردد.
* پيگيري و مرور مصوبات گذشته كميسيون
بهرامي گفت: پس از بررسي هاي مصوبات كميسيون مشخص شد كه اكثر مصوبات از سال گذشته تا سال جاري مورد پيگيري قرار گرفته است. لذا در خصوص يكي از مصوبات كه برگزاري همايش بود مقرر شد در جهت اجرايي شدن اين موضوع كميته اي براي برگزاري همايشي با عنوان " بررسي مسائل و مشكلات صادركنندگان كشور" تشكيل شود.
* بررسي موضوع نظام مند كردن تعيين نرخ تعرفه ها و جهت گيري آن، توسط مشاور اتاق
وي افزود: پيرو مباحث انجام شده در جلسات قبل كميسيون در خصوص نظام مند كردن تعرفه ها جهت بررسيهاي بعدي موضوع مجدداً در دستور كار كميسيون قرارگرفت و در اين خصوص نماينده سازمان توسعه تجارت كه در اين جلسه حضور داشتند به نكاتي اشاره نمودند. از جمله، استفاده سازمان توسعه تجارت از مدل مركز ثقل براي تعيين نظام تعرفه ها، استقبال اين سازمان از مدل هاي جديدي كه در مورد نظام تعرفه ها وجود دارد، تشكيل كارگروهي با همكاري اتاق تهران و اين سازمان در خصوص تعيين مقدار تعرفه ها. كه نهايتاً پس از بحث و بررسي مقرر شد موضوع تنظيم تعرفه ها بصورت پلكاني در جلسه اي ديگر با حضور مشاور اتاق مورد بررسي قرار گيرد، همچنين نماينده مطلع اتاق تهران براي حضور در كميته تعيين تعرفه ها در وزارت صنايع و بازرگاني با توجه به نوع كالا با اطلاعات كافي در جلسات تعيين و معرفي شود.
* بحث و بررسي پيرامون تفاهم نامه منعقده بين اتاق ايران و وزارت بازرگاني
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران اظهار داشت: با توجه به برقراري اين تفاهم نامه بين اتاق ايران و وزرات بازرگاني و اهميت آن براي اتاقها، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت. كه از جمله موارد در اين توافقنامه، بحث ايجاد و راه اندازي مراكز تجاري در بازارهاي هدف و تشكيل دبيرخانه مراكز تجاري خارج از كشور در اتاق ايران، اصلاح فرآيند صدور كارت بازرگاني، ايجاد دفاتر اتاق ايران در كنار سفارتخانه ها و ارائه سرويسهاي اقتصادي به تجار و بازرگانان با همكاري وزارتخانه هاي بازرگاني و امور خارجه، مي باشد كه در اين راستا نماينده سازمان توسعه و تجارت توضيحاتي را ارائه نمودند. وگفته شد در خصوص موضوع اول اتاق ايران و اتاق تهران هر دو مي توانند درخواست مراكز تجاري نمايند. و در اين خصوص كمك بلاعوض سازمان توسعه تجارت در حدود 15 -10 درصد مي باشد. در خصوص فرآيند صدور كارت بازرگاني نيز گفته شد، با تشكيل كارگروهي در اين زمينه نظام رتبه بندي و صدور كارت بازرگاني اصلاح مي گردد و همچنين در اين كارگروه نماينده اتاق تهران نيز حضور يابند تا نظرات خود را در اين خصوص ارائه نمايند.
* بررسي موضوع برگزاري همايش "مسائل و مشكلات صادركنندگان كشور"
وي افزود: با توجه برگزاري همايش و سمينارها به عنوان يكي از برنامه هاي سال جاري كميسيون و جهت اجرايي شدن آن، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت كه در همين راستا براي برگزاري همايش " بررسي مشكلات صادركنندگان" توسط اتاق تهران، مقرر شد از وزارت بازرگاني و وزارت صنايع نيز درخواست شود تا نمايندگان خود را جهت حضور در كميته ويژه براي برگزاري اين همايش معرفي نمايند و براي جلوگيري از تداخل با سمينار تبريز حتي المقدور در اواخر سالجاري و همزمان با روز بزرگداشت صادركنندگان رتبه دو برگزار گردد.
* بحث و بررسي پيرامون روز ملي صادرات و جمع بندي نظرات كميسيون
بهرامي گفت: با توجه به نزديك بودن روز ملي صادرات اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت و پس از بحث و بررسي در خصوص روز ملي صادرات پيشنهاداتي به طور خلاصه به شرح زير مطرح شد. حداكثر وقت جلسه به سخنرانان بخش خصوص اختصاص يابد و مسئولان دولتي اعم از وزير بازرگاني و مدير بنگاههاي دولتي بيشتر شنونده باشند، از صادركنندگان نمونه كه از اعضاء اتاق تهران انتخاب مي شوند در اتاق تهران هم تجليل و امتيازات ويژه اي از قبيل صدور كارت 5 ساله، معافيت از 3 در هزار مالياتي پيش بيني شود، براي صادركنندگان نمونه، تفكيك بين صادركنندگان دولتي و خصوصي بعمل آيد، از اختصاص وقت به افراديكه در سه سال گذشته جزء سخنران بوده اند جلوگيري شود، سخنرانان از طرح مطالبات و خواسته هاي شخصي پرهيز و مشكلات صنف و بخش را مطرح نمايند، حداكثر 3 موضوع محوري بعنوان خواسته هاي اصلي صادركنندگان از جمله جلوگيري از وضع هرگونه عوارض و برقراري سياستهاي جبراني در مواقعي كه دولت به هر دليل صادرات را ممنوع مي نمايد براي صادركنندگان، افزايش مابه التفاوت جبران ضرر و زيان صادركنندگان ناشي از اختلاف تورم داخلي- خارجي و تثبيت نرخ ارز، تعيين نرخ مناسب و قابل پيش بيني براي ارز صادراتي (ارز سلف) و تضمين آن توسط صندوق ضمانت يا بانك مركزي- بعنوان خواسته هاي اصلي صادركنندگان مطرح و از طرح مطالب متفرقه خودداري شود. و پس از بحث و بررسي مقرر شد نامه اي به تشكلهاي صادراتي منعكس و از آنها درخواست گردد مسائل صادراتي خود را جهت طرح در روز ملي صادرات بيان دارند. كه پس از جمع بندي اين موارد توسط رئيس كميسيون در روز ملي صادرات مطرح شد. همچنين نامه اي در خصوص تقدير و تشويق از صادركنندگان عضو اتاق كه به عنوان صادركنندگان برتر انتخاب شده اند تهيه شد و به هيات رئيسه انعكاس داده شد.
* اصلاح قانون مقررات صادرات و واردات
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران اظهار داشت: با توجه به موضوع وارده به كميسيون از سوي سازمان توسعه تجارت، اين موضوع در دستور كار كميسيون قرار گرفت. در اين جلسه ابتدا كميسيون به بحث و بررسي محورهاي مورد طرح در روز ملي صادرات پرداخت و پس از طرح پيشنهاداتي از طرف رئيس كميسيون در اين خصوص مقرر شد كه اين جمع بندي از طرف رياست اتاق تهران در روز ملي صادرات مطرح گردد. و در ادامه كميسيون به موضوع اصلي جلسه يعني اصلاح قانون مقررات صادرات و واردات كه جهت اظهارنظر اعضا براي آنان نيز ارسال شده بود پرداختند كه بدليل همزماني اين جلسه با جلسه در اتاق ايران در خصوص روز ملي صادرات، كميسيون ادامه بررسي اين موضوع (مقررات صادرات و واردات) را به جلسه بعد موكول شد. و همچنين مقرر شد كارشناسان كميسيون اين موضوع را مورد بررسي قرار دهند و سپس نظرات خود را اعلام دارند و همچنين بدليل اهميت اين موضوع مجدداً در دستور كار قرار گيرد تا اعضا نظرات خود را اعلام دارند.
وي افزود: در اين جلسه به علت عدم حضور كارشناسان مربوطه مقرر شد موضوع قانون مقررات صادرات و واردات در جلسه آتي كميسيون مورد بررسي قرار گيرد. در ادامه اين جلسه همچنين به بحث در خصوص بحران مالي جهان پرداخته و گفته شد، به علت نگراني بخش خصوصي از بحران و حساس بودن موضوع و مديريت زمان در اين بحث، درخواست گردد هيات رئيسه به صورت فشرده تر اين موضوع را بررسي و اعضاي فعال را نيز دعوت نمايد.
* بحث و بررسي پيرامون قانون مقررات صادرات و واردات
بهرامي گفت: اين جلسه با حضور ميهماناني از سازمان توسعه تجارت برگزار شد و سپس 25 بند اين قانون مورد بررسي قرار گرفت كه دراين راستا كميسيون پيشنهاداتي را براي هرچه بهتر شدن اين قانون ارائه نمودند كه مقرر شد اين پيشنهادات طي نامه اي به سازمان توسعه تجارت منعكس گردد. و مقرر شد بندهاي بعدي نيز در جلسه ديگر كميسيون مورد بررسي قرار گيرد.
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
-
گوناگون
پربازدیدترینها