واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قشقاوي/كامل: البرادعي اظهارات ايران را تاييدكرده انگليس همواره درخط مقدم خصومت تاريخي عليه ايران بوده تاحقوق جنگ بررسي نشود بحثهاي حقوق بشرشوخي با ملتهاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
حسن قشقاوي با اشاره به مواضع اخير كانادا در قبال حقوق بشر در ايران تصريح كرد: ما خواستار جبران اين اظهارات از طرف كانادا هستيم.
به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان در نشست هفتگي خود با خبرنگاران رسانههاي داخلي و خارجي با تاكيد بر جبران اين مواضع از طرف وزير خارجهي كانادا در مورد وضعيت حقوق بشر ايران تصريح كرد: من موضعگيري لازم در اين خصوص را كه عبارات ناشايستي عليه كشورمان استفاده شده بود عنوان كردم و هماكنون نيز موضوع در دست بررسي است و اگر اقدام خاصي بخواهد صورت بگيرد اطلاع رساني لازم انجام خواهد شد.
وي اضافه كرد: جبران اين عبارات ناشايست از طرف كانادا مورد خواست جدي ماست كه اين مساله به سفارت كانادا در ايران و نيز از طريق سرپرست سفارت ايران در كانادا به مقامات كانادايي اطلاع داده شده است.
به گفتهي وي، كاربرد اين اظهارات كه از طرف وزير امور خارجهي آنها كه ديپلمات كاركشتهاي نيست بايد اصلاح شود و وي خيلي بايد مراقب اظهارات خود باشد و دقت كند.
وي قطعنامههاي حقوق بشري كه عليه جمهوري اسلامي ايران صادر ميشود با ماهيتي كاملا سياسي معرفي كرد و يادآور شد: خود كانادا يكي از بزرگترين ناقضان حقوق بشر عليه اقليتها، مسلمانان و بوميان اين كشور است كه در اين خصوص بحثهاي فراواني وجود دارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با انتقاد از سكوت در قبال مسالهي جنگ و در عين حال پرداختن به مسائل حقوق بشر خاطرنشان كرد: چگونه است كه تيرباران حساسيتهايي به دنبال دارد اما بمباران اين حساسيتها را ندارد. تا زماني كه حقوق جنگ مورد بررسي قرار نگيرد و مشخص نشود، بحثهاي حقوق بشر شوخي با ملتهاست . نفس حقوق بشر امر خوبي است، ولي بدتر از نقض آن گرفتن جان انسانهاست كساني كه امروز بزرگترين صادركنندهگان صلاح هستند دم از حقوق بشر ميزنند.
وي يكي از بزرگترين موارد نقض حقوق بشر را عدم صدور قطعات هواپيما عنوان كرد و از هموطنان ايراني خواست كه كمپين 75 ميليون امضا را در دستور كار قرار دهند.
قشقاوي در ادامه با تاكيد بر اين كه موضع ايران در قبال مطالعات ادعايي مطرح شده از طرف آمريكا و غرب تغيير نكرده است خاطر نشان كرد: سوالات ششگانهي آژانس براساس مداليته جواب داده شد و آژانس صراحتا اعلام كرد كه اين مسائل حل و فصل شده است، اما ما پس از آن مواجه با مطالعات ادعايي شديم.
وي اضافه كرد: گزارش البرادعي خود صحت ادعاهاي ايران را روشن كرده و تاكيد داشته كه اصل اين اسناد به ايران ارائه نشده است.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد توافقنامهي عراق و آمريكا پرسيد كه وي در پاسخ گفت: ما همواره بر ضرورت رفع اشغال از عراق و اعمال حاكميت ملي توسط عراقيها تاكيد داريم و در اين ميان دو عامل ضرورت اجماع ملي در داخل عراق و توجه به نظر مرجعيت ديني را مدنظر قرار دادهايم.
قشقاوي خاطر نشان كرد: ما همواره دو عامل را در تحقق اين هدف مورد تاكيد قرار دادهايم كه ضرورت اجماع ملي در عرصهي داخلي عراق و توجه به نظر مرجعيت ديني از جملهي اين موارد است.
وي اظهار اميدواري كرد: با تصميم هوشمندانهي مجلس عراق براي برگزاري رفراندوم در شش ماه بعد ملت ضد اشغالگر عراق بتوانند دغدغههاي خود در مورد رفع اشغال با حاكميت ملي را محقق كنند.
به گفتهي وي، هر كاري كه در جهت توجه به اين دو عامل فوق باشد مورد قبول ايران است و هرگونه اقدام در مورد رفع اشغال و برقراري حاكميت ملي عراق مورد توجه و قبول ايران ميباشد.
قشقاوي همچنين با اشاره به ضرورت همكاريهاي منطقهيي گفت: رفته رفته كشورهاي منطقه به ضرورت توجه به همكاريهاي منطقهيي و دوستي با ايران توجه ميكنند و پيشنهاد جناب آقاي آقازاده در مورد ايجاد كنسرسيوم رآكتور آب سبك تحت نظارت آژانس و NPT نشان ميدهد كه فضاي منطقهيي تغيير كرده و حتي در مورد بحث هستهيي نيز زمينهي همكاري وجود دارد.
وي گفت: خوشبختانه امروز فضا عوض شده و برخلاف خواست عدهاي كه ميخواستند مسائلي به عنوان مسائل تهديدكننده مطرح شود به همكاري تبديل شده است و ما در مجموع چهارچوب بازي براي همكاري با همسايگان داريم.
قشقاوي همچنين با انتقاد از اظهارات رييس مجلس بحرين در قبال جزاير سهگانهي ايراني گفت: از اين اظهارات تعجب ميكنيم و فكر ميكنيم اگر بنا باشد موضوعات جغرافيايي و ارضي در منطقه باشد قطعا به نفع منطقه نخواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر دائمي بودن موضع ايران در قبال حمايت از حزبالله و مردم فلسطين و با اشاره به نامهاي كه اخيرا توسط يكي از نشريات به نقل از معاون وزير خارجهي سابق منتشر شده است، گفت: از زمان حضرت امام (ره) با آغاز انقلاب و از عاليترين سطح نظام تا پايينترين سطح اين موضعگيري جمهوري اسلامي ايران يكسان و هميشگي بوده است.
قشقاوي همچنين با اشاره به ديدار رييس دانشگاه الازهر با شيمون پرز خاطر نشان كرد: ايران با هرگونه عاديسازي روابط با رژيم صهيونيستي تحت هر شكل و عنوان مخالف است و از طرف ملت ما مطرود ميباشد.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان سپس در پاسخ به سوالي در مورد اظهارات وزير خارجهي انگليس و احضار سفير انگليس به وزارت خارجه خاطرنشان كرد: طي اظهاراتي كه وزير خارجهي اين كشور و سخنگوي دولت انگليس داشته اعلام كردهاند كه اين اظهارات مدنظر آنها نبوده و ميخواستند در اين زمينه تعديلي داشته باشند.
وي يادآور شد: اما اين نكته قابل توجه است كه انگليسيها همواره در خط مقدم خصومت تاريخي عليه منافع ملت ايران بودهاند و امروزه در چارچوب تفرقهافكني، بحثهاي هستهيي و مماشات با تروريسمها بحثهايي را مطرح مي كنند كه بايد توجه كنند هميشه نميتوانند فوروارد باشند و ممكن است و گاهي ممكن است در آفسايد سياسي قرار بگيرند.
قشقاوي تعطيلي سفارت انگلستان در ايران را در دستور كار ايران ندانست.
وي همچنين از سفر رييس جمهور اكوادور، دبيركل سازمان همكاريهاي شانگهاي و نيز وزير خارجهي قرقيزستان ظرف اين هفته و هفتهي آينده به تهران خبر داد.
وي در مورد سفر رافائل كروئهآ ، رييس جمهور اكوادور به تهران گفت: وي براي نخستين بار در طول تاريخ دو كشور به دعوت دكتر احمدينژاد به تهران مي آيد و كشوري غني با منابعي سرشار و عضو اوپك است و همكاري گستردهي ما به ويژه در اقتصاد در اولويت مذاكرات و ديدارها قرار دارد.
به گفتهي قشقاوي، مورگاليف، دبيركل سازمان همكاري شانگهاي با متكي وزير امور خارجه و آهني معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه ديدار و در دفتر مطالعات پيرامون اين سازمان مهم سخنراني مي كند.
وي از پيگيري موضوع ديپلماتهاي ايراني در ديدار معاون آسيايي وزارت خارجه با مقامات پاكستاني و سفر رييس جمهور پاكستان به تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، خبر داد و يادآور شد: در ديداري كه آقاي آخوندزاده در پاكستان دارند موضوع سفر زرداري رييس جمهور پاكستان به ايران مطرح شده و و ايشان دعوت رييس جمهور كشورمان را اجابت كردند.
وي اضافه كرد: در اين ديدارها همچنين موضوع ديپلماتهاي ايراني مورد بحث قرار گرفت و اميدواريم هرچه زودتر با آزادي اين ديپلمات خانوادهي وي نيز از نگراني برهند و ما منتظر رهايي هرچه زودتر وي هستيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي در مورد پروندهي آميا و برخي اقدامات اخير دولت آرژانتين در ارائهي دادخواست به دول اروپايي براي مسدود كردن حسابهاي دو تن از مقامات كشورمان براي پرداخت غرامت به يكي از شاكيان پرونده تاكيد كرد: به آمار سازمان شفافيت جهاني قضات آرژانتيني از فاسدترين قضات هستند و از اول انحرافي در اين خصوص به خاطر فشارهاي صهيونيستها پديد آمده اما ايران آمادگي دارد تا در چارچوب منصفانه و عادلانه كمال همكاري را در اين زمينه داشته باشد و الان هم اين آمادگي را دارد تا براي روشن شدن موضوع و مشخص شدن مسببان واقعهي اين حادثه كمك كند.
قشقاوي با تاكيد بر اينكه اين موضوع از مسير اصلي خارج شده و هرچند گاهي دستمايهي برخي بحثهاي تخريب روابط قرار ميگيرد گفت: ملت آرژانتين تمايل به رابطه با ايران دارد و ميخواهد كه اين مسائل تحت تاثير تشبثات قضايي قرار نگيرد كه در حقيقت سياسي و تبليغاتي است.
قشقاوي سپس با تاكيد بر اينكه شرايط جهاني ، منطقهيي و اوضاع آشفتهي داخل رژيم صهيونيستي و بحران هويتي كه اين رژيم با آن مواجه است و به تعبير خودشان موجوديتشان را تهديد ميكند، امكاني براي اقدام نظامي عليه كشورهاي ديگر ندارند در پاسخ به سوالي در خصوص احتمال حمله رژيم صهيونيستي به جمهوري اسلامي ايران گفت: اين گونه بحثها در چارچوب جنگ رواني است و ما همواره آمادگي مقابله با هرگونه تهديد از طرف اين رژيم را داريم و دولت و ملت و نيروهاي مسلح ما در آمادگي كاملاند و ما برخي تهديدها را جدي نميگيريم.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد اجلاس اخير قطر و حضور دكتر احمدينژاد در اين اجلاس پرسيد كه وي در پاسخ اظهار داشت: اجلاس دوحهي قطر با عنوان كمك مالي براي توسعه با همكاري سازمان ملل و حضور 60 كشور جهان برگزار شد كه 30 تا 40 كشور در حد روساي دولتها در آن شركت كرده بودند كه موضوع آن تاثير حوادث بحران مالي جهان بود.
وي اضافه كرد: اين اجلاس فرصت خوبي بود كه رييس جمهور مواضع ما را در اين خصوص توضيح دهد كه در حاشيهي اين اجلاس نيز ديدارهايي صورت گرفت.
قشقاوي در پايان در مورد نامهي رييس جمهور به اوباما كه طي هفتههاي گذشته به طور مكرر مطرح شده است گفت: نامه احمدينژاد در جهت خواست ملت آمريكا در مورد تغيير بوده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]