واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سنديكاي كارخانجات چاي در گفتگو با فارس: 25 هزار تن چاي توليد امسال روانه انبار شد
خبرگزاري فارس: رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال از انباشته شدن 25 هزار تن چاي توليد سالجاري در انبارها خبر داد.
سعيد رحمتسميعي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، افزود: مشكل چاي كشور مربوط به سال جاري نيست بلكه ريشهاي است.
وي افزود: امسال كارخانهها 45 هزار تن چاي خشك توليد كردند كه با توجه به ضريب تبديل هر 4/4 كيلوگرم برگسبز به يك كيلو چاي خشك، بيش از 180 هزار تن برگ سبز در سالجاري توليد شد.
رحمتسميعي افزود: دولت برگ سبز از كشاورزان به نرخ تضميني خريداري و آن را به قيمت كمتري به كارخانهها ميفروشد و كل بهاي برگ سبز توسط دولت به كشاورزان پرداخت شده است.
رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال افزود: از 45 هزار تن چاي خشك توليد امسال 22 هزار تن بابت بدهكاري كارخانهها به سازمان تعاوني روستايي بايد تحويل دولت شود و از اين رقم 6 تا 8 هزار تن در بازار آزاد فروش رفته و 15 هزار تن چاي امساله در انبار كارخانهها مانده است كه با احتساب 10 هزار تن چاي تعاوني روستايي بيش از 25 هزار تن چاي توليد امسال روانه انبارها شده است.
وي افزود: مشكلاتي مانند هزينه كارگري، هزينه لفاف و كيسه، گازوئيل، برق و گاز باعث شده تعدادي از كارخانهها به دليل بدهي دچار قطعي برق يا گاز شوند و برخي نيز به دليل بدهي به كارگران متواري هستند.
رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال در مورد چاي سنواتي گفت: تا پايان سال 82 حدود 132 هزار تن چاي در انبارها مانده و از رده خارج شده كه قابل مصرف نيست.
وي افزود: دولت از طريق سازمان استاندارد و وزارت بهداشت تصميم گرفته جلوي فروش چاي موجود در انبارها از سال 82 به قبل را بگيرد.
رحمت سميعي افزود: سازمان تعاون روستايي اگر بخواهد طلب خود از كارخانهها را در قبال چاي دريافت كند، بيش از 50 هزار تن چاي خشك در اختيار خواهد گرفت كه با احتساب چاي مانده از سالهاي قبل بيش از 182 هزار تن چاي در انبارها موجود است.
وي افزود: عدم فروش چاي و ماندن در انبار چالشي است كه صنعت چاي كشور با آن روبرو بوده و در صورت ادامه اين روند با ورشستگي كامل روبرو خواهد شد.
رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال افزود: از سال 79 تا 82 برخي از كارخانهها براي خريد برگ سبز از دولت وام گرفته و با توجه به عدم توفيق در فروش چاي نتوانستند، بدهي به بانك بپردازند و در اين مدت دولت نيز نتوانست جلوي ورود چاي قاچاق به كشور را بگيرد، لذا مردم به خوردن چاي اسانسدار خارجي كه به صورت قاچاق وارد كشور ميشد، عادت كرده و از چاي ايراني رويگردان شوند.
وي ادامه داد: از 180 كارخانه چاي در كشور امسال 132 كارخانه به فعاليت پرداختند و بقيه تعطيل بودند و اين رقم در سال 84 حدود 154 واحد بود كه به تدريج در حال كاهش است.
رحمتسميعي افزود: اگر اين روند ادامه يابد تعداد كارخانههاي تعطيل شده چاي در سال آينده افزايش خواهد يافت.
رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال با اشاره به نشست دو هفته پيش مسئولان صنعت چاي در دفتر آقاي سعيدلو معاون اجرايي رئيس جمهور گفت: براساس مصوبه اين نشست مقرر شد ستاد ويژه چاي در كشور مركب از 4 وزارتخانه جهاد كشاورزي، بازرگاني، صنايع و معادن و كشور (استانداري گيلان) و رئيس كل بانك مركزي به علاوه 3 گروه بخش خصوصي شامل كشاورزان، كارخانهداران و بازرگانان تشكيل شده و صندوقي براي حمايت از صنعت چاي شكل گيرد.
وي افزود: همچنين ستاد ويژه بررسي چاي كه تصديگري را به بخش خصوصي و امور توليگري به بخش دولت واگذار كند در ستاد ويژه چاي مورد بررسي قرار ميگيرد.
رحمتسميعي خاطرنشان كرد: متأسفانه اين مصوبه هنوز به مرحله اجرا نرسيده و در دولت نيز تصويب نشده است.
رئيس هيئت مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال افزود:در صورت تصويب و اجراي اين مصوبه بحث محتوايي ستاد ويژه چاي و نيز بحث شكلي آن اجرا شده و صنعت چاي نجات مييابد.
وي سطح كشت باغهاي چاي كشور را 28 هزار هكتار اعلام كرد و گفت: متأسفانه متولي خاصي براي صنعت چاي كشور وجود ندارد و كشاورزان خود را ملزم به افزايش كيفيت و كميت چاي نميكنند، زيرا محصول آنها بعد از زحمت فراوان و خشك شدن توسط كارخانهها روانه انبار ميشود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]