واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: درمان بيمارى درماهيا ن مشكل واحتياج به تجربه مى باشد بنابراين تشخيص صحيح ودرمان به موقع پس از آ لودگى به بيمارى مشكل ميشود . پس رعايت كردن يك سرى نكات جهت پيشگيرى ازمبتلا شدن ماهيان به بيمارى از اهميت بسيارى برخوردار است.
نشانه ی بیماری
عامل بیماری
درمان
1- ماهی جدید شما بدون هیچ گونه نشانه ی بیماری مرده است
"علایم تانک جدید"
افزودن ماهی به تانک گرم یا سرد جدید می تواند ماهی را شکه کند و در بعضی مواقع مهلک باشد.
2- از دست دادن اشتها
یک مشکل محیطی، ماهی که به تازگی اضافه شده است خوردن اغلب غذا ها به جز غذاهای زنده را رد می کند.
شاید به خاطر شرایط بد آب و وجود اوره ی زیاد باشد.مقداری از آب آکواریوم را تعویض نمایید.همچنین ممکن است به خاطر استرس بوده باشد.با ماهی های خود مهربان ترباشید.
3- کرک های پنبه ای شکل بر روی بدن
قارچ دهان) قارچ ها )
در صورت مشاهده ی این بیماری می توانید از دارو های قارچ کش چون "مالاشیت گرین" و حمام نمک استفاده کنید .) 1 قاشق چایخوری برای هر 4 لیتر آب)
4- لکه های سفید کوچک بر روی بدن سر و باله ها
ایک)سفیدک)
بیماری ای بسبار مطرح) خصوصا در آکواریوم های جدید( روش های مختلفی برای جلوگیری از انتشار آن وجود دارد که بهترین آن بالا بردن دمای آب تا 30 درجه و استفاده از اکسیر ضد سفیدک طبق دستورالعمل رو دارو .
5- فرسایش در غشای نرمعشای باله ها
دم خوره، فاسد شدن باله ها
قبل از بروز عفونت ثانوی درمان را شروع کنید.عفونت ثانوی بعد از چند روز قسمت اعظم باله ها را از بین می برد.برای درمان می توانید از آنتی بیوتیک ها به همراه حمام نمک استفاده کنید.
6- ظاهر شدن پرده ای نسبتا سفید بر روی چشم ماهی
کیفیت بد آب ، وجود کلرین در آب
کیفیت بد آب: تعویض منظم آب از جمله احتیاجات ماهی ها هستند.
وجود کلر:از داروی ضد کلر قبل از قرار دادن ماهی در تانک استفاده کنید.و یا مدت 24 ساعت بعد از پر کردن تانک ماهی ها را بدان منتقل کنید.
7- ماهی ها در کف آکواریوم نفس نفس می زنند.در اطراف آبشش ها رگه های قرمزی به چشم می خورد.
به احتمال زیاد به خاطر کمبود اکسیژن و یا نوعی بیماری آبششی
اگر ماهیان زیادی دارید پمپ هوا کارساز خواهد بود.به اندازه ی کافی اکسیژن در اختیار ماهی ها قرار دهید.در مورد بیماری آبششی اطلاعاتی در دسترس نمی باشد.
8- کرم هایی از آبشش ماهی آویزان شده اند و ماهی دائم نفس نفس می زند.
کرم آبشش
Dactylogyrus
یکی دیگر از انگل ها می باشد.از دارو های ضد انگل طبق دستور استفاده کنید.
9- قرمز شدن پوست،یا پدیدار شدن نقاط قرمز بر روی باله ها
ویروس،زخم،عفونت باکتریالی
ویروس ها تنها توسط میکروسکوپ قابل مشاهده هستند و بیناری ای علاج ناپذیر اس و لی می توانید در مراحل اولیه از آنتی باکتری ها و یا حمام نمک طولانی مدت استفاده کنید. ( 3-4 گرم برای هر لیتر برای مدت چند روز)
10- باله ها سیخ ایستاده اند و ماهی پف کرده است.
آب آوردن شکم(استقنا )
به نظر می رسد که مربوط به عفونت های باکتریایی باشد.ولی هیچ درمانی در مورد آن وجود ندارد.
11- کرم های کوچکی چون انگل ها ار ماهی ها آویزان هستند و ماهی مدام خود را به سنک های داخل آکواریوم می مالد.
کرم های لنگری
(Lernea)
ممکن است تعداد زیادی از انگل های سخت پوست در اطراف ماهی ها و در تانک شما موجود باشد.می توانید از داروی ضد انگل و یا نمک استفاده کنید.
12- رنگ قسمتی از پوست بدن ماهی کدر تر شده است.
تولید بیش از حد بلغم
این بیماری توسط فقدان برخی مواد معدنی ظاهر می گردد.سعی کنید از ریز مغذی ها و ویتامین های گروهB استفاده کنید.مسلما آکواریوم داران می خواهند ماهی های خود را حفظ کنند و به همین منظور اقدام به خرید برخی دارو ها می کنند و در بعضی مواقع این دارو ها موثر واقع می شود.ولی یک هشدار قبل از مصرف این دارو ها باید مورد توجه قرار گیرد:بعضی از دارو ها می توانند در مدت طولانی زیان آور باشند. درمان توسط "مالاشیت گرین" و "متیلن بلو" می تواند موثر باشد ولی متاسفانه همین داروها برخی از باکتری های مفید را نیز از بین می برند. برخی از دارو ها در طول مدت درمان موجب می شوند کربن و زئولیت از بین بروند. و این امر عامل موثری است که با از دست دادن این باکتری ها)مواد( نیم چرخه ی کربن/ زئولیت ناقص بماند.
حمام نمک
یکی از راه های موثر در درمان بیماری ماهی ها حمام نمک است که کزیت آن از بین نبردن باکتری های کفید می باشد. حمام نمک یکی از بهترین دارو های ضد عفونی کننده و ضد قارچ است.اگر می خواهید برای درمان از غلظت زیاد نمک استفاده کنید بهتر است به تدریج مقدار نمک مورد نظر را اضافه کنید تا به ماهی ها هم فشار وارد نشود و دچار اختلال نگردند.در بعضی از مواقع استفاده از حمام نمک برای مدت کوتاه می تواند بسیار مفید و موثر باشد.برای این منظور از مفدار بیشتری نمک استفاده می کنیم . ( 10گرم بر لیتر برای مدت 30 دقیقه(
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]