واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خداحافظي با شهر پيامبر (ص) در آخرين دعاي كميل زايران مدينه قبل دومين دعاي كميل زايران ايراني بار ديگر در سكوت قبرستان بقيع طنينانداز شد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: حج و زيارت
دومين دعاي كميل، شب گذشته با حضور نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت، رييس سازمان حج و زيارت و جمع زيادي از زايران ايراني كه فضاي بين مسجدالنبي و بقيع را كامل پوشانده بودند، در شهر پيامبر (ص) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به مدينهي منوره، دعاي كميل شب گذشته مانند هفتهي پيش، تحت حفاظت نيروهاي امنيتي مدينه با استقرار يك دستگاه ايكسري و بستن خيابانها و مغازههاي اطراف محل برپايي اين مراسم برگزار شد.
البته بهنظر ميرسيد، شرايط دعاي كميل شب گذشته نسبت به هفتهي پيش، عاديتر بود، بهگونهاي كه بيشتر كيفهاي دستي كنترل نميشدند و برخي زايران در تمام مدت برگزاري دعاي كميل درحال فيلمبرداري يا عكسبرداري از مراسم بودند. در نخستين دعاي كميل، به زايران تأكيد فراوان شده بود كه دستگاه فيلمبرداري و عكسبرداري همراه خود نياورند و گروههايي از سوي بعثهي مقام معظم رهبري براي تهيهي فيلم دعاي كميل مستقر ميشوند.
گروههاي امداد ايراني، شب گذشته درحال آمادهباش بودند و افراد ملبس به فرم نيروهاي امنيتي مدينه نيز مانند دعاي كميل نخست از زايراني كه در اين مراسم شركت كرده بودند، از بام اطراف بينالحرمين، فيلم تهيه ميكردند.
مراسم دعاي كميل ساعت 22 شب گذشته همزمان با شب شهادت امام جواد (ع) در سكوت هميشگي قبرستان بقيع با تلاوت آياتي از قرآن مجيد و روضهخواني براي پيامبر اكرم (ص)، ذريهي پاكشان و غربت امامان معصوم مدفون در قبرستان بقيع آغاز شد. اينبار زايران ايراني كمي رهاتر از دعاي كميل نخست و روزها و شبهاي عادي بينالحرمين با صداي بلند به روضهخواني پرداختند و دعاي كميل را با يكديگر زمزمه كردند تا اينگونه، اندكي از غربت و سكوت بقيع بكاهند و دل خود را در آخرين شب حضور در مدينه صاف كنند و از درگاه حق، طلب مغفرت كنند.
اين مراسم با روضهخواني براي امام حسين (ع)، حضرت زهرا (س) و امام علي (ع) كه غربتي بيحد در اين شهر هميشه غبارآلود و خاموش از نورافشاني ستارهها دارند، در نظم كامل زايران ايراني كه با هدايت نيروهاي داوطلب برقرار شده بود، برگزار شد و زايران خانهي خدا در اين شب عرفاني با بقيع و مسجدالنبي خداحافظي كردند.
آيتالله محمد محمدي ريشهري ـ نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت ـ دومين دعاي كميل در مدينه را با دعا براي حفظ اسلام و مسلمانان جهان، پيروزي ملتهاي فلسطين، افغانستان و عراق و نابودي دشمنان اسلام به زبانهاي عربي و فارسي پايان داد.
مجري اين مراسم نيز به زبان عربي كه آن را در ادامه به فارسي ترجمه كرد، از حضور زايران ايراني در مراسم تشكر و خواهش كرد كه ضمن رعايت نظافت در اين مكان مقدس، محوطه را به مقصد هتلهاي خود ترك كنند.
براساس اعلام بعثهي مقام معظم رهبري، در موسم حج تمتع، چهار دعاي كميل در مدينه برگزار ميشوند كه دو مراسم براي زايران مدينه قبل برگزار شدند و دو دعاي كميل نيز در زمان حضور زايران ايراني مدينه بعد در اين شهر برپا ميشوند.
انتهاي پيام
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]