واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رييس بخش مولكولي دپارتمان ژنتيك بيمارستان فوق تخصصي صارم گفت: هدف از pgd (تشخيص پيش از لانه.گزيني جنين) جلوگيري از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمي، انواع عقب.ماندگي.هاي ذهني، ناشنوايي، نابينايي، انواع سرطان.ها و آنمي داسي شكل است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مهرداد نوروزي.نيا گفت: تشخيص بيماري.هاي ژنتيكي پيش از بارداري با به كارگيري روش تشخيص پيش از لانه.گزيني (pgd) با استفاده از تكنولوژي.هاي پيشرفته مولكولي در كشور امكانپذير شد.
وي افزود: اين روش كه از سوي متخصصان ژنتيك و ناباروري در بيمارستان صارم راه.اندازي شده، تنها روشي است كه بدون سقط درماني از تولد كودكان مبتلا به بيماري.هاي ژنتيكي جلوگيري خواهد كرد.
وي ادامه داد: در روش pgd پس از انجام آزمايش روي جنين از بارداري با جنين.هايي كه دچار اختلالات ژنتيكي هستند، جلوگيري مي.شود.
به گفته وي، در اين روش آزمايش روي جنين هشت سلولي كه حاصل لقاح مصنوعي است، انجام مي.شود و در صورت اطمينان از سالم بودن جنين، او را به رحم مادر منتقل مي.كنند تا به رشد طبيعي خود ادامه دهد.
وي ادامه داد: روش pgd بهترين، موثرترين و بي.خطرترين روش پيشگيري از بيماري.هايي همچون تالاسمي، آنمي داسي شكل، انواع عقب. ماندگي.هاي ذهني،. ناشنوايي، نابينايي و انواع سرطان.ها به شمار مي.رود.
رييس بخش مولكولي دپارتمان ژنتيك بيمارستان فوق تخصصي صارم ادامه داد: در مواردي كه خانواده.اي داراي فرزند مبتلا به يك بيماري ژنتيكي باشند، مانند خانواده.هايي كه داراي فرزند مبتلا به تالاسمي ماژور هستند، تنها راهي كه تاكنون براي جلوگيري از به دنيا آمدن بيمار مبتلا به تالاسمي ماژور وجود داشت، تشخيص پيش از تولد از طريق آزمايش مايع آمينوتيك (مايع اطراف جنين) يا پرزهاي جنيني بوده است. در صورت ابتلاي جنين به بيماري. مورد آزمايش، .ختم حاملگي از طريق سقط جنين انجام مي.شد.
وي افزود: هرچند آزمايش جنين مبتلا به تالاسمي، توانسته. از تولد بيماران مبتلا به تالاسمي جلوگيري كند، اما اين شيوه آسيب.هاي زيادي براي مادر به دنبال داشته است.
نوروزي نيا با اشاره به سقط جنين.هاي مبتلا به تالاسمي در هفته.هاي 15 تا 19 بارداري يكي از علل استرس.هاي زمان بارداري به شمار مي.رود، افزود: تحقيقات نشان مي.دهد، پيامد.هاي استرس رواني سقط بر روي مادر گاهي به اندازه تحمل استرس براي فردي است كه در جنگ شركت كرده است.
وي گفت: زنان گاهي تا سال.ها بعد از سقط از عوارضي همچون بي.خوابي، افسردگي، احساس گناه و ده.ها عارضه ديگر رنج مي.برند.
رييس بخش مولكولي دپارتمان ژنتيك بيمارستان فوق. تخصصي صارم گفت: در مقايسه با تشخيص.هاي رايج پيش از تولد كه اكنون در بسياري از آزمايشگاه.هاي كشور انجام مي.شود، تشخيص پيش از بارداري، اصولا بي.خطر و بدون هيچ يك از عوارض ذكر شده است.
وي گفت: قبل از اين، تشخيص پيش از بارداري تالاسمي و بيماري.هاي ديگر مانند سرطان پستان و تخمدان و ... در ايران انجام نمي.شد، اما اكنون به همت متخصصان بيمارستان صارم، اين تشخيص در اين بيمارستان امكان.پذير شده است.
نوروزي نيا در پايان گفت: با استفاده از اين تكنيك، بسياري از خانواده.ها مي.توانند به آرزوي ديرينه خود كه داشتن فرزندي سالم است با عوارض كمتري دست يابند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 442]