واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: لايحه هدفمند كردن يارانه ها به مجلس مي رود
وزير نيرو از ارسال لايحه هدفمند كردن يارانه ها در هفته جاري به مجلس خبر داد و گفت: در اين لايحه واقعي شدن قيمت برق نيز گنجانده شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، "سيد پرويز فتاح" امروز در مراسم افتتاحيه بيست و سومين كنفرانس بين المللي برق گفت: صنعت برق به عنوان صنعت زيربنايي نقش مهمي را در توسعه زير ساختهاي كشور دارد و اين مهم بعد از پيروزي انقلاب تاكنون از رشد مناسبي برخوردار بوده است.
وزير نيرو اظهار داشت: در سالهاي گذشته صنعت برق دستخوش تحولات اساسي در ارتقاي فناوريهاي علمي، شكست ساختارهاي يكپارچه، آزاد سازي توليد و توزيع برق بر اساس سند چشم انداز بيست ساله و اصل 44 قانون اساسي شده است.
فتاح در ادامه سخنانش 32 درصد نيروگاههاي موجود كشور را بخار، 29 درصد را گازي، 22 درصد را سيكل تركيبي و 15 درصد ديگر را برقابي اعلام كرد و گفت: مابقي نيروگاهها تجديد پذير و ديزلي است.
وي افزود: در سالهاي 86 و 85 شبكه هاي انتقال و فوق توزيع بيش از 7 هزار و 400 كيلومتر به خطوط شبكه افزودند كه در اين ارتباط شبكه هاي توزيع و فوق توزيع نيز بيش از 18 هزار مگاوات رشد توليد داشته است.
وزير نيرو خاطر نشان كرد: در حال حاضر تمامي روستاهاي بالاي 20 خانوار كشور و تمامي شهرها از انرژي برق برخوردار هستند و 100 درصد تجهيزات بخش انتقال و فوق توزيع توليد داخل است.
فتاح از ساخت 95 درصدي تجهيزات نيروگاهي در كشور خبر داد و بيان داشت: در حال حاضر 2 هزار مگاوات برق نيز با كشورهاي همسايه مبادله مي شود.
وي از رشد سالانه حدود 8 درصدي مصرف برق كشور سخن گفت و افزود: اين در حالي است كه متوسط رشد جهاني در اين مورد 3 درصد است.
وزير نيرو 51 درصد مصرف برق كشور را تجاري و خانگي اعلام كرد و گفت: اين ميزان در صنعت 33 درصد است.
فتاح در خصوص اقدامات دولت نهم در بخش برق تصريح كرد: با هدف تفكيك وظايف حاكميتي از تصدي گري ، معاونت امور انرژي را در وزارت نيرو تشكيل داديم و قانون استقلال شركتهاي توزيع را نيز به سرانجام رسانديم كه هم اكنون 42 شركت در اين حوزه مستقل هستند.
وي در زمينه فراهم شدن زمينه واگذاريها در صنعت برق بر اساس اصل 44 قانون اساسي گفت: در اين خصوص فعاليتهاي رقابتي و تجاري با هم تفكيك شده و زمينه جلب مشاركت بخش خصوصي و امنيت تامين برق نيز فراهم شده است.
وزير نيرو اظهار اميدواري كرد تا پايان سال جاري شرايط واگذاري 8 نيروگاه حرارتي و 2 نيروگاه بادي به ظرفيت 7 هزار مگاوات فراهم شود.
فتاح به درج نرخ تمام شده برق در قبوض از سال گذشته اشاره كرد و افزود: توسعه بازار عمده فروشي برق و راه اندازي بورس برق از ديگر اقدامات وزارت نيرو محسوب مي شود.
وي همچنين از برنامه ريزي براي افزايش توان مولدهاي برق سخن گفت و خاطر نشان كرد: حمايتهاي مالي، پيش خريد برق، حمايت از مشاركت بخش تعاون در احداث مولدها، توسعه همكاريهاي بين المللي در زمينه برق و استفاده از روشهاي سازه اي و غير سازه اي را مي توان ازديگر اقدامات ياد كرد.
وزير نيرو در مورد لامپ كم مصرف نيز ضمن اظهاراتي تاكيد كرد: در سالهاي گذشته براي توسعه استفاده از لامپ كم مصرف فقط 4 ميليارد تومان بودجه اختصاص مي يافت كه اين رقم در سال جاري به 100 ميليارد تومان بالغ شده است.
فتاح با بيان اينكه امسال در تمامي دستگاهها هزينه برق مصرفي را به قيمت تمام شده پرداخت كردند بيان داشت:اميدواريم تا پايان سال جاري توزيع 50 ميليون لامپ كم مصرف محقق شود .
وي واقعي شدن قيمت برق را از سياستهاي اصلي وزارت نيرو برشمرد و تصريح كرد: با پيگيري وزارت نيرو طرح افزايش قيمت آب و برق كه در لايحه هدفمند كردن يارانه ها آمده در هفته جاري از سوي دولت به مجلس مي رود.
وزير نيرو از خروج 5 هزار مگاوات برق از شبكه به دليل سرماي زمستان سال گذشته و خشكسالي امسال خبر داد و افزود: براي جلوگيري از به وجود آمدن خاموشي و كمبود برق در تابستان سال آينده، افزايش ظرفيت توليد، كاهش تلفات و خريد برق اضافي نيروگاههاي واحدهاي صنعتي برنامه ريزي شده است.
فتاح حضور فعال بخش خصوص در عرصه توليد و توزيع نيروي برق را نيازمند حل مشكلات اين بخش دانست و تاكيد كرد: تغيير در الگوي مصرف برق خانگي و تجاري نيازمند فرهنگ سازي است.
وي همچنين كاهش تلفات شبكه برق، به روز رساني فرسودگي شبكه هاي توزيع و ساير معضلات را مستلزم به كارگيري توانمنديها و تجارب داخلي و خارجي دانست و بيان داشت: توسعه بهره گيري از انرژي هاي تجديد پذير، استفاده از دانش دانشگاهيان و راههاي تامين منابع مورد نياز در بخش برق از ديگر برنامه هاي ما در وزارت نيرو محسوب مي شود.
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]