واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فصلنامه -آينه ميراث> ويژه نامه نسخه شناسي و متن پژوهي منتشر شد
فرهنگي. ادبيات. فصلنامه
چهل و دومين شماره فصلنامه تخصصي آينه ميراث ويژه نامه نسخه شناسي و متن پژوهي، توسط مركز ميراث مكتوب منتشر شد.
به گزارش ميراث مكتوب، اين شماره فصلنامه آينه ميراث كه مجلهاي است ويژه نقد كتاب، كتاب شناسي و اطلاع رساني در حوزه متون، در هشت بخش كليات، فهرست نويسي، نسخه شناسي، در جستجوي نسخ، نقد و بررسي، چاپ، حفظ و احيا و در آستانه تحقيق، منتشر شد.
در بخش -كليات>، مقالات -ويژگيهاي زبان شناختي دياتسارون فارسي، متني از سده هفتم هجري> از حسن رضايي باغ بيدي، -تاملات نظري كارآمد در تصحيح متون ادبي> از جويا جهانبخش، -تحليلي بر آمار نسخ خطي فارسي موجود در كتابخانههاي تركيه> از مهدي افضلي، -سكه شناسي و تصحيح متون> از محسن جعفري مذهب، -بازخواني نوشتههاي محو شده يك نسخه خطي با استفاده از تصويربرداري اشعه ايكس> از فرانك بحرالعلومي به نگارش درآمده است.
-نگاهي نو به فهرست نويسي نسخ خطي و پيوند ميان شيوههاي سنتي و نو> از حبيب الله عظيمي، -مقايسه روش شناختي دو كتاب شناسي كهن در جهان اسلام ( فهرست نجاشي و فهرست ابن خير) از سيد محمد عمادي حائري، مقالات بخش -فهرست نويسي> اين شماره هستند.
بخش -نسخه شناسي> شاهد مقالات -كاغذ در نسخه شناسي و كتاب پردازي نسخ خطي> از حبيب الله عظيمي ،-خط شجري> از سيد علي كسائي، -بررسي موضوعي نسخه خطي احسن الكبار، شاهكار نگارگري مذهبي دوره صفويه> از مهناز شايسته فر، - تحقيق و بررسي در عنوان نسخه خطي و مولف آن> از هلال ناجي، ترجمه حسين علينقيان است.
همچنين مجيد آقاخان پورسرخاب مقاله -رمزگشايي از يك نسخه خطي> را در اين بخش به رشته تحرير درآورده است.
مقالات -نسخههاي خطي مدينه منوره از عارف نوشاهي، ترجمه سيد عبدالقادر هاشمي و -ميراث گرانبهاي ادب فارسي در قزاقستان> اثر سيدمحمدباقر كمال الديني در بخش -در جستجوي نسخ> آمده اند.
بخش -نقد و بررسي> به دو مقاله -انتشار ذيلي تازه بر كشف الظنون از مهرداد چترايي عزيزآبادي و -نگاهي به فهرست دستنويسهاي دانشگاه اصفهان> از جواد بشري اختصاص يافته است.
خوانندگان شماره ۴۲فصلنامه آينه ميراث در بخش -چاپ> با -ويژگيها و پيشينه چاپ سنگي و سربي> نوشته سيدابوالقاسم نقيبي و در بخش -حفظ و احيا> با -تصويربرداري ديجيتالي: نگاهي نو به آينده پژوهشهاي نسخ خطي> از كارل گريفين، ترجمه زهره غلامحسين زاده آشنا خواهند شد.
در هشتمين بخش اين نشريه تخصصي با عنوان -در آستانه تحقيق>، مقالات - ملاحظاتي در نسخه شناسي، معرفي چند نسخه نوشناخته و شيوه تصحيح ديوان ازرقي هروي> از محمدتقي خلوصي و -شيباني و لزوم تصحيح آثار وي> از عليرضا شانظري آمده است.
بخشهاي پاياني نشريه شامل خلاصه مقالات به عربي و انگليسي است.
چهل و دومين شماره فصلنامه آينه ميراث ويژه نسخه شناسي و متن پژوهي، در ۴۲۰صفحه به مديرمسوولي اكبر ايراني منتشر شده و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]