واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: احمد شاكري: قوت جايزه ادبي -حبيب غني پور> توجه به سليقه مخاطب است
فرهنگي. ادبيات. جايزه شهيد غني پور. احمد شاكري
يك داستان نويس گفت: نقطه تمايز جايزه شهيد حبيب غني پور با ديگر جشنواره هاي ادبي چيزي است كه ادبيات براي آن ايجاد شده و با آن ارزشگذاري مي شود و آن توجه به مخاطبان ادبيات است.
به گزارش ايرنا از ستاد خبري هشتمين جايزه ادبي شهيد حبيب غني پور، -احمد شاكري> افزود: اين جايزه از معدود جشنوارههايي است كه از روند كسل كننده و بيفرجام ديگر جشنوارهها فاصله گرفته است.
اين داستان نويس، اظهار داشت: اين موضوع به دليل جايزههايي نيست كه در اين جشنواره اهدا ميشود، زيرا رنگ و لعاب برخي جشنوارهها بيشتر از اين جايزه به چشم ميآيد، به خاطر سابقه و وابستگي به مجموعهاي رسمي يا نيمه رسمي هم نيست، بلكه دليل تفاوت جايزه غني پور چيزي است كه ادبيات براي آن ايجاد شده و با آن ارزشگذاري ميشود و آن توجه به مخاطبان ادبيات است وي، ادامه داد: معيار صحت ادبيات، بايد از ميان مخاطبان استخراج و در جايزههاي ادبي به كار گرفته شود.
نويسنده رمان -عريان در برابر باد>، با اشاره به اينكه جشنوارهها ابزاري براي نمايش و معرفي هستند، خاطرنشان كرد: ملاكهاي هر جشنواره ادبي برگرفته از اهداف و روشهاي آن است، جشنوارهها مثل ويتريني عمل ميكنند كه نتيجه يك يا چند ساله حوزهاي خاص را به مخاطب معرفي ميكند.
شاكري گفت: اگر بتوان هدفي را براي ادبيات در نظر گرفت، آن هدف در هر اثر ادبي پنهان است، بنابراين معضل بزرگ بيشتر جشنوارههاي ادبي در كشور ما، هدف دانستن جشنواره است؟ در صورتي كه جشنوارهها بايد براي رونق ادبيات برگزار شوند.
او يكي از نقاط مثبت اين جايزه را نبود تفاوت ميان سياستگزاران و داوران از لحاظ مقام دستوري معرفي كرد و گفت: جشنوارهها اغلب وابسته به موسسان خود هستند، به اين معنا كه ميان تاسيسكنندگان و داوران فاصله وجود دارد، اما جشنواره غني پور اين طور نيست، بلكه از دل مجموعهاي از داستان نويسان بيرون آمده و خود را وامدار جمعي غيرادبي نميداند.
احمد شاكري متولد ۱۳۵۳تهران است. فعاليتهاي ادبي او عبارتند از تدريس در دورههاي داستان نويسي، نقد فيلمهاي مطرح سينماي ايران در مطبوعات، نقد داستانها و رمانهاي معاصر در مطبوعات، عضويت در هيات مديره انجمن قلم ايران، عضو شوراي عالي ادبيات داستان بسيج، عضويت در شوراي سردبيري ماهنامه ادبيات داستاني و سردبيري فصلنامه -اصحاب قلم>، عضويت در هيات داوري چند جشنواره از جمله - حبيب غني پور>، -قلم زرين>، -جايزه ادبي اصفهان>، -قصههاي قرآني> و....
از آثار او ميتوان به مجموعه داستان -سرزمين پدري>، رمان -عريان در برابر باد>، مجموعههاي داستان -نفس> و -باران نيمروز> و كتاب -بازتاب> (مجموعه نقد پنج رمان: آتش بدون دود، من او، كشتي پهلو گرفته، در جستجوي من، شيدا) اشاره كرد.
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]