تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831525791




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آنچه از كيم جونگ ايل باقي مانده مردي كه مسواك مي زند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آنچه از كيم جونگ ايل باقي مانده مردي كه مسواك مي زند
ترجمه؛ محمدعلي فيروزآبادي

پيونگ يانگ و به عبارتي كره شمالي سال نود و هفتم خود را سپري مي كند زيرا مبداء رسمي تاريخ اين كشور از 15 آوريل 1912 يعني از روز تولد «كيم ايل سونگ» بنيادگذار كره شمالي محاسبه مي شود. اگرچه از مرگ اين مرد (كه تا حد يك رهبر خداگونه ارتقا يافت) 14 سال مي گذرد اما او بايد تا ابد يك رئيس جمهور باقي بماند. كاخ مقر حكومت وي يك مقبره است و كيم از همان جا منافع ملت را حفظ مي كند، در ايستگاه متروي زيرزمين اين كاخ كه براي استفاده اختصاصي كيم ساخته شده بود هم از مدت ها پيش هيچ قطاري وجود ندارد.

حال امورات روزمره اين دولت را «كيم جونگ ايل» يعني پسر

66 ساله آن مرحوم برعهده دارد. جانشين كيم ايل سونگ البته مقام رياست كميسيون هاي قدرتمند نظامي و شغل دبير كل حزب كارگر را براي خود كافي مي داند و از سوي آن 23 ميليون زير دست خود به لقب «رهبر عزيز» مفتخر شده است.

حكومت كره شمالي از يك تقسيم كار خوب برخوردار است و ظاهراً يك ديكتاتوري خانوادگي برآن حكم مي راند و اين پدر است كه مشروعيت را بر پسر ارزاني مي دارد. كيم پسر قدرت خود را در اين كشور بر پايه افسانه مرحوم كيم پدر بنا كرد. كيم جونگ ايل كشور قحطي زده خود را به سلاح اتمي مجهز كرد تا به اين وسيله بتواند در مقابل دشمنان ريز و درشتي كه همواره در ذهن كيم ها هستند، از جمله در مقابل سرمايه داري كره جنوبي و به خصوص امريكا دفاع كند.

اين استراتژي به نحو شگفت انگيزي تا مدت ها نتيجه داشت زيرا چين به عنوان قدرت حامي كره شمالي، منافعش را در ثبات اين نوانخانه مسلح به سلاح هاي هسته يي مي ديد. غيبت هاي طولاني مدت كيم جونگ ايل البته داستان جديدي نيست اما اين بار و از چند هفته پيش اين غيبت به صورت يك معما پيش روي جهان قرار گرفته است زيرا اين بار «رهبر عزيز» نه تنها غايب بلكه ظاهراً به سختي بيمار است.

رهبر كره شمالي در كمال ناباوري همگان در مراسم شصتمين سالگرد تاسيس اين كشور نيز حضور نداشت. پس از آن بود كه چندين عكس از وي منتشر شد كه البته مشخص است به عنوان مدركي براي زنده بودن وي به نوعي مونتاژ شده است. از زمان چاپ اين عكس ها مردم كره شمالي هم به مانند همسايگان جنوبي شان كنجكاو شده اند اما در ساير نقاط جهان اين مساله ذهن كارشناسان را به خود مشغول كرده است كه سقوط حكومت يا مرگ رهبر كره شمالي چه پيامدهايي مي تواند داشته باشد.

شايعات در مورد كيم روز به روز بيشتر قوت مي گيرد. رسانه هاي كره جنوبي گزارش مي دهند كيم دچار حمله قلبي شده و نيمي از بدن وي حركتي ندارد اما مي تواند دندان هايش را مسواك بزند. «تارو آسو» وزير اطلاعات ژاپن در توكيو نيز گزارش هايي مبني بر بيماري كيم دريافت كرده است اما بر پايه اين گزارش ها حاكم كره شمالي با وجود بيماري همه امور را در كنترل خود دارد. در پكن نيز خبرنگاران از وجود يك جراح فرانسوي مغز و اعصاب خبردار شده اند كه ظاهراً براي معالجه كيم به آنجا آمده است و البته اين پزشك همه اين شايعات را تكذيب مي كند.

رژيم پيونگ يانگ در مقابل اين موج شايعات در خارج، واكنشي به شدت عصبي از خود نشان داد و ظرف مدت كوتاهي دو بار اقدام به انتشار عكس هايي از رهبر غايب كره شمالي كرد. در يكي از اين عكس ها كيم جونگ ايل در حالي كه نيم تنه يي خاكستري بر تن دارد و آن عينك آفتابي بزرگ را كه علامت مشخصه اش به شمار مي آيد به چشم دارد، از يك پادگان بازديد مي كند و در عكس دوم او در حال تماشاي يك بازي فوتبال بين دو تيم ارتشي ديده مي شود.

هنگامي كه خبر سكته دوم «رهبر عزيز» منتشر شد رژيم پيونگ يانگ در مقام جواب برآمد و اعلام كرد كيم در يك جشن نظامي شركت كرده و «از صميم قلب به اظهار لطف حضار پاسخ داده است». اما هيچ كس از زمان و مكان اين جشن خبر ندارد.

پيونگ يانگ با اين اقدامات خود نه تنها شك و ترديدها را از بين نبرده بلكه به شايعات در مورد بيماري اين غايب بزرگ دامن زده است. در كشورهاي چين، ژاپن، كره جنوبي، روسيه و امريكا بسياري در اين فكر هستند كه چه كسي جانشين كيم مي شود و آيا اين رژيم در حال سقوط است.

ارمغان كيم براي كشورش چيزي جز يك تراژدي بزرگ نيست. بر پايه ارزيابي هاي مختلف در اواسط دهه 90 دو ميليون نفر از مردم كره شمالي به دليل سياست هاي كيم بر اثر قحطي و گرسنگي جان داده اند و بر اساس برآوردهاي سازمان هاي حقوق بشري بيش از 200 هزار انسان در اردوگاه ها زندگي مي كنند و نياز به كمك هاي غذايي فوري دارند. مردم كره شمالي از سال ها پيش در منتهي اليه خط فقر به سر مي برند. از آنجايي كه سوختي در اين كشور وجود ندارد، دهقانان با ابزار اوليه مانند داس و تبر و گاه با دست خالي به كشاورزي در زمين هاي كوچك خود مشغول هستند.

بر فراز اين فقر و فلاكت، خواص فاسد قرار گرفته اند و در راس آنها فرماندهان نيروهاي مسلح كه از امتيازاتي خاص برخوردارند. اين ژنرال ها همه هستي و وجود خود را از كيم جونگ ايل مي دانند و همواره در معرض اين تلقين هستند كه بالاخره روزي امريكا به كشور آنها حمله خواهد كرد. چند ماه پيش كيم براي حفظ روحيه اين كاست نظامي به هر يك از آنان يك فولكس پاسات سفيدرنگ هديه كرد.

به احتمال زياد اين رژيم بدون وجود كيم دچار فروپاشي مي شود. به همين خاطر است كه چين به عنوان يك اقدام پيشگيرانه براي جلوگيري از سيل پناهجويان گرسنه به اين كشور، نيروهاي نظامي خود در مرز با كره شمالي را تقويت كرده است. از نظر واشنگتن و سئول و توكيو سناريوي حمله ارتش آزاديبخش چين به خاك كره شمالي چندان هم غيرمحتمل نيست. چنانچه كره شمالي به دامان هرج و مرج فرو افتد، چين سعي خواهد كرد به عنوان يك «نيروي حافظ ثبات»، كنترل بمب هاي اتمي همسايه خود را در دست گيرد و از قرار معلوم روسيه نيز با اين اقدام چين موافق است.

هنگامي كه 14 سال پيش كيم ايل سونگ زندگي را وداع گفت، پسرش آماده جانشيني وي بود. اما اين «رهبر عزيز» برخلاف پدرش هيچ يك از سه پسر خود را به عنوان جانشين خود انتخاب نكرده است. بزرگ ترين پسر وي يعني «كيم جونگ نام» كه 37 سال دارد، حاصل رابطه اين ديكتاتور با هنرپيشه يي به نام«سونگ هائه ريم» است يعني همان زني كه در سال 2003 و در مسكو درگذشت. اين پسر و به عبارتي اين «ژنرال كوچك» بخشي از دوران تحصيل خود را در سوئيس گذرانده است و هنگامي كه در سال 2001 قصد داشت با گذرنامه يي جعلي از طريق جمهوري دومينيكن به ژاپن سفر كند، نامش بر سر زبان ها افتاد. دليل او براي اين كار غيرقانوني اين بود؛«مي خواستم همراه با خانواده از ديسني لند توكيو ديدن كنم.» پس از آن بود كه اين فرزند ديكتاتور كره شمالي به ويلايي در بهشت قماربازهاي آسيا يعني به «ماكائو» در جنوب چين رفت و معمولاً در هتل «ماندارين اورينتال» و كازينوهاي آنجا وقت مي گذراند. اين محل در واقع فاصله كمي تا «دلتا بانك آسيا» دارد. اما چندي بعد امريكا همه حساب هاي كره شمالي را مسدود كرد زيرا به عقيده واشنگتن، حاكم كره شمالي از طريق قاچاق مواد مخدر و چاپ دلارهاي جعلي كسب درآمد و همزمان اقدام به ضربه زدن به منافع امريكا مي كند. امروزه كيم جوان به هزينه ديگران در پكن زندگي مي كند.

اما كيم براي پسر دومش يعني «جونگ چول» 27 ساله اهميت به مراتب بيشتري قائل مي شود. چول و برادر

25 ساله اش «چونگ اون» حاصل رابطه نامشروع كيم با رقاصه يي به نام «كوجونگ هه» هستند. اين زن به مدد تبليغات وسيع حتي به مقام «مادر ملت» هم رسيد و شايد نقش واسطه يي براي كسب ميراث حكومت كيم براي پسرش را نيز ايفا مي كرد اما در سال 2004 و به علت ابتلا به سرطان درگذشت. جونگ چول نيز در سوئيس دوران مدرسه را گذراند و در اين ميان توانست يكي از پست هاي مهم حزب را نيز به دست آورد. او در يكي از ضيافت هاي رسمي «هوجين تائو» رئيس جمهور و دبيركل حزب كمونيست چين در سال 2005 نيز حضور داشت. اما تا به امروز هيچ اثري از وي در رسانه هاي دولتي كره شمالي نيست. برادر كوچك تر وي هم به دليل سن كم خود چندان شانسي براي جانشيني پدر ندارد.

خواهر و شوهرخواهر 62 ساله رهبر كره شمالي يعني «كيم كيونگ هه» و «چانگ سونگ تائك» نيز از وزن و اعتبار زيادي در محافل داخلي اين حكومت برخوردار هستند. از قرار معلوم اين دو نفر «جونگ نام» را به عنوان جانشين كيم ترجيح مي دهند.

از آنجايي كه چانگ سونگ تائك به عنوان فردي كارآزموده وظيفه نظارت بر حزب و امنيت داخلي را برعهده دارد، از وي به عنوان مرد شماره دو كره شمالي ياد مي شود. اين رفيق و شوهرخواهر رهبر كره شمالي در ديدارهاي وي از چين نيز حضور دارد و با آن كت و شلوارهاي خوش دوخت خود كاملاً مشخص است. اما جالب آنكه زماني كيم همين يار نزديك خود را نيز براي «بازآموزي» به كار اجباري در مزارع فرستاد و بدين ترتيب رهبر شكاك كره شمالي بار ديگر به نزديكان خود نشان داد تا چه اندازه هستي و وجود خود را بايد وابسته به «رهبر عزيز» بدانند.

اما در حال حاضر آشكارا همه سرنخ ها در پشت صحنه در دستان همسر فعلي كيم قرار دارد يعني همان خانم پيانيست كه 20 سال از كيم جوان تر بوده و نامش «كيم اوكي» است. اين خانم در آغاز كار قرار بود تنها منشي رهبر كره شمالي باشد.

اگر روند جانشيني كيم به صورتي عادي پيش برود آنگاه مي توان گفت دو فرزند ديگر وي نيز در اين روند نقش خواهند داشت، يعني «سول سونگ» دختر «رهبر عزيز» و برادر ناتني اش «كيم پيونگ ايل» كه يكي از افسران ارشد ارتش به شمار مي آيد و در حال حاضر به عنوان سفير همزمان كره شمالي در فنلاند و لهستان مشغول كار است.

كيم به اصطلاح قبيله پرجمعيتي دارد. شخص كيم جونگ ايل به مانند طبقه خواص زندگي پرتجملي را مي گذراند و در اين امپراتوري پر از فقر و فلاكت تنها به خود مي انديشد و هيچ كس نمي تواند از آنچه در درون كاخ هاي وي مي گذرد مطلع شود. كاخ كرملين در دوران قبل از فروپاشي شوروي در مقايسه با كاخ كيم همچون يك كتاب باز بود.

ارگان مركزي حزب كمونيست كره شمالي «روزنامه كارگر» نام دارد و در شهرهاي سئول، توكيو و پكن هم به فروش مي رسد. در يكي از شماره هاي اخير اين روزنامه آمده است؛«انقلاب ما به مرحله يي رسيده است كه نسل سوم و چهارم آماده براي پذيرش نقش هاي اصلي مي شوند. پس از تحكيم نسل هاي سوم و چهارم آنگاه اين نسل هاي پنجم و ششم هستند كه امورات انقلاب را به دست خواهند گرفت.»

اين جملات چه معنايي دارد؛ آيا اشاره يي است به يكي از فرزندان كيم يا به عقيده «رودريگر فرانك» كارشناس آلماني امور دو كره اين مقاله نشان مي دهد مقامات حزب از انتخاب خانواده كيم به عنوان رهبر آينده صرف نظر كرده اند؟

اما به عقيده كارشناسان همه اين شايعات اين تئوري را تقويت مي كند كه هيچ يك از اعضاي خانواده كيم شانسي براي جانشيني وي نخواهد داشت و به جاي آن يك جونتا متشكل از نظاميان و غيرنظاميان تشكيل خواهد شد و قدرت را به دست خواهد گرفت. پس اگر «رهبر عزيز» بار ديگر ظاهر نشود، جاي بسي شگفتي است.

منبع؛ اشپيگل
 سه شنبه 12 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن