واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هفت آسيب اجتماعي در استان مركزي رو به افزايش است
اراك - بر اساس نتايج يك تحليل علمي هفت آسيب اجتماعي در استان مركزي رو به افزايش است كه نياز به توجه مسوولان ذيربط در حوزه حمايتي و اجتماعي دارد.
اين تحليل توسط دفتر اجتماعي و شوراهاي استانداري مركزي به صورت تطبيقي در پايگاه داده هاي اجتماعي استان روي پانزده آسيب اجتماعي استان مركزي در نيمه اول سالهاي 86و 87انجام شده است.
در اين گزارش كه در محيط نرم افزاري GISو در قالب نقشه منتشر شده است ، هفت آسيب زنان و دختران فراري، كودكان كار و خياباني، جرايم جنسي، نارضايتي جمعي ، تكدي گري، زورگيري و كلاهبرداري در نيمه امسال نسبت به مدت مشابه قبل آن افزايش دارد كه زنگ خطري براي مسوولان اجتماعي منطقه است.
اين تحليل حاكيست كه هشت آسيب اجتماعي اقدام به خودكشي، نزاع دسته جمعي، نگهداري مواد مخدر، سرقت، طلاق، قتل ، ارتشا و شرب خمر نيز در مدت مذكور نسبت به دوره مشابه قبل آن كاهش دارد.
طبق آمار پايگاه داده هاي اجتماعي استان در امسال 54زن و دختر فراري در شهرستانهاي اراك، آشتيان، دليجان، محلات، زرنديه، ساوه ، شازند و تفرش گزارش شده كه نسبت به سال قبل روند تصاعدي دارد.
55كودك خياباني و كار نيز امسال در استان شناسايي شده كه اغلب در شهرهاي اراك و ساوه مستقر هستند و نسبت به مدت مشابه پارسال 57درصد رشد دارد.
طبق داده هاي اين تحليل در نيمه نخست امسال 295مورد جرايم جنسي نيز گزارش شده كه بيشترين فراواني آن در اراك و كمترين آن در كميجان بوده است.
آسيب نارضايتي جنسي نيز طي امسال 22مورد در اين پايگاه وارد شده كه در مقايسه با آمار مشابه سال قبل 55درصد رشد دارد و دامنه آسيب آن بيشتر در شهرستانهاي اراك، دليجان و محلات گزارش شده است.
تعداد متكديان شناسايي شده در شهرهاي اراك و ساوه نيز در شش ماهه امسال 36نفر است كه اين امار نسبت به اطلاعات پايگاه اجتماعي پارسال 28درصد رشد دارد.
در اين پايگاه همچنين 336مورد كلاهبرداري در شش ماهه امسال در سطح استان به ثبت رسيده كه بيشترين موارد آن نسبت به جمعيت در سطح استان، در شهرستان اراك و كمترين آن در كميجان بوده است.
در اين تحليل به وقوع يازده هزار و 511فقره تصادف رانندگي در سطح محورهاي مواصلاتي استان مركزي در نيمه امسال اشاره شده كه 295كشته و سه هزار و 653مجروح در پي داشته است.
با احتساب بعد خانوار در استان 6/2درصد از مردم منطقه به طور مستقيم طي امسال از مسايل و تبعات روحي رواني اين تصادفات در رنج بودند كه اين مساله جداي از هزينه هاي درماني، پزشكي و بهداشتي آن بوده است.
مديركل امور اجتماعي و شوراهاي استانداري و دبير كارگروه تخصصي امور اجتماعي و فرهنگي استان مركزي در گفت و گو با ايرنا گفت:نتايج حاصله از تحليل داده هاي اجتماعي استان مركزي الگوي خوبي براي تدوين برنامه استراتژي منطقه است و دستگاههاي حمايتي و اجتماعي بايد با رصد مستمر آسيبهاي اجتماعي با جهت دهي موثر در بهبود شرايط اجتماعي تلاش كنند.
"غلامرضا فتح آبادي" افزود: گسترش آموزش مهارتهاي زندگي در مقاطع مختلف تحصيلي ، تقويت نشاط اجتماعي در منطقه، نهادينه كردن فرهنگ مشاوره و توسعه زيرساختهاي اجتماعي و فرهنگي به منظور كاهش اين معضلات از جمله راهبردهايي است كه بايد در اين بخش مورد توجه مسوولان برنامه ريز و اجرايي قرار گيرد.ك/4
560/557
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]