تبلیغات
تبلیغات متنی
آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
چگونه اینورتر های صنعتی را عیب یابی و تعمیر کنیم؟
جاهای دیدنی قشم در شب که نباید از دست بدهید
سیگنال سهام چیست؟ مزایا و معایب استفاده از سیگنال خرید و فروش سهم
کاغذ دیواری از کجا بخرم؟ راهنمای جامع خرید کاغذ دیواری با کیفیت و قیمت مناسب
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1865172469


تاكيد روساي هشت دوره مجلس بر وحدت در همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت هشدار نسبت به دلسردي مردم
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: تاكيد روساي هشت دوره مجلس بر وحدت در همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت هشدار نسبت به دلسردي مردم
گروه مجلس: ديروز، ساختمان مجلس شوراي اسلامي در بهارستان، ميزبان نمايندگان ادوار مجلس شوراي اسلامي در 30 سال گذشته بود. «سي سال قانونگذاري و نظارت در مجلس»، بهانه اي بود تا چهره هاي سياسي از جناح هاي مختلف كه سابقه نمايندگي داشتند در كنار هم جمع شوند و جشنواره اي از وحدت را رقم بزنند. حتي جايي هم به چهره هايي همچون عزت الله سحابي، عليرضا رجايي و علي اكبر موسوي خوئيني داده شده بود.
روساي هشت دوره مجلس نيز به سخنراني پرداختند و بر وحدت تاكيد كردند اما در اين ميان، عدم حضور احمدي نژاد بسيار قابل توجه بود. خاتمي نيز به اين همايش دعوت شده بود و خيلي ها براي احوال پرسي به كنار او مي رفتند.
به هر حال اين همايش، ساعت 9 صبح ديروز آغاز شد و نزديك ساعت 12 پايان يافت.
اين همايش با حضور روساي هشت دوره مجلس، نمايندگان ادوار مختلف مجلس و بسياري ديگر از مسوولان كشور برگزار شد.
لاريجاني، هاشمي رفسنجاني، كروبي، ناطق نوري و حدادعادل نيز به سخنراني پرداختند.
خاتمي، هاشمي شاهرودي، مهدوي كني، گلپايگاني، جنتي و يزدي از جمله ميهمانان حاضر در اين همايش بودند.
مجلس، اتكاي اصلي
مردم سالاري ديني است
علي لاريجاني در همايش 30 سال قانون گذاري و نظارت گفت: «جمع حاضر كه در كوران حوادث پس از انقلاب هر كدام به نحوي نقش آفرين حوزه قانون گذاري و تثبيت سازي كشور بوده اند، سرمايه ملي كشور محسوب مي گردند.»
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: «مجلس هشتم قدر اين نعمت را مي داند و افتخار مي كند با ساز و كاري ازچنين ظرفيت فكري براي ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد. به همين جهت مقرر گرديد تا دفتري در مجلس با ارتباط مستمر با دوستان، اين مهم را به انجام رساند و از نظرات و آراي آنان استفاده شود و ان شا»الله به نحو مرتبي در خدمت روساي مجلس خواهيم بود.»
وي با بيان اين كه از ابتداي مشروطيت كه قانونگذاري در ايران آغاز شده، نزديك به يك صد سال مي گذرد; گفت: «بي شك يكي از دستاوردهاي مهم كشور تاسيس مجلس قانونگذاري بوده است، هر چند به دلايل مختلف پس از چند دوره اوليه مجلس با دسايس غرب، استبداد ساده قاجار به استبداد وابسته و پيچيده پهلوي تبديل شد و بنياد مردم سالاري در ايران با موانع بسياري مواجه شد، اما حضور شخصيتي ممتاز يعني شهيد مدرس از مجلس دوم تا مجلس ششم مولفه هاي تفكر پارلماني اسلامي سالم را نشان داد.»
وي با بيان اين كه تلاش سياسي شهيد مدرس را بر وجوهي همچون، تثبيت موقعيت مجلس در نظام كشور، ايجاد فرهنگ قانونگذاري و عدم مخالفت با شرع در امور عرفي استوار دانست.
لاريجاني همچنين شجاعت و مناعت طبع مدرس كه از پايگاه مجلس در بحران هاي سنگين، سرنوشت كشور را تغيير مي داد; ستود.
وي در ادامه با بيان اين كه اين ويژگي ها پايه هاي تعريف مجلس در ايران گرديد، گفت: «پس از انقلاب اسلامي اين ويژگي ها مبناي عمل واقع شد; به گونه اي كه مهم ترين مسائل سرنوشت ساز در كشور از دوره اول تا امروز به مجلس ارجاع گرديده و يا ركن اصلي تصميم گيري بوده است.»
لاريجاني به تصميم گيري درباره جاسوس هاي آمريكا در ايران، عدم كفايت سياسي بني صدر، تصميم سازي در بهبود شرايط دفاع مقدس، قوانين مادر براي ساماندهي امورات كشور، قوانين برنامه پنج ساله و قوانين بودجه را نمونه هايي از مرجعيتي دانست كه نظام جمهوري اسلامي براي مجلس قائل است.
وي گفت: «اين به گونه اي است كه بنيانگذار انقلاب اسلامي امام(ره) مجلس را در راس امور خواند و مقام معظم رهبري نيز مصوبات مجلس كه مويد به نظر شوراي نگهبان گردد را لازم الاجرا و مجلس را قوه نرم افزاري نظام معرفي فرمودند.»
رييس مجلس هشتم ابراز داشت: «پيشرو بودن ايرانيان در تاسيس مرجع قانون گذاري در بين ملل منطقه نشانگر بلوغ عقلانيت سياسي در اين كشور است، حال آن كه ملاحظه مي كنيد پس از يك صد سال هنوز برخي از كشورهاي منطقه از مجلس مبتني بر اراده ملت هاي خود برخوردار نيستند، چنين نهادي كه در سخت ترين شرايط جنگ همچنان با انتخابات خود را زنده نگه داشته است اتكاي اصلي مردم سالاري ديني است. خوشبختانه مطالعه احوالات نمايندگان در ادوار گذشته سير تكاملي نخبه گرايي انتخاب ملت را نشانگر است، و افزايش سطح تحصيلات سابقه مديريت نمايندگان در مجلس هشتم ستودني است.»
لاريجاني گفت: «با الگو قراردادن مدرس، فكر جمعي مجلس هشتم پرهيز از امور خرد و حاشيه اي و تمركز بر مسايل پراهميت كشور و در راس آن مقوله توسعه كشور و موضوعات اقتصادي و بين المللي در جهت تحقق سند چشم انداز است.»
رييس مجلس گفت: «تدوين استراتژي مجلس هشتم و مشخص شدن هر يك از كميسيون ها، چشم انداز و مقصد مجلس هشتم را مشخص مي كند. همگرايي نمايندگان محترم در اين مسير و تقويت ساز و كار نظارت مجلس در شكل جديد آيين نامه مجلس در شرايط فعلي كشور كه از جهات مختلف داراي اهميت است، مهم و قابل تقدير است.»
وي گفت: «امروز در پس تغييرات ظاهري در ايالات متحده استراتژي ماجراجويانه آنها چه نسبت به ايران و چه منطقه و به خصوص ملت شجاع فلسطين مشاهده مي شود. بحران مالي آمريكا هر چند حكايت از تدابير ناصحيح در مديريت ادعايي جهاني دارد، اما همان گونه كه مشاهده مي كنيم دردسرساز براي ساير ملل نيز گرديده است.»
احتياج به وحدت بسيار جدي است
هاشمي رفسنجاني خطاب به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، گفت: «سعي كنيد مردم را با نشاط در صحنه نگه داريد و همه مطمئن باشيم كه اگر ذره اي از اسلام جدا شويم اين مردم با ما نيستند.»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه درهمايش 30 سال قانونگذاري درمجلس شوراي اسلامي سخن مي گفت، افزود: «مردم در درجه اول با ما هستند و در درجه دوم اين است كه مي بينند ما با آنها صادق باشيم و براي آنها خدمت كنيم و براي خودمان قباي ديگري ندوزيم و منافع شان را فداي سليقه هاي غلط نكنيم. اگر اين دو را با هم داشته باشيم ان شا»الله اين انقلاب تحويل امام زمان(عج) خواهد شد.»
وي ادامه داد: «ما بحمدالله با استقلال، آزادي و روي پاي خود بدون استمداد از هيچ قدرت خارجي و فقط به اتكاي ملت و رهبري بي نظير و تاريخي امام راحل مان كه حقيقتا براي تاريخ بشريت مثال زدني است توانستيم اين 30 ساله را خوب بگذرانيم.»
هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد: «حقيقتا كشور حساس است، آمريكا زخم خورده جنگ عراق و افغانستان و ميدان داري جهان است. آمريكا دشمن درجه اول ماست و دندان هايش هنوز تيز است و هيچ كند نشده است. آمريكا درحال تجهيز لشگر پياده و سواره خود براي ماست.»
وي با تاكيد بر لزوم وحدت درون كشور، خاطر نشان كرد: «احتياج به وحدت بسيار جدي است. بايد پشت سر رهبر بزرگوار انقلاب حضرت آيت الله خامنه اي و با وحدت و همدلي اين حركت را ادامه دهيم تا از اين فضايي كه براي ما ساخته اند به خوبي عبور كنيم.»
رييس مجلس خبرگان رهبري، اظهار كرد: «تازماني كه اين انقلاب متكي به اسلام و مردم باشد آسيب پذير نيست و خداي نكرده اگر مردم دلسرد شوند مردم بعيد است ضد انقلاب شوند اما مي توانند دلسرد بشوند اگر مردم احساس كنند راي شان بر سرنوشت شان بي اثر است. اگر مردم احساس كنند متولياني پيدا مي شوند كه راي آنها را هر طور مي خواهند براي مردم بخوانند و اگر مردم احساس كنند كه نمي توانند نقش خود را ايفا كنند، چون مسلمانند هيچوقت خيانت به اسلام نمي كنند، ولي حضورشان ضعيف مي شود.»
آيت الله هاشمي رفسنجاني، يادآور شد: «ما نياز به حضور موثر مردم داريم. شما مجلسي ها حقيقتا مي توانيد از اين تريبون خوب و آزاد مجلس، مردم را در صحنه نگه داريد و ثابت كنيد كه نماينده واقعي مردم هستيد و خواسته هاي مردم را مي توانيد عملي كنيد. اين مجلس قدرت زيادي دارد. ما بارها اين را امتحان كرده ايم.»
رييس مجلس خبرگان رهبري در ادامه از هيات رييسه مجلس و شخص دكتر لاريجاني براي برگزاري اين اجلاس تشكر كرد و گفت: «من فكر مي كنم ما از جهات مختلف به اين اجتماع نياز داشتيم. وقتي نگاه مي كنم در سطح مجلس چهره هاي بسيار ارزشمندي را مي بينم كه از ذخاير دوران انقلاب و مبارزه، برخي از ذخاير پارلماني ما و درياي ديگري از مديران در بخش قضا و اجرا از ذخاير و عتيقه ها هستند، كه ان شا»الله بتوانيم از اين معدن انساني بخوبي بهره مند شويم و از اين اجلاس استفاده كنيم.»
سمبل و تبلور وحدت ما بايد
در مجلس باشد
رييس مجلس ششم نيز گفت: «مي توان از همه سليقه هايي كه در چارچوب قانون اساسي است و قانون اساسي را قبول دارند و وفادار به اين قانون هستند در بخش هاي مختلف كشور استفاده كرد.»
مهدي كروبي در همايش 30 سال قانون گذاري و نظارت مجلس ضمن تقدير و تشكر از نمايندگان دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي و به ويژه هيات رييسه اين مجلس و در راس آن رييس مجلس هشتم شوراي اسلامي برگزاري اين همايش را كار بسيار پسنديده و با ارزشي دانست.
كروبي با اشاره به اين كه در اين همايش كه از گرايش هاي مختلف، شخصيت ها و همه افرادي كه در اين هشت دوره در مجلس حضور داشتند دعوت شده و برنامه جامعي اجرا شده است، اين كار را موثر دانست.
دبيركل حزب اعتماد ملي با اشاره به عملكرد مدرس افزود: «حرف هاي عظيم و ماندگار و جاويدي را مدرس در سخت ترين شرايط كه زير فشار بود با قدرت و صلابت بيان مي كرد و مي گفت كه مجلس است كه قدرتمند بوده و هيچ چيزي نمي تواند مقابل مجلس ايستاده و با آن مقابله كند. هم چنين مجلس است كه مي تواند در مقابل هر قدرتي بايستد كه تا زمان شهادت خود نيز به پيمان خود پايدار ماند و به آرزوي خود كه شهادت بود، رسيد.»
كروبي با اشاره به اين كه تدوين كنندگان قانون اساسي در سال 58 قانون جاندار، جامع الاطراف و مهمي نوشته، تصويب كردند و امام (ره) نيز آن را پذيرفته و به راي مردم هم گذاشته شد، افزود: «شايد مبالغه نباشد كه بگوييم در فصل مجلس، اين قانون در دنيا بي نظير است كه مجلس به اين اندازه قدرتمند باشد. به طوري كه اين مجلس برايش انحلالي نيست و مي گويد اگر دوران جنگ شد و به هيچ وسيله نمي توان در يك حوزه و يا در كل ايران انتخابات كرد، آن مجلس بايد بماند تا پس از چهار سال زمينه انتخابات آن مجلس فراهم شود. به اين معنا كه تدوين كنندگان قانون اساسي كه درود ما بر آنان باد و اميدوارم وفادار به آنان باشيم، آنچنان اين قانون را تدوين و تنظيم كرده اند كه هميشه اين مجلس نيرومند و قوي حضور داشته باشد.»
وي افزود: «ما همه تجربه ها را كسب كرده ايم و هشت سال نيز جنگ داشته ايم و حتي روز هفتم خرداد سال 59 كه مجلس دوره اول پس از انقلاب تشكيل شد در همه زماني امام(ره) فرمودند و مسوولان مربوطه اعم از نظارت و اجرا هم اين وظيفه را عمل كردند و مقام معظم رهبري نيز روي اين مساله پس از امام به عنوان جانشين ايشان تاكيد داشتند.»
كروبي خاطرنشان كرد: «در آستانه مجلس ششم بوديم و انتخابات انجام شده بود و يك سري مشكلاتي به وجود آمد كه اواخر مجلس پنجم در ملاقاتي كه من خدمت مقام معظم رهبري رفتم گفتم نظرتان هست كه مجلس در موعد معين و مقرر برگزار شود كه ايشان فرمودند بايد حتما مجلس تشكيل شود و معنا ندارد كه به تاخير بيفتد و بايد هفتم خرداد مجلس ششم تشكيل شود. هم چنين امام خميني(ره) نيز بر تشكيل مجلس قوي تاكيد داشتند.»
به گفته دبيركل حزب اعتماد ملي وقتي اختلافات سال اول مجلس در سال 59 و 60 پيش آمد و مجلس مورد بي مهري و تهاجم قرار گرفت امام خميني(ره) فرمودند مجلس در راس امور بوده و مركز قدرت ها نيز مجلس است و شما بايد خود را با مجلس تطبيق دهيد. چرا كه حاصل الله اكبرها و فداكاري هاي مردم مجلس شوراي اسلامي است. بنابراين امام خميني(ره) در اين شرايط به تقويت مجلس تاكيد مي كند و مجلسي را كه كانون قدرت باشد حمايت مي كند.
كروبي يادآور شد: «امام خميني(ره) عظمت مجلس و ضعف مجلس را با همه وجودش لمس كرده بود و قدرت نماينده را كه مقابل تجاوز، نفوذ بيگانه و مقابل استبداد و ديكتاتوري بايستد و بخواهد از حقوق مردم دفاع كند، ديده بود و بارها ايشان خاطره هاي مدرس را ذكر مي كرد.»
دبيركل حزب اعتمادملي افزود: «اگر واقعا بخواهيم مجلسي بزرگ و نيرومند داشته باشيم بايد فضايي به وجود آوريم كه آدم هاي قوي و ريشه دار و آنها كه حوادث و طوفان ها تكان شان نمي دهد و محكم بر سر جاي خود ايستاده اند را به مجلس شوراي اسلامي بفرستيم تا اين مجلس، مجلسي باشد كه امام(ره) فرمودند اين مجلس در راس امور است و اميدواريم مجلس با همين خصوصيات باقي بماند و محدوديت براي مجلس نباشد و قانون اجرا شود.»
كروبي با بيان اين كه «سمبل و تبلور وحدت ما بايد در مجلس شوراي اسلامي باشد»، به اظهارات شهيدآيت الله مدرس اشاره كرد و گفت: «در همان جايي كه مدرس گفت مجلس قدرت دارد و هيچ كس نمي تواند مقابل آن بايستد اظهار مي كند جمعي در مجلس هستند كه از مردم اند و كل مردم به آن راي داده اند و آنها را به مجلس فرستاده اند. پس مجلس به معناي ملت است و هيچ مملكتي هويت ندارد مگر به ملت آن و در اين ميان هر چه مطرح مي شود بايد خواسته ملت باشد و ملت هم به شكل مستقيم نماينده اش را به مجلس مي فرستد از اين رو مدرس مي گويد من يعني ملت. چون من نماينده ملت هستم.»
مجلس مظهر دموكراسي و آزادي است
ناطق نوري مجلس را مظهر دموكراسي و آزادي، وهمچنين مجلس شوراي اسلامي در جمهوري اسلامي ايران را از مقتدرترين مجالس براساس قانون اساسي در دنيا دانست.
حجت الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري طي سخناني در اولين همايش 30 سال قانون گذاري و نظارت در مجلس شوراي اسلامي، با گرامي داشت ياد و خاطره شهيد آيت الله مدرس گفت: «امروز ياد و خاطره مجاهد نستوه، فهيمي شجاع، عالمي روشنفكر، سياستمداري هوشمند، مرحوم شهيد آيت الله مدرس را گرامي مي داريم و به روح ملكوتي امام راحل كه در بين چهره هاي درخشان و مبارز و انقلابي تاريخ روحانيت تشيع بيشترين دلبستگي و وابستگي را به مرحوم مدرس داشتند و به او عشق مي ورزيدند و از او الگو مي گرفتند درود مي فرستيم.»
وي با اشاره به موضوع سخنراني خود در اين جلسه تحت عنوان «مجلس در آيينه قانون اساسي» تصريح كرد: «قانون اساسي ما درشرايطي تدوين شد كه كشور و ملت ما از يك حكومت ديكتاتوري وابسته به استكبار رهايي يافته بود و مجلس فرمايشي نجات پيدا كرده بود.لذا خبرگان قانون اساسي با توجه به همه تجربيات تلخ و شيرين گذشته تا پيروزي انقلاب اسلامي يك قانون اساسي جامعي مبتني بر آموزه هاي ديني تدوين كردند.»
رييس دفتر بازرسي مقام معظم رهبري خاطرنشان كرد: «گرچه اصل مترقي و نجات بخش ولايت فقيه را به عنوان اصل غيرقابل تغيير آوردند اين بهترين تضمين براي حفظ نظام اسلامي وجلوگيري از انحراف نظام است.»
ناطق نوري با بيان اين كه اين اقدام سبب شد كه باز تاريخ تكرار نشود و قدرت در يكجا در مديريت كشور متمركز نشود تا موجب تمرد از ولايت گردد و ديكتاتوري به وجود آيد، به تفكيك قوا اشاره كرد و افزود: «خبرگان قانون اساسي به تفكيك قوا دست زدند و وظايف هريك از سه قوه مقننه، مجريه و قضاييه را مشخص كردند اما در بين اين سه قوا به لحاظ اين كه مجلس مظهر دموكراسي و آزادي است و قدرت در آن جا در يك يا چند نفر متمركز نيست و خطر خودكامگي در آن بسيار كم يا منتفي است خبرگان قانون اساسي بيشترين قدرت و اختيارات را به مجلس داده اند.»
وي تاكيد كرد: «هيچ مجلسي در دنيا به اقتدار مجلس شوراي اسلامي در جمهوري اسلامي ايران براساس قانون اساسي نيست و حتي كنگره آمريكا كه كنگره اي مقتدر از مجلس نمايندگان و سنا است در مقطعي دستش زير سنگ رييس جمهور است و به يك نوع حق وتو براي رييس جمهور در مقابل كنگره مقتدر آمريكا وجود دارد.»
رييس اسبق مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه در قانون اساسي ما و مجلس شوراي اسلامي نه كسي مي تواند مجلس را منحل كند و مصوبات آن را كه در مجلس تصويب و به تاييد شوراي نگهبان رسيده هيچ قدرتي نمي تواند اين مصوبه را وتو كند، اظهار كرد: «اين نشان دهنده اقتدار مجلس شوراي اسلامي در حكومت جمهوري اسلامي است.»
ناطق نوري در ادامه به اصولي از قانون اساسي اشاره كرد كه اختيارات و وظايف مجلس را مشخص كرده است.
حجت الاسلام و المسلمين ناطق نوري، اظهار كرد: «نماينده شدن براي مجلس شوراي اسلامي وارستگي مي خواهد، نه وابستگي به غير از خدا.»
رييس اسبق مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود در همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت در بيان تفاوت هاي مجلس شوراي اسلامي با مجالس ديگر كشورها، گفت: «مطابق اصل 86 قانون اساسي نمايندگان در مقام ايفاي وظايف نمايندگي و در اظهارنظر و راي خود كاملا آزادند و نمي توان آنها را به سبب نظراتي كه در مجلس اظهار مي كنند تعقيب و توقيف كرد. دوستان به اين نكته توجه كنيد كه اين اصل در دو بعد ايفاي وظايف و اظهارنظر در مجلس است نه اينكه چون بگوييد نماينده ام و خارج از مجلس هر چه دلم خواست و به هركه بخواهم را مي توانم بگويم و مشكلي نيست.»
وي افزود: «طبق اصل 88 قانون اساسي حداقل يك چهارم نمايندگان مي توانند درباره يكي از وظايف رييس جمهوري از او سوال كنند و او بايد در عرض يك ماه پاسخ دهد.»
ناطق نوري همچنين به اصل 89 قانون اساسي اشاره كرد و توضيح داد: «طبق اين اصل نمايندگان مجلس مي توانند وزرا را استيضاح كنند و در صورتي كه يك سوم نمايندگان بخواهند مي توانند رييس جمهور را در مقام وظايف مديريت اجراي قوه مجريه و اداره امور كشور استيضاح كنند و او بايد ظرف يك ماه در مجلس حاضر شود و پاسخ دهد. بر اين اساس اگر دو سوم نمايندگان به عدم كفايت او راي دهند مراتب براساس اصل 110 قانون اساسي به اطلاع مقام معظم رهبري مي رسد.»
رييس اسبق مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: «اين اختيارات و اقتدارات را در كداميك از مجالس دنياي امروز مي توان پيدا كرد؟ علت اين امر اين است كه با توجه به اصول و ارزش هاي ديني، اسلامي و ملي قدرت در يك جا متمركز نيست و خطر خودكامگي وجود ندارد و مي توان همواره نظارت و دخالت انجام شود و نمايندگان قوانين زنده اي را تصويب كنند.»
ناطق نوري افزود: «طبيعي است نمايندگان در چنين مجلسي با اين اقتدار قانون، مسووليت سنگيني را بردوش دارند. آنها بايد به مردم و خداوند بزرگ در قبال اين رسالت عظيم و دشوار پاسخگو باشند.»
احترام به مجلس احترام به ملت است
رييس مجلس هفتم به عنوان آ خرين سخنران همايش سي سال قانونگذاري و نظارت در ايران كه در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، گفت: «درايران نمايندگان و دولت ها به صورت حزبي انتخاب نمي شوند و اين خود عيبي بزرگ براي دولت و مجلس است.»
غلامعلي حداد عادل تصريح كرد: « مدرس الگو و افتخار ما مجلسيان در نظام جمهوري اسلامي است و نامش در دل و جان ما مي درخشد.»
رييس مجلس دوره هفتم افزود: «بر حاضران پوشيده نيست كه مجلس با 102 سال سابقه يكي از اركان كشورداري و حكمراني است، مجلس دستاورد ماندگار دوران مشروعيت و ثمره درخت آزادي خواهي انقلاب اسلامي و حاصل مبارزه با استبداد و استكبار است، مجلس نماد ملت است، كه زير يك سقف به نمايندگي از يك ملت موجوديت مي يابد، مجلس مظهر همبستگي ملي است.»
وي افزود: «احترام به مجلس احترام به ملت است و اهانت به مجلس اهانت به مردم است، خدا را شكر كه در سي سال گذشته مجالس پس از پيروزي انقلاب اسلامي توانسته اند با همت نمايندگان سخت كوش و انقلابي ادوار مختلف با تصويب قوانين و نظارت انجام وظيفه كنند و نيازي به دفاع از عملكرد مجلس هفتم نمي بينم.»
حداد عادل اظهار كرد: «اين فرصت تاريخي كه در آن خانه ملت به حضور نمايندگان همه دوره ها مفتخر است فرصتي مغتنم است كه با استفاده از تجربه سي ساله مجلس به برخي مسايل و مشكلات اشاره و براي رفع آن ها چاره انديشي شود. همواره شاهديم كه دولت ها كه بايد مجري قوانين باشند، كمابيش از زير اجراي قانون شانه خالي كرده و از مجلس گله مي كنند و مجلس را به شتاب زدگي در وضع قوانين متهم مي سازند و قوانين مجلس را فاقد انسجام مي دانند، از سوي ديگر مجلس نيز از دولت گله كرده و آن را به خودرايي و خودسري متهم مي كند و اين قصه سر دراز دارد و اختصاص به مجالس هفتم و هشتم و دولت نهم ندارد.»
وي با بيان اين كه رفع اين گرفتاري تنها با نصيحت و سخن گفتن اندر فوايد وحدت ميسر نيست، افزود: «بايد علت اختلاف را يافت و راه حل پيدا كرد، حقيقت اين است كه ريشه اين اختلاف و تعارض دائمي ميان مجلس و دولت اين است كه در ايران حزب به معناي واقعي هنوز به وجود نيامده است، حزبي حقيقي و برآمده از مردم كه دولت ساز باشد نه دولت ساخته.»
رييس مجلس دوره هفتم افزود: «در كشورهايي كه به شيوه دموكراسي اداره مي شوند، مجلس و دولت از سوي حزب اداره مي شوند، حزبي با يك ديدگاه و مرام نامه و در چارچوب قانون اساسي و مبتني بر كار كارشناسي; مردم با خواندن مرام نامه اين احزاب و ارزيابي عملكرد گذشته آنها به نمايندگان آنها راي مي دهند و دولتي از همان حزب از مجلس راي اعتماد مي گيرد، در عين حال دولتي كه با راي فراكسيون اكثريت و نمايندگان بر سر كار مي آيد، برگرفته از سياست هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي همان حزب است.»
حدادعادل با بيان اين كه مقام معظم رهبري فرمودند وظيفه مجلس ريل گذاري براي دولت است، گفت: «لازمه تحقق و تامين اين هماهنگي و تحقق اين سخن درست آن است كه آن قطار و اين ريل با هم متناسب باشند و الا اگر فاصله ريل و چرخ ها يكي نباشد، نتيجه اي حاصل نمي شود، درايران نمايندگان و دولت ها به صورت حزبي انتخاب نمي شوند و اين خود عيبي براي دولت و مجلس است.»
نماينده تهران افزود: «تك تك نمايندگان حسن نيت دارند، اما به معناي كارشناسانه، همسو نيستند، در ديدگاه هاي كلي همسو هستند، ولي در راهكارها خير. حسن نيت در ديدگاه ها لازم است ولي كافي نيست. مجلس منسجم فراكسيون هاي منسجم مي خواهد، فراكسيون ها بايد داراي انسجام باشند، بنابراين لازم است ميان حزب و فراكسيون از يك سو و نمايندگان از سوي ديگر تعهد وجود داشته باشد.»
حدادعادل تصريح كرد: «قانونگذاري از سوي مجلس و اداره كشور از سوي دولت يك كار جمعي است و اين زماني محقق مي شود كه ريشه در يك هويت جمعي داشته باشد، بايد قبول كنيم كه صرف اجتماع 290 نفر زير يك سقف براي وضع قانون كافي نيست، درحال حاضر در غياب احزاب واقعي نمايندگان ناچارند به جاي حزب زير بار بروند، آنان براي جلب آرا بايد وعده هايي بدهند كه از عهده آنان خارج است و ناچارند بسياري از وقت خود را صرف كارهايي كنند كه هيچ ربطي به وظيفه نمايندگي شان ندارند. همچنين تامين هزينه هاي انتخابات نيز بر عهده خود آنان است.»
رييس مجلس دوره هفتم متذكر شد: «با بررسي هر يك از اين موارد مي توان فهميد چه آثار سوئي بر قانون گذاري نمايندگان مترتب است، انقلاب اسلامي كه مجلس يكي از ثمرات آن است يك نعمت بزرگ و يك امتحان بزرگ است. از خدا بخواهيم كه ما را قدردان اين نعمت قرار دهد كه در اين جهان همچنان سربلند بمانيم و در اين امتحان موفق شويم تا براي جهان باقي نيز سربلند باشيم.»
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]
-
گوناگون
پربازدیدترینها