تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837894386
به مناسبت روز جهاني معلولان معلولان گلستاني: دستهايم، دستهايت را به ياري مي طلبند
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به مناسبت روز جهاني معلولان معلولان گلستاني: دستهايم، دستهايت را به ياري مي طلبند
گرگان- روز جهاني معلولان، فرصتي است مغتنم براي جامعه معلولين تا خواسته هاي خود را مطرح كرده و از كليه آحاد و مسوولان اين نظام بخواهند كه درصدد ايجاد فرصتهاي برابر براي اين قشر آسيب پذير و در عين حال توانمند باشند.
شماري از معلولان استان گلستان و خانواده هاي آنان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، ايجاد فرصت شغلي، تكريم واحترام به معلولان و پذيرش آنها در جامعه، افزايش هزينه نگهداري و ارائه امكانات بيشتر به خانواده ها براي نگهداري معلولان و بيمه را از مهمترين مشكلاتي دانستند كه معلولان در حال دست و پنجه نرم كردن با آنها هستند .
"كلثوم درويش زاده" كه از خانواده اي با درآمد پايين است و خواهر شوهري معلول دارد مي گويد: حقوقي كه بهزيستي به ما براي نگهداري زهرا مي دهد، بسيار پايين است و آن هم مرتب داده نمي شود و دو سال يكبار يا چهار سال يكبار پرداخت مي شود و من هم با وضعيتي كه خواهر شوهرم دارد و پدر و مادر پير او، تنها به خاطر رضاي خدا از زهرا نگهداري مي كنم و الان با وضعيت جسماني من كه باردار هستم، نمي توانم زهرا را جمع و جور كنم.
وي كه در علي آباد و در حاشيه شهر سكونت دارد، مي افزايد: انتظارم از مسوولان اين است كه امكانات را براي ما مثل لباسشويي و خانه تهيه كنند تا در شست و شوي لباسهاي زهرا مشكل نداشته باشم و سرپناهي باشد كه او را نگهداري كنيم.
"شهاب جهان تيغ" كه با ويلچر براي گرفتن ماهانه خود و رفتن به دكتر به باجه بانك ملت بهزيستي مراجعه كرده، خود را 22 ساله معرفي مي كند و مي گويد: من نتوانستم درس بخوانم و چون بي سواد هستم به من كار نمي دهند.
وي مي افزايد: از مسوولان مربوطه مي خواهم كه شرايطي را براي ما فراهم كنند كه ما هم بتوانيم درس بخوانيم و با ياد گرفتن مهارت و حرفه اي، شغلي براي خود داشته باشيم.
جهان تيغ ادامه مي دهد: الان بهزيستي ماهانه به من 25 هزار تومان مي دهد كه فقط پول كرايه ماشين من مي شود و حتي براي افزايش اين حقوق، پيش رياست جمهوري، استاندار، شوراي شهر گرگان و شوراي روستا رفتم.
پسر بچه ديگري كه او مشكلش چند معلوليتي است، مي گويد: در خانواده به ما محبت نمي كنند اما دوست دارم كه در جامعه به افرادي مثل ما رسيدگي كنند و احترام بگذارند و ما را مانند آدمهاي ديگر ببينند و فرق نگذارند.
"حسين ثبوتي" اظهار مي دارد: الان در اجتماع به معلولان به عنوان انسانهاي ناتوان نگاه مي كنند در حالي كه معلولان هم مي توانند مانند آدمهاي ديگر و حتي بهتر از آنها كار و زندگي كنند و اين تنها با توجه و رسيدگي و رفع نيازهاي آنها ميسر مي شود.
خانمي كه در خانه از دختر 30 ساله اش كه ضايعه نخاعي دارد، نگهداري مي كند، مي گويد: دختر من "معصومه بطيار" الان بيمه نيست و تمام مدارك او را مثل فتوكپي شناسنامه و كارت بيمه ام را براي بيمه گرفتند و كد بيمه دخترم را به فرد ديگري دادند و او را به جاي دخترم بيمه كردند و گفتند شما كد نداريد.
او كه "زهرا غريبيان" نام دارد، از بي احترامي برخي كاركنان بهزيستي شكايت مي كند و مي گويد: خانمي كه در بهزيستي كار مي كند، به من گفت تو از بس بدي، خداوند تو را به اين روز انداخته و با فحش، ناسزا و بي احترامي من را از بهزيستي بيرون كرد.
غريبيان اضافه مي كند: از مسوولان مي خواهم كه با ديده انسان به ما نگاه كنند و حرمت ارباب رجوعاني مثل ما را نگهدارند.
مدير آموزش و پرورش استثنايي گلستان در ابتدا به روز جهاني معلولان در 13 آذر ماه اشاره مي كند و مي گويد: هدف عمده از نامگذاري اين روز، افزايش آگاهي و شناخت هر چه بيشتر مسايل و حقوق افراد معلول و بسيج همگاني در سطح ملي و بين المللي براي حمايت عملي بيشتر از معلولان است.
"يوسف جمال" مي افزايد: برگزاري روز جهاني معلولان در كشور فرصتي است تا كودكان و دانش آموزان استثنايي به مدد بهره مندي از خدمات آموزشي، پرورشي و توان بخشي سازمان استثنايي بتوانند توانمنديهاي خود را در زمينه هاي مختلف بروز دهند.
به گفته وي، اصلاح و تغيير نگرش آحاد جامعه و آگاهي يافتن از تلاشهاي ارزشمند و موثر مربيان و معلمان پرتلاش كودكان و دانش آموزان استثنايي و توسعه زمينه هاي مشاركت از جمله دستاوردهاي مثبت اين فعاليت است.
جمال، رويكرد و شعار امسال روز جهاني معلولان را تحقق اصل كرامت و عدالت براي تمام معلولان براساس آموزه هاي دين اسلام خواند و ادامه داد: درج و شعار امسال يعني "تكريم و عدالت براي همه" در سر برگ مكاتبات اداري، تقدير از كاركنان معلول، ارائه خدمات توان بخشي رايگان به معلولان، برگزاري مراسم متمركز روز 13 آذر در سينما هجرت گنبد، برپايي نمايشگاهي از آثار دانش آموزان و معلولان در گرگان از برنامه هايي هستند كه در هفته معلولان برگزار مي شود.
وي تعداد دانش آموزان معلول تحت پوشش اين سازمان را دو هزار و 45 نفر اعلام مي كند و مي افزايد: اين دانش آموزان در 28 مركز آموزش استثنايي استان و روستاهاي دورافتاده كه به صورت ضميمه تشكيل كلاس داده اند و در هفت گروه، تحصيل مي كنند.
به گفته وي، گروه اول تحصيلي كه كم توانان ذهني هستند يكهزار و 457 نفرند و بيشترين آمار را دارند، گروه ناشنوايان 243، نابينا و كم بينا 31 نفر، جسمي حركتي 13 نفر، چند معلوليتي 60 نفر، تلفيقي 241 نفر و در مجموع يكهزار و 174 پسر و 629 دختر مشغول به تحصيل هستند.
مدير آموزش و پرورش استثنايي گلستان تعداد دانش آموزان سال قبل اين مديريت را يكهزار و 828 نفر اعلام مي كند و مي گويد: امسال 217 دانش آموز بيشتري را در مقايسه با سال قبل جذب كرديم و با ميانگين شش نفر در هر كلاس 37 كلاس را براي آنها طراحي كرديم و 410 نيروي توانبخشي و آموزشي مشغول خدمت به اين دانش آموزان هستند.
جمال در ادامه مشكلات اين دانش آموزان را در دو بخش نيروي انساني و اياب و ذهاب مي داند و ادامه مي دهد: اگر براي اين دو، به نحو احسن برنامه ريزي شود، تعداد دو برابر دانش آموزان فعلي، تحت پوشش مي روند.
به گفته وي، در خصوص فضاي آموزشي نيز در دو شهر گرگان و گنبد كه تراكم دانش آموزان زياد است با كمبود فضا مواجهيم و چهار شهر "بندرگز، گميشان، گاليكش و كلاله" با فضاي بد آموزشي و غيراستاندارد روبه رو هستند كه براي آنها تعريف پروژه شده اما اعتباري مصوب نشده كه در صورت تحقق، دانش آموزان از اين فضاها نجات مي يابند.
جمال اظهار مي دارد: در بخش خدمات توان بخشي شامل گفتار و كاردرماني نيز به لحاظ نيروي انساني، انتظار لازم خانواده ها برآورده نشده، چون كار تخصصي است و زمان زيادي مي برد و امكان پوشش اين تعداد دانش آموز وجود ندارد و با اختصاص نيرو، دانش آموزان بيشتر تحت پوشش مي روند.
مدير آموزش و پرورش اسثنايي گلستان بيان مي دارد: حدود 30 تا 40 درصد دانش آموزان هر مدرسه براساس ارزيابي هاي اوليه، نياز به خدمات توانبخشي دارند و در بخش تجهيزات اين بخش نيز در استان تنها دو مركز پيشرفته "گرگان و گنبد" مجهز به تجهيزات توانبخشي تخصصي هستند و در ساير شهرستانها به دليل قيمت بالاي تجهيزات، اين امكانات وجود ندارد.
جمال مي افزايد: در حال حاضر اين مساله در استانداري مطرح و تلاش شده كه مبلغ آن براي خريد وسايل آماده شود.
وي، در بخش آموزش اين دانش آموزان نيز معتقد است كه مشكلات برنامه اي وجود ندارد و تنها اجراي آنها وابسته به نيروي انساني است و مي گويد: تنها مناطق محروم استان، براساس طرح سنجش، نيازمند ارائه خدمات آموزشي و توانبخشي هستند اما مشكل نيروي انساني، مانع پوشش صددرصدي بخش آموزشي است.
به گفته وي، در سالهاي گذشته ادامه تحصيل دانش آموزان كم توان ذهني تنها تا مقطع ابتدايي و مهارتهاي راهنمايي ميسر بود، اما از سال تحصيلي جاري و در تعريف طرح جديد آموزش استثنايي، ادامه تحصيل اين دانش آموزان در عنوانهاي پيش حرفه اي راهنمايي و حرفه اي متوسطه، ميسر شده است.
مدير آموزش و پرورش اسثنايي گلستان تصريح مي كند: در استان 9 مركز پيش حرفه اي (راهنمايي ) و چهار مركز حرفه اي (متوسطه ) براي دانش آموزان دختر و پسر طراحي شده و دانش آموزان مشغول به تحصيل هستند و بعد از ديپلم نيز در صورت فراهم شدن زمينه هاي تحصيلي، اين دانش آموزان مي توانند در دانشگاههاي علمي كاربردي تحصيل كنند.
جمال ادامه مي دهد: همه ساله از اعتبارات دولت تحت عنوان هزينه هاي كمك آموزشي در اعتبارات استثنايي كشور و در قالب اعتبارات خدمات رفاهي استثنايي به استانها ابلاغ مي شود كه براساس نياز دانش آموزان، توزيع مي شود.
به گفته وي، همچنين اعتبار سرويس اياب و ذهاب رايگان دانش آموزان نيز طي قرارداد با مدارس در اختيار مدارس قرار مي گيرد.
جمال ادامه مي دهد: در زمان حاضر تمام مدارس استثنايي استان به خاطر نوع كار و آموزشهاي روز و كسب اطلاعات، داراي وبلاگ هستند و عمده فعاليتهاي آموزشي در قالب بسته هاي آموزشي كه شامل سي دي هاي آموزشي، مقالات علمي، بررسي مشكلات كلاسي، شعرهاي آموزشي و بهداشتي است، به دانش آموزان ارائه مي شود.
وي، تدريس هاي دوره اي، برگزاري جلسات گروههاي آموزشي، دعوت از مشاورين، مولفان و بزرگان كتابهاي درسي را از ديگر فعاليتهاي آموزشي اين مديريت براي دانش آموزان بيان مي كند و مي افزايد: در بخش توان بخشي نيز مشاور، مددكار، گفتار درمان، كار درمان، فيزيوتراپ، بينايي و شنوايي سنج، افرادي هستند كه به دانش آموزان سرويس مي دهند.
مديركل بهزيستي گلستان نيز مي گويد: اشتغال معلولان توجه بيشتري را مي طلبد و قانون سه درصد را كه بايد از معلولان، نيروي كاربگيرند، سازمانها جدي نمي گيرند و ضمانت اجرايي هم براي آن وجود ندارد و حتي پيشنهاد شده كه درصدي را از سهم سازمانها مانند فرزندان شاهد به معلولان اختصاص دهند.
"علي اصغر باقري" مي افزايد: از آنجايي كه سرعت و دقت معلولان و كارآيي آنها از جمله نابينايان و افراد ضايعه نخاعي در برابر افراد عادي در كارها زياد است و حتي براي كندن برچسب معلوليت، بيشتر از خود مايه مي گذارند، دستگاههاي اجرايي مي توانند به عنوان اپراتور در سازمانها از آنها استفاده كنند، در حالي كه معلولان حتي در آزمونها قبول مي شوند اما در مصاحبه به خاطر معلوليت رد مي شوند.
وي، درباره هزينه نگهداري افراد معلول در منازل مي گويد: در حال حاضر براي 30 درصد نيازهايمان اعتبار داريم و اين هزينه چيزي به نام مستمري نيست و در دنيا نيز تمام اعتبار را براي هزينه نگهداري معلول نمي دهند، زيرا در اين صورت ترويج فرهنگ معلوليت مي شود.
باقري مي افزايد: تمام تلاش اين است كه بحث تساوي استفاده از فرصتها و تلفيق معلولان با افراد عادي ديده شود و در حال حاضر در سرفصل درسي مهدكودكها، درسي براي آشنايي با معلوليت براي بچه ها گذاشته شده تا آنها را در كنار خود بپذيرند و گلستان تنها استان كشور است كه اين كار را در مهدكودكها انجام داده است.
وي، يكي از نگرانيهاي معلولان را اين مي داند كه آنها نمي توانند در جامعه به دلايل متعدد ظاهر شوند كه با فرهنگ سازي بايد اين موانع رفع شود.
باقري ادامه داد: رفع موانعي از جمله قوانين معماري در دستور كار است كه برخي دستگاهها در ساخت و ساز آن را رعايت مي كنند و بعضي آن را اعمال نمي كنند.
معاون توانبخشي سازمان بهزيستي گلستان نيز شمار معلولان شناسايي شده استان را تا پايان اسفند ماه سال گذشته 36 هزار و 423 نفر مي داند و مي گويد: تعداد تخمين زدگان اين افراد در استان 61 هزار و 986 نفر است.
"كمال سلماني" به لحاظ علمي و پزشكي تعداد معلولان ذكور را حداقل 5/1 برابر جنس مونث مي داند و مي گويد: بخاطر اين كه دختر ناشناخته باقي بماند غير از موارد شديد، در موارد خفيف كمتر مراجعه مي كنند، مگر اين كه فقر اقتصادي آن را تشديد كند.
وي مي افزايد: در حال حاضر به پنج هزار و 407 نفر از خانواده هاي معلولان تحت پوشش سازمان مبلغ 32 هزار تومان در ماه به عنوان هزينه نگهداري داده مي شود كه طبق مصوبه رياست جمهوري يك هزار و 500 نفر از آنها در سال جاري اضافه شدند.
سلماني مي گويد: اين سرانه 32 هزار تومان مصوب هيات وزيران است و براي اين گونه افراد در كشور يكسان است و اين ميزان تنها براي هزينه هاي جانبي معلولان مي باشد.
به گفته وي، در بخش بيمه، يك معلول به همراه خانواده خود بيمه مي شود به طوري كه اگر سرپرست خانوار باشد زن و فرزند هم بيمه مي شوند و اگر زير 18 سال باشد والدين و خواهر و برادر او هم بيمه مي شوند كه اين يكي از مشكلات است كه از سرانه سازمان كم مي شود و بيمه ها زير بار نمي روند كه معلولان را انفرادي بيمه كنند.
سلماني مي افزايد: بيمه هاي ما سالانه قرارداد بسته مي شود و در اول سال (خرداد ماه ) مي توانيم فرد را معرفي و جايگزين كنيم.
وي مي افزايد: امسال اسامي هشت هزار معلول چند معلوليتي و ضايعه نخاعي را براي مكمل درمان داديم كه فرانشيز بيمه را سازمان بهزيستي پرداخت مي كند و همچنين صندوق درمان هم در شهرهاي گرگان و گنبد فعاليت دارد كه هزينه هاي كلينيكي و پيراپزشكي معلولان را پرداخت مي كند.
معاون بهزيستي گلستان ادامه مي دهد: همچنين اين سازمان، وسايل كمك توان بخشي معلولان نظير ويلچر، سمعك، عصا، تشك مواج، وسايل ضايعه نخاعي از قبيل سوند، پوشينه، تشك و موارد ديگر را به افراد معلول مي دهد.
سلماني مي گويد: به همسران افراد ضايعه نخاعي شديد نيز حق پرستاري داده مي شود و اعتباري داشتيم كه محيط آنها را مساعدسازي كنيم.
وي مي افزايد: در حال حاضر برخي از معلولان ذهني متوسط و خفيف تر هستند كه از كمبود امكانات نالان هستند كه اين سازمان با توجه به اولويت بندي امكانات در اختيار مي گذارد، نه اينكه آنها شرايط دريافت امكانات را نداشته باشند.
سلماني اضافه مي كند: در سال جاري به 600 زوج معلول تحت پوشش يا بي سرپرست استان، كمك هزينه ازدواج با سرانه 500 هزار تومان پرداخت شد و براي ارتزاق معلولان نيز در سال، يك الي دو بار سبد كالا داده مي شود.
معاون بهزيستي ادامه مي دهد: معلوليني كه داراي خودرو ثبت شده به نام خود هستند از سوخت CNG استفاده مي كنند و امسال 70 نفر از معلولان با استفاده از تسهيلات براي دريافت خودروهاي بهسازي شده به تهران معرفي شدند.
وي مي گويد: براي اشتغال معلولان نيز بانك اطلاعاتي راه اندازي شده كه معلولان با تحصيلات مشخص در آن ثبت شوند و همچنين با استخدام معلولان در بخشهاي خصوصي 20 درصد حق بيمه كارفرما پرداخت مي شود و وام كارفرمايي به كارفرما هم داده مي شود.
به گفته سلماني، معلولان با بهره هوشي زير 50 تحت پوشش آموزشهاي بهزيستي هستند كه شامل معلولان 14 سال به بالا و پايين مي شود كه مهارتهاي خودياري و زندگي را ياد مي گيرند و معلولان با بهره هوشي بالاتر از 50 تحت پوشش آموزش و پرورش استثنايي قرار دارند و كودكان معلول بازمانده از تحصيل نيز در مدارس كودكان تربيت پذير بهزيستي آموزش مي بينند.
سلماني اظهار مي دارد: در حال حاضر بهزيستي در روستاها نمايندگي ندارد كه مي تواند با همكاري بخش غيردولتي نيروهايي را در روستاها جذب كند و در ارائه خدمات، بخش خصوصي وارد شود.
وي تصريح مي كند: هم اينك سه دستگاه رايانه با دستگاه تبديل اينترنتي بريل در مركز نابينايان "الغدير" گرگان راه اندازي شده و كتابخانه پارك شهر گرگان مجهز به رايانه و بريل اينترنتي است.
وي مي افزايد: فعال سازي تشكلهاي غيردولتي، برگزاري مسابقه و توليد يك فيلم 20 دقيقه اي با نام "فرصت برابر" از جمله برنامه هايي است كه به منظور فرهنگ سازي اجرا شده است.
ك/4 7464/602/579/508 / 1645
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]
-
گوناگون
پربازدیدترینها