تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

«مهاجرت به آلمان»

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835915610




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در گفت و گوي ايرنا با هماهنگ‌كننده سازمان ملل در ايران مطرح شد: نگراني ازوخيم تر شدن وضعيت امنيت درافغانستان/شكل‌گيري پناهجويان جديد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در گفت و گوي ايرنا با هماهنگ‌كننده سازمان ملل در ايران مطرح شد: نگراني ازوخيم تر شدن وضعيت امنيت درافغانستان/شكل‌گيري پناهجويان جديد
سياسي. ايران. سازمان ملل. سياست خارجي
ارشدترين مقام سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران با ابراز نگراني از وخيم تر شدن وضعيت امنيت در افغانستان اظهار داشت، نه تنها كوچ آوارگان افغان از كشورشان از سر گرفته شده، بلكه در روند اخير مي‌توان پناهجويان جديدي را يافت كه به جمع قبلي پيوسته اند.

كنوت اوستبي هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل كه نظارت بر فعاليت ‪ ۱۷‬ارگان اين سازمان را در تهران برعهده دارد، روز شنبه در مصاحبه اختصاصي با ايرنا افزود كه ايران در شماري از اهداف توسعه هزاره نظير فقرزدايي و بهداشت و آموزش به توفيقاتي دست يافته و در خصوص آرمان‌هايي چون مبارزه با ايدز، حفاظت از محيط زيست و برابري جنسيتي مي‌تواند گام‌هاي بلندتري بردارد.

مدير دفتر برنامه توسعه ملل متحد همچنين گفت كه اين سازمان به عنوان بزرگترين نهاد بين‌المللي با چالش‌هايي دروني از جمله اصلاح ساختار شوراي امنيت و هماهنگي فعاليت ارگان‌هاي سازمان ملل روبروست و برنامه‌اي پنج ساله را براي توسعه خود به اجرا گذاشته است.

** ايران از بنيان‌گذاران سازمان ملل است
اوستبي در اين گفتگو كه در دفتر كار وي انجام شد، به اين واقعيت كه ايران يكي از كشورهاي بنيان گذار سازمان ملل است اشاره كرد و گفت كه صلح، توسعه و حقوق بشر از اركان منشور اين سازمان از بدو تاسيس آن بوده است.

به گفته اوستبي، حدود ‪ ۸۰‬درصد از بودجه سازمان ملل صرف برنامه‌هاي توسعه مي شود و در ايران نيز ارزش كل كمك‌هاي مالي اين سازمان به ‪ ۴۰‬ميليون دلار بالغ مي‌گردد.

هماهنگ‌كننده ارگان‌هاي سازمان ملل در ايران علت بالا نبودن اين رقم را تقسيم بندي ايران در گروه كشورهاي با درآمد متوسط معرفي و اضافه كرد كه با اين وجود، عمليات سازمان ملل در ايران گسترده بوده و در چارچوب برنامه پنج ساله و اهداف توسعه هزاره مواردي چون ارتقاي مديريت، توسعه پايدار، حفاظت از محيط زيست، بهره برداري مناسب از انرژي، انتقال فناوري، برابري جنسيتي، مبارزه با ايدز و مواد مخدر و كمك به آوارگان را شامل مي‌شود.

اوستبي كه تمايل داشت تمام طرح‌هاي در دست اجرا در ايران را معرفي كند و مجموعه‌اي را همراه با جزييات براي اين منظور تهيه كرده بود، اظهار داشت كه با توجه به محدوديت وقت بايد به ناچار در معرفي اين فعاليت ها، اظهارات خود را به طرح‌هاي عمده محدود كند.

وي سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو)، صندوق كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف)، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (يو .ان.او.دي.سي)، كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (يو.ان .اچ.سي.آر) و برنامه توسعه ملل متحد (يو.ان.دي.پي) را از فعال‌ترين ‪۱۷‬ آژانس سازمان ملل در ايران معرفي كرد و به شرح سرفصل فعاليت‌هاي آنها پرداخت.

اوستبي كمك در حفاظت از آثار تاريخي و ميراث فرهنگي، توسعه صنايع دستي از از طرحهاي يونسكو و حفاظت از كودكان در برابر ايدز و ايمن‌سازي جاده ها را از برنامه‌هاي در دست اجراي يونيسف در ايران برشمرد و در زمينه مبارزه با مواد مخدر و جرايم نيز به همكاري‌هاي جاري براي كاهش تقاضا، كمك به همكاري سه جانبه ايران، پاكستان و افغانستان در اين زمينه و اصلاحات در قوه قضاييه اشاره كرد.

** ايران ميزبان خوبي براي آوارگان بوده است
ارشدترين مقام سازمان ملل در تشريح فعاليت كميسارياي عالي سازمان متحد در امور پناهندگان، ايران را كشوري معرفي كرد كه در امر پذيرش و كمك به آوارگان عراقي و افغان در همسايگي خود به خوبي به اين وظيفه انساني عمل كرده است.

اوستبي شمار آوارگان ثبت نام شده افغان در ايران را بين ‪ ۹۰۰‬هزار تا يك ميليون نفر و حدود ‪ ۱/۵‬ميليون نفر نيز غير رسمي اعلام كرد و گفت كه سازمان ملل در زمينه بازگشت داوطلبانه افراد ثبت نام شده به كشورشان فعاليت دارد.

از اوستبي پرسيدم كه با توجه به ادامه اشغال افغانستان و تداوم چالش امنيتي در آن كشور تا چه اندازه در برنامه بازگشت پناهندگان اختلال ايجاد شده است.

هماهنگ‌كننده ارگان‌هاي سازمان ملل در ايران پاسخ داد: به علت اينكه وضعيت امنيتي بدتر شده است نه تنها يك روند قابل توجه بازگشت معكوس (از افغانستان) مشاهده مي‌شود بلكه در ميان اين افراد، پناهندگان جديدي مشاهده مي‌شوند.

اوستبي از گلايه مسوولان ايراني نسبت به بي‌توجهي به خدمات گسترده ارايه شده در اين زمينه به پناهندگان خبر داد و اذعان كرد كه كشورمان در ‪ ۲۵‬سال گذشته، ميزبان خوبي براي اين دسته از افراد نيازمند به كمك بوده است.

اوستبي در پاسخ به سوالي، راهكارهاي امنيتي با حضور كشورهاي منطقه را موثرترين روش براي حل مساله پيچيده افغانستان دانست و در حالي كه تلاش داشت وارد مسايل سياسي نشود، گفت: طبيعي است كه كشورهاي همسايه مي توانند بهتر به يكديگر كمك كنند.

** ايران در اجراي اهداف هزاره موفقيت نسبي داشته است
مدير دفتر برنامه توسعه ملل متحد همچنين در تشريح برنامه‌هاي اين نهاد در ايران از توفيق نسبي كشورمان در رسيدن به شماري از اهداف توسعه هزاره كه به تاييد رهبران تمام كشورهاي جهان رسيده، خبر داد و اين را هم گفت كه در برخي از موارد هنوز جاي كار وجود دارد.

اوستبي با برشمردن اين اهداف گفت كه عملكرد ايران در زمينه فقر زدايي و آموزش و بهداشت از متوسط شاخص منطقه بالاتر بوده اما اين ميزان از پيشرفت در زمينه‌هايي چون حفاظت از محيط زيست، مبارزه با ايدز و برابرسازي جنسيتي مشاهده نمي‌شود.

وي ايران را در مسير اجراي اين اهداف معرفي كرد و موانع موجود بر سر راه فعاليت ارگان‌هاي سازمان ملل در ايران از جمله دفتر توسعه ملل متحد را در سه گروه پايين بودن سطح آگاهي عمومي از اهداف و اهميت طرح ها، نبود اطلاعات آماري كافي و فعال نبودن بخش خصوصي در اجراي طرح‌ها دانست.

** تحريم‌هاي ضد ايراني كار سازمان ملل را زياد كرده است
آن گونه هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل مي‌گويد، تحريم‌هاي شوراي امنيت اين سازمان عليه برنامه هسته‌اي صلح آميز ايران تاثير منفي بر فعاليت آژانس‌هاي سازمان ملل نداشته است.

اوستبي كه به سوالي در زمينه تاثير تحريم‌ها بر طرح‌هاي انتقال دانش و فناوري پاسخ مي‌گفت، اظهار داشت: فقط يك بار تجهيزاتي را كه براي پرورش ماهي سفارش داده شده بود، با چهار هفته تاخير دريافت كرديم.

اما وي پذيرفت كه اين تحريم‌ها باعث افزايش كار ارگان‌هاي سازمان ملل در ايران شده زيرا آنان در مواردي مجبور به گرفتن تاييديه از مقامات بالاتر خود هستند ضمن اينكه به اين ارگان‌ها دستور داده شده تا بر تاثير احتمالي تحريم‌ها نظارت داشته و آن را گزارش كنند.

** اصلاحات جزيي از برنامه توسعه سازمان ملل است
اوستبي در اين مصاحبه از تجربه ‪ ۲۰‬ساله خود در كار در سازمان ملل سخن گفت و افزود كه در دو دهه گذشته شاهد فراز و نشيب‌هاي بسياري در ارتباط با اين نهاد بين‌المللي از جمله سوال‌هايي درباره علت وجودي و يا ضرورت انجام اصلاحات در آن بوده است.

مدير دفتر برنامه توسعه ملل متحد در ايران با بيان اينكه اصلاحات در سازمان ملل در چارچوب برنامه توسعه پنج ساله دنبال مي‌شود، گفت كه كشورهاي عضو با اصل اين موضوع موافقند اما بايد بر سر چگونگي اصلاحات به توافق برسند.

وي علايق اصلي اعضا را در مواردي چون اصلاح شوراي امنيت، سازوكار مجمع عمومي، عمليات صلح باني و تعاريف از مباني حقوق بشر معرفي كرد.

اوستبي در خاتمه گفت كه هماهنگي موثر ميان ‪ ۵۰‬نهاد مختلف در درون سازمان ملل و ايجاد ارتباطات كاري ميان آنها يكي از چالش‌هاي اين نهاد است كه در گزارش سال ‪ ۲۰۰۶‬دبيركل نيز به آن پرداخته شده است.

- گفتگو از تورج شيرآليلو
 شنبه 9 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن