واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيفرسودگي ناوگان حمل و نقل كشور به اقتصاد كشور آسيب مي رساند
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ عضو هيأت رييسه اتاق بازرگاني ايران گفت: ناوگان حمل و نقل كشور پير است و اين پيرشدن به اقتصاد داخلي كشور آسيب مي رساند.
مسعود دانشمند درگفتگو با خبرنگار موج با بيان اين مطلب اظهار داشت:در بخش حمل و نقل نگاه ما بايد نگاه توليد باشد به اين معنا كه نگاه ما بايد در وسايل حمل و نقل مثل كاميون با ماشين سواري فرق كند اما متأسفانه نگاه دولت ووزارت بازرگاني به كاميون به عنوان ابزار توليد نيست و اين نگاه بايد عوض شود و به نگاه ابزار توليد تبديل شود.
وي افزود: اگر بياييم در بحث كاميون ها، قيمت ها را كاهش دهيم تا ناوگان نو شود، به سود دولت است چرا كه درحال حاضر نزديك به دويست و پنجاه هزار كاميون در ظرفيت هاي مختلف درجاده ها وجود دارد و عمر متوسط اين ها 19 سال است و به دليل كهنه بودن شان مصرف آن ها قريب به 40 ليتر گازوئيل براي هر 100 كيلومتر است.
عضو هيأت رييسه اتاق بازرگاني ايران تصريح كرد: قيمت گازوئيل يك دلار است و اگر يك كاميون چهارسرويس درماه برود، 44 سرويس در سال مي شود به اين معنا كه كاميون ها 44 تا سه هزار كيلومتر و نزديك به 140 هزار كيلومتر در سال راه رفته است.
وي عنوان كرد: اگر بياييم كاميون هاي كهنه را با كاميون ها نو عوض كنيم، مصرف اين كاميون جديد حدود 25 تا 30 ليتر باشد، يعني توانسته ايم 10 ليتر پس انداز كنيم و درهر 100 كليومتر، 1400 تا 10 دلار براي يك كاميون در يك سال سود مي كنيم.
دانشمند اظهار داشت: زماني كه دولت به سمت نو شدن كاميون ها حركت كند در نهايت خواهيم ديد كه چقدر سود مي كنيم.
عضو هيأت رييسه اتاق بازرگاني ايران تصريح كرد: امروزه با گرفتن تعرفه بالا،عدم اجازه ورود كاميون خارجي و حمايت از توليدكننده داخلي كه تعدادشان ناكافي است، نياز بازار را جواب نمي دهد.
وي عنوان كرد: ترانزيت ما به دليل نبود وسايل حمل و نقل مناسب از بين مي رود و ما بايد در ترانزيت بتوانيم به صاحب كالا زمان دهيم اما واقعيت اين است به دليل اين كه كاميون به تعداد كافي نيست، موانع مختلف وجود دارد و قيمت ها روزانه تغييرپيدا مي كند بنابراين زمان ورود كالا را نمي توانيم تعيين كنيم.
دانشمند اظهارداشت: ما با بازار آشفته اي كه در بخش ترانزيت وجود دارد، نمي توانيم تصميم زمان ترانزيت را به صاحب كالا بدهيم.
وي عنوان كرد: در بخش حمل ونقل ريلي هم بايد به توسعه دست پيدا كنيم زيرا اصولا توسعه حمل و نقل با توسعه اقتصادي همراه است و زماني كه زيرساخت ها را داشته باشيم مي توانيم برمبناي آن توسعه پيدا كنيم.
عضو هيأت رييسه اتاق بازرگاني ايران تصريح كرد: شما زماني كه مباني وروديه را داشته باشيد اما ارتباط تان با مراكز توليد و مصرف را نداشته باشيد، گويي كه سرمايه گذاري را از بين برديد به عنوان مثال اگر بندر داشته باشيد اما جاده براي دسترسي نداشته باشيد، گويي كه اين بندر و پول را دور ريخته ايد در اين زمينه مشكل داريم يعني هماهنگي لازم بين ايجاد زيرساخت ها با مراكز توليدو مصرف از نظر جاده و راه آهن به وجود نيامده است.
وي عنوان كرد: راه آهن هم بايد توسعه پيدا كند اما متأسفانه در مورد محور شرق هنوز هيچ كاري انجام نشده است و هرساله دوسه سيمنار با عنوان توسعه محور شرق و يا توسعه ترانريت شرق برگزار مي گذاريم اما كاري روي آن نمي كنيم.
دانشمند اظهار داشت: متأسفانه در كشور مسير آبي نداريم كه بتوانيم كشتيراني داخلي را توسعه بدهيم، امادرمنطقه شمال مي توانيم كشتي مسافري شهر به شهر را ايجاد كنيم و خيلي از مشكلات بارترافيكي را در ساحل حل كنيم.
وي افزود: نگاه وزارت بازرگاني و صنايع دستي به كاميون ها بايد يك نگاه ابزار توليد باشد و اجازه بدهد كه بازار داخلي و خارجي از واردات و توليدات اين نياز را برطرف كنند تا ما بتوانيم روي ترانزيت سرمايه گذاري كنيم.
عضو هيأت رييسه اتاق بازرگاني ايران تصريح كرد: كارشناسان مي گويند در سال مي توانيم حدود 10 ميليارد دلار از راه ترانزيت داشته باشيم و اگر اين درآمد را نكنيم مي برند جاي ديگر استفاده مي كنند و مصرف كننده و توليد كننده راه ديگري را براي خود پيدا مي كنندو ما را از اين بازار حذف مي كنند.
وي عنوان كرد: بخش خصوصي بطور قطع بايد در اين صحنه حضور داشته باشد و هم از نظر شركت هاي حمل و نقل جاده اي كه عملا بايد بخش خصوصي باشد.
دانشمند خاطرنشان كرد: بخش دولتي تا به امروز موفق بوده اما سياست هاي اصل 44 قانون اساسي مي گويد كه بايد دولت امورات را به بخش خصوصي واگذاركند تا اين بخش در يك شرايط كاملا رقابتي در جهت منافع ملي عمل كند.
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]