واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديدگاههاي كارشناسان هندي: مخالفان بهبود روابط هند و پاكستان درحملات بمبئي دست داشتند
سياسي. دهلي نو. بهاسكار
دهلي نو- دو تن از كارشناسان راهبردي هند در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا در دهلي نو، مخالفان بهبود روابط هند و پاكستان را عاملان اصلي حملات تروريستي به مركز اقتصادي هند معرفي كردند.
سي.اودي بهاسكار رئيس پيشين موسسه مطالعات و تحقيقات دفاعي هند امكان دخالت دولت پاكستان در حملات تروريستي اخير در بمبئي را رد كرد و درعين حال گفت: بدون ترديد برخي از عناصر موجود در تشكيلات اين كشور خواهان بهبود رابطه اسلام آباد با دهلي نو نيستند.
اين افسر ارشد بازنشسته نيروي دريايي هند يادآور شد: آنان آماده انجام هرگونه اقدامي در جهت ايجاد بحران در روابط بين هند و پاكستان هستند.
وي افزود: برخي عناصر سازمان اطلاعات پاكستان (آي.اس.آي) دستورات دولت اين كشور را در رابطه با هند و بويژه كشمير ناديده گرفته و از گروههاي ستيزه جوي كشميري مخالف هند حمايت ميكنند.
وي خاطرنشان كرد، اخيرا دولت آمريكا به چنين نتيجهاي رسيده و از دولت پاكستان خواسته كه رئيس سازمان اطلاعات اين كشور را بركنار كند.
بهاسكار به نقل از رسانههاي هندي گفت كه يك تروريست دستگيرشده در جريان حملات بمبئي به نام اجمل به ارتباط خود با افرادي در پاكستان و لشكر طيبه (ستيزه جويان هندي فعال در منطقه مرزي هند و پاكستان) و كسب آموزش در خاك اين كشور اعتراف كرده و اين امر نشانگر ارتباط عاملان حملات تروريستي بمبئي با گروههاي ستيزه جوي فعال در پاكستان است.
اين كارشناس راهبردي سرشناس هندي در ادامه گفت و گو با ايرنا امكان نقش مستقيم گروههاي هندي را در اين حملات رد كرده و گفت: از نوع و ميزان تسليحات و مهمات و نيز مهارت رزمي عاملان حملات تروريستي بمبئي چنين برمي آيد كه آنان كاملا تعليم يافته بودند و انجام چنين عمليات گستردهاي از توان گروههاي ستيزه جوي هندي خارج است.
بهاسكار وقوع حملات تروريستي در شهر بمبئي را به عنوان ضربه شديدي به روند صلح بين هند و پاكستان توصيف كرده و گفت: شكي در اين نيست اين حملات موجب بحران هر چند موقت در روابط بين هند و پاكستان خواهد شد اما موضوع اميدواركننده اين است كه گفت وگوهاي سياسي بين اين دو كشور همچنان ادامه دارد.
ام.اس.سان سانوال استاد دانشگاه دهلي نيز امكان مداخله دولت پاكستان را در حملات تروريستي بمبئي رد كرده و درعين حال گفت: امكان مداخله گروه هاي مستقل پاكستاني در اين حملات را نميتوان رد كرد.
وي درخصوص روند رو به افزايش ناامني در هند گفت: نزديكي روزافزون هند به آمريكا و رژيم صهيونيستي و نيز انعقاد پيمان همكاري هستهاي بين دهلي نو و واشنگتن ميتواند يكي از علل تنفر گروههاي ستيزه جوي از هند و راه اندازي حملات تروريستي در اين كشور باشد.
اين مدرس سياست خارجي هند در دانشگاه دهلي افزود: از گزارش رسانههاي هندي چنين بر ميآيد كه نامه الكترونيكي ( E-mail(ارسالي به اين رسانه ها از پاكستان ارسال شده و اين امر مداخله گروههاي ستيزه جوي پاكستاني را در اين حملات به اثبات ميرساند.
سان سانوال مدعي شد: پاكستان و بنگلادش بستر فعاليتهاي ضد هندي هستند و همه حملات تروريستي در هند توسط گروههاي ستيزه جوي فعال در اين دو كشور صورت ميگيرد.
وي نيز برخي از عناصر پاكستاني مخالف بهبود رابطه بين دهلي نو و اسلام آباد را به مداخله در حملات تروريستي مومباي متهم كرده و گفت: اين افراد خواهان بهبود رابطه اين كشور با هند نيستند و آنان سعي دارند كه رابطه بين اين دو كشور را به هر شكل ممكن تيره كنند.
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]