واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: اوباما در مراسم معرفي تيم امنيتي دولتش : آمريكا به سوي كاهش نيروهايش در عراق حركت مي كند
رييس جمهور منتخب آمريكا با اعلام تيم امنيت ملي دولتش به رياست « هيلاري رودهام كلينتون » كه در جريان رقابت هاي مقدماتي انتخابات رياست جمهوري با اوباما رقابت مي كرد و « رابرت گيتس » وزير دفاع سابق آمريكا وعده داد در رهبري آمريكا تغيير تازه اي ايجاد شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس باراك اوباما رييس جمهور منتخب آمريكا اعلام كرد كه نظرش را در مورد بازگرداندن نيروهاي جنگي آمريكا از عراق ظرف 16 ماه عوض نكرده است اما هشدار داد كه با فرماندهان نظامي مشورت خواهد كرد.
اوباما تاكيد كرد كه جدول زمان بندي خروج نيروها از عراق هنوز هم جدول مناسبي است .
در اين تغيير در رهبري آمريكا هيلاري رودهام كلينتون همسر بيل كلينتون به عنوان وزير امور خارجه منصوب و رابرت گيتس وزير دفاع دولت بوش نيز در سمت خود ابقا شد.
وي هم چنين اريك هولدر مشاور ارشد كاخ سفيد را به عنوان دادستان كل و سوزان رايس را به عنوان سفير آمريكا در سازمان ملل منصوب كرد.
نخستين رييس جمهور سياه پوست آمريكا جانت ناپوليتانو فرماندار ايالت آريزونا را به عنوان وزير امنيت داخلي و ژنرال جيمز جونز را به عنوان مشاور امنيت ملي كاخ سفيد معرفي كرد.
اوباما با محكوم كردن « گروه مشاوران » كاخ سفيد نشان داد كه از رويكرد جورج بوش رييس جمهور كنوني آمريكا به روش مديريتي تك نفري و ديپلماسي استفاده از حس ششم متنفر است .
وي گفت : زمان براي يك شروع جديد آغاز شده است .
اگر چه گيتس در پنتاگون باقي خواهد ماند اما اوباما عنوان كرد كه ماموريت جديد ارتش پايان دادن به جنگ در عراق از طريق انتقال موفقيت آميز كنترل اوضاع با خود عراقي ها است .
وي اظهار داشت : توافق اخير ميان دولت عراق و بوش در مورد وضعيت نيروهاي آمريكايي به معني دوره ي انتقال است كه ماموريت ما در آن در حال تغيير است . اين نشان مي دهد كه ما هم اكنون به سوي كاهش نيروهايمان در عراق حركت مي كنيم .
باراك اوباماي 47 ساله در مورد تيم منتخبش گفت : من اين تيم را جمع كردم زيرا من به شخصيت ها و عقايد قوي اعتقاد قوي دارم .
وي هم چنين خواستار يك استراتژي جديد براي مقابله با مسايل جهاني شد و گفت : ما بايد تمام قدرتمان را نه تنها نظامي بلكه ديپلماتيك اقتصادي و سياسي را براي مقابله با تهديدها جمع كنيم .
وي با اشاره تيم امنيتي اش نيز گفت : آن ها همان عمل گرايي من را در مورد استفاده از قدرت و نقش آمريكا به عنوان رهبر جهان دارند.
رييس جمهور جديد آمريكا در مورد انتخاب كلينتون ضمن تقدير از وي گفت : او داراي يك اطلاعات و جديت عجيبي است و اخلاقيات قابل توجهي در كارش دارد.
هيلاري كلينتون در پاسخ به اين سخن گفت : من از اين كه به تيم شما ملحق شدم مفتخرم .
گيتس نيز گفت كه از خدمت به اوباماي منتخب مفتخر است .
اوباما در اين كنفرانس خبري نسبت به قربانيان حملات تروريستي در بمبئي هند ابراز همدردي كرد اما از اعلام اين كه اقدام دولت هندوستان در جست وجوي تروريست هاي پاكستان توجيه پذير است امتناع كرد.
انتصاب هاي جديد اوباما بايد توسط سناي آمريكا تاييد شوند به جز « جونز » كه به عنوان يك مقام كاخ سفيد به اين تاييديه نيازي ندارد. افزون بر اين گيتس نيز به دليل حضور در اين پست مي تواند بدون تاييديه سنا به كار خود ادامه دهد.
به گزارش خبرگزاري ها « باراك اوباما » در مراسم معرفي دستياران خود همچنين با تكرار ادعاهاي دولت قبلي درباره تسليحاتي بودن برنامه هسته اي ايران گفت كه بايد مانع از دستيابي ايران به اين توان شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد : اقدامات زيادي پيش روي ما است . از جلوگيري از گسترش تسليحات هسته اي در ايران و كره شمالي گرفته تا تلاش براي يافتن صلح پايدار ميان اسرائيل و فلسطين و تقويت نهادهاي بين المللي .
اوباما در اين مراسم تاكيد فراواني بر قصد خود در تقويت توان نظامي آمريكا و راهبرد تركيبي استفاده از توان نظامي در كنار ديپلماسي انجام داد.
وي تصريح كرد : به نظر من همه ما در اين جمع بر اين باور هستيم كه مجبوريم قويترين ارتش روي كره زمين را داشته باشيم و بايد از نيروهاي خود حمايت كنيم و مطمئن شويم كه اين نيروها به خوبي آموزش ديده و تجهيز شده باشند و به ماموريتي اعزام شده باشند كه با آنها امكان موفقيت مي دهد.
وي با اشاره به اين كه ابتدا تيم اقتصادي خود را معرفي كرده بود گفت : امروزه من و « جو بايدن » (معاون اوباما) تيم امنيت ملي خود را معرفي مي كنيم . چالش هاي امنيت ملي پيش روي ما به اهميت و بزرگي و فوريت بحران اقتصادي ما است . ما مشغول نبرد در دو جنگ هستيم و مناقشات قديمي حل نشده است .
وي در ادامه با اشاره به تهديد تسليحات هسته اي در جهان بدون اشاره به زرادخانه هسته اي رژيم صهيونيستي كه تهديدي براي امنيت منطقه و جهان است گفت : گسترش سلاح هاي هسته اي نگراني درباره اين خطر را كه مرگبارترين فناوري دنيا ممكن است در اختيار دستان خطرناك قرار گيرد بيشتر مي كند. وابستگي ما به نفت نيز دولت هاي استبدادي را تقويت كرده و جهان ما را به خطر مي اندازد.
وي در ادامه تاكيد كرد : ما توان خود را براي شكست دشمنان و حمايت از دوستان تقويت خواهيم كرد. ما اتحاد قديمي را براي راه اندازي مشاركت هاي جديد احيا مي كنيم . ما به دنيا نشان مي دهيم كه آمريكا در دفاع از مردم خود ترحم نمي كند.
اوباما ادامه داد : براي كسب موفقيت ما بايد راهبردي تازه در پيش گيريم كه استفاده همگرايي و استفاده از توان نظامي و ديپلماسي و اطلاعاتي و انتظامي را در كنار اقتصاد به طور ماهرانه اي به كار گيريم .
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]