واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پيش بيني ايجاد اصطكاك بين دولت اوباما و رژيم صهيونيستي
تهران – يك روزنامه صهيونيستي پيش بيني كرد: بين دولت باراك اوباما و دولت بعدي رژيم صهيونيستي در برخي موارد "اصطكاك" به وجود خواهد آمد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه "هاآرتص" نوشت: اگر قرار نبود كه مبارزات انتخاباتي در اسراييل به همين زودي ها آغاز شود آنگاه مي شد انتظار داشت كه دولت اسراييل بتواند از فرصت پنج ماهه اي كه تا انتخابات مانده است براي تاثيرگذاري بر روي دولت باراك اوباما رييس جمهور جديد آمريكا درست در زماني كه دولتمردان آن در حال شكل دادن به سياست هاي بنيادين اوباما مشغول هستند، بهره برداري كند.
هاآرتص افزود : اما واقعيت آن است كه برعكس اين امر اتفاق خواهد افتاد و زماني كه دولت جديد اسراييل مستقر شود انتظارات دولت اوباما از آن مدتها پيش شكل گرفته و مواردي كه باعث اصطكاك بين دو دولت خواهد شد مشخص خواهد بود.
اين روزنامه با اشاره به اينكه مساله ايران و مساله فلسطين دو عامل اصلي تنش بين دولتهاي جديد آمريكا و اسراييل در آينده خواهد بود نوشت: تمايل اوباما و كلا دمكراتها براي برقراري گفتگو با مخالفان بين المللي خود بيشتر در قالب مساله ايران خودنمايي مي كند، به طوريكه اعلام آمادگي اوباما براي مذاكره با ايران بدون پيش شرط تعليق غني سازي اورانيوم از سوي ايران در واقع نه تنها پشت كردن وي به سياست هاي بوش، بلكه اروپا قلمداد مي شود.
به نوشته اين روزنامه صهيونيستي، احتمال بالقوه اصطكاك با اسراييل از همان روزهاي اوليه بعد از انتخاب اوباما به عنوان رييس جمهوري آينده آمريكا، هنگامي كه تسيپي ليوني وزير امور خارجه و نامزد نخست وزيري اسراييل اعلام كرد كه در خاورميانه تمايل به گفتگوي مستقيم و بدون پيش شرط پس از ناكامي در دستيابي به اهداف مورد نظر آمريكا به خاطر شكست تحريمها به ضعف تعبير خواهد شد آشكار شد. ليوني به طور آشكار اعلام كرد كه از سياستهاي اوباما در قبال ايران حمايت نخواهد كرد، زيرا ايران قبلا مهارت خود در طولاني كردن و بنابراين بي فايده كردن مذاكرات را نشان داده است و اسراييل نمي تواند در حاليكه ايران همزمان به پيشرفت فناوري خود ادامه مي دهد، براي زمان نامحدودي صبركرده و منتظر بماند.
روزنامه مذكور در رابطه با نوع نگاه اوباما نسبت به مساله فلسطين نيز نوشت: هرچند اوباما قبلا با طرفداري از راه حال دو كشور براي دو ملت تعلق خود به جريان سنتي طرفداري از اسراييل در ميان آمريكاييان به نمايش گذاشته است، اما حاضر نيست كه براي تحقق آن به هيچگونه اقدام تحميلي دست بزند و به همين خاطر است كه اسراييل با توجه به پيشينه اوباما تصوير درخشاني در برابر خود نمي بيند و حتي نگران است.
هاآرتص در استدلال براي نگراني هاي رژيم صهيونستي درباره سياستهاي اوباما در مورد مساله فلسطين اولين دليل را حضور كساني در حلقه مشاوران ارشد اوباما ذكر كرد كه بر حقوق بشر، توسعه جهاني و همكاري بين المللي تاكيد داشته كه عموما سياستهاي اسراييل و نه اسلام راديكال را اصلي ترين مشكل خاورميانه قلمداد مي كنند.
اين روزنامه همچنين خاطرنشان كرد كه به نظر مي رسد مواضع اوباما بسيار متعادل و با در نظر گرفتن هر دو طرف دعوا در خاورميانه باشد، به طوريكه او از ديوار حائل حمايت نكرده و همچنين به جاي استفاده از عبارت معمول "خشونت فلسطيني ها و پاسخ اسراييلي ها" از جمله "دور خشونتها" استفاده كرد.
هاآرتص همچنين در ادامه اشاره كرد كه پس از شكست نشست سران در كمپ ديويد در دوران بيل كلينتون اوباما از دولت وي به خاطر حمايت بي دريغ و بي قيد و شرط از اسراييل انتقاد كرده و تحت عناوين جملات ديپلماتيك تلويحا اعلام كرده است كه براي ايجاد تغييرات در وضعيت فعلي فلسطين-اسراييل به اسراييل فشار وارد خواهد كرد. علاوه بر آن او تنها روي آنچه اسراييل بايد انجام دهد متمركز شده و هيچ تقاضايي را از فلسطيني ها مطرح نمي كند كه همه اينها نشان مي دهد كه اوباما بيشتر طرف فلسطيني ها را خواهد گرفت و به نگراني هاي امنيتي اسراييل توجه نخواهد كرد.
صوير**1424**1609
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]