واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: استمداد شوراي شهر تهران از دولت براي كمك به توسعه مترو
مصوبه- گروه شهري:
شوراي شهر تهران در يكصد و چهل و نهمين جلسه علني خود 2فوريت طرح پيشنهادي بودجه و تامين اعتبار مورد نياز حوزه حملونقل و ترافيك شهرداري تهران در سال 1388 به دولت را بدون بررسي بند يك آن به تصويب رساند و بدينوسيله خواستار كمك دولت براي توسعه حملونقل عمومي شد.
شوراي شهر تهران با تصويب طرحي دو فوريتي از دولت خواست تا طبق قانون برنامه چهارم توسعه 50 درصد از بودجه مورد نياز توسعه خطوط ريلي تهران را تامين كند.
با توجه به اين طرح، بخشي از بودجه جاري (يارانه بليت) بهرهبرداري از خطوط مترو به ميزان 48 ميليارد تومان تعهدات معوقه دولت از سال 82 و همچنين سررسيد تعهدات مربوط به بازپرداخت اقساط و سود وامهاي دريافتي از بانكها كه از سال 82 تا 87، 413 ميليارد تومان و 8/44 ميليارد تومان براي سررسيد اقساط سال 88 و مجموع458 ميليارد تومان ميباشد كه دولت بايد در رديف ديون خود لحاظ كند و همچنين استفاده از تسهيلات صندوق ذخيره ارزي به ميزان 6/1 ميليارد دلار مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
رسول خادم رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر با اشاره به سهم دولت از پرداخت منابع مالي مترو و اتوبوس كه هزار و 350 ميليارد تومان است، گفت: مطابق قانون برنامه چهارم توسعه، دولت موظف است 50 درصد بودجه توسعه حملونقل ريلي تهران را تامين كند.
جعفر تشكري هاشمي معاون حملونقل و ترافيك شهرداري تهران در دفاع از اين طرح گفت: برنامه 5 سالهاي از طرح جامع استخراج كرديم كه براساس آن متوسط ساخت خط مترو در سال 5/22 كيلومتر است كه مورد تاييد معاونت عمران وزارت كشور و ستاد حملونقل و سوخت كشور هم قرار گرفته است.
وي افزود: در قانون توسعه چهارم براي حمل ونقل 10 هزار ميليارد تومان تصويب شده بود كه اين ميزان تا 4 هزار ميليارد تومان كاهش داشت. تكميل خط 1 و 2 و در ادامه خط چهارم و همچنين خطوط 3 و 4 در برنامه شهرداري براي سال آينده قرار دارد كه درمجموع 22كيلومتر خواهد بود.
دولت سهم خود ازيارانه بليت اتوبوس را بپردازد
در اين طرح براي تامين بودجه مورد نياز و تحقق برنامههاي بخش اتوبوسراني و مينيبوسراني از دولت خواسته شد تا بخشي از بودجه جاري (يارانه بليت)
بهره برداري از سامانه اتوبوسراني شهر تهران به ميزان 84 ميليارد تومان را تامين كند.
اعطاي مجوز خريد 2200 دستگاه اتوبوس استاندارد و 940 دستگاه اتوبوس 2كابين با كيفيت و منطبق با استانداردهاي روز دنيا، 1500 دستگاه ميني بوس و نوسازي 5هزار دستگاه تاكسي از ديگر موارد اين طرح است.
معاون حملونقل و ترافيك شهرداري در مورد مشكلات اتوبوسراني در تهران نيز تصريح كرد: اتوبوسراني تهران درمجموع كمتر از 30 ميليارد تومان در آمد و 230 ميليارد تومان كسري بودجه دارد كه دولت بايد بخشي از اين كسري را تامين كند.
براساس قانون هزينه بليت اتوبوسراني بهصورت يك سوم شهرداري، حداقل يك سوم دولت و حداكثر يك سوم مردم تامين شود.
ساخت و تعمير ايستگاههاي گاز
معصومه ابتكار در يكصد و چهل و نهمين جلسه علني شوراي شهر تهران و در جريان بررسي طرح 2فوريتي«پيشنهاد بودجه و تامين اعتبار مورد نياز حوزه حملونقل و ترافيك شهرداري تهران» با اشاره به ارتباط آلودگي هوا و ترافيك تهران گفت: از ابتداي امسال تعداد روزهاي آلوده در تهران زياد شده است.
ما با روند افزايش آلودگي هوا در تهران مواجه هستيم.
وي تاكيد كرد: همانقدر كه به حل و فصل معضل ترافيك بها ميدهيم، بايد به سياستهاي ترافيك نيز توجه كنيم. وي اضافه كرد: 50درصد اتوبوسهاي موجود در تهران بايد گاز سوز باشند كه براي استفاده از اين اتوبوسها بايد به موضوع ايجاد جايگاهها و تعميرات اين ايستگاهها توجه جدي شود.
ابتكار خاطر نشان كرد: نميتوان اتوبوسهاي گازسوز را از تهران حذف كرد چرا كه اتوبوسهاي ديزلي سبب آلودگي زياد هوا ميشوند؛ بايد به سمت اتوبوسهاي گازسوز رفت.
خسرو دانشجو در يكصد و چهل و نهمين جلسه علني شوراي شهر اعلام داشت: مدلي كه براي پاركينگهاي عمومي استفاده ميشود در تجربه و عمل جواب نداده و بايد تغييراتي در اين مدل داده شود.
وي افزود: در حال حاضر به جاي توسعه پاركينگها، مراكز تجاري و اداري توسعه پيدا كرده كه در اين روند بايد تغييرات اساسي صورت گيرد تشكري هاشمي هم ضمن تاييد اين نظرتاكيد كرد: بسياري از پاركينگها به واسطه كسب و كاري كه در آنها ايجاد ميشود خودشان عامل شكلگيري تقاضاهاي جديد ميشوند؛
بنابراين ازآنجا كه تهران نيازبه ساخت 450 هزارمحل توقف عمومي با اعتبارسالانه 600ميليارد تومان دارد بدون مشاركت سالانه 10هزارازسوي مردم،10هزارازسوي دولت و10هزارازسوي شهرداري رفع اين معضل امكانپذير نيست.
وي درعين حال خواستارافزايش نرخ پاركينگها بهمنظورتشويق مردم به استفاده ازوسايل حمل ونقل عمومي شد.
رئيس كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران از شهرداري خواست تا در طرحي كه به شوراي شهر ارائه ميدهد تعداد پاركينگها را در افق طرح جامع حملونقل مشخص كند.
حمزه شكيب در جلسه ديروز طي تذكري كه خواستار اين طرح از معاونت حملونقل ترافيك شده گفت: بايد مشخص شود كه در افق طرح جامع به چه تعداد پاركينگ نياز داريم و كليات آن نيز روشن شود.
وي افزود: بخشي از خيابانهاي ما كه به آنها نياز جدي داريم به پاركينگ خودروها مبدل شده است. اگر مشكل پارك حاشيهاي در تهران حل شود ترافيك تهران تا حد زيادي روانتر ميشود.
كمبود شديد جايگاههاي سوخت
رسول خادم رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با بيان اينكه طبق برآوردهاي اوليه، تهران نيازمند 50جايگاه سوخترساني است، گفت: با وجود افزايش 4درصدي تعداد اتومبيلهاي شهر تهران اما نه تنها به تعداد جايگاههاي سوخترساني اضافه نشده است كه حتي 5 ايستگاه در طرح توسعه شهري جايگزين شدند.
خادم در جريان بررسي يك فوريت طرح تعيين سياستهاي ساماندهي و توسعه ايستگاههاي سوخترساني در شهر تهران اعلام كرد: لازم است كه نسبت به تشكيل ستادي جهت هماهنگي بين دستگاهها براي راهاندازي و ايجاد ايستگاههاي سوخترساني اقدام شود و اين هماهنگيها در جهت احداث جايگاههاي سوخترساني همكاريهايي انجام دهند.
بر اين اساس، يك فوريت طرح سياستهاي ساماندهي و توسعه ايستگاههاي سوخت رساني در شهر تهران تصويب و مقرر شد تا اين طرح بهصورت فوري در كميسيونهاي مرتبط مورد بررسي قرار گيرد.
تقدير از هادي ساعي
اعضاي شوراي شهر تهران در پايان جلسه خود از هادي ساعي، عضو شوراي شهر تهران و قهرمان كشور در رشته تكواندو، پس از كنارهگيري وي از دنياي حرفه اي ورزش تقديركردند.
هادي ساعي پس از دريافت لوح تقدير و تابلوي نفيس منقش به آيات قرآني از مهدي چمران رئيس اين شورا بابت تقبل مسئوليتهاي وي در يك ماهي كه بهدليل حضور در اردوي آمادگي براي مسابقات المپيك از شورا غيبت داشت تشكركرد.
ساعي همچنين به نقش مؤثر اعضاي شوراي شهر در حمايت و دلگرمي وي در طول تمرينات و مسابقات المپيك اشاره و از آنان تشكركرد.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]