واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: توسط رئيس سازمان بسيج دانشآموزي انجام شد:تبيين رسالتهاي بسيج دانشآموزي در تحقق سند چشمانداز نظام
گروه سياسي: رئيس سازمان بسيج دانشآموزي حضور فعال و تعيينكننده دانشآموزان در حفظ و تعميق انقلاب اسلامي، گسترش و نهادينهسازي فرهنگ و تفكر بسيجي بين دانشآموزان، جوانان و نوجوانان و حمايت از هويت ديني و ملي را از جمله رسالتهاي بسيج دانشآموزي در سند تحقق سند چشمانداز بيان كرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، بسيج دانشآموزي مدرسهاي است كه استادان كلاس درسش فهميدهها و ديگر شهدا هستند. نوجوانان مرد صفتي كه درس نورانيت و اقتدا به سالار شهيدان را از كتب عشق آموختند و خود واژههاي كتابي شدند كه الفباي آن ايثار و شهادت است آنان سالكان راهي هستند كه ره صدساله را يكشبه به سر منزل مقصود طي كردند و گامهاي خود را در سرزمين خودشناسي و خداشناسي چنان محكم برداشتند كه طنين دلنواز آن ساير غفلتزدگان پردهنشين را از خواب شيرين! بيدار كرد اما صد حيف كه مرغ روحشان قرباني اين دستاورد بزرگ شد. آري بسيج مدرسه عشق است؛ بسيج كلاس فهميدن است و نقطه اوج پرواز.
بسيج دانشآموزي آغاز راه بسيجيشدن من و توست. براي شناخت درست اين نهاد هم پاي صحبتهاي محمدصالح جوكار، رئيس سازمان بسيج دانشآموزي مينشينم تا برايمان از اهداف و دستاوردهاي اين سازمان بگويد.
• كمي درباره تاريخ تشكيل بسيج دانشآموزي و فلسفه وجودي آن توضيح دهيد؟
- در واقع بسيج دانشآموزي همزمان با تشكيل بسيج، شكل گرفت اما كار اصلي خود را يك سال بعد از فرمان تشكيل بسيج مردمي به دستور امام خميني (ره) آغاز كرد در آن زمان جمعآوري كمكهاي مردمي، اعزام دانشآموزان به جبهه، برگزاري يادمان شهدا مدارس، برگزاري نمايشگاههاي نظامي و فرهنگي، عضوگيري از جوانان و ... از فعاليتهاي مختلف بسيج دانشآموزي بود كه تا پايان جنگ ادامه داشت. در سال 71 بهدنبال توسعه فعاليت بسيج در سطح مدارس، توافقنامهاي بين فرماندهي وقت بسيج دانشآموزي و وزير وقت آموزش و پرورش انجام شد تا فعاليتهاي جديتر و گستردهتري انجام گيرد.
سال 75 كه ماده واحده تشكيل، تقويت و توسعه بسيج دانشآموزي در مجلس به تصويب رسيد و 8 آبان، سالروز شهادت حسين فهميده روز بسيج دانشآموزي نام گرفت از آن تاريخ تا به حال بسيج دانشآموزي مدارس راهنمايي و دبيرستان در قالب بسيج پويندگان و بسيج پيشگامان و در برخي مدارس ابتدايي در قالب ميدان بسيج فعاليت ميكند. اما فلسفه وجودي بسيج دانشآموزي به عنوان بزرگترين تشكل سازمان يافته دانشآموزان كشور كه بيش از چهار ميليون نفر عضو و در بيش از 53 هزار مدرسه راهنمايي و متوسطه سراسر كشور گسترش دارد شعبهاي از همان فلسفه وجودي بسيج است كه دفاع همهجانبه از انقلاب و دستاوردهاي انقلاب اسلامي مهمترين هدف آن است. دفاعي كه بايد با تمامي قوا عليه دسيسهها، مباني فكري و توطئههاي فرهنگي غرب چنان صورت گيرد كه هم دشمنان خدا و هم دشمنان ملت ايران را بترساند.
• جايگاه و نقش بسيج دانشآموزي را در چشمانداز بيستساله نظام چگونه ارزيابي ميكنيد؟
ـ نيروي جوان در دنياي امروز بزرگترين سرمايه براي تمامي دولتها بخصوص ملتهاي جوان است. براي رسيدن به چشمانداز بيستساله نظام، وظيفه و در كل نقش بسيج دانشآموزي با رسالتهاي تشكيل آن همسو و همطراز است و آن عبارت از: 1. حضور فعال و تعيينكننده دانشآموزان در حفظ، توسعه و تعميق انقلاب اسلامي، 2. گسترش و نهادينهسازي فرهنگ و تفكر بسيجي بين دانشآموزان، جوانان و نوجوانان كشور اسلامي 3. تشكيل بخشي از ارتش بيست ميليوني، مشاركت در دفاع همهجانبه از انقلاب اسلامي و دستاوردهاي آن 4. كمك به نظام آموزش كشور با بالا بردن توان علمي دانشآموزان بسيجي 5. كمك موثر به افزايش كارآمدي نظام تربيتي كشور 6. ترويج و تعميق فرهنگ و تفكر بسيجي، تقويت روحيه همياري و مسئوليتپذيري و حمايت از هويت ديني و ملي.
پيشرو بودن در تلاش و كوشش، تهذيب و تحصيل و آزادانديشي و عدالتخواهي است. كه تحقق هر كدام از اين اهداف گامي بلند بسوي رسيدن به اهداف بيستساله نظام است.
• اما ويژگي سرمايههاي انساني موجود در بسيج دانشآموزي نسبت به ساير ارگانها در چيست؟
ـ بسيج دانشآموزي با برخورداري از دانشآموزان داوطلب با انگيزه، اميداور، آگاه و هوشيار كه دينداري و پايداري به ارزشهاي اسلامي و انقلابي و ولايتمداري و آرمانخواهي از بارزترين صفات حسنه آنهاست و با داشتن سازماني قانونمند، منسجم، منعطف و پويا و دانشآموز محسور و اثربخش، در كليه سطوح و واحدهاي آموزشي سراسر كشور و با دسترس داشتن قابليتها و ظرفيتهاي مناسب براي حضور فعال و اثربخش در عرصههاي فرهنگي، دفاعي، امنيتي، علمي، آموزشي، سياسي و سازندگي و ... در ميان ساير ارگانها و اقشار بسيج داراي پتانسيل بيشتر و در نتيجه ويژگي منحصر به فردي است كه استفاده از اين پتانسيل ميتواند نتايج بزرگي را هم در پي داشته باشد.
• درباره رويكردها و برنامههاي سازمان بسيج دانشآموزي توضيح دهيد.
ـ برنامههاي سازمان بسيج دانشآموزي در ده عنوان (موضوع) و با رويكرد 1) ارتقا معرفت ديني و اخلاقي اعضا 2) تقويت بنيه علمي، تحصيلي و پرورش استعداد و توجه به نخبگان 3) ارتقا بصيرت سياسي و اجتماعي دانشآموزان 4) توسعه و تقويت فعاليتهاي فرهنگي، هنري اعضا 5) حفظ و ترويج ارزشهاي دفاع مقدس، روحيه ايثار و شهادتطلبي و آمادگي دفاعي 6) ورزش، تندرستي و آمادگي جسماني 7) ارتقا دانش و مهارتهاي مديريتي و سازماني 8) افزايش حفظ و انسجام سازماني و توسعه سازماندهي 9) نشر، تبليغ و توسعه عرصههاي اطلاعرساني 10) غنيسازي اوقات فراغت با توسعه عرصههاي سازندگي و مهارتپروري در طول سال تحصيلي و ايام تابستان كه قسمتي از آنها در دورن مدرسه و بخشي ديگر خارج از مدرسه انجام ميشوند.
• تاكنون چه آموزشها و خدمات علمي از طريق بسيج دانشآموزي به دانشآموزان ارائه شده است؟
ـ در زمينه آموزش، بسيج دانشآموزي تاكنون موفق به برگزاري آموزش طرح معرفت با شركت بيش از 100هزار نفر، طرح ولايت دورههاي هفت روزه با شركت بيش از 33 هزار نفر، آموزش مقدماتي با شركت بيش از 400 هزار نفر و آموزش عرضي و توجيهي با شركت بيش از 45 هزار دانشآموز در سراسر كشور شده است اما در بخش خدمات علمي نيز تاكنون بيش از 180 هزار داوطلب كنكور در كنكورهاي آزمايشي بسيج دانشآموزي شركت كردهاند. همچنين برگزاري المپيادهاي علمي بسيج با شركت 30 هزار نفر، برگزاري مسابقات گروهي علمي با حضور 85 هزار نفر و آزمونهاي فني و حرفهاي با شركت 30 هزار نفر و چاپ و توزيع پيك مشاور در 500 هزار جلد از مهمترين اقدامات سازمان بسيج دانشآموزي است.
• چه اقدامات و برنامههايي را در زمينه فرهنگي انجام داده يا در دست انجام داريد؟
ـ در بخش فرهنگي كه مهمترين سياستگذاريهاي بسيج دانشآموزي در آن تحقق مييابد ما با برگزاري اردوها در قالب اردوهاي راهيان نور و اردوهاي فرهنگي، تربيتي يكروزه، اردوهاي رزمي پيشگامان بسيج، برگزاري يادواره شهيد فهميده و شهداي دانشآموز به منظور بزرگداشت ياد و خاطره دانشآموزان شهيد و شناسايي و معرفي اسوههاي مقاومت و ترويج حماسهآفرينيهاي دوران دفاع مقدس در سطح حوزهها و استانهاي كشور به احيا فرهنگ ايثار و شجاعت و روحيه سلحشوري و دشمنشناسي و دشمنستيزي در نسل جوان ميپردازيم.
همچنين با برگزاري جشنواره سرود بسيج دانش آموزي به نام «نغمه عشق» از هنر به عنوان ابزاري زيبا و موثر در توسعه و ترويج فرهنگ و تفكر بسيجي و ارزشهاي دفاع مقدس استفاده ميكنيم و تا كنون توانستهايم 8 آلبوم سرود نغمه عشق و بيش از 50 سرود دانشآموزي را توليد كرده و مورد استفاده دانش آموزان بسيجي قرار دهيم.
برگزاري مسابقات قرآن و عترت از مدرسه تا مركز در چهار رشته حفظ، قرائت، درك مفاهيم، اذان و بخش عترت با محوريت نهجالبلاغه و ادعيه از ديگر اقدامات ما در نشر فرهنگ اسلامي و قرآني و نفوذ قرآن در ميان جوانان است كه سالانه بيش از 480 هزار دانشآموز در اين مسابقات شركت ميكنند و همهساله بيش از 200 هزار نسخه كتاب در سال تأليف، چاپ و توزيع ميشود كه طي مناسبتهاي مختلف در طول سال مورد استفاده قرار ميگيرد.
همچنين اجراي طرح ولايت بسيج دانشآموزي با هدف تعميق معرفت و بصيرت ديني اعضا و حضور فعال و موثر آنان در صحنههاي مختلف سياسي، فرهنگي و اجتماعي كشور از مهمترين برنامههاي سالانه بسيج دانشآموزي است كه هر ساله هزار و صد نفر از نخبگان علمي، فرهنگي، قرآني و ورزشي در اين طرح شركت كرده و بيش از 33 هزار دانشآموز بسيجي به مدت 7 روز از برنامههاي متنوع آموزشي، معرفتي، بصيرتي و مهارتي در مكانهاي مفرح و با نشاط استفاده ميكنند.
اما حضور با شكوه و آگاه 3 ميليون دانشآموز در تجمعهاي سياسي و اجتماعي در قالب فرياد پايداري در حمايت از اهداف نظام اسلامي و با انزجار از استكبار وجه ديگري از حضور دانشآموزان بسيجي را در عرصه دفاع از انقلاب و حمايت از مظلوم نشان ميدهد.
برگزاري طرح ميثاق با هدف غنيسازي اوقات فراغت دانش آموزان در تابستان مانند مرمت و زيباسازي مدارس، كاشت نهال، كلاسهاي آموزشي و عرصههاي مختلف سازندگي و ... از ديگر برنامههاي فرهنگي بسيج دانشآموزي است.
• و در بخش تربيت بدني
ـ سازمان بسيج دانشآموزي در بخش تربيتبدني با برگزاري مسابقات ورزشي قهرماني از مدرسه تا مركز، برگزاري كوهپيمايي خواهران پوينده و پيشگام و دو همگاني رهروان شهدا شعار عقل سالم در بدن سالم و با نشاط را عملي كردهاند.
• با توجه به اينكه فكر جوان، انگيزهها و خواستههاي نو و بديع را به همراه دارد از وجود فكر جوان دانشآموزان بسيجي چگونه استفاده ميكنيد؟
ـ بسيج دانشآموزي با تشكيل شوراي انديشه ياران و با هدف بهرهمندي از افكار و انديشههاي دانشآموزان بسيجي در عمق بخشي، بالا بردن كيفيت، تنوع و جذب مخاطب در فعاليتهاي بسيج دانشآموزي سعي دارد با مشورتكردن با جوانان و شخصيتبخشيدن و تكامل قواي ادراكي آنها فاصله ميان انديشه برنامهريزي در ستاد و تدابير اجرايي در صف را به حداقل برساند زيرا برنامههاي ما نشاطآوري، نوآوري و مخاطبپسندي است كه وابسته به، online شدن ما ميباشد.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]