تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816525059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تلسکوپ


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ستاره شناس چینی در سال ۱۶۷۵ میلادی با مدل کره سماوی و اسطرلاب اغلب گالیله را نخستین کسی می..دانند که از تلسکوپ برای مشاهدات نجومی بهره گرفت. تا آن زمان شناخت بشر از آسمان محدود به قوه بینایی بود و ابزاری برای مشاهده آسمان وجود نداشت. اخترشناسانی چون گالیله و کپلر به کمک تلسکوپ دامنه آگاهی بشر از هستی را وسعت بخشیدند. این منجمان با بهره گیری از تلسکوپ، بر باورهای باطل بشر درباره مرکزیت زمین در کائنات، خط بطلان کشیدند.
تلسکوپ در سده ۱۸ میلادی برای ستاره.‎شناسان به ابزاری غیر قابل چشمپوشی بدل شده بود. با پیشرفت فن تراش عدسی.ها و دانش اپتیک، تلسکوپهای بزرگ.تر و بهتر در رصد خانه.ها نصب شد. حال آدمی سیارات و ستارگانی را می..دید که پیش از اختراع تلسکوپ از وجود آنها بی خبر بود. او به یاری تلسکوپ پی برد جهان بزرگ.تر از پندارهایش است.
با افزایش بزرگنمایی و وضوح تصاویر تلسکوپها، دامنه شناخت بشر از دنیای پیرامونش، بزرگ و بزرگ.تر شد. با این حال در آغاز سده بیستم، اغلب ستاره شناسان اعتقاد داشتند که، جهان فقط از یک کهکشان تشکیل شده است که همان راه شیری است که منظومه خورشیدی از اجزای آن است.
در سال ۱۹۲۴ ادوین هابل، ستاره شناس امریکایی با استفاده از تلسکوپ ۱۰۰ اینچی خود کهکشانهای بسیاری، خارج از کهکشان راه شیری، رصد کرد. وی مشاهده کرد که کهشکانها در حال دور شدن از یکدیگر هستند. پس جهان در حال گسترش است. کشف وی بار دیگر مرزهای شناخت هستی را فروریخت و در پی آن نظریه انفجار بزرگ مطرح شد که تاکنون بهترین پاسخ به دورشدن کهکشانهاست.
اخترشناسان برای مشاهده بهتر آسمان، تلسکوپها را در کوهستانها و نواحی عاری از گرد و غبار و نور شهرها، نصب می.کنند با این وجود برای رصد آسمان، در بند شرایط جوی هستند.

انواع تلسکوپ





تلسکوپ نیوتونی






تلسکوپ کاسگرین






تلسکوپ گالیله ای






تلسکوپ اشمیت-کاسگرین


تلسکوپ گالیله.ای بزرگنمایی در این تلسکوپ.ها بر اساس یک عدسی که در جلوی دهنه تلسکوپ قرار دارد انجام می.گیرید و روش استفاده شده در آنها مانند دوربین.های دوچشمی معمولی است. هزینه این تلسکوپ.ها در سطوح حرفه.ای عموماً بسیار بیشتر از مدل.های دیگر است، و کیفیت بهتری را نیز ارائه می.کنند.
تلسکوپ نیوتنی




یک تلسکوپ مدرن آماتوری


بزرگنمایی در این تلسکوپ.ها بر اساس یک آینه مقعر انجام می.شود که روی آن پوششی از آلومینیوم دارد. پوشش آلومینیومی باعث می.شود که اکسیده شدن آن باعث از بین رفتن قابلیت بازتاب آینه نشود. در بعضی دیگر از تلسکوپ.ها از نقره استفاده می.شود سپس روی آن پوششی قرار می.گیرد که اکسیده نشود.
روش کارکرد این تلسکوپ.های نیوتونی بدین صورت است: ابتدا پرتوها وارد تلسکوپ می.شوند، سپس توسط آینه مقعر اصلی به نزدیکی دهانه تلسکوپ باز می.گردند، و از آنجا توسط یک آینه یا منشور به سمت چشمی تلسکوپ بازتابیده می.شوند.
این تلسکوپ.ها عموماً قیمت مناسبی نسبت به نوع.های دیگر دارند، و استفاده زیادی از آن.ها بخصوص در نجوم آماتوری می.شود.
تلسکوپ.های نیوتونی عموماً طول بلندی دارند، همچنین پس از مدتی نیاز به تمیز کردن آینه، و پس از آن بسته به کیفیت روکش آلومینیوم آینه، نیاز به تجدید روکش دارند.
تلسکوپ کاسگرین تلسکوپ.های نیوتنی عموماً بلند هستند، و هنگامی که اندازه آینه اصلی آنها بزرگ.تر می.شود، طول تلسکوپ بسیار زیاد می.شود. برای حل این مشکل از روشی به نام کاسگرین استفاده می.شود.
در این روش، مرکز آینه اصلی تلسکوپ توسط تکنولوژی خاصی سوراخ شده، و چشمی در پشت تلسکوپ قرار می.گیرد. همچنین آینه یا منشور جلوی تلسکوپ که پرتوهای نور را به سمت بدنه، یه چشمی هدایت می.کرد، اکنون تنها پرتوها را به صورت مستقیم به آینه اصلی بازتاب می.کند.





تلسکوپ فضایی مادون قرمز IRAS


در این روش به دلیل اینکه پرتوها طول تلسکوپ را دوبار طی می.کنند، طول تلسکوپ به نصف کاهش می.یابد.
از روش کاسگرین در لنزهای آینه.ای دوربین.ها نیز استفاده می.شود.
تیغه اشمیت در بسیاری از تلسکوپ.های امروزی، برای رفع مشکلات و خطاهای نوری که بخاطر نوع تراش آینه بوجود می.آید، در دهانه تلسکوپ تیغه باریکی به نام تیغه اشمیت قرار می.گیرد که کار تصحیح این خطا را بر عهده دارد و بر اساس تراش و خطای آینه ساخته می.شود.
تلسکوپ اشمیت-کاسگرین تلسکوپ اشمیت-کاسگرین به تلسکوپی گفته می.شود که از هر دو فن.آوری کاسگرین و تیغه اشمیت در آن استفاده شده باشد. این روش عموماً برای تلسکوپ.های ۸ اینچ به بالا به کار می.رود






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 457]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن