تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833387918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

لاريجاني: مخالفان تنوع فكري،تئوري پيشرفت را نفهميده‌اند انتقاد شديد رييس مجلس از افراطي‌گري در جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: لاريجاني: مخالفان تنوع فكري،تئوري پيشرفت را نفهميده‌اند انتقاد شديد رييس مجلس از افراطي‌گري در جامعه
جام جم آنلاين: علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در مصاحبه اي مفصل با خبرگزاري فارس از ديدگاههاي خود در باره وضعيت مجلس، عملكرد دولت و انتخابات آتي رياست جمهوري در خردادماه سخن گفت و در جريان آن، نسبت به تندروي و افراطي گري در جامعه به ويژه از سوي برخي افراد و گروههاي سياسي به شدت هشدار داد.


رئيس مجلس ضمن تشريح عملكرد شش ماهه مجلس هشتم به سوالات مختلف خبرنگاران فارس در زمينه وظيفه مجلس در قبال تورم، تشكيل فراكسيون پيشرف عدالت در مجلس، استيضاح هيئت رئيسه فراكسيون اكثريت مجلس، استيضاح وزراي جهاد كشاورزي، آموزش و پرورش و ارتباطات و فنآوري اطلاعات ، تاثير كاهش قيمت نفت بر تغيير و تحول اقتصادي، ‌كميته مشترك بين مجلس و دولت و مجلس و قوه قضائيه ، نامه اعتراض‌آميز نمايندگان مجلس به لاريجاني در خصوص عدم تشكيل جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي ، آرايش نيروها در انتخابات آينده رياست جمهوري، تئوري وحدت ملي در انتخابات آينده و سازوكار اصولگرايان در اين انتخابات، تصويب توافقنامه امنيتي عراق توسط پارلمان اين كشور و نامه نمايندگان كنگره آمريكا به مجلس شوراي اسلامي پاسخ داد.

استراتژي مجلس

* آقاي دكتر لاريجاني به عنوان اولين سوال، در حال حاضر شش ماه از عمر مجلس هشتم مي‌گذرد كه حدود 2 ماه از آن صرف تصويب اعتبارنامه‌ها و ديگر كارهاي مجلس شد، بفرمائيد تاكنون مجلس چه اقدامات مهمي را در راستاي خدمت‌رساني به مردم انجام داده است؟

- حدود 2 ماه و نيم اوليه از عمر مجلس صرف تشكيل سازمان مجلس يعني تصويب اعتبارنامه‌ها و تشكيل كميسيون‌ها و تعيين اعضاي آنها شد، البته در هنگام تشكيل كميسيون‌ها بحث‌هايي وجود داشت. در همان فاصله، يك كار مبنايي شروع كرديم تا استراتژي مجلس نوشته شود. برخي از دوستان و تك تك كميسيون‌هاي مجلس مطالبي نوشتند و اولويت‌هاي كاري خود را مشخص كردند و مركز پژوهش‌هاي مجلس نظر خود را اعلام كرد و اينها با هم ممزوج و به سند استراتژي مجلس هشتم تبديل شد. نتيجه نهايي را به نمايندگان ارائه كرديم و آنها نيز نظر اصلاحي خود را دادند.

به عنوان مثال به كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات اعلام شد كه در زمينه نظام بودجه‌ريزي، كميسيون اقتصادي در خصوص كنترل تورم، پيگيري اصل 44 قانون اساسي،‌ قوانين تسهيل كننده در امر سرمايه‌گذاري و كسب و كار در كشور، تجديد نظر در قانون تجارت و كميسيون انرژي در زمينه قانون جامع انرژي و اساسنامه شركت نفت و گاز و پتروشيمي چه اولويت‌هايي دارند بنابراين بر اساس آن اولويت‌هاي مجلس در اين فاصله سه ماه بعدي مشخص شد.

اين مسائل در هيئت رئيسه مجلس به يك مجموعه‌اي تبديل و به كميسيون‌ها ابلاغ شد.البته كميسيون‌ها به صورت روتين كارهاي خود را هم انجام مي‌دهند.

تجديد نظر در آئين‌نامه داخلي مجلس كار ديگر ما در اين فاصله زماني بود. بايد توجه داشت كه مجلس 2 وظيفه قانونگذاري و نظارت را بر عهده دارد. ما در زمينه تقنين قوانين خلاء هايي داشتيم كه جدي گرفته نشد. نوع اداره مجلس طوري بود كه زمان زيادي براي تنقيح قوانين وجود نداشت يعني نطق‌هاي قبل از دستور و صحبت‌هاي طولاني نمايندگان در مجلس يك مشكلي را ايجاد كرده بود. مشكل ديگر از بعد نظارت اين بود كه درست است كه نظارت مجلس از طريق سوال و استيضاح انجام مي شود اما وقتي كه اين تيغ به سمت استيضاح كشيده مي‌شود، مطلوبترين راه نيست. ما در وسط بايد راه‌هايي را دنبال كنيم كه تا آنجا كه ممكن است كار به استيضاح نكشد.

ساختار آئين‌نامه مجلس اشكال داشت و اصلاح آن وقت زيادي را گرفت. مرحله نخست اصلاحات انجام شد كه اين به معناي اصلاحات تام آئين‌نامه نيست.

اينجانب هم در اين زمينه وقت گذاشتم و در جلسات بررسي آئين‌نامه شركت كردم. آئين‌نامه در صحن مجلس بررسي شد و به نظر من كار مهمي در مجلس صورت گرفت. البته شوراي نگهبان ايرادي بر مصوبات مجلس در اين زمينه گرفت كه رفع شد و اخيرا چند تا ايراد ديگر هم در اين زمينه وارد كرد كه اگر رفع شود مبناي جدي خواهد شد تا از وقت مجلس استفاده بهينه صورت گيرد و مكانيزم نظارت مجلس شفاف و جدي مي‌شود.

در اين اصلاحات مكانيزم‌هاي جديد نظارتي خلق شده كه در آئين‌نامه نبود.بخش ديگر هم قانون است مثلا بايد اداره تنقيح قوانين داشته باشيم و مسايل قانون نويسي شكل بهتري پيدا كند كه اين مسائل در اصلاحات آئين‌نامه ديده شد.

در طول اين مدت بخشي از وقت مجلس صرف كارهايي همچون بررسي طرح تحول اقتصادي شد و به دليل اهميت اين موضوع كميسيون ويژه‌اي در مجلس تشكيل و تا كنون دو گزارش به مجلس داد البته هنوز مجلس در خصوص اين طرح به يك تصميم قطعي نرسيده و گزارش‌هاي كميسيون بررسي‌كننده طرح تحول اقتصادي حكايت از سوال‌هاي بي‌پاسخ دارد كه هنوز به اين سوالات پاسخ داده نشد البته طرح مذكور نكات مثبتي از جمله در زمينه گمركات، شرايط بانك‌ها دارد ولي مادة‌المواد اين طرح در خصوص ساختار يارانه‌ها است كه در اين بخش ابهاماتي وجود دارد و مهم‌ترين ابهام در مورد تاثير اين در هزينه‌هاي مردم است، يعني اينكه اين طرح چقدر در هزينه‌هاي مردم تاثيرگذار است كه در اين ميان نظرات متفاوتي ارائه مي‌شود از 20 درصد گرفته تا 70-80 درصد تاثير.

اين در واقع حركت در تاريكي است و بايد ابتدا شفاف و مشخص شود و بعد مكانيزم‌هاي عملي آن را تعيين كرد بنابر اين يك بحث اين است كه در اين زمينه تفاوت كار كارشناسي وجود دارد كه بايد روي آن بررسي بيشتري صورت گيرد.

كار ديگر مجلس هشتم در طول اين مدت پيگيري‌ كردن قوانين مادر در مجلس از جمله قانون مجازات اسلامي و يا قوانين تخلفات رايانه‌اي بوده كه اين اقدامات در مجلس در حال بررسي است. همچنين قانون صدا و سيما، قانون مطبوعات، قانون NGO ها، و طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري، از ديگر كارهاي مهم مجلس در طول اين چند ماه گذشته بود.

البته مجلس در طول اين مدت سعي كرد تا در مسائل مهم كشور ورود پيدا كند كه از جمله بحث راجع به كنكور كه مشكلاتي را به وجود آورده بود و يا لايحه دولت جهت برداشت 15هزار ميليارد تومان از صندوق ذخيره ارزي براي بانك‌ها كه مجلس مخالف بود.

مجلس در طول اين مدت تلاش كرد تا يك تعامل سازنده و موثري را در مسير كارهايي كه مفيد است، قوانين را تقويت كند و آنجايي كه نقض وجود دارد تا حد امكان اين نقايص را جبران كند، مثلا طرح اختصاص چهار هزار و 500 ميليارد براي خشكسالي كه مجلس آن را طرح درستي مي‌دانست اما پيشنهاد لايحه دولت را ناقص مي‌دانست كه آن را جبران كرد البته مجلس آنچه را كه غلط مي‌دانست در مقابل آن ايستادگي كرد مثلا همان بحث 15 هزار ميليارد تومان.

فكر مي‌كنم مجلس هشتم يك استقلال فكري خوبي دارد و در آن افراد خبير، بصير و متخصص خوبي هستند و كسي هم نبايد دنبال اين باشد تا مجلس را از چيزي بترساند. مجلس يك استراتژي مشخص و اولويت كاري معيني دارد و خيلي تحت تاثير بحث‌ها وگفتگوهاي بيروني هم قرار نمي‌گيرد چون نمايندگان مجلس افراد بسيطي نيستند نسبتا يك پيچيدگي دارند چرا كه به هر حال از رقباي انتخاباتي خود پيشي گرفته‌اند، بنابر اين افراد خيلي بسيطي نيستند. فكر نمي‌كنم كه بتوان اينها را فريب داد و تحت فشار افكار عمومي قرار بگيرند. بهتر است مجلس هشتم كه اين طراوت را دارد با آن يك تعامل منطقي و سازگاري را داشته باشند.

مصوبه مجلس در خصوص اوراق مشاركت

* آقاي لاريجاني، قبل از تشكيل مجلس هشتم عده‌اي از اصولگرايان شما را در برنامه‌هايي كه داشتند دعوت مي‌كردند، اما شما آن موقع اعلام كرديد كه ما بايد در مجلس هشتم كارهاي مهم‌تري انجام دهيم، غير از اين نكاتي كه فرموديد، چه كارهاي مهمي تا كنون براي مردم انجام داده‌ايد؟

- نكاتي كه گفتم جدول مهمي از كارهاي انجام شده و در حال انجام مجلس هشتم است يعني اينكه مجلس سيستم نظارتي خود را قوي كند و آنجايي كه حق مي‌داند در مقابل آن بايستد كه اين كار مهمي است. البته كارهاي خوبي در مجلس انجام شده كه برخي از آنها در حال انجام شدن است چون شما رسانه‌ها بيشتر حول مسائل سياسي هستيد،كار مجلس در زمينه مسائل اقتصادي ديده نمي‌شود. مثلا مجلس هفته گذشته در خصوص اوراق مشاركت و اينكه بانك‌ها تا چه سطحي مي‌توانند اوراق مشاركت و نقدينگي را جمع كنند و به جاي اينكه از صندوق ذخيره ارزي پول بگيرند و نقدينگي را پمپاژ كنند از خود مردم بگيرند، مصوبه‌اي داشت كه اين حادثه مهم اقتصادي در كشور بود و مجلس آن را تصويب كرد اين كارها در مجلس در حال انجام شدن است و اگر در كنار هم قرار گيرند نكات برجسته‌اي در آنها وجود دارد.

مسئوليت تورم به عهده دولت است

* بفرمائيد مجلس هشتم در زمينه تورم و كنترل آن چه كاري انجام داده است؟

- مجلس كار اجرايي نمي‌كند، مسئوليت كار اجرايي بر عهده قوه مجريه است و ربطي به مجلس ندارد و به نظرم قوه مقننه نبايد در اين كار خيلي دخالت كند. ما بايد كمك كنيم تا قوه مجريه موفق شود. قوه مقننه مي‌تواند محدود كند آنجايي كه مي‌بيند تورم در حال زياد شدن است و يا قوانيني وضع كند تا دولت را ملزم كند. البته نبايد قوانين دست و پا گير براي دولت وضع كرد. دولت بايد خودش يك طراحي و برنامه‌ريزي داشته باشد كه به سمت تورم نرود. آنجايي كه لازم باشد مجلس وارد خواهد شد.

قطعا سياست مجلس دامن زدن به تورم نيست و يا اينكه اگر مجلس جايي ناراستي را مشاهده كرد وارد خواهد شد. مثلا همين بحث‌هايي كه در مدت اخير در مجلس در فراز و فرودهاي سياسي بود، مجلس يك صداقت، متانت و شخصيت واقع‌گرا از خود نشان داد كه اين خوب است. قوه مقننه بايد حكمت داشته باشد و هم قدرت براي اجرا. يعني جايي كه احساس مي‌كند حرف حساب گوش داده نمي‌شود، بايد از قدرتش استفاده كند. اين تعريفي است كه مي‌توان از قوه مقننه ارائه كرد.

* آقاي لاريجاني شما رئيس فراكسيون اكثريت مجلس هشتيم هستيد، اخيرا فراكسيوني تحت عنوان فراكسيون پيشرفت و عدالت در مجلس تشكيل شد، عده‌اي آن را به معناي انشقاق و اختلاف ميان اصولگرايان مي‌دانند،‌شما با اين نظر موافقيد؟

- چرا بايد انشقاق بدانيم. استراتژي ما در جريان اصولگرايي نفي هر گونه تفاوت نيست. از زماني كه بحث اصولگرايي در مجلس هشتم شكل گرفت ما استراتژي لازم را نوشتيم. آقايان اين استراتژي را مطالعه كنند. در اين استراتژي اين موضوع به طور شفاف ذكر شده كه در ذيل فراكسيون اصولگرا مي‌توان فراكسيون‌هاي مختلفي شكل بگيرد كه الان فراكسيوني چون رايحه خوش خدمت و ايثارگران در مجلس هستند. البته گروه‌هاي آقاي رضايي كه در مجلس سابق هم بودند يك تيمي براي خود دارند. ما پيش‌بيني مي‌كرديم فراكسيوني در مجلس شكل گيرد. من اشكالي نمي‌بينم كه جريان آقاي باهنر كه اسم آنها جبهه پيروان خط رهبري بوده بيايند به عنوان ديگري كاري ديگري را انجام دهند. كسي جلوي آنها را نگرفته است.

فراكسيوني كه مخل اساس اصولگرايي نباشد ضرري ندارد و اين موضوع در اساسنامه اصولگرايان ذكر شده من فكر مي‌كنم يك نوع وحشتي هميشه در جريان‌هاي اصولگرا وجود داشت كه هر گونه نشو و نمايي به وجود مي‌آيد اول در مقابل آن گارد مي‌گيرند. به نظر من نبايد گارد گرفت بايد تعامل كرد. به هر حال بين آنها يك تفاوت راي سياسي است و اين چند وقت كه من در مجلس هستم اين مطلب كاملا برايم مشهود است. بعضي‌ جاها همگرا مي‌شوند مثلا در بعضي اتفاقات اخير تقريبا همگرا شده‌اند و در بعضي جاها همگرايي حاصل نمي‌شود. مي‌توانند نظرات خود را داشته باشند.

اگر در مسئله مهمي كه فراكسيون اصولگرايان به تصميمي برسد بايد همه تبعيت كنند. چرا كه اين قاعده كار سازماني است. اما خيلي جاها ما وارد نمي‌شويم يعني فراكسيون‌هاي خرد تصميم مي‌گيرند و اين عيبي ندارد. يعني لزومي ندارد ما بگوييم اكثريت و اقليتي داريم و اينها ملزم هستند در اين چارچوب اكثريت و اقليت تصميم بگيرند. ما در ابتداي مجلس هشتم تاكيد كرديم كه نمي‌خواهيم همه تصميم‌گيري‌ها را جنبه سياسي بدهيم. ممكن است يك وقت جنبه سياسي بگيرد ولي هر چه جنبه كارشناسي داشته باشد براي كشور مفيد‌تر است.

برخي دوستان ايراد مي‌گيرد كه چرا فراكسيون در خيلي از مسائل تصميم نمي‌گيرد،‌ بايد گفت كه لازم نيست كه فراكسيون تصميم بگيرد اصلا مشرب فراكسيون اصولگرايان در مجلس اين نيست كه در همه مسائل تصميم بگيرد. ما ممكن است در يك سري مسائل تاثيرگذار و مهم تصميم‌ بگيريم، گاهي هم ممكن است تصميم نگيريم. مثلا در جريان راي اعتماد به صادق محصولي وزير كشور، شوراي مركزي فراكسيون اكثريت به يك جمع‌بندي جامعي نرسيد و پيشنهاد دادند تا مجمع فراكسيون اكثريت تصميم بگيرد. در مجمع هم وقتي اين موضوع بررسي شد 68 نفر راي موافق دادند. در واقع نمي‌خواستند تصميم بگيرند بلكه مي‌خواستند استمزاج كنند. اين موضوع در هيئت رئيسه فراكسيون مطرح و اينگونه تصميم‌گيري شد كه موضوع را به خود اصولگرايان واگذار كنند.

هيچ اشكالي ندارد كه فراكسيون در يك مسئله‌اي به خود اعضا بسپارد تا آنها بين خود و خداي خود و بررسي‌هايي كه انجام مي‌دهد تصميمات نهايي را بگيرند. البته موضوع مهمي باشد فراكسيون تصميم‌گيري مي‌كند كه اين كار را هم انجام دهد بنابراين تشكيل فراكسيون را نه تنها خطر نمي‌دانم بلكه اگر اين كار با يك اخلاق درست سياسي باشد ضرر هم ندارد بلكه مفيد هم است. البته بايد توجه داشت تنوعات نبايد بيش از حد باشد چرا كه گسست ايجاد مي‌كند.

من توصيه‌اي به فراكسيون‌هاي خرد مجلس نمي‌كنم ولي فكر مي‌كنم همه آنها جزء اصولگرايان هستند و بوجود آمدن آنها اشكالي ندارد و من مشكلي را نمي‌بينم. آنهايي كه مي‌گويند تشكيل اين فراكسيون انشقاق است بايد دلايل خود را مطرح كنند. سوال اين است كه چگونه فراكسيون‌هاي ديگري كه ذيل فراكسيون اكثريت مجلس وجود دارند، انشقاق نيست.

ما اين موضوع را بي‌رنگ نكرديم مثلا حزب موتلفه يك فراكسيون خرد در مجلس ندارد ولي معلوم است كه عده‌اي از نمايندگان مال حزب موتلفه هستند، اين باعث انشقاق نشده است.

استيضاح هيئت رئيسه فراكسيون

* آقاي دكتر عده‌اي از اعضاي فراكسيون اكثريت نسبت به عملكرد اين فراكسيون در خصوص راي اعتماد به محصولي معترض بوده و خواستار استيضاح هيئت رئيسه فراكسيون هستند، نظرتان را راجع به اين موضوع بفرمائيد.

- اين حرفها، حرفهاي سبكي است. نه تنها هيئت رئيسه فراكسيون اكثريت بلكه مي‌توان هيئت رئيسه مجلس را هم استيضاح كرد كه اين متد و روش خاص خود را دارد و به اين جيغ و فرياد احتياجي ندارد.

در داخل مجلس و در جريان اصولگرا براي استيضاح مكانيزمي وجود دارد، من فكر مي‌كنم كل جريان اصولگرا از يك وحدت خوبي و تصميمات آن از يك عقلانيت كل برخوردار است. ممكن است افرادي و حتي خود من هم از بعضي تميمات اصولگرايان ناراضي باشيم. اين دليل نمي‌شود چون من رئيس فراكسيون هستم همه مطابق نظر من باشند. كار جمعي يعني افراد به تشكيلات تن دهند ممكن است بعضي از تصميمات را من نپذيرم ولي بايد به آن تن دهم ،‌چرا كه كار تشكيلاتي بايد حفظ شود و همه بايد به آن تن دهند ،‌چرا كه تك‌روي نتيجه‌اي ندارد.

با استيضاح موافق نيستم

* در راهروهاي مجلس نمايندگان طراح استيضاح وزرا اعلام كردند كه استيضاح وزير آموزش و پرورش با 25 امضا، استيضاح وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات با 43 امضا و استيضاح وزير جهاد كشاورزي با تعدادي امضا تحويل هيئت رئيسه مجلس شده است. آيا اين موضوع صحت دارد و نظرتان را در اين زمينه تشريح كنيد.

- با توجه به مدت زمان معقولي كه دولت كه پايان كارش است و هم به اين دليل كه استيضاح در بدترين شرايط رخ مي‌دهد، توصيه من به نمايندگان اين است تا از ظرفيت خود زود استفاده نكنند؛ تا آنجا كه ممكن است موضوع را با گفتگو حل كنند اگر نشد، راه استيضاح در اختيارشان است و نمايندگان اين حق را دارند تا وزرا را استيضاح كنند.

اين استيضاح‌ها در مجلس مطرح است اما همه آنها داراي يك شدت نيست بلكه برخي از دوستان با من صحبت كردند، به همه آنها توصيه كردم تا آنجا كه ممكن است اين فضا را آرام كنند و با وزراي مربوطه جلساتي بگذاريم تا اشكالاتي را كه نمايندگان مطرح مي‌كنند در حد ممكن رفع شود. اما اگر اشكال قابل رفع نبود و اگر به اين نتيجه رسيدند كه ماندن وزير به منافع ملي لطمه مي‌زند مي‌توانند استيضاح كنند و من مانع آنها نمي‌شوم.

بعضي از طراحان استيضاح‌ وزير جهاد كشاورزي با من صحبت كردند،‌ آقاي اسكندري وزير مربوطه نيز با من صحبت كرد تلاش مي‌كنيم تا آنجا كه ممكن است اشكالات مورد نظر نمايندگان رفع شود. كسي را هم مامور گذاشته‌ام تا پيگير اين موضوع باشد.

استيضاح علي احمدي وزير آموزش و پرورش به اين فعالي كه در سوال شما مطرح بود در مجلس مطرح نيست قبل از تعطيلات يك هفته‌اي مجلس به يكي 2 نفر از نمايندگان كه نسبت به موضوع حساس بودند، گفتم كه با مسئولين آموزش و پرورش جلسه بگذارند و تا آنجا كه ممكن است موضوع به استيضاح كشيده نشود.

آنچه در ذهنم است اينست كه با توجه به عمر كوتاه چند ماه دولت و با توجه به اينكه در كشور مسائل مهم ديگري از جمله مسائل اقتصادي مطرح است، بهتر است كه در حد امكان از استيضاح استفاده نشود. اما برخي نمايندگان معتقدند كه مشكلات مردم در بخش كشاورزي حل نشده است بنابر اين بايد جلو برويم تا ببينيم وضع چگونه است. اينجانب ضمن اينكه اين را حق نمايندگان مي‌دانم و اگر روزي بخواهند وزيري را استيضاح كنند، ‌من نمي‌توانم مانع آن شوم ولي برادرانه به آنها توصيه مي‌كنم كه تا آنجا كه ممكن است از استيضاح استفاده نكنند.

تغيير در كابينه

* گفته مي شود كه اگر يك وزير استيضاح شود و از مجلس راي اعتماد نگيرد بايد كل كابينه مجددا راي گيري شود، آيا اين موضوع درست است؟

- من فكر نمي‌كنم اين تفسير درستي باشد. چون وزير كشور تاكنون سه بار تغيير كرده. چون يك وزارتخانه بوده از نظر حقوقي يك بار محسوب مي‌شود. فكر نمي‌كنم با يك تغيير بايد براي كل كابينه راي‌گيري شود، البته من نمي‌خواهم نظر جاذبي بدهم. اين موضوع به بررسي حقوقي نياز دارد، ولي كاوش‌هاي حقوقي كه اينجانب با برخي از دوستان داشتم، اين تفسير حقوقي را بيشتر مي‌پسندم اما بايد نظر شوراي نگهبان را هم گرفت.

كميته كارشناسي تشكيل مي شود

* آقاي لاريجاني كميته مشترك بين مجلس و دولت در چه سطحي كار مي‌كنند و تا كنون چه اقداماتي انجام داده است؟

- كميته كاري مشترك مجلس با دولت و مجلس با قوه قضائيه تشكيل شد. از طرف مجلس، رئيس مجلس، 2 نواب رئيس، رئيس كميسيون مربوطه‌ و از طرف دولت هم 2 معاون رئيس‌جمهور و وزير دستگاه مربوطه در جلسات شركت مي‌كنند. البته گاهي اوقات تعداد روساي كميسيون‌هاي بيشتري از مجلس و تعداد وزراي بيشتري را در جلسات دعوت مي‌كرديم.

تاكنون چندين جلسه مجلس و دولت و جلسه مجلس و قوه قضائيه تشكيل شد و بعضي از تصميمات آن مفيد بود كه موضوعات مهمي در اين جلسات از جمله قانون خدمات كشوري مورد پيگيري قرار گرفت. مشكلات فرآورده‌هاي نفتي هم در اين جلسات مورد بررسي شد
البته يك مكانيزيم ديگري هم در حال فعال شدن است كه اگر فعال شود تاثيري روي اين مكانيزم مي‌گذارد در واقع به نحوي كميته مشتركي بين سه قوه بوجود مي‌آيد تا بتواند ذيل جلسه سران سه قوه كار كارشناسي كند. هنوز اين موضوع مدون نشد اما در حال فكر كردن روي اين موضوع هستيم تا كميته كارشناسي سه ضلعي تشكيل شود.

جلسات مفاسد اقتصادي بايد هر چه زودتر برگزار شود

*آقاي لاريجاني نمايندگان مجلس در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي نسبت به عدم برگزاري اين جلسات معترض بوده و اخيرا نامه‌اي هم به شما نوشته‌اند. تكليف اين موضوع چه شد؟

- تاكنون 2 جلسه مبارزه با مفاسد اقتصادي برگزار شد و گزارشي هم به ما ارائه كردند. در نامه نمايندگان ذكر شد كه به خاطر سفر بعضي از مسئولين دولتي، اين جلسات تعطيل شد و ما گفتيم اين موضوع را پيگيري كنند تا جلسات زودتر برگزار شود.

شتابزدگي در طرح تحول اقتصادي اثرات منفي مي‌گذارد

* آقاي لاريجاني فكر مي‌كنيد آيا كاهش قيمت نفت بر طرح تحول اقتصادي تاثير داشته باشد؟

- اجازه بدهيد كميسيون ويژه بررسي‌كننده طرح تحول اقتصادي راجع به اين مسئله به نتيجه برسد و من نمي‌خواهم نظرم روي اين موضوع بر نظرات كميسيون سايه بياندازد. اما حتما تاثير دارد چون قيمت نفت از زماني كه 120 دلار بوده در حال حاضر به زير 50 دلار رسيد. اين مابه‌التفاوت آن چيز كمي نيست. من معتقدم بايد نسبت به طرح تحول اقتصادي و با واقع‌بيني و حوصله مورد بررسي قرار گيرد چرا كه شتابزدگي روي زندگي مردم اثرات منفي مي‌گذارد البته بودجه سال آينده هم بايد با دقت تنظيم شود چون منابع تغيير كرده بايد طوري باشد كه كشور بي‌جهت مشكل پيدا نكند و به تورم هم دامن زده نشود.

مركز پژوهش‌هاي مجلس يك بررسي‌هاي عملي براي بودجه انجام داده و ما هم با صاحب‌نظران جلساتي داشتيم كه نرخ پيشنهادي نفت در بودجه چقدر باشد و بودجه چگونه بسته شود.

يكي از نكاتي كه اصرار دارم در مجلس رخ دهد اين است كه حلقه بررسي‌ها را تنگ نكنيم، يعني بايد از نخبگان در بخش خصوصي، بخش عمومي و بخش دولتي كه ممكن است مسئوليت مستقيم هم نداشته باشد استفاده كنيم كه ما در اصلاح آئين‌نامه به اين موضوع توجه كرديم و اگر لازم هم بود از نظرات اين افراد در صحن مجلس نيز استفاده كنيم.

همچنين با برخي از مديران با سابقه كه سالها در زمينه نفت كار كرده‌اند و صاحب ‌نظر هستند، اساتيد دانشگاه و روساي كميسيون‌هاي مجلس در خصوص قيمت نفت جلساتي داشتيم كه اين جلسات مفيد بود كه يك جمع‌بندي‌هايي در اين زمينه انجام شد و مي‌تواند پايه بودجه سال اينده قرار گيرد.

* آقاي لاريجاني، مهدي كروبي از طرف اصلاح‌طلبان اعلام كرد كه در انتخابات آينده رياست جمهوري حضور مي‌يابد، از طرفي بحث حضور ميرحسين موسوي، سيد محمدخاتمي و محمدرضا عارف از طرف اصلاح‌طلبان مطرح مي‌شود،‌ از طرف اصولگرايان نيز احتمالا آقاي احمدي‌نژاد و افراد ديگري در انتخابات حضور مي‌يابند، ارزيابي شما از اين فضاي انتخاباتي چيست؟

- اگر همه اين افراد در انتخابات حاضر شوند فضاي رقابتي خوب خواهد بود، اگر تنوع فكري وجود داشته باشد، يك فضاي رقابتي پرنشاطي ايجاد مي‌شود، ولي فكر نمي‌كنم به اين آشفتگي كه در سوال شما آمده همه با هم در صحنه انتخابات حضور يابند.

جريان‌هاي مختلف فكري اين را آراسته‌تر مي‌كنند. بعيد مي‌دانم از طرف اصلاح طلبان آقايان خاتمي، كروبي، ميرحسين موسوي و عارف همه با هم در انتخابات حضور يابند. ممكن است روزي اينگونه وارد عرصه انتخابات شوند ولي به نظر من بازي انتخابات (بازي نه به اين معنا كه از حقيقت آن كاسته شود) يك نوع فنانيت است و اين فنانيت لوازمي دارد. شهر شلوغ به درد انتخابات مطلوب نمي‌خورد.

انتخابات بايد از كثرت به علت برسد در حداقل رقابت جدي شود. چون اين خودش از عقلانيت سياسي حكايت مي‌كند. شهر شلوغ حكايت از عقلانيت نمي‌كند اما از آزادي حكايت دارد. آزادي خوب است . ممكن است تنوع فكري باعث كثرت حضور مردم شود اما راي‌هايي كه حرام شده زياد داريم. يعني افرادي مي‌آيند كه معلوم است پيروز نمي‌شوند اما ممكن است 500 هزار راي را خراب كنند بنابراين كثرت زياد در انتخابات بر تعقل سياسي عميق دلالت نمي‌كند. شهر شلوغ هميشه شلوغ است و در آن رقابت زياد است.

فكر مي‌كنم آرايش انتخاباتي منظم‌تر شود در گروه‌هاي اصولگرا هم همين طور است. يعني در بين آنها هم به صورت اين شهر شلوغي نمي‌شود.

تئوري وحدت ملي به معناي حذف كسي نيست

* عده‌اي بحث تئوري وحدت ملي در انتخابات آينده رياست جمهوري مطرح مي‌كنند و مي‌گويند بر اساس اين طرح اصولگرايان با اصلاح‌طلبان وحدت مي‌كنند و يك كانديدايي در انتخابات رياست جمهوري به نام علي لاريجاني خواهند داشت. يكي از ويژگي‌هايي كه در اين تئوري مطرح مي‌شود عبور از آقاي احمدي‌نژاد است. آيا شما اين موضوع را قبول داريد و آيا تا به حال اين خبر را شنيده‌ايد؟

- در تئوري وحدت ملي يك سري نكات مثبتي وجود داشته كه با يك امراض فكري همراه شد و اين به يك چيز عجيب و غريب تبديل شده است.

بحث تئوري وحدت ملي را كه اينگونه شما مي‌گوييد من نشنيده‌ام، نه من گفتم و نه چنين چيزي را قبول دارم. عبور از يكي تلفيق با يكي ديگر و درون آن چيز ديگري بيرون آيد،‌موضوعي است كه من آن را نشنيده‌ام . ممكن است بعضي از افراد اين حرفها را زده باشند من در سطح بالاي مسائل سياست داخلي چنين چيزي را نشنيده‌ام.

اينكه روي مسائل مهم كشور كه وحدت ايجاد مي‌كند،‌ اگر بين جريان‌هاي سياسي وحدتي وجود داشته باشد،‌آيا بد است؟ بد كه نيست. اگر كسي اين را بد بداند مشكل نظري دارد. اينجانب در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي تلاش مي‌كردم تا روي مشتركات كار كنيم امروز هم شرايط حساسي داريم.

نكته بعدي اين است كه در جريان اصولگرايي مجلس بر سر يك سري چيزها وحدت داريم. يك جاهايي هم تكثر است و بايد تكثر را محترم بشماريم. نه اينكه بگوييم اگر اين است، پس اعدامش كنيد.

در مسائل سياست داخلي هم موضوع مهم ديگر اين است كه اگر ما با گروه‌هاي مختلف سياسي روي يك سري چيزها وحدت و بر روي مسائل ديگر اختلاف داشته باشيم، اين شفافيت مي‌تواند مفيد باشد.

گروه‌هاي سياسي ضمن اينكه مي‌توانند كانديدا و مبنايي براي خود داشته باشند، مي‌توانند حركت وحدت‌آميزي را در كشور دنبال كنند. نه اينكه روي افراد خط قرمز بكشند. افرادي كه ذهن خيلي بسته‌اي دارند و سواد كمي دارند و فكر مي‌كنند به ازاي هر تفاوت بايد طرف مقابل را حذف كرد، اين فكر خيلي بدي است و يك فكر انحرافي است كه به ضرر كشور هم مي‌باشد.

اگر وحدت ملي را مي‌خواهيم بايد تنوع فكري را بپذيريم. اگر كسي بخواهد اين تنوع را از بين ببرد، به نظر من تئوري پيشرفت فكر سياسي را در جامعه نفهميده است.

اينكه در انتخابات وحدت ملي توجه شود امري لازم است و من اين موضوع را خطرناك نمي‌دانم، بلكه مفيد هم مي‌دانم. توجه داشتن به معناي اين نيست كه كانديدا هم نداشته باشند. گروه‌ها مي‌توانند كانديدا داشته باشند و تا آنجا كه مي‌توانند به هم نزديك شوند. اين به معناي حذف كسي نيست و اشكالي هم ندارد.

اصولگرايان و ديگر گروه‌ها هم مي‌توانند به هم نزديك شوند،‌ ما با اين مخالف نيستيم. در يك جامعه كه بين جريان‌هاي عميق موجود در آن روي مسائلي وحدت وجود نداشته باشد حتما شكاف‌هاي سياسي و اجتماعي بوجود مي‌آيد و دشمن در همين شكاف‌ها زندگي مي‌كند. بنابر اين تئوري وحدت ملي هم در ميان اصولگرايان و هم در بين ديگر گروه‌ها خوب است.

به نظر اينجانب در انتخابات آينده رياست جمهوري افرادي كه كاردان هستند و مي‌توانند وضعيت كشور را سامان دهند نبايد حذف شوند،‌البته نبايد خيلي تكثر باشد تا مردم نتوانند انتخاب كنند.

الان كمي زود است تا بتوان شرايط را خوب ترسيم كرد، نبايد با حدس و گمان در جريان‌هاي سياسي فتنه ايجاد كرد. بايد بگذارند حيات سياسي در گروه‌هاي سياسي زنده و فعال باشد، هميشه همديگر را تحقير مي‌كنند و بد همديگر را مي‌خواهند اين كار نه در جريان اصولگرايان درست است و نه در بين دوم خردادي‌ها.

حيات گروههاي تندرو در تندروي است

*يعني شما مي‌فرماييد كه مي‌توان با گروه‌هاي ساختارشكن هم در اين زمينه وحدت كرد؟

- بعضي از افراد افراطي در هر گروهي كه باشند به عقلانيت سياسي كمكي نمي‌كنند و با كسي هم متحد نمي‌شوند. شما تصور نكنيد كه جريان‌هاي تندرو دو طرف مي‌گذارند تا وحدتي حاصل شود،‌ نه اينها اصلا حيات و زنده بودنشان در تندروي است و در شكستن بعضي از قالب‌ها است بلاوجه.

يعني ساختار كشورمان در يك چارچوبي طمانينه‌اي دارد. بعضي مهارت دارند چوب را در چشم اين چارچوب‌ها فرو مي‌كنند و وقتي چشم‌هاي چارچوب كه كور شد، ديگر اين چارچوب نيست بنابر اين بايد اين حالت افراطي را كنار بگذاريم.

* شنيده شده كه اصولگرايان مجلس هشتم سازوكار انتخابات آينده رياست جمهوري اصولگرايان را طراحي خواهند كرد، آيا چنين موضوعي در دستور كار فراكسيون اكثريت مجلس قرار دارد؟

- چنين بحثي در شوراي مركزي فراكسيون اكثريت مجلس صورت نگرفته است. البته هميشه مجلس مخصوصا مجلس هشتم كه در آن افراد فعال سياسي از گروه‌هاي مختلف سياسي اصولگرايان و اصلاح‌طلب حضور دارند، اين ظرفيت كمك‌كنندگي و كاتاليزور بودن را دارد اما تا امروز چنين بحثي مطرح نشده است.

برگزاري جلسات با نامزدهاي احتمالي

* آقاي لاريجاني شما در انتخابات قبلي با آقايان محمدباقر قاليباف و محسن رضايي ائتلافي داشتيد؟ آيا در انتخابات آينده هم چنين ائتلافي شكل خواهد گرفت؟

- بحث ائتلاف نبود، من در انتخابات من هم مصاحبه كردم و هم اطلاعيه دادم كه ما از نظر جبهه متحد اصولگرايان حمايت مي‌كنيم ولي تا زماني كه به نتيجه نرسيده بود ما نظرات خود را مي‌گفتيم و معتقد بوديم كه ليست اوليه انتخابات براي كشور و مجلس مشكل ايجاد مي‌كرد. ولي الان سازماني براي اين بحث نداريم البته اين افراد دوستان ما هستند ولي ما تشكيلاتي نداريم.

در رسانه‌ها مطرح شده بود كه ما جلساتي داشتم. نمي‌دانم چرا اين جلسات براي رسانه‌ها مهم است و من بعنوان رئيس مجلس و يك فرد فعال سياسي مي‌توانم با خيلي‌ها جلسه داشته باشم. مثل آقاي هاشمي رفسنجاني، آقاي خاتمي، آقاي كروبي، و با دفتر مقام معظم رهبري. من با وزراي فعلي و سابق هم رفت و آمد دارم.

اين فرهنگ كه تا يك جلسه برگزار مي شود براي رسانه‌ها مهم تلقي مي‌شود، بايد از بين برود. چرا هر چه جلسه برقرار شود عقلشان بيشتر ‌شود، بهتر است و اگر جلسه برقرار نشود عيب دارد. بنابر اين ما تشكيلاتي نداريم.

* آقاي لاريجاني آيا در انتخابات آينده رياست جمهوري كانديدا مي شويد؟

- من قبلا هم به شما گفتم. اين بنا نمي شود كه هر كسي كه با من مصاحبه مي‌كند اين سوال را بپرسد چرا كه من قبلا نظرم را بيان كردم.

توافقنامه امنيتي به ضرر عراق است

* با توجه به تصويب توافقنامه امنيتي آمريكا در عراق توسط پارلمان اين كشور نظر شما در اين زمينه چيست؟

- ما نظر خود را گفته بوديم و اين مسئله يك موضوعي عراقي است. ما به عنوان يك كشور مسلمان كه حبي به برادران اسلامي خود داريم، نظرات خود را اعلام كرديم و بر نظر خود هم استوار هستيم. ما معتقديم كه اين توافق‌نامه به ضرر مردم عراق است، چرا كه آمريكايي‌ها به مردم عراق قول دادند كه آنها از ذيل فصل هفت سازمان ملل خارج كنند. اما اگر اين كار را انجام ندادند ،‌چه اتفاقي مي‌افتد؟

مسئله كاپيتولاسيون هم كه ما تجربه آن را داشتيم براي ما مهم است. ما نظر خودمان را اعلام كرديم اما در داخل عراق به گونه‌اي ديگر تصميم‌گيري شد. چون يك موضوع مربوط به عراق است،‌تصميم بگيرند و حق آنها هم هست. اما نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه اين موضوع را به رفراندوم موكول كردند و اين نشان مي‌دهد كه آنها به اين نگاه رسيده‌اند كه از اين تاكتيك استفاده كردند. لذا اين پروسه ادامه دارد و نمي شود گفت كه توافق‌نامه تصويب شده است. چرا كه بايد به رفراندوم گذاشته شود. رفراندوم هم ظرف چند ماه آينده برگزار مي شود.

* منظور از فصل هفت، همان خروج آمريكا از عراق است؟

- 2 قطعنامه وجود دارد. اول اينكه عراق را ذيل فصل هفت سازمان ملل قرار داده‌اند، يعني يك صندوق مشخص كردند كه پول‌ها و درآمدهاي عراق را در آن صندوق مي‌ريزند و به خود عراق نمي‌دهند و عراق را ذيل منشور فصل هفت سازمان ملل متحد قرار دادند.
در اين توافق‌نامه آمده كه عراق را از ذيل آن فصل هفت خارج مي‌كنند. يعني كمك مي‌كنند در اين زمينه. منظور از كمك كردن يعني چي؟ و در اين توافق‌نامه ذكر نشده كه چه زماني عراق را از ذيل فصل هفت خارج مي‌كنيم.

اينكه نيروهاي آنها در عراق باشد قطعنامه‌اي ديگري است ورود آمريكا به عراق بر اساس قطعنامه نبوده و شوراي امنيت اشغال عراق را قبول نكرده است بعد از آنكه آمريكا وارد عراق شد قطعنامه صادر كرد بعد براي تمديد آن قطعنامه‌اي ديگري دادند.

پاسخ به نامه كنگره امريكا

* با توجه به اينكه نامه نمايندگان كنگره آمريكا به مجلس شوراي اسلامي، آيا اين نامه پاسخ داده شد؟ شنيديم كه زنان كنگره آمريكا نيز چنين نامه‌‌اي نوشته‌اند.

- در خصوص موضوع زنان اطلاعي ندارم. در روزنامه‌ها ديدم ممكن است در رسانه‌ها گفته باشند اما متن نامه را مشاهده نكردم.اصحاب كنگره و چند تن از افراد وزين آمريكا قبلا چند باري نامه‌هايي نوشتند و اخيرا هم دو سه نفر از آنها نامه‌اي دادند. حرف‌شان در خصوص بحث مذكرات پارلماني بين دو كشور است البته نامه مودبانه‌اي است و ما مقداري تامل كرديم تا ببينيم انتخابات آمريكا چه مي‌شود. چون انتخابات آمريكا تاثيرگذار است و ما هم بايد شواهد دقيق‌تري را ببينيم.

در حال مطالعه نامه هستيم و هنوز نامه را پاسخ نداده ايم ولي چون در مصاحبه‌هايم گفتم كه ما درحال فكر كردن روي نامه هستيم، فكر مي‌كنم بخشي از پاسخ به آنها آماده است كه هنوز ما آن را رد نكرده ايم . در مجموع، هنوز پاسخ مثبتي نداده ايم و در حال بررسي نامه هستيم علت تاخير آنهم انتخابات آمريكا بود.
 شنبه 9 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن