واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لاريجاني در نشست خبري/7 دفاع از سفرهاي استاني هيات دولت
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه سفرهاي استاني دولت ابتكار خوبي است گفت: اينكه دولت با قبول زحمت به استانهاي مختلف سفر و از نزديك مشكلات را بررسي ميكند يك تاكتيك مثبت است.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، علي لاريجاني در ادامه نشست خبري خود اين مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه فراكسيون اقليت مجلس طرح تحقيق و تفحص از سفرهاي استاني دولت را تنظيم كرده است بيان كرد.
اين خبرنگار اظهار داشت: با توجه به اينكه سفرهاي استاني دولت از نقاط قوت دولت است آيا تصور نميكنيد اين تحقيق و تفحص در سفرهاي استاني تعامل بين دولت و مجلس را مخدوش ميكند؟
لاريجاني نيز پاسخ داد: سفرهاي استاني يك ابتكار خوبي است و اينكه دولت با قبول زحمت به استانهاي مختلف سفر و از نزديك مشكلات را بررسي ميكند يك تاكتيك مثبت است.
وي در عين حال يادآور شد: اما اينكه نمايندگان مجلس به دلايل مختلف ميخواهند نظارت بيشتري داشته باشند حق آنهاست و بنده نفي نميكنم اما اصل كار سفر استاني مطلوب است.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد اينكه گفته ميشود لاريجاني با مهندس ميرحسين موسوي ديداري داشته نيز گفت: بنده نيز اين خبر را در رسانهها شنيدهام كه بنده با باهنر چنين ملاقاتي داشتهايم.
رييس مجلس با رد ملاقات با ميرحسين موسوي تاكيد كرد: نميدانم چرا در فضاي كشور چنين حساسيتي وجود دارد. اينكه رجال سياسي با هم گفتگو و ملاقات داشته باشند مورد مطلوبي است و نه اينكه به آن حساسيت بهخرج دهند.
لاريجاني يادآور شد: بنده ميرحسين موسوي را در طول ساليان گذشته بارها ديدهام و با هم در مسايل مختلف صحبت كرده ايم. گاه در مجمع تشخيص مصلحت نظام و گاه در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي در موضوعات هستهاي موضوعاتي را با وي داشتهام كما اينكه با ساير صاحبنظران نيز چنين ملاقاتي داشتهام.
وي افزود: اين بسيار مفيد است كه از مسئولان كشور از ظرفيتهاي سياسي فكر، ذهن و مسايل مختلف استفاده كنند. با ميرحسين موسوي نيز در مورد مسايل هستهاي ظرفيتهاي بينالمللي كشور و مسايل اقتصادي گفتگو ميشود كما اينكه با ديگر دوستان مانند ناطق نوري و آقاي كروبي چنين ملاقاتهايي داشتهام.
رييس مجلس افزود: بنده هيچ ممانعتي حس نميكنم و آن را مفيد ميدانم كه افراد در سلايق مختلف با هم در امور مهم كشور گفتگو داشته باشند.
لاريجاني همچنين در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه به نظر شما در طول سي سال گذشته بهترين و بدترين قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي چه بوده است گفت: قانوني كه در مورد اجراي اصل 44 قانون اساسي نوشته شد قانون خوبي است اما نميتوانم بگويم بهترين است.
وي يادآور شد: اگر اين قانون به درستي اجرا شود فضاي كسب و كار در كشور فراهم ميشود و اقتصاد را فراگير ميكند.
لاريجاني در مورد بدترين قانون مصوب مجلس نيز گفت: اجازه دهيم در مورد بدترين نيز ديگران اظهارنظر كنند.
يكي از خبرنگاران با اشاره به ماده 6 قانون بودجه 87 در مورد برداشت از حساب ذخيره ارزي براي تكميل متروي شهري اظهار داشت: اخيرا رويانيان رييس ستاد تبصره 13 اعلام كرده كه اين مصوبه مجلس بايد در دولت بررسي شود كه در اين زمينه نيز شما نامهاي به رييس جمهور نوشتهايد. آيا دولت پاسخي به نامه شما داده است؟ و اگر به اين نامه پاسخ داده نشود آيا همانند رييس سابق مجلس نامه تظلم خواهي به مقام معظم رهبري نوشته ميشود؟
لاريجاني نيز گفت: در اين زمينه نيازي به تظلمخواهي نيست مجلس ساز و كار مناسبي دارد اين موضوع در كميسيون مربوطه در حال بررسي است.
رييس مجلس همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه قاليباف شهردار تهران در نامهاي به لاريجاني خواستار بازنگري قانون شهرداريها شده است گفت: اين نامه را بايد كميسيون عمران مجلس بررسي كند.
وي افزود: قرار شده شوراي شهر تهران و شهرداري اگر پيشنهاد مدوني دارند مطرح كنند تا كار نزديك به عمل شود.
يكي ديگر از خبرنگاران به اظهارات اخير لاريجاني مبني بر اينكه بحث تورم در كشور ربطي به مجلس ندارد گفت: با توجه به اينكه مجلس قانون بودجه را تنظيم و بر روند اجراي آن نظارت دارد آيا ميتواند در اين زمينه شانه خالي كند.
رييس مجلس نيز گفت: در كشور بين قوا تقسيم كار وجود دارد و قوه مقننه وظيفه قانونگذاري و نظارت را برعهده دارد و قوه مجريه نيز كار اجرايي كشور را دنبال ميكند.
وي افزود: بنده در گفتگو با برخي نمايندگان تاكيد كردهام كه ما بايد وظيفه خود و قوه مجريه و نيز وظيفه اجرايي خود را انجام دهد.
وي يادآور شد: وضعيت تورم در كشور مربوط به مجلس نيست و اين زاييده رفتار اجرايي كشور است اما ما تلاش داريم
در كشور تورم ايجاد نشود. سياست مجلس اين نيست كه به طرحها و لوايح تورمزا پاسخ مثبت دهد.
رييس مجلس همچنين در پاسخ به خبرنگاري در زمينه سياستهاي آمريكا در منطقه اظهار داشت: رفتارهاي آمريكاييها با پروندهها و ماجراهاي مختلف رفتارهاي ماجراجويانه بوده است كه منجر به مشكلاتي در منطقه شده است.
لاريجاني افزود: جمهوري اسلامي ايران از هر راهي كه بتواند اين شرايط را تعديل كند استقبال ميكند چه استراتژي آمريكاييها استراتژي عاقلانه شود و چه از اين وضعيت زورگويانه خارج شود.
وي يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران هر كمكي را كه شرايط را بتواند در منطقه تعديل كند استقبال ميكند.
لاريجاني همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص موضع گيري اخير وي در مورد توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق گفت: اين توافقنامه چندين بار مورد بررسي و تجديد نظر قرار گرفته است. وي از نوري المالكي نخست وزير عراق كه با دلمشغولي زياد به اين موضوع پرداخت و نيز از مجلس عراق كه اين توافقنامه را منوط به رفراندوم كرد تشكر كرد.
لاريجاني وجود نوعي كاپيتاليسيون در اين توافقنامه، اعطاي برخي اختيارات به آمريكايي ها براي ورود و خروج بسته هاي مورد نظر آنها و نيز آمد و شد نيروهاي آمريكايي را سه اشكال توافقنامه دانست و گفت كه اين داراي اهميت است و مجلس عراق هم به آن توجه كرده است.
وي تاكيد كرد: منوط كردن اين موافقتنامه بر برگزاري رفراندوم كار درستي است.
سيام/ 1965/ 1336
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]