واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيشترين كشفيات موادمخدر جهان توسط ايران صورت گرفته است
داخلي. اجتماعي. موادمخدر.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي، ايران را پيشتاز در مبارزه با مواد مخدر در عرصه جهاني برشمرد و گفت: بيشترين كشفيات مواد مخدر صورت گرفته در جهان مربوط به ايران است.
سرتيپ دوم پاسدار " حميدرضا حسين آبادي" روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا در سيستان و بلوچستان اظهار داشت: ايران اكنون در راه انسداد مرز نيازمند دسترسي به تجهيزات الكترونيكي روز دنيا است.
وي بيان كرد: ايران در راه مبارزه با مواد مخدر منابع مالي و نيروي انساني قابل توجهي را سرمايهگذاري كرده است.
به گفته وي، جمهوري اسلامي ايران در راه مبارزه با توليد، قاچاق و ترانزيت موادمخدر بهاي سنگيني پرداخته از جمله سه هزار و ۶۰۰شهيد و ۱۱ هزار مجروح از نيروهاي پليس را در پي داشته است.
اين مقام انتظامي گفت: قاچاق مواد مخدر طي سالهاي ۲۰۰۷و ۲۰۰۸ميلادي از افغانستان در حجم بسيار بالايي به سمت كشورهاي ايران، پاكستان و كشورهاي آسياي ميانه صورت گرفته است.
حسين آبادي با اشاره به سياستها و چشماندازهاي ايران در مبارزه با پديده شوم مواد مخدر يادآور شد: توسعه برنامههاي ملي پيشگيري از اعتياد، با زير پوشش درماني قرار دادن همه معتادان كشور، توسعه مراكز درماني خصوصي و تشكلهاي غير دولتي ، برخورد قاطع با شبكهها و باندهاي قاچاق مواد مخدر و جلوگيري از ترانزيت آن به ساير كشورها و انسداد كامل فيزيكي مرزها از جمله اين برنامههاست.
وي افزود: گسترش همكاري و تبادل اطلاعات با پليس كشورهاي منطقه، كنترل شديد و مقابله با قاچاق به كشور افغانستان و ايجاد مراكز تبادل اطلاعات منطقهاي سه جانبه از ديگر برنامههاي نيروي انتظامي و ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران است.
حسين آبادي گفت: ايران به منظور مقابله با ورود و ترانزيت مواد مخدر تاكنون ۶۰۰ميليون دلار هزينه كرده است.
رييس پليس مبارزه با موادمخدر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي همچنين خواستار حمايت جهان از ايران به سبب قرار داشتن در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر در راه انسداد مرز شد.
وي گفت: ايران با دستيابي به تجهيزات به روز انسداد مرزها بر نقاط بيشتري از نوار مرزي خود در شرق نظارت دارد.
او ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر نيازمند عزم جهاني است كه بايد با روشهاي جديد و ابتكاري با كشت، توزيع و مصرف مواد مخدر مبارزه كرد.
حسين آبادي اظهارداشت: اكنون با افزايش بيرويه كشت خشخاش در افغانستان و افزايش تعداد لابراتورهاي توليد مرفين و هروئين موجب شده توليد انواع هروئين با خلوص بالا بين ۷۵تا ۹۵درصد در لابراتورهاي پيشرفته بشدت افزايش يابد.
وي افزود: باوجود حضور آمريكا و انگليس در افغانستان و تبليغات گسترده در امر مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر، در اين كشور بر اساس آمارهاي مستند بينالمللي ، ميزان توليد ترياك افغانستان در سال جاري ميلادي به هفت هزار و ۷۰۰تن رسيده كه اين آمار نيز جاي نقد و بررسي ويژه دارد.
حسين آبادي گفت: گسترش روزافزون مواد مخدر در دهه اخير و پيامدهاي زيان بار آن بر ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي جوامع بشري موجب بروز مشكلات عديده و نابساماني عمده در سطح جهان شده است.
به گفته وي، بخش عمده معضل پيچيده قاچاق مواد مخدر و اعتياد ناشي از وجود كشت و توليد مواد مخدر افغانستان است.
وي اظهار داشت: مساله مواد مخدر و تبعات آن، از لحاظ امنيتي و بهداشت، و سلامت در منطقه از اهميت فوقالعادهاي برخوردار است.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا كشور به همراه ۱۷سفير كشورهاي مختلف در سازمان ملل، سلطانيه نماينده ايران آژانس بينالمللي انرژي اتمي و خبرنگاران داخلي و خارجي روز شنبه از روند انسداد مرز تاسوكي در سيستان ديدن كردند.
سيستان و بلوچستان داراي يك هزار و ۳۰۰كيلومتر مرز زميني مشترك با دو كشور پاكستان و افغانستان است كه تاكنون ۳۷۰كيلومتر انسداد در آن صورت گرفته است. ك/۳
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]