واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آشنايي با دانشگاه شهيد بهشتي (1339-)
عالي- همشهري آنلاين:
دانشگاه شهيد بهشتي در بهمن ماه سال 1338 تأسيس شد. اساسنامه دانشگاه در نهصدونودو هشتمين جلسه شوراي فرهنگ وقت به تصويب رسيد.
عليرغم افتتاح رسمي در اسفندماه 1339 ، پذيرش دانشجو در مهرماه 1339 و توسط دانشكدههاي معماري و شهرسازي و علوم بانكداري كه اولين دانشكدههاي دانشگاه بودند انجام شد.
از زمان تأسيس، فعاليتهاي علمي، آموزشي و پژوهشي دانشگاه تا انقلاب فرهنگي با نام «دانشگاه ملي ايران» پيگيري ميشد. در خرداد ماه سال 1362 ستاد انقلاب فرهنگي وقت با تغيير نام دانشگاه از «ملي ايران » به « شهيد بهشتي» موافقت كرد.
در سال 1364 براساس مصوبه دولت جمهوري اسلامي مبني بر تأسيس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي، مراكز درماني و دانشكدههاي پزشكي و پيراپزشكي از دانشگاه منفك و با نام دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي فعاليت خود را آغاز كردند.
پرديس دانشگاهي شهيد بهشتي با داشتن حدود 75 هكتار فضاي آموزشي، كمكآموزشي و طبيعي در بهترين منطقه شمال غربي تهران بزرگ قرار گرفته است.
دانشگاه شهيد بهشتي با امكانات آموزشي و پژوهشي مناسب و با ارائه شيوههاي نوين آموزشي، تربيت نيروهاي متخصص جوان كشور را بر عهده دارد. اين دانشگاه داراي كادر مجرب و متخصص متشكل از 575 عضو هيأت علمي ثابت تمام وقت و به همين تعداد عضو هيات علمي مدعو ميباشد.
دانشكدهها:
* دانشكده ادبيات و علوم انساني
* دانشكده تربيت بدني و علوم ورزشي
* دانشكده حقوق
* دانشكده علوم
* دانشكده علوم زيستي
* دانشكده علوم اقتصادي و سياسي
* دانشكده علوم تربتي و روانشناسي
* دانشكده علوم رياضي
* دانشكده علوم زمين
* دانشكده مديريت و حسابداري
* دانشكده معماري و شهرسازي
* دانشكده مهندسي انرژي و فناوريهاي نوين
* دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر
* دانشكده مهندسي هستهاي
* دانشكده الهيات و اديان
پژوهشكدهها:
* پژوهشكده اعجاز قرآن
* پژوهشكده خانواده
* پژوهشكده ليزر و پلاسما
* پژوهشكده علوم محيطي
* پژوهشكده گياهان و مواد اوليه دارويي
علاوه بر دانشكدههاي دانشگاه، پژوهشكدههاي فوق و همچنين پژوهشكده تازه تاسيس اعجاز قرآن بطور مستمر در زمينههاي پژوهشي خاص فعاليت كرده و دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي را نيز جذب و آموزش ميدهند.
مركز اسناد و تحقيقات معماري، مركز تحقيقات شيميائي، مركز رشد و واحدهاي فناوري، دفتر كار آفريني، دفتر ارتباط با صنعت و همچنين قطب هاي علمي جغرافيا، كاتاليست، مطالعات خاورميانه و جهاني شدن، فوتونيك با گرايش ليزر، تاريخ ادبيات فارسي، خانواده، برنامهريزي شهري و طراحي شهري در بافتهاي با ارزش و قطب ساختارهاي جبري و منطقي در رياضيات گسسته و كاربردهاي آن، كرسي حقوق بشر صلح و دموكراسي يونسكو و نيز مركز سنجش از دور و مركز ايران شناسي از ديگر مــراكز و واحدهاي تخصصياي هستند كه در زمينههاي مورد علاقه خود بطور گسترده فعاليت مينمايند.
فعاليتهاي جاري دانشگاه توسط 5 معاونت آموزشي و تحصيلات تكميلي، دانشجوئي و فرهنگي پژوهشي و فناوري، فناوري اطلاعات و ارتباطات و اداري مالي و مديريتهاي تابعه با فعاليت اداري بيش از 1000 كارمند مجرب هماهنگ و تنظيم ميشود.
منبع مورد استفاده براي اين مدخل
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]