واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: بازگشت به بوش
باراك اوباما اگر چه با شعار تغيير، بازي بزرگ در آمريكا را شروع كرد، اما هر چه جلوتر مي رود ترس از تغيير او را فرا مي گيرد؛ گويي منتخب سياه در حال بازگشت به خويشتن آمريكا است كه در راس آن بوش قرار دارد.
اوباما، رئيس جمهور منتخب آمريكا كه يك ماه ديگر سكان سياست اجرايي آمريكا را به دست مي گيرد، امروز، دوشنبه تيم سياست خارجي و نظامي خود را معرفي مي كند.
وي پيشتر تيم اقتصادي خود را مشخص كرده و گفته بود كه خواهان روي كار آمدن افرادي است كه فكري تازه داشته باشند.
معرفي تيم اقتصادي كابينه سياه نشان از آن دارد كه آمريكا بشدت در اين زمينه با مشكل مواجه است و او مي خواهد سدي در برابر افزايش فقر روزانه مردم آمريكا قرار دهد.
در همين رابطه الكساندر كاكبرن كارشناس برجسته آمريكايي در مسايل بين الملل گفته است كه كابينه اوباما متشكل از افرادي است كه بحران اقتصادي جهان را ايجاد كرده اند.
جداي از تاثيرگذاري لابي صهيونيسم در اين انتخاب ها، بايد به اين مسئله انديشيد كه چه شده است كه اوباما هر روز از «شعار تغيير» فاصله مي گيرد و در انديشه تثبيت است.
اوباما از رابرت گيتس، وزير دفاع جورج بوش خواسته است تا به فعاليت خود ادامه داده و اوضاع نظامي آمريكا را در جهان و بخصوص كشورهاي مسلمان كنترل كند.
در چنين حالتي او بار ديگر مسئوليت اموري را به دست مي گيرد كه به اعتقاد بسياري از تحليلگران اشتباهات متعدد در آن در طول هشت سال، چنين بلاي اقتصادي، سياسي و حيثيتي را بر سر آمريكا آورده است.
اين انتخاب چندان به مذاق برخي دموكرات ها خوش نيامده است؛ زيرا گيتس در كابينه جمهوريخواهان حضور فعال داشته و نقشي اساسي در جنگ افغانستان و عراق بازي كرده است.
امروز نيز اوباما، ژنرال جيمز جونز، ژنرال سابق چهار ستاره نيروي دريايي آمريكا را به عنوان مشاور امنيت ملي آمريكا انتخاب خواهد كرد.
جونز، نماينده ويژه كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه دولت جورج بوش در مسائل امنيتي در فلسطين است وي همچنين در گذشته فرمانده كل نيروهاي پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) بود اين گزينه شايد نياز به اطاله كلام نداشته باشد پس در همين بسنده مي شود.
آن طور كه مطبوعات آمريكا خبر داده اند، باراك اوباما قصد دارد كه سوزان رايس، از مقام هاي سابق وزارت امور خارجه آمريكا، را به عنوان سفير آينده اين كشور در سازمان ملل متحد منصوب كند.
از سويي ديگر عرصه سياست خارجي وي نيز چنگي به دل نمي زند و نشاني از تغيير ندارد.
باراك اوباما، تيمي را براي عرصه سياست خارجي خود انتخاب كرده كه در وهله اول مغاير با وعده هايي است كه او براي تغيير سياست خارجي داد.
هيلاري كلينتون، رقيب انتخاباتي اوباما از جنگ عراق حمايت كرده است؛ همساني تفكر رئيس جمهور و كلينتون در عرصه سياست خارجي بسيار حياتي است.
اين در حالي است كه كلينتون در جريان مبارزات انتخاباتي امسال بارها باراك اوباما را به بي تجربگي در امور سياست خارجي متهم كرده بود.
حال سوال اين است كه آيا باراك اوباما همرنگ كلينتون شده و از جنگ عراق حمايت مي كند يا اينكه كلينتون كوتاه آمده و حرف خود را كه در كل جهان پخش شده تغيير مي دهد.
فايننشيال تايمز نيز در گزارشي انتخاب هيلاري كلينتون را نخستين اشتباه بزرگ اوباما خواند.
به هر حال به نظر مي آيد كه اوباما با انتخاب هايي كه تا كنون انجام داده به ديگران فهمانده است كه از تغيير مي ترسد و همانطور كه بسياري از كارشناسان در اين مدت كوتاه بيان داشته اند به چاهي كه بوش كنده است، خواهد افتاد./انتهاي پيام/
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]