واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زيمبابوه براي مبارزه با گسترش وبا درخواست كمك كرد
تهران - براي نخستين بار دولت زيمبابوه به خاطر مبارزه با گسترش وبا دراين كشور درخواست كمك كرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا،پايگاه اطلاع رساني "ژون آفريك" روز جمعه نوشت: دولت زيمبابوه با تاييد آمار مربوط به مرگ و مير ناشي از وبا و ادامه گسترش اين بيماري، درخواست كمك كرد.
روز سه شنبه سازمان ملل در گزارشي اعلام كرده بود كه بيماري وبا كه در بيش از نيمي از زيمبابوه شايع شده ، در پنج روز به ابتلاي يكهزار و 600 تن و مرگ 53 تن انجاميده و به اين ترتيب تعداد مبتلايان به وبا در زيمبابوه به هشت هزار و 887 نفر رسيده و 366 تن نيز بر اثر اين بيماري جان باخته اند.
اين گزارش همچنين به نقل از دفتر هماهنگي هاي فعاليت هاي بشر دوستانه سازمان ملل متحد ، شيوع وبا را در زيمبابوه خارج از كنترل اعلام كرده بود كه اين گزارش به سرعت از سوي "رابرت موگابه" رييس جمهوري اين كشور، رد شد.
موگابه در حالي روند شيوع وبا را تحت كنترل خواند كه يكي از وزراي وي، تحريم هاي اعمال شده از سوي كشورهاي غربي را پس از انتخاب موگابه به عنوان رييس جمهوري زيمبابوه در سال 2002 ميلادي، عامل گسترش اين بيماري عنوان كرده بود.
اين گزارش حاكي است: تاكنون چين به عنوان يكي از متحدان زيمبابوه محموله واكسني به ارزش 500 هزار دلار و نيز كمك هاي غذايي به اين كشور ارسال كرده است.
آفريقاي جنوبي نيز كوشيده است تا در مرزهاي مشترك خود با زيمبابوه صدها بيمار را در اين منطقه پذيرا باشد.
در حالي كه بسياري از نهادهاي امداد بشروستانه وضعيت مردم زيمبابوه را وخيم گزارش مي كنند، "ورونيك تاوو" سخنگوي يونيسف با اعلام شيوع وبا در 35 بخش از 62 بخش زيمبابوه پيش بيني كرد كه ادامه گسترش اين بيماري، يكي از سخت ترين مراحل تاريخ اين كشور را رقم بزند.
برخي از تحليلگران غربي، بحران سياسي را اصلي ترين دليل گسترش وبا در اين كشور معرفي مي كنند.
اين گزارش با اشاره به اينكه عامل انتقال اين بيماري آب آلوده است، مي افزايد: شيوع اين بيماري در صورت اتخاذ تصميمات به موقع به راحتي قابل پيشگيري بوده است.
برپايه اين گزارش، روز سه شنبه دولت و مخالفان اين كشور براي خروج از بن بست سياسي و اجراي توافقنامه تقسيم قدرت و تشكيل دولت وحدت ملي كه در 15 سپتامبر (25 شهريور ماه) به امضاي دو گروه رسيد، در حالي تشكيل جلسه دادند كه بحران سياسي اين كشور و به تبع آن بروز بحران هاي اقتصادي و انساني، زندگي مردم را به مخاطره انداخته است.
انتخابات سراسري زيمبابوه در 29 مارس (10 فروردين ماه) برگزار شد و در آن حزب حاكم موسوم به "زانو- پي اف"، پس از 28 سال اكثريت را در مجلس از دست داد.
انتخاب مجدد "رابرت موگابه" به عنوان رييس جمهوري زيمبابوه در دور دوم انتخابات رياست جمهوري كه در 27 ژوئن ( 7 تيرماه) و با حضور تنها يك نامزد برگزار شد، بحران سياسي - انتخاباتي را در اين كشور شدت بخشيد.
صوير **ف.ط** 1506
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]