محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855299283
در نشست خبري لاريجاني مطرح شد: نامزد نمي شوم / رد ديدار با ميرحسين / انتقاد از تخريب كنندگان دولت
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در نشست خبري "لاريجاني" مطرح شد: نامزد نمي شوم / رد ديدار با "ميرحسين" / انتقاد از تخريب كنندگان دولت
رييس مجلس شوراي اسلامي در نشست خبري خود به حمايت از سفرهاي استاني دولت پرداخت و آن را مثبت خواند و از حركت هاي تخريبي انتقاد كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، علي لاريجاني همچنين تاكيد كرد كه در انتخابات آتي نامزد نخواهد شد و همچنين ملاقاتي با مير حسين موسوي نداشته است.
******
** آداب انتقاد بايد رعايت شود
علي لاريجاني گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب درباره بي و بندباريهاي اخلاقي در برخي اظهارنظرها در نقد و تخريب دولت، حكايت از تدبير صحيح براي ايجاد فضاي مطلوب سياسي در كشور دارد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، رييس مجلس شوراي اسلامي بعدازظهر دوشنبه در نشست خبري با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا مبني بر اينكه مقام معظم رهبري بارها و بارها از بي و بندباريهاي اخلاقي در برخي اظهارنظرها در نقد و تخريب دولت سخن گفتند و چه بسيار رسانهها كه متاسفانه با تحريف و سو استفاده از اظهار نظرهاي مسئولان ارشد كشور ، زمينه اين نقد و تخريب را بيشتر ميكنند. چه اتفاقي افتاده كه رهبري آنقدر صريح موضعگيري ميكند و هدف تخريبكنندگان از اين مسئله چيست و راه مقابله با آن را چگونه تبيين ميكنيد؟
لاريجاني در پاسخ به اين سوال گفت: صحبت مقام معظم رهبري حكايت از يك تدبير صحيح براي ايجاد يك فضاي مطلوب سياسي در كشور و تراز جمهوري اسلامي ايران است كه ضمن تكثر فكري در جامعه كه بايد در جامعه جريان داشته باشد و افراد مختلف بتوانند نظرات خود را مطرح كنند تا تعاليبخش باشد تا در اين فضاي سياسي آرام افراد و سلايق مختلف بتوانند حضور داشته باشند و اين دّر گرانبهايي براي كشور است و توانمندي ذهني كشور را ارتقاء ميدهد.
رئيس مجلس افزود: اما آداب انتقاد بايد رعايت شود يعني بين نقد و بررسي عالمانه از نظرات مختلف از سوي همه گروهها بايد وجود داشته باشد و اين با رويكرد تخريبي تفاوت دارد.
لاريجاني تصريح كرد: آنچه من در صحنه روابط قوا ميبينم اينگونه گفتگوها، گفتگوهاي سالمي از نظر كارشناسي است و بايد فضايي در كشور ايجاد كرد كه افراد بتوانند نقطه نظرات خود را با توانمندي مطرح كنند و نبايد از اين سخن رفتار تفريطي برداشت شود.
وي افزود: فضاي آزاد فكري براي فضاي سياسي كشور مفيد است.
** مجلس طرح تحول اقتصادي را بررسي مي كند
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس با استفاده از آراي نخبگان طرح تحول اقتصادي را بررسي مي كند.
خبرنگار فايننشال تايمز در ادامه نشست خبري علي لاريجاني از وي پرسيد كه چرا دكتر احمدي نژاد روز چهارشنبه به مجلس مي آيد و آيا اين موضوع صحت دارد كه مجلس طرح هدفمند كردن يارانه ها را رد مي كند؟
لاريجاني پاسخ داد: من رجال الغيب نيستم كه بدانم مجلس اين طرح را رد مي كند يا خير.
وي افزود: ما در مجلس يك كميسيون ويژه براي بررسي اين طرح تشكيل داده ايم كه نظرات كارشناسي در رابطه با هدفمند كردن يارانه ها را ارايه كند و نقاط قوت وضعف طرح تحول اقتصادي را بررسي كند.
لاريجاني افزود: در اين طرح نكات مثبتي وجود دارد، شايد اشكالاتي هم در آن موجود باشد. اين طرح بايد در مجلس مورد بررسي قرار گيرد تا با آراي نخبگان و نظر كارشناسي قبلي آنان بررسي شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي در باره حضور رييس جمهوري در روز چهارشنبه در صحن علني مجلس گفت: دكتر احمدي نژاد در روز چهارشنبه گزارشي از وضعيت اقتصادي كشور ارايه مي كند همچنين طرح تحول اقتصادي را به مجلس تقديم مي كند كه در معرض افكار عمومي قرار خواهد گرفت.
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه با اشاره به نخستين همايش سي سال قانون گذاري در ايران از وي پرسيد كه نظرش در باره نقاط قوت و ضعف سي سال قانونگذاري در ايران چيست ، گفت: فردا از نمايندگان هفت دوره مجلس كه به مناسبت روز مجلس دعوت شده اند و در سي سال گذشته براي قانونگذاري اهتمام كرده اند، دعوت شده است در اين همايش حضور يابند.
وي افزود: در دوره قبل از انقلاب 5 هزار قانون به تصويب مجلس رسيد و در هشت دوره مجلس شوراي اسلامي 2 هزار قانون به تصويب مجلس رسيده است بنابراين ما مي توانيم از تجربيات همه نمايندگان دوره هاي گذشته كه نقاط قوت زيادي در احقاق حقوق ملت داشته اند، استفاده كنيم.
لاريجاني يكي از نقاط ضعف قانونگذاري در كشور را تجميع زياد قوانين بيان كرد و گفت: يكي از اقداماتي كه بايد پيگيري شود مساله تنقيح قوانين است.
وي افزود: ما در مجلس هشتم در اصلاح آِيين نامه داخلي مجلس اين موضوع را در نظر گرفته ايم و همچنين سعي كرده ايم قدرت نظارتي مجلس تقويت گردد.
** موضوع رفراندوم براي طرح تحول اقتصادي در مجلس مطرح نشده است
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: در مجلس موضوع رفراندوم براي طرح تحول اقتصادي مطرح نشده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برخي از نمايندگان مجلس با توجه به ارايه لايحه طرح تحول اقتصادي به مجلس پيشنهاد كردند كه همزمان با انتخابات دوره دهم رياستجمهوري رفراندومي در مورد اجراي اين طرح برگزار شود اظهار داشت: بنده اين بحث را در رسانهها ديدم و در متن مجلس چنين موضوعي را مشاهده نكردم.
وي افزود: قاعدتا ابعاد اين طرح موارد تخصصي خود را دارد و تا وقتي كه مسير تخصصي خود را در دولت و مجلس طي نكند اين موضوع كمككننده به حل مساله نيست.
لاريجاني تاكيد كرد: اين طرح يكي از اضلاع كلان كشور است كه احتياج دارد كارشناسان اقتصادي روي آن تامل كنند.
رييس مجلس يادآور شد طرح اين مسايل زودهنگام است و در واقع نيازي نيز به اين موضوع وجود ندارد.
لاريجاني همچنين گفت: هنوز دولت اين لايحه را به مجلس تقديم نكرده است و مجلس نيز بررسي خود را آغاز نكرده چه بسا در اين مسير به فرمول مشخصي برسيم.
خبرنگار مجله نيويورك نيز در اين نشست خبري سوال كرد: موضوع مذاكرات احتمالي ايران با رييس مجلس منتخب آمريكا مطرح شده است آيا اولويت ملي ايران براي مذاكره مشخص شده است.
لاريجاني پاسخ داد: چون چنين بحثي تاكنون مطرح نبوده بنابراين محتواي آن نيز مورد بررسي قرار نگرفته است.
وي افزود: اما ميتوان تشخيص داد در اين مذاكرات چه مواردي ميتواند مطرح شود.
رييس مجلس تاكيد كرد: مسايل مختلفي در صحنه بينالمللي و منطقهاي وجود دارد كه حكايتگر يك بينظمي و رفتار نادرست از سوي ايالات متحده است كه باعث فوران تنفر در بين مردم شده است.
وي افزود: آمريكاييها چندين بار در كشورهاي مختلف منطقه نظرسنجي انجام دادهاند كه مردم منطقه به اين موارد تاكيد داشتهاند. تغيير چنين استراتژيهاي غلطي ميتواند بسيار مهم باشد.
لاريجاني يادآور شد: ملت ايران خواستار برقراري صلح و ثبات در منطقه و جلوگيري از رفتارهاي دوگانه آمريكا نسبت به ملت افغانستان و عراق هستند.
رييس مجلس تصريح كرد: آنچه جمهوري اسلامي ايران داعيه حق است چنين مسايلي است.
يكي از خبرنگاران عرب نيز با اشاره به برقراري ويدئو كنفرانس مصاحبه مطبوعاتي لاريجاني با قم اظهار داشت: امروز شاهد اين ارتباط كنفرانس خبري بين قم و تهران بوديم ، آيا لاريجاني دوست دارد بگويد كه در پايتخت مذهبي جمهوري اسلامي ايران داراي پشتيباني بسياري است.
لاريجاني نيز پاسخ داد: ما نميتوانيم از تراوشات ذهني شما جلوگيري كنيم با اين تراوشات شما زنده باشيد ما خوش هستيم.
وي يادآور شد: ارتباط ويدئو كنفرانس امروز با شهر قم به اين مقصود است كه وي نماينده قم است.
رييس مجلس تصريح كرد: اينكه مراجع عظام و بزرگان قم لطفي به بنده داشته باشند موجب افتخار است و قدردان آن هستم.
وي همچنين در پاسخ به سوال اين خبرنگار عرب در زمينه اينكه جايگاه نظارتي مجلس و اينكه برخيها دوست دارند نقش مجلس را تضعيف كنند اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي در قانون اساسي ازجايگاهي برخوردار است كه قابل تضعيف شدن نيست و چنين جنسي نيز نيست كه دچار مظلوميت شود.
لاريجاني يادآور شد: جنين وضع و پديدهاي را در سيماي مجلس هشتم مشاهده نميكنم. آنجا كه ناراستي و كژي مشاهده كنم قدرت راست كردن آن را دارم و سخني را به حق بببينيم از هر قوهاي كه مطرح شود به حمايت از آن برميآيم.
وي تصريح كرد: نه احتياجي به توضيح داريم و نه از اين سخنان آسايش خود را از دست ميدهيم. مجلس مسير مشخص و مدوني دارد كه پيش ميرود.
يكي ديگر از خبرنگاران با بيان اينكه خي گروههاي سياسي در حال حاضر نامزدهاي انتخاباتي خود را معرفي كردهاند پرسيد: تصور ميكنيد بزرگترين رقيب دكتر محمود احمدينژاد در بين اصولگرايان چه فردي باشد؟
لاريجاني نيز گفت: تصور نميكنم در صحنه سياسي كشور همه گروهها سياسي نامزدهاي خود را معرفي كرده باشند.
وي افزود: تاكنون سخنان پراكندهاي در اين زمينه مطرح شده است تا آنجا كه بنده اطلاع دارم فقط يك نفر نامزدي خود را براي انتخابات رياستجمهوري آتي اعلام كرده است و بقيه نيز بحثهايي ميكنند كه حكايت از امكان نامزد شدن آنها دارد.
وي يادآور شد: در دو گروه بزرگ سياسي نيز گمانهزنيهاي مختلفي مطرح شده است اما صحنه انتخابات هنوز آرايش كاملي پيدا نكرده است تا بتوان در اين زمينه قضاوت كرد، بايد كمي صبور بود.
رييس مجلس يادآور شد: در بين اصولگرايان نيز افراد مختلفي مطرح هستند كه هنوز به تصميم جامعي نرسيدهاند.افرادي هستند كه در رسانهها گفتگو ميكنند كه البته نامزدي آنها قطعي نيست.
لاريجاني تاكيد كرد: شايد طرفين صبر ميكنند تا ببينند در سمت ديگر آرايش چگونه خواهد بود كه البته اين روش معمول است.
وي ادامه داد: در اين زمينه به زمان بيشتري نياز داريم تا به نظري برسيم.
** رد ادعاي كسر بودجه 30هزار ميليارد ريالي
رييس مجلس تاكيد كردكه وجود كسري بودجه 30 هزار ميليارد ريالي مورد تاييد نيست و مجلس به چنين رقمي نرسيده است.
لاريجاني ر پاسخ به خبرنگاري كه از وي پرسيد مجلس براي كسري بودجه 30 هزار ميليارد ريالي دولت و جلوگيري از افزايش قيمت ها چه برنامه اي دارد اظهار داشت: اين رقم كه شما به عنوان كسري بودجه اعلام كرده ايد ما به چنين محاسبه اي نرسيده ايم.
وي اضافه كرد: ممكن است افراد تخمين هايي در اين زمينه داشته باشند اما در گفت و گو هايي كه با دولت داشته ايم آنها چنين رقمي را تاييد نمي كنند.
وي افزود: البته راههايي براي اينكه دولت كسري بودجه نداشته باشد وجود دارد.
رييس مجلس درخصوص سوال خبرنگاري درباره كاهش قيمت نفت و تاثير آن بر بودجه سال آينده گفت:در تنظيم بودجه در سال گذشته موضوع كاهش قيمت نفت مورد توجه مجلس قرار گرفت و بودجه امسال با روند افزايشي قيمت نفت بسته نشد. ما الان گفت و گوهايي با دولت داشتيم تا بودجه طوري تنظيم شود كه كسري نداشته باشد.
لاريجاني تاكيد كرد كه راههايي براي اينكه افزايش حجم واردات به اقتصاد ضربه نزند وجود دارد كه بايد به آن توجه كرد.
وي با بيان اينكه مجلس از طرح ها و لوايح تورم زا عبور خواهد كرد اظهار داشت: تلاش ما اين است كه به رونق اقتصادي دامن بزنيم و موانع ايجاد محدوديت براي سرمايه گذاري را رفع كنيم و گشاده دستي دولت در خرج كرد جلوگيري كنيم .
وي در عين حال ياد آور شد: زمان كافي براي اينكه بودجه سال آينده مشكلاتي نداشته باشد وجود دارد.
خبرنگار ديگري از رييس مجلس درباره بيان مطالبي از تريبون مجلس هشتم كه موجب اختلاف افكني در كشور مي شود سوال كرد كه پاسخ گفت: به موضوع اختلاف افكني دو جور مي توان نگريست ابتدا اينكه ماهيت سخن مسائل فرعي باشد و بخواهند آن را بر مسائل اصلي غلبه دهند و ذهن جامعه را مخدوش نمايند كه اين كار براي فكر جمعي جامعه مفيد نيست.
لاريجاني افزود: همه مي دانيم كه در مسائل داخلي و بين المللي بايد نوعي همگرايي وجود داشته باشد.
وي همچنين افزود: طرح آراي متفاوت دليلي بر اختلاف افكني نيست.
رييس مجلس با بيان اينكه در مجلس هشتم مسير بحث ها مسير سالمي را دنبال مي كند گفت : طرح مسائل مختلف از نگاه دوستانه و صميمانه است و از جنس مطالب دردمندانه مي باشد. مجلس به عنوان خانه ملت با زبان دردمندانه سخن مي گويد كه اين مسائل مفيد است.
رييس مجلس در عين حال با بيان اينكه ممكن است برخي به صورت موردي مسائلي را در مجلس هشتم مطرح كرده باشند گفت:به رغم اين اظهار نظر هاي موردي، حركت اصلي مجلس هشتم حركتي سالم بود و اگر تفاوتي در راي هست مي تواند مفيد باشد.
لاريجاني ادامه داد: اگر آراي مختلف با نزاكت و ادبيات سالم بيان شود مي تواند به حفظ حقوق ملت كمك كند.
وي با ارزيابي عملكرد مجلس هشتم در 6 ماه گذشته حركت مجلس را حكايت كننده استقلال مجلس و داشتن استقلال راي اين قوه برشمرد.
يكي از خبرنگار خارجي نظر لاريجاني را درخصوص محاصره غزه توسط رژيم صهيونيستي و مسدود كردن گذرگاه رفح را جويا شد كه وي در پاسخ وضعيت فعلي غزه را نوعي وحشي گري صهيونيست ها دانست كه برخي كشورهاي غربي با كمك به اين رژيم وي را در انجام اين جنايات تحريك كرده اند.
لاريجاني به محاصره غزه به لحاظ تغذيه و بهداشت اشاره كرد و گفت: اين مساله حادثه كم نظيري است زيرا غربي ها از سويي شعار حقوق بشر مي دهند اما از سوي ديگر فشار آوردن به يك ملت را به راحتي مباح مي دانند.
وي افزود: اين مسئله نشانگر آن است كه شرايط عمومي رژيم صهيونيستي متزلزل مي باشد وبراي فرافكني از وضعيت داخلي خود به چنين اقداماتي دست مي زند زيرا كشوري كه اقتدار داشته باشد چنين رفتاري نمي كند.
وي به جنگ 33 روزه رژيم صهيونيستي با حزب الله لبنان و شكست صهيونيست ها اشاره كرد و گفت: بعد از جنگ 33 روزه كه منجر به تغييرات متنوعي در منطقه و در داخل رژيم صهيونيستي شد اخبار حاكي از آن بود كه نوعي آشفتگي در درون اين رژيم ايجاد شده است.
وي راه حل مقابله با صهيونيست ها را مقاومت مردم فلسطين و جنبش حماس عنوان كرد و گفت:بايد نوعي هوشياري در صحنه بين المللي در اين زمينه نيز بوجود آيد.
لاريجاني با انتقاد از اقدام برخي كشورهاي اسلامي در خصوص فجايع غزه اظهار داشت:سكوت و يا داد و ستدهاي پنهاني اين كشورها با مقامات صهيونيستي اقدامي است كه در تاريخ ثبت خواهد شد.
وي ياد آور شد در جنگ 33 روزه نيز در پشت صحنه برخي كشورهاي اسلامي، داد و ستدهايي با صهيونيست ها داشتند و بعد از پيروزي مردم لبنان نوعي سرافكندگي بر آنها مسطولي شد.
لاريجاني درخصوص گذرگاه رفح نيز گفت: تماس هايي با دوستان مصري چه به صورت تلفني و چه حضوري در اين زمينه داشتيم البته آنها مطالبي گفتند كه چندان قانع كننده نيست.
خبرنگار ديگري از لاريجاني درخصوص ورود مجمع تشخيص نظام به اصلاح قانون انتخابات سوال كرد: آيا ورود مجمع به اين عرصه به معني ناديده گرفتن حق قانونگذاري مجلس است همچنين شنيده شده اين مجمع بحث هايي درخصوص وظايف نظارتي شوراي نگهبان نيز دارد؟
لاريجاني در پاسخ به اين سوال ضمن تاكيد بر اينكه مجمع به بحث اصلاح قانون انتخابات ورود پيدا نكرده است گفت: با توجه به تغييرات مكرري كه در ادوار مختلف مجلس در قانون انتخابات صورت گرفت در مجمع گفته شد كه خوب است قانون انتخابات جامعي تهيه شود.
وي افزود: اين حرف درستي است و اگر قانون جامعي داشته باشيم براي تقويت مردم سالاري خوب است .
لاريجاني افزود: البته اين به معناي جايگزيني مجمع به جاي مجلس در عرصه قانونگذاري نيست بلكه در مجمع درخصوص چارچوب قانون جامع بحث خواهد شد و تدوين قانون به عهده مجلس خواهد بود كه نظير اين كار درباره سياست هاي كلي نظام انجام شده است.
لاريجاني درباره وظايف نظارتي شوراي نگهبان نيز گفت: در مجمع در اين باره بحثي نشده است بلكه درباره نظارت دقيق و اجراي آن و اينكه نظارت به درستي و با آراستگي صورت بگيرد بحث شده است نه اينكه نظارت شوراي نگهبان برداشته بشود يا بخواهيم آن را زياد كنيم.
خبرنگار از رييس مجلس پرسيد شما گفته ايد " اگر مجلس بخواهد از حقوق ملت دفاع كند بايد شيوه شهيد مدرس را در پيش بگيرد" تدابير شما براي عملي شدن اين كار چيست؟ وي گفت: در قانون اساسي وظايف قوه مقننه بخوبي احصا شده است و ما در آِين نامه داخلي تلاش كرده ايم تا مكانيسم هايي درخصوص نحوه نظارت مجلس و ساير قوا براي حفظ حقوق ملت ديده شود كه اين ضوابط راهكارهاي جديدي است كه مي تواند ما را به سلوك شهيد مدرس نزديك كند.
خبرنگار ديگري درباره اقدام يكي از مسوولان ورزشي كشور مبني بر دادن مدال به يك ورزشكار رژيم صهيونيستي در يكي از مسابقات بين المللي سوال كرد و از لاريجاني پرسيد آيا مجلس نمي خواهد در مورد چنين اقداماتي موضع گيري صريح داشته باشد؟ او پاسخ داد: همينكه كميسيون فرهنگي مجلس به اين موضوع وارد شده دلالت بر آن دارد كه مجلس روي آن حساس است و مسئله را مورد بررسي دقيق قرار مي دهد و اين مسئله امري نيست كه از ديد دقيق مجلس مغفول واقع شود.
يكي از خبرنگاران خارجي از لاريجاني سوال كرد : ايران در آستانه سي امين سالگرد پيروزي انقلاب خود قرار دارد به نظر شما بزرگترين دستاورد در اين مدت و بزرگترين چالشي كه امروز با آن روبروست چيست؟
لاريجاني پاسخ داد: به نظر مي رسد بزرگترين دستاورد آن مردمسالاري ديني است كه مردم بعد از يك دوره استبداد زده به استقلال سياسي واقعي دست پيدا كرده اند.
لاريجاني عنصر الهام بخشي اسلام و انقلاب اسلامي را دستاورد مهم ديگر جمهوري سلامي برشمرد و افزود: اين عنصر الهام بخش جوانه هاي فكري جديدي را در منطقه ايجاد كرد و دنياي امروز ديگر دنياي تك صدايي كه آمريكا مي خواست با يكجانبه گرايي آن را ايجاد كند نيست.
وي تاكيد كرد كه ايران يكي از كشورهايي بود كه در مقابل يكجانبه گرايي آمريكا ايستادگي كرد.
لاريجاني با بيان اينكه چالش هاي موجود در برابر جمهوري اسلامي متفاوت است گفت:برخي از ابتداي انقلاب نوعي انكار جمهوري اسلامي را داشتند و همچنان دنبال مي كنند كه امروز اين كار به نفس ها آخر خود مي رسد.
لاريجاني افزود: امروز بعد از 30 سال توانمندي جمهوري اسلامي ايران در حدي است كه آنها اذعان دارند بايد ايران هسته اي كه توانايي بازيگري در منطقه را دارد بپذيرند.
وي تاكيد كرد اين نشانگر قوتي براي ايران و نتيجه هدايتگري صحيح در منطقه است.
** انتخاباتي كردن زودهنگام فضاي كشور به صلاح نيست
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب درباره بحث هاي انتخاباتي زود هنگام، تصريح كرد: انتخاباتي كردن فضا زودتر از زمان موعد، ممكن است موجب ايجاد برخي چالش ها شود كه به صلاح كشور نيست .
لاريجاني در پاسخ به اين سئوال كه چه كسي بيشترين ظرفيت را براي پذيرش كانديداتوري رياست جمهوري آينده در جريان اصولگرا دارد، گفت: همه افرادي كه ظرفيت دارند مي توانند در انتخابات حاضر شوند.
رييس مجلس اضافه كرد: همانگونه مقام معظم رهبري فرموده اند، بحث هاي انتخاباتي زود هنگام است و درست است كه نظرات مي تواند بيان شود اما انتخاباتي كردن فضا زودتر از زمان موعد، ممكن است موجب ايجاد برخي چالش ها شود كه به صلاح كشور نيست .
وي ادامه داد: استفاده نكردن از چهره ها و ظرفيت هاي موجود در كشور، اختصاص به شرايط فعلي ندارد و پديده اي است كه همواره در دولت هاي مختلف شاهد آن بوده ايم . البته فكر و انديشه برخورداري از همه ظرفيت ها مطلوب است اما گاهي در دولت هايي كه شرايط منبسط تري داشته اند، تحقق يافته است .
لاريجاني در پاسخ به اين سئوال كه ايا نبايد براي انتخابات آينده به فكر يك چهره ملي باشيم، گفت: درباره انتخابات نبايد پيشگويي كنيم و زودتر از زمان آن اظهار نظر كنيم .
وي افزود: وقتي يك رييس جمهور با راي اكثريت مردم انتخاب مي شود شخصيتي ملي خواهد بود. آرايش انتخاباتي را بايد در آينده و پس از حضور همه كانديداها ارزيابي كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سئوال خبرنگاري در باره نحوه برخورد مجلس با لايحه تحول اقتصادي، گفت: درباره لايحه تحول اقتصادي نظرات متفاوتي وجود دارد اما در مجلس اين لايحه در كميسيوني ويژه و با نظرات كارشناسي بررسي مي شود، لذا موقف (ديدگاه) مجلس با موقف احزاب متفاوت است.
لاريجاني تاكيد كرد: مجلس مرجع حقوقي است و لوايحي كه از سوي دولت مي آيد مسير مشخصي را طي مي كند و ما در مجلس كار خودمان را انجام مي دهيم.
خبرنگاري از لاريجاني پرسيد: شما بعد از استيضاح كردان گفتيد كه دولت در لبه تيغ قرار گرفته اما اخيرا در مصاحبه اي گفته ايد كه با يك تغيير ديگر ، دولت شامل اصل 136 قانون اساسي نمي شود. علت تغيير موضع شما چيست؟
لاريجاني پاسخ داد: توصيه دوستانه من چه در آن زمان و چه در حال، اين است كه با توجه به زمان كوتاهي كه تا پايان دولت نهم وجود دارد، مجلس كمتر از ابزار استيضاح استفاده كند.
رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: برداشت شخصي من از اصل 136 قانون اساسي اين است كه اگر در يك وزارتخانه چند تغيير رخ دهد، شامل اين تغيير نمي شود. مثلا وزير ارتباطات دوبار تغيير كند، اين تغيير را يكبار حساب مي كنند.
وي تاكيد كرد: من نظر جاذمي ( قاطعي) را نگفته ام ولي برداشت شخصي من از قانون اين است و نه نظر حقوقي مجلس. براي اتخاذ تصميم در اين باره بايد نظر شوراي نگهبان را بپرسيم.
وي تصريح كرد: البته حق نمايندگان مي دانم اگر براي استيضاح وزيري اصرار دارند از حق خود استفاده كنند.
** نامه نمايندگان كنگره آمريكا در دست بررسي است
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: نامه نمايندگان كنگره آمريكا در دست بررسي است و هنوز جوابي نداده ايم چرا كه نيازمند آن هستيم بدانيم اين گفت و گو قرار است حول چه محوري انجام شود.
لاريجاني در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه با توجه به ارسال نامه از سوي برخي نمايندگان كنگره آمريكا به مجلس شوراي اسلامي ، آيا مجلس حاضر به گفت و گو مي باشد يا خير؟ گفت: درباره نامه نگاري ها قبلا نيز گفته ام كه چندين نامه از سوي اعضاي كنگره رسيده است .
لاريجاني تصريح كرد: اخيرا نيز نامه اي از آنها رسيده كه در آن آمده است ما فكر مي كنيم وقت آن رسيده كه مذاكرات فيمابين بايد آغاز شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: اين نامه در دست بررسي است و هنوز جوابي نداده ايم؛چرا كه نيازمند آن هستيم بدانيم اين گفت و گو قرار است حول چه محوري انجام شود.
لاريجاني در پاسخ به سئوال ديگري درباره يكي ديگر از مصوبات مجلس مبني بر ساخت 20 نيروگاه هسته اي گفت: با توجه به نياز كشور، ما به ساخت 20 نيروگاه اتمي براي توليد انرژي برق نيازمنديم و به همين دليل سازمان انرژي اتمي مناقصه اي در اين مورد برگزار كرده و مصوبه مجلس در حال پيگيري است .
** دفاع از سفرهاي استاني هيات دولت
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه سفرهاي استاني دولت ابتكار خوبي است گفت: اينكه دولت با قبول زحمت به استانهاي مختلف سفر و از نزديك مشكلات را بررسي ميكند يك تاكتيك مثبت است.
علي لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه فراكسيون اقليت مجلس طرح تحقيق و تفحص از سفرهاي استاني دولت را تنظيم كرده است بيان كرد.
اين خبرنگار اظهار داشت: با توجه به اينكه سفرهاي استاني دولت از نقاط قوت دولت است آيا تصور نميكنيد اين تحقيق و تفحص در سفرهاي استاني تعامل بين دولت و مجلس را مخدوش ميكند؟
لاريجاني نيز پاسخ داد: سفرهاي استاني يك ابتكار خوبي است و اينكه دولت با قبول زحمت به استانهاي مختلف سفر و از نزديك مشكلات را بررسي ميكند يك تاكتيك مثبت است.
وي در عين حال يادآور شد: اما اينكه نمايندگان مجلس به دلايل مختلف ميخواهند نظارت بيشتري داشته باشند حق آنهاست و بنده نفي نميكنم اما اصل كار سفر استاني مطلوب است.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد اينكه گفته ميشود لاريجاني با مهندس ميرحسين موسوي ديداري داشته نيز گفت: بنده نيز اين خبر را در رسانهها شنيدهام كه بنده با باهنر چنين ملاقاتي داشتهايم.
رييس مجلس با رد ملاقات با ميرحسين موسوي تاكيد كرد: نميدانم چرا در فضاي كشور چنين حساسيتي وجود دارد. اينكه رجال سياسي با هم گفتگو و ملاقات داشته باشند مورد مطلوبي است و نه اينكه به آن حساسيت بهخرج دهند.
لاريجاني يادآور شد: بنده ميرحسين موسوي را در طول ساليان گذشته بارها ديدهام و با هم در مسايل مختلف صحبت كرده ايم. گاه در مجمع تشخيص مصلحت نظام و گاه در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي در موضوعات هستهاي موضوعاتي را با وي داشتهام كما اينكه با ساير صاحبنظران نيز چنين ملاقاتي داشتهام.
وي افزود: اين بسيار مفيد است كه از مسئولان كشور از ظرفيتهاي سياسي فكر، ذهن و مسايل مختلف استفاده كنند. با ميرحسين موسوي نيز در مورد مسايل هستهاي ظرفيتهاي بينالمللي كشور و مسايل اقتصادي گفتگو ميشود كما اينكه با ديگر دوستان مانند ناطق نوري و آقاي كروبي چنين ملاقاتهايي داشتهام.
رييس مجلس افزود: بنده هيچ ممانعتي حس نميكنم و آن را مفيد ميدانم كه افراد در سلايق مختلف با هم در امور مهم كشور گفتگو داشته باشند.
لاريجاني همچنين در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه به نظر شما در طول سي سال گذشته بهترين و بدترين قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي چه بوده است گفت: قانوني كه در مورد اجراي اصل 44 قانون اساسي نوشته شد قانون خوبي است اما نميتوانم بگويم بهترين است.
وي يادآور شد: اگر اين قانون به درستي اجرا شود فضاي كسب و كار در كشور فراهم ميشود و اقتصاد را فراگير ميكند.
لاريجاني در مورد بدترين قانون مصوب مجلس نيز گفت: اجازه دهيم در مورد بدترين نيز ديگران اظهارنظر كنند.
يكي از خبرنگاران با اشاره به ماده 6 قانون بودجه 87 در مورد برداشت از حساب ذخيره ارزي براي تكميل متروي شهري اظهار داشت: اخيرا رويانيان رييس ستاد تبصره 13 اعلام كرده كه اين مصوبه مجلس بايد در دولت بررسي شود كه در اين زمينه نيز شما نامهاي به رييس جمهور نوشتهايد. آيا دولت پاسخي به نامه شما داده است؟ و اگر به اين نامه پاسخ داده نشود آيا همانند رييس سابق مجلس نامه تظلم خواهي به مقام معظم رهبري نوشته ميشود؟
لاريجاني نيز گفت: در اين زمينه نيازي به تظلمخواهي نيست مجلس ساز و كار مناسبي دارد اين موضوع در كميسيون مربوطه در حال بررسي است.
رييس مجلس همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه قاليباف شهردار تهران در نامهاي به لاريجاني خواستار بازنگري قانون شهرداريها شده است گفت: اين نامه را بايد كميسيون عمران مجلس بررسي كند.
وي افزود: قرار شده شوراي شهر تهران و شهرداري اگر پيشنهاد مدوني دارند مطرح كنند تا كار نزديك به عمل شود.
يكي ديگر از خبرنگاران به اظهارات اخير لاريجاني مبني بر اينكه بحث تورم در كشور ربطي به مجلس ندارد گفت: با توجه به اينكه مجلس قانون بودجه را تنظيم و بر روند اجراي آن نظارت دارد آيا ميتواند در اين زمينه شانه خالي كند.
رييس مجلس نيز گفت: در كشور بين قوا تقسيم كار وجود دارد و قوه مقننه وظيفه قانونگذاري و نظارت را برعهده دارد و قوه مجريه نيز كار اجرايي كشور را دنبال ميكند.
وي افزود: بنده در گفتگو با برخي نمايندگان تاكيد كردهام كه ما بايد وظيفه خود و قوه مجريه و نيز وظيفه اجرايي خود را انجام دهد.
وي يادآور شد: وضعيت تورم در كشور مربوط به مجلس نيست و اين زاييده رفتار اجرايي كشور است اما ما تلاش داريم
در كشور تورم ايجاد نشود. سياست مجلس اين نيست كه به طرحها و لوايح تورمزا پاسخ مثبت دهد.
رييس مجلس همچنين در پاسخ به خبرنگاري در زمينه سياستهاي آمريكا در منطقه اظهار داشت: رفتارهاي آمريكاييها با پروندهها و ماجراهاي مختلف رفتارهاي ماجراجويانه بوده است كه منجر به مشكلاتي در منطقه شده است.
لاريجاني افزود: جمهوري اسلامي ايران از هر راهي كه بتواند اين شرايط را تعديل كند استقبال ميكند چه استراتژي آمريكاييها استراتژي عاقلانه شود و چه از اين وضعيت زورگويانه خارج شود.
وي يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران هر كمكي را كه شرايط را بتواند در منطقه تعديل كند استقبال ميكند.
لاريجاني همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص موضع گيري اخير وي در مورد توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق گفت: اين توافقنامه چندين بار مورد بررسي و تجديد نظر قرار گرفته است. وي از نوري المالكي نخست وزير عراق كه با دلمشغولي زياد به اين موضوع پرداخت و نيز از مجلس عراق كه اين توافقنامه را منوط به رفراندوم كرد تشكر كرد.
لاريجاني وجود نوعي كاپيتاليسيون در اين توافقنامه، اعطاي برخي اختيارات به آمريكايي ها براي ورود و خروج بسته هاي مورد نظر آنها و نيز آمد و شد نيروهاي آمريكايي را سه اشكال توافقنامه دانست و گفت كه اين داراي اهميت است و مجلس عراق هم به آن توجه كرده است.
وي تاكيد كرد: منوط كردن اين موافقتنامه بر برگزاري رفراندوم كار درستي است.
** كانديداي انتخابات رياست جمهوري نيستم
رييس مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: كانديداي انتخابات رياست جمهوري آينده نيستم.
خبرنگاري از لاريجاني سوال كرد: در صورت كانديدا شدن در انتخابات رياست جمهوري ، كدام چهره علي لاريجاني را خواهيم ديد؟ چهره لاريجاني كه در صدا و سيما منتقد سرسخت اصلاح طلبان بود يا چهره لاريجاني كه رييس مجلس هشتم است و سعي مي كند چهره اي معتدل از خود نشان دهد؟
لاريجاني در پاسخ به اين پرسش گفت: وضعيت آينده ما اين است كه بايد ببينيم چه كساني در راس قرار مي گيرند. اگر مسايل كشور را دلسوزانه پيگيري كنند، به آباداني و سلامت فكري كشور بينديشند ، به پيگيري تراز كشور در صحنه منطقه اي توجه كنند ، حتما مورد حمايت مجلس خواهند بود.
وي افزود: اما اگر فرسايش داشته باشند ، مجلس شوراي اسلامي با استراتژي خودش برخورد مي كند.
رييس مجلس اضافه كرد: اگر تمركز آرايش كشور بر منافع ملي باشد و توسعه و فكر اسلامي و صيانت از قانون اساسي مورد توجه باشد، ما پشتيبان اين فكر هستيم اما درگيري هاي سياسي را به حال كشور مفيدي نمي دانيم .
لاريجاني در پاسخ به سئوال ديگري مبني بر اينكه درصورت موفقيت طرح وحدت ملي ، آيا ممكن است شما كانديداي مورد نظر شخصيت هاي طراح اين نظريه باشيد، گفت: تا جايي كه ممكن است تلاش مي كنيم در بستر انتخابات در جهت وحدت ملي حركت كنيم.
رييس مجلس افزود: تمركز افكار سياسي بر مولفه هاي ملي كمك كننده است .به جاي اينكه با مناقشات خرد ، ظرفيت سياسي كشور را كاهش دهيم شايسته است با وحدت ملي، روي منافع ملي تمركز كنيم .
وي تصريح كرد: در اداره مجلس هشتم نيز مسير كار من همين است كه به جاي پراكندن نظرات خرد ، ذهن كارشناسي نمايندگان را روي منافع ملي متمركز كنيم .
لاريجاني اضافه كرد: در حال حاضر، احساس مي كنم با غلبه كار كارشناسي و علمي در كميسيون هاي مختلف ، نمايندگان مجلس پاسخ مناسبي به اين انديشه داده اند .
رييس مجلس اظهار داشت: نمايندگان مجلس هشتم به جاي چالش هاي نفس گير سياسي روي مسايل اساسي كشور متمركز شده اند.
وي تصريح كرد: در كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي نيز همه افكار سياسي هم از اصولگرايان و هم از اصلاح طلبان حضور دارند و به اين موضوع سياسي نگاه نمي كنند.
سيام
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
-
گوناگون
پربازدیدترینها