واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معلولان گلستاني: دستهايم، دستهايت را به ياري مي طلبند (1)
روز جهاني معلولان، فرصتي است مغتنم براي جامعه معلولين تا خواسته هاي خود را مطرح كرده و از كليه آحاد و مسوولان اين نظام بخواهند كه درصدد ايجاد فرصتهاي برابر براي اين قشر آسيب پذير و در عين حال توانمند باشند.
شماري از معلولان استان گلستان و خانواده هاي آنان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، ايجاد فرصت شغلي، تكريم واحترام به معلولان و پذيرش آنها در جامعه، افزايش هزينه نگهداري و ارائه امكانات بيشتر به خانواده ها براي نگهداري معلولان و بيمه را از مهمترين مشكلاتي دانستند كه معلولان در حال دست و پنجه نرم كردن با آنها هستند .
"كلثوم درويش زاده" كه از خانواده اي با درآمد پايين است و خواهر شوهري معلول دارد مي گويد: حقوقي كه بهزيستي به ما براي نگهداري زهرا مي دهد، بسيار پايين است و آن هم مرتب داده نمي شود و دو سال يكبار يا چهار سال يكبار پرداخت مي شود و من هم با وضعيتي كه خواهر شوهرم دارد و پدر و مادر پير او، تنها به خاطر رضاي خدا از زهرا نگهداري مي كنم و الان با وضعيت جسماني من كه باردار هستم، نمي توانم زهرا را جمع و جور كنم.
وي كه در علي آباد و در حاشيه شهر سكونت دارد، مي افزايد: انتظارم از مسوولان اين است كه امكانات را براي ما مثل لباسشويي و خانه تهيه كنند تا در شست و شوي لباسهاي زهرا مشكل نداشته باشم و سرپناهي باشد كه او را نگهداري كنيم.
"شهاب جهان تيغ" كه با ويلچر براي گرفتن ماهانه خود و رفتن به دكتر به باجه بانك ملت بهزيستي مراجعه كرده، خود را 22 ساله معرفي مي كند و مي گويد: من نتوانستم درس بخوانم و چون بي سواد هستم به من كار نمي دهند.
وي مي افزايد: از مسوولان مربوطه مي خواهم كه شرايطي را براي ما فراهم كنند كه ما هم بتوانيم درس بخوانيم و با ياد گرفتن مهارت و حرفه اي، شغلي براي خود داشته باشيم.
جهان تيغ ادامه مي دهد: الان بهزيستي ماهانه به من 25 هزار تومان مي دهد كه فقط پول كرايه ماشين من مي شود و حتي براي افزايش اين حقوق، پيش رياست جمهوري، استاندار، شوراي شهر گرگان و شوراي روستا رفتم.
پسر بچه ديگري كه او مشكلش چند معلوليتي است، مي گويد: در خانواده به ما محبت نمي كنند اما دوست دارم كه در جامعه به افرادي مثل ما رسيدگي كنند و احترام بگذارند و ما را مانند آدمهاي ديگر ببينند و فرق نگذارند.
"حسين ثبوتي" اظهار مي دارد: الان در اجتماع به معلولان به عنوان انسانهاي ناتوان نگاه مي كنند در حالي كه معلولان هم مي توانند مانند آدمهاي ديگر و حتي بهتر از آنها كار و زندگي كنند و اين تنها با توجه و رسيدگي و رفع نيازهاي آنها ميسر مي شود.
خانمي كه در خانه از دختر 30 ساله اش كه ضايعه نخاعي دارد، نگهداري مي كند، مي گويد: دختر من "معصومه بطيار" الان بيمه نيست و تمام مدارك او را مثل فتوكپي شناسنامه و كارت بيمه ام را براي بيمه گرفتند و كد بيمه دخترم را به فرد ديگري دادند و او را به جاي دخترم بيمه كردند و گفتند شما كد نداريد.
او كه "زهرا غريبيان" نام دارد، از بي احترامي برخي كاركنان بهزيستي شكايت مي كند و مي گويد: خانمي كه در بهزيستي كار مي كند، به من گفت تو از بس بدي، خداوند تو را به اين روز انداخته و با فحش، ناسزا و بي احترامي من را از بهزيستي بيرون كرد.
غريبيان اضافه مي كند: از مسوولان مي خواهم كه با ديده انسان به ما نگاه كنند و حرمت ارباب رجوعاني مثل ما را نگهدارند.
مدير آموزش و پرورش استثنايي گلستان در ابتدا به روز جهاني معلولان در 13 آذر ماه اشاره مي كند و مي گويد: هدف عمده از نامگذاري اين روز، افزايش آگاهي و شناخت هر چه بيشتر مسايل و حقوق افراد معلول و بسيج همگاني در سطح ملي و بين المللي براي حمايت عملي بيشتر از معلولان است.
"يوسف جمال" مي افزايد: برگزاري روز جهاني معلولان در كشور فرصتي است تا كودكان و دانش آموزان استثنايي به مدد بهره مندي از خدمات آموزشي، پرورشي و توان بخشي سازمان استثنايي بتوانند توانمنديهاي خود را در زمينه هاي مختلف بروز دهند.
به گفته وي، اصلاح و تغيير نگرش آحاد جامعه و آگاهي يافتن از تلاشهاي ارزشمند و موثر مربيان و معلمان پرتلاش كودكان و دانش آموزان استثنايي و توسعه زمينه هاي مشاركت از جمله دستاوردهاي مثبت اين فعاليت است.
جمال، رويكرد و شعار امسال روز جهاني معلولان را تحقق اصل كرامت و عدالت براي تمام معلولان براساس آموزه هاي دين اسلام خواند و ادامه داد: درج و شعار امسال يعني "تكريم و عدالت براي همه" در سر برگ مكاتبات اداري، تقدير از كاركنان معلول، ارائه خدمات توان بخشي رايگان به معلولان، برگزاري مراسم متمركز روز 13 آذر در سينما هجرت گنبد، برپايي نمايشگاهي از آثار دانش آموزان و معلولان در گرگان از برنامه هايي هستند كه در هفته معلولان برگزار مي شود.
وي تعداد دانش آموزان معلول تحت پوشش اين سازمان را دو هزار و 45 نفر اعلام مي كند و مي افزايد: اين دانش آموزان در 28 مركز آموزش استثنايي استان و روستاهاي دورافتاده كه به صورت ضميمه تشكيل كلاس داده اند و در هفت گروه، تحصيل مي كنند.
به گفته وي، گروه اول تحصيلي كه كم توانان ذهني هستند يكهزار و 457 نفرند و بيشترين آمار را دارند، گروه ناشنوايان 243، نابينا و كم بينا 31 نفر، جسمي حركتي 13 نفر، چند معلوليتي 60 نفر، تلفيقي 241 نفر و در مجموع يكهزار و 174 پسر و 629 دختر مشغول به تحصيل هستند.
مدير آموزش و پرورش استثنايي گلستان تعداد دانش آموزان سال قبل اين مديريت را يكهزار و 828 نفر اعلام مي كند و مي گويد: امسال 217 دانش آموز بيشتري را در مقايسه با سال قبل جذب كرديم و با ميانگين شش نفر در هر كلاس 37 كلاس را براي آنها طراحي كرديم و 410 نيروي توانبخشي و آموزشي مشغول خدمت به اين دانش آموزان هستند.
جمال در ادامه مشكلات اين دانش آموزان را در دو بخش نيروي انساني و اياب و ذهاب مي داند و ادامه مي دهد: اگر براي اين دو، به نحو احسن برنامه ريزي شود، تعداد دو برابر دانش آموزان فعلي، تحت پوشش مي روند.
به گفته وي، در خصوص فضاي آموزشي نيز در دو شهر گرگان و گنبد كه تراكم دانش آموزان زياد است با كمبود فضا مواجهيم و چهار شهر "بندرگز، گميشان، گاليكش و كلاله" با فضاي بد آموزشي و غيراستاندارد روبه رو هستند كه براي آنها تعريف پروژه شده اما اعتباري مصوب نشده كه در صورت تحقق، دانش آموزان از اين فضاها نجات مي يابند.
جمال اظهار مي دارد: در بخش خدمات توان بخشي شامل گفتار و كاردرماني نيز به لحاظ نيروي انساني، انتظار لازم خانواده ها برآورده نشده، چون كار تخصصي است و زمان زيادي مي برد و امكان پوشش اين تعداد دانش آموز وجود ندارد و با اختصاص نيرو، دانش آموزان بيشتر تحت پوشش مي روند.
ك/4 ادامه دارد.
.
.
7464/602/579/508 شماره 125 ساعت 10:16 تمام
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]